26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vilim 20.12.2007 16:32

Re: Kolik přemetů udělal Bystrov?

Ivane, podivejte se na www.jaromirstetina.cz, mozna, ze by Vam trochu zasvecenosti neuskodilo. Az si za komunistu odslouzite tolik let na sachte jako Stetina a budete mit za sebou desitky let odporu jako Stetina mluvte. Stetina byl jeden z prvnich, kdo v roce 1967 a 1968 snazil zrusit clanek 4 ceskoslovenske ustavy a chtel trzni hospodarstvi.  form;Pokud vite, co ten clanek obsahoval.]  Fakt je, ze na to sel spatne, stejne jako jeho ucitel Ota Sik - ten si taky hloupe myslel, ze se daj komousi reformovat. Nemluve o estebackem tazeni proti prekladatelske skupine ve ktere zacatkem sedmdesatych let Stetina ilegalne pracoval.  Akorat, ze se s tim nikde nechvasta jako rychleni odbojari.

strejda 20.12.2007 21:59

Těžká perzekuce pana Štětiny

Nastoupil ke Geologickému průzkumu (co tam dělal ?) a při tom vystudoval vysokou školu a stal se geologem. Studium měl patrně za trest, že. Kdo dálkově studoval, musel se bolševikům dost zavděčit. O práci na šachtě ani muk.

miláno 20.12.2007 14:39

Štětina

 Vaše zklamání  s činy pana senátora sdílím. A tak nevím, zda-li jeho antikomunismus nebyly jen populistická hra.

Šnek 20.12.2007 14:17

Nezávislý senátor zvolený za Stranu zelených.

Tím je řečeno všechno. Co po něm můžete chtít?

Malý Aston 20.12.2007 13:30

Komouši zůstanou vždy komouši!

Podívejte se na to jinak.Minimálně 3 generace občanů byla nucena žít pod diktaturou této zločinecké politické strany.Dnes má zájem pan Švejnar,který tady nežil a celé mládí jako protekční dítě komunistického diplomata využíval to o čem se nám ani nezdálo výhody,které jeho otci komančové poskytovali.Takže on má vlastně na komanče báječné vzpomínky,což mnozí z nás nemájí. Je mi na blití,když je někdo obhajuje. Za co? Za to že nás zavřeli za ostnatý drát Lagru socialismu?Za ty vraždy a zavírání a špiclování?Mohou se nám omlouvat třikrát za den,ten prodrbaný čas budování socialismu nám nikdo nevrátí.Nemám je rád,nemám rád Paroubka který je stejný jako oni a nemám rád Švejnara,který jim leze do zadku.:-D

strejda 20.12.2007 13:41

Re: Komouši zůstanou vždy komouši!

Máte rád Klause, který by nebyl bez komunistů presidentem? Pozval byste, jako Klaus Grebeníčka (!) do Lán na pokec? A včil mudrujte!

janoryna 20.12.2007 13:45

Re: Komouši zůstanou vždy komouši! tak pozor,

až na ty co jsou nyní v ODS ! a mezi lidmi nad 45 let jich bude.

Pytel 20.12.2007 13:48

Re: Komouši zůstanou vždy komouši!

Jste jako malé dítě.

Copak nevíte, že politika je svinstvo? Ať je jakákoli. Z dětí i té nejidealističtější generace nakonec nutně vyrostou svinští maloměšťáci. Tomu pochopitelně neunikla ani KSČ.

Vědecký komunismus je však esencí největšího pokroku, kterého lidstvo dosud dosáhlo. Raději se ho naučte milovat ;-)

Fafa 20.12.2007 17:51

Jakakoliv politika je svinstvo,

to je mozna pravda. Ale existuji v ni podstatne rozdily. Treba osobne bych dal prednost tomu, kdyby v me zemi to svinstvo spis ridil nekdo jako Winston Churchill nez nekdo jako Pol Pot. ;-)

Radajan 20.12.2007 21:15

Re: Komouši zůstanou vždy komouši!

Pro Malého Astona - konečně se mu ulevilo po vyblití.

Pete Brich 20.12.2007 12:53

Naopak mě od některých komunistů překvapila výzva, aby se Švejnar vzdal amerického občanství.

Plně s tím souhlasím. Aby, až nám tu zpět nainstaluje komunisty a Stbáky, aby si to tu s námi plně užil a vypil až do dna.

Ne aby pak zdrhnul za velkou louži a tam se nám pochechtával, jak s námi vyjeb**. Jako po osmašedesátém.

PB

www racek 20.12.2007 13:05

Re: Naopak mě od některých komunistů překvapila výzva, aby se Švejnar vzdal amerického občanství.

ale péťo, vždyť víte, že komoušům a estébákům je už přes 60, a do funkce nikoho přes 30 už neberou.... ti to fakt nemohli stihnout.

kacir 20.12.2007 14:23

Re: Naopak mě od některých komunistů překvapila výzva, aby se Švejnar vzdal amerického občanství.

ten, kdo tady vyj.ebal s touto zemí po 68 nebyl Švejnar, ale někdo jiný... zkus hádat třikrát (Y)

Sam Křepelka 20.12.2007 12:46

Štětina x Bystrov

Štětina x Bystrov. Aba jsou vlastně stejní. Jeden hájí Klause a nevadímu pozvání Grebeníčka do Lán, druhý stojí za Švejnarem, který navštívil poslance KSČM a žádal od nich podporu. To vlastně dříve udělal i Klaus. Tak o co jde ? O nic. Jenom šarádá pro diváky.

strejda 20.12.2007 12:34

Legrační Bystrov

dosud vždycky neohrožený a zásadový bojovník s komunistickými rezidui Jaromír Štětina

To je páně Bystrovův citát. Legrační! Jek dlouhý je časový pojem VŽDYCKY? U Bystrova jistě ne delší 18 let. Před těmi lety pan Štětina nebyl žádný bojovník, naopak. Jako jeden z mála cizinců cestoval po celém SSSR. Jezdil i do míst kam se běžný Rus nikdy nemohl dostat. Ve svých knihách - a napsal jich několik - se jako zásadový bojovník nikdy neprojevil. Tehdy mu komunistický režim nijak nevadil. Panovala i doměnka, že je agentem KGB, ta doměnka panuje dosud.

gerontusinza 20.12.2007 14:30

A nejen doměnka Re: Legrační Bystrov

Má zde své nezastupitelné úkoly...  na@sírat lidi..  Dobře pracuje a nejen pro Putina.... I ty spisy mu padají do rukou sami od sebe ;-D

strejda 20.12.2007 15:27

Re: A nejen doměnka Re: Legrační Bystrov

Nejste jediný, kdo si to myslí. I s tím Putinem - Neputinem. Všimněte si, že má VŽDY zcela neakceptovatelné nápady. Nemůže dojít na realizaci jeho nápadů, ale nejen nasírá lidi, ale také zjištuje stav splečnosti. Takový lakmusový papírek.

Balů 20.12.2007 17:13

Re: A nejen doměnka Re: Legrační Bystrov

Lidi? Ne, jenom geronta.;-P

jirka.s. 20.12.2007 18:00

Re: Re: A nejen doměnka Re: Legrační Bystrov

I Vy jeden! O fous jste mne předběhl! Ale pokud by výsledkem činnosti pana Štětiny bylo i jenom nasr/ání gerontosaura a jemu podobných vozgřivců, bude mít mou nehynoucí vzpomínku! ;-D

klara 20.12.2007 12:32

bystrove nechte toho

uz ztracite smysl pro realitu.. kdybyste kandidoval na prezidenta tak byste taky s komunisty vyjednaval.. nejde jinak na to staci mala nasobilka... a ze si setina preje zmenu vubec se nedivim.. dost bylo klause

Pete Brich 20.12.2007 12:56

Možná že právě to odradilo Madlenku, velice Havla milující, od toho,

aby mu vyhověla.

Někdo skrupule má, někdo je úplně bez nich.

PB

nekomunista 20.12.2007 12:09

Každá země má jiné základy komunismu

Je dobré vědět, že každá země má jinou historii komunismu. Američtí komunisté, nemuseli mít tolik krve na rukách ve svých začátcích, tak jako mají komunisté v jiných zemích? Proto možná pan Švejnar nerozlišuje komunisty? Faktem je, že nejhorší začátky měli ruští komunisté. V Americe je to možná jen levicová liberální strana, bez zločinné minulosti? Pan Švejnar by ale ty rozdíly v úvahu brát měl. Jiná země, jiný mrav. Jiná země, jiný komunista.

richard 20.12.2007 12:20

Re: Každá země má jiné základy komunismu

Vtip je ale v tom, že v USA se komunisté -dosud- nedostali k moci, nezavedli ztam socialismus a nepředvedli, co umí. V každé zemi, kde se bolševik nedostal k moci jsou místní komunisté JINÍ, ale v každé zemi, kdy se dostali k moci, byli STEJNÍ. Mezi jednáním vítězných komunistů v Rusku, v Cíně, Kambodži, Vietnamu, Jugoslávií, Zimbabwe atd. není podstatnější rozdíl i marxleninská theorie samotná to ani nedovoluje, všude musí být kapitalismus zničen.

Roman 20.12.2007 12:23

Re: Každá země má jiné základy komunismu

Celé tzv. nebezpečí komunismu u nás je jen nafouknutá bublina a umělý problém, který se používá podle aktuální potřeby jak se komu zrovna hodí. Že to někteří skoro dvacet let po převratu stále baští je pro spoustu politiků ideální věc.

vládík 20.12.2007 12:35

Re: Re: Každá země má jiné základy komunismu

Jo, jo. Takto zlehčovali (v dobré víře) nebezpečí komunismu mnozí za 1. republiky, o poválečném období nemluvě. A podobně byl vnímán i národní socialismus v Německu. Podcenit nebezpečí je vražedné.

Roman 20.12.2007 12:45

Re: Re: Re: Každá země má jiné základy komunismu

A můžete mě popsat jaké by musely vzniknout okolnosti, nebo situace kdy by komanči začali budovat nějakou obdobu komunismu případně takového režimu který tady byl? Zda by to bylo jen v ČR, nebo v celé Evropě. Jak se může členský stát NATO stát státem komunistickým. Jak tedy to nebezpečí vlastně vypadá, jaké by muselo mít mezinárodní podmínky atd. Není to náhodou jen papírový čert v hlavách lidí, ve kterém je někteří jedinci v zájmu svých kšeftů a karier podporují? Nejlepší se přece ovládá dav, který se stále bojí a kterému předvádíte nějakého  nepřítele. To je taky ověřená zkušenost z historie.

Snowy White 20.12.2007 12:50

Jak se může stát?

Snadno, stačí z podobných struktur vystoupit. Ostatně pár hodin po podpisu se jistý Kato ptal, co se musí udělat pro vystoupení z NATO.

Roman 20.12.2007 13:14

Re: Jak se může stát?

A vystoupení z NATO znamená návrat komunismu? Na vznik nějakého zvráceného režimu musí být mezinárodní podmínky. Pokud něco přijde, tak přijde z venku. Je tady spousta zahraničních investic, smluv, atd.  Tohle Vám žádný režim z hodiny na hodinu nezvrátí.  Nemluvě o tom, že zahraniční firmy už by si své investice ohlídaly a lobovaly u svých vlád. Mezinárodní tlak by byl takový, že existence takového režimu, bez mezinárodní podpory je scifi. Pokud opravdu věříte, že za těchto okolností i 50% (nereálné) pro KSČM by vše tohle zvrátilo a provedlo, tak pak už existuje i čert a mikuláš.Režim se změní tak že se změní podmínky ve světě a k nám to bude exportované. Na samostatnou a nezávislou existenci nějakého exotického a zvráceného režimu mezi demokraciemi, jsme moc malý stát.

mik 20.12.2007 17:24

Re: Re: Jak se může stát?

Ano, vystoupení z NATO je první krok zpět ke komunismu, resp. k opětovné kolonizaci Ruskem prostřednictvím nastrčených užitečných idiotů. Ale jsem přesvědčen, že ono se lze dopracovat zpět k sociálfašismu = komunismu i bez vystoupení z NATO, stačí když se soudruzi v NATO budou snažit dohodnout s Rusama pokaždé když budou chtít postavit blbý radar.

Roman 20.12.2007 19:06

Re: Re: Re: Jak se může stát?

To, že se někdo chce dohodnout s Ruskem neznamená, že ho musím nazývat soudruhem.  Jestli tohle má být argument tak tedy potěš. Při tomto stavu myšlení se u nás bude strašit návratem Jakeše ještě ve 22. století.