10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Na barikády!

Abych uvedl do správných mezí to, co dále píši, tak zdůrazňuji, že Andrej Babiš není dobrý premiér.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 17.11.2018 8:48

Re: Jak tak na vás Holásku koukám,

Pane Prokope,

Já nic "nežeru". Politik je pro mě ouřada. A "protestuji" třeba u voleb.

Je asi dobré, pokud je ouřada zvolen nějakým počtem občanů. Nerad bych totiž, aby se zas sešel nějaký výbor akčních (za šéfíka udělají Drahoše) ..... a ty ouřady nám najmenoval.

Totéž platí o jmenování nového premiéra v Praze "pod koněm" sešlostí o počtu 4852 duší. Takové nepolitické, havlovské, lidskoprávní, láskové, majdanské. Zkráceno.

A. Dlouhý 17.11.2018 8:45

Opozice

Od revoluce jsem svědkem jak v parlamentu bylo cca 10-15 procent vyblokovano komunisty a z toho zbytku vznikaly ruzne křehké 101 koalice a když to nestačilo tak někdo udělal prebehlíka.

Ted se tradiční strany zvyklé na tento styl prace snaží o to samé v situaci z jejich pohledu Babiš vyblokoval 30%. O komunistech a Okamurovi nemluvě.

A ono to nejde. Neměl by jim někdo vysvětlit že časy se změnily?

Š. Hašek 17.11.2018 8:42

Solidní popis situace.

Souhlas.

M. Sedliska 17.11.2018 8:35

Souhlasím jen s faktem, že současná vláda vzešla z demokratických voleb a jako takovou je třeba ji respektovat. Nicméně si nemyslím, jak je naznačeno, že bez Babiše se neobejdeme. Pan premiér má ve své skříni na můj vkus více kostlivců než je pro veřejného činitele únosné a měl by odstoupit. V našem politickém prostředí se, žel,pohybujeme buď na hraně oligarchie na straně jedné nebo v marasmu nesmyslného aktivismu na straně druhé. Nic mezi oběma póly jakoby neexistovalo.

J. Pokoutný 17.11.2018 8:23

Re: Proč ten oslí můstek?

Je-li osoba jménem Protopopov "podivný Rusák", co byl Gottwald, nebo je paní Udženija, voni xenofobe? Taky skvělý, echt český ména, že jo?

J. Červená 17.11.2018 8:05

Re: Proč ten oslí můstek?

Kdokoli po Krymu courat nemůže,sežeňte si informace.A pokud courá po Krymu,je to dospělý člověk,pokud má odpovídat na dotazy novinářů,je to chudák nemocná obět a v podání jeho otce dokonce nebohé dítě.

J. Červená 17.11.2018 8:01

Učebnice manipulace

Občas si přečtu Holáska s Vlkem,jen ale tolik,aby se mi neudělalo špatně. Účelové splácání polopravd,manipulace událostí,překrucování,urážky oponentů.Takhle přesně vypadá propaganda a manipulace. Mohlo by to vstoupit do učebnic. Kdo oba pány vyučil?Nebo vyučuje?

J. Karlík 17.11.2018 7:42

Jediné řešení,

většinový volební systém.

R. Vacek 17.11.2018 7:35

Re: Proč ten oslí můstek?

A to si představte, že ten ruský šváb na Hradě získal více hlasů než kdokoliv jiný. A dokonce už podruhé. A i ten Babiš se svou stranou válcuje ostatní.

Popřejte tedy alespoň lidem, kteří se pokládají za ty lepší, aby měli pěkné počasí a zažili příjemný kolektivní zážitek v soudružském boji za lepší budoucnost.

S. Sedlák 17.11.2018 7:34

Re: Proč ten oslí můstek?

Pokud ovšem cestuje v doprovodu podivného Rusáka do oblasti, kam se cizinec jen tak nedostane a dva roky sabotuje policejní vyšetřování, má to svoji informační hodnotu. V případě, že jeho movitý spoluobviněný si kde co koupí a vydává ho za nesvéprávného, tak taky. A dohromady je to taková typická babišárna.

K. Oldřich 17.11.2018 7:21

Re: Proč ten oslí můstek?

Číkoliv syn, je li dospělý a má papíry v pořádku, si může courat kde se mu zachce.

P. Novák 17.11.2018 6:12

Re: I když by to ty předčasné volby chtělo,

Kotasův standard...

S. Sedlák 17.11.2018 5:35

Re: I když by to ty předčasné volby chtělo,

Co věta, to hloupost. Tahle vláda vznikla tlakem opilce, který nectí ústavu.

S. Sedlák 17.11.2018 5:33

Proč ten oslí můstek?

Zvlášť pokud vidíte Babiše jako špatného premiéra, kterým je.

Babiš volby vyhrál, ale stěží lze v příčetném stavu tvrdit, že jeho vláda je výsledkem demokratických voleb. Ta vznikla jen díky ruskému švábovi na Hradě, který tam Babiše držel mermomocí. Dokonce i v situaci, kdy hrozí, že vláda padne právě kvůli Babišovi, tak deklaruje, že jej jmenuje znovu. To je respektování výsledků voleb? To může tvrdit jen ten, kdo upadl na hlavu, což v případě opilce, je očekávatelné. Vy máte také podobnou zkušenost?

Ještě k té reportáži. Ať už se budu dívat na etiku vzniku jakkoliv, tak se musím ptát jak vůbec mohla vzniknout. Jak to, že dva nazdárci našli AB juniora? Kde vzali ty informace, kam jít? Není to zoufalství zevnitř policie, že nemůže uzavřít čapí zlodějnu, protože se skrývají dva klíčoví odvinění a policie ani nepožádá o právní pomoc? Těch otázek jsou mraky. Přidám ale jednu. Je normální, aby syn premiéra coural po Krymu a Ukrajině v doprovodu jakéhosi individua?

V. Kotas 17.11.2018 4:38

I když by to ty předčasné volby chtělo,

Vyčistil by se parlament zůstala by v něm polovina stran a vláda 1strany by se stejně nekonala. Došlo by také konečně na ČT, ČRo, které kromě jiných excesů, svolávají demonstrace proti vládě vzešlé při svobodných volbách.

P. Götze 17.11.2018 1:10

prokristapana chlape studuj. Churchill nepresvedcil brity, ale britskou tehdejsi "snemovnu", kde vznikla politicka krize. cili standardni proces. zadna ulice, zadni novinari, nic takoveho. porovnavate neporovnatelne.

M. Prokop 17.11.2018 0:58

Re: Je to tak

No ano, ale ne vždy.

I ten Churchill přesvědčil Brity o své pravdě až když byli vinou Chamberlaina v průseru hlouběji, než bylo nezbytné.

Správná řešení nebývají populární.

S Burešem je průser jasný, ale ještě to není dost vidět.

K. Nový 17.11.2018 0:51

Re: Je to tak

V demokracii, pokud voliče nepřesvědčíte, máte holt smůlu.

Schopný lídr se ukáže právě tím, že to dokáže elektorátu vysvětlit a prodat.

M. Prokop 17.11.2018 0:32

Re: Je to tak

To ožebračování se jednodušším povahám ukáže až přijde (nevyhnutelná) recese. Jenže to už bude pozdě. Máte příliš optimisté mínění o orangutanech i schopnostech elektorátu pochopit celkem jednoduché souvislosti.

M. Prokop 17.11.2018 0:29

Jak tak na vás Holásku koukám,

tak takhle tu žijeme kvůli lidem jako vy. Ochotný "sežrat" cokoliv a neprotestovat.

K. Nový 17.11.2018 0:21

Je to tak

Pokud se Vám Babiš nelíbí, nandejte mu to argumenty, ukažte, že jeho politika vede do pekla a k ožebračování lidí (v ekonomické politice by to měl snad dokázat i orangutan).

"Hluboký lidský příběh" už to byl loni s strejdou Bradym. Tohle je stejné - akorát to ukazuje, že syn se neumí chovat jako chlap a přijít osobně na policii (ať už švýcarskou, slovenskou nebo českou).

A taky to dopadne stejně, jako se strejdou Bradym. Lidi u nás dokážou myslet mozkem.