5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 24.8.2006 17:09

Re: Teda co ten Puchejř na tý dovolený vyvádí....

Cha cha cha. Paroubek je o třídu lepší šachista než Topolánek. Vláda bude, ale s lidovci a tolerancí komunistů. Na celé volební období, protože zelení (alespoň někteří) se přidají. Bursíkovi jistě jeho loutkovodiči brzy sdělí, že pokud má být alespoň minimální naděje na obchod s použitými větrníky z Němec, tak musí mít k vládě blíž.

Jenda 24.8.2006 21:31

Re: Re: Teda co ten Puchejř na tý dovolený vyvádí....

Šachysta může být dobrý .nebo špatný, ale hlavně musí být poctivý.Možná ,Topolánek není tak dobrý šachysta jak Paroubek, ale drží slovo a to má u mně  větší hodnotu,než dopinkové vítězství.

Malý Aston 24.8.2006 12:48

Čeho se ODS bojí?

Jako pravičák,kterému nikdo nic zadarmo nedá,podstupuji každý den riziko,že se něco podaří nebo nepodaří.Čeho se ODS bojí a proč ustupuje? Nevím.Všechny povolební varianty vedou k nastolení moci ČSSD+KSČM. Tyto dvě strany spolupracovali a spolupracovat budou.Jedna ideologie,jedna strana.Opustit vratkou tříkoalici a vrhnout se do náruče strany,která vždy bude spolupracovat s KSČM je horší než být neustále vydírán Paroubkem,kterému dává pokyn Filip. Proč Filip? Protože bez KSČM není Paroubek nic,jen uřvaný,samolibý a podrazácký politik se svými umlčenými poslanci kterých je jen 74. Když má vládnout Paroubek,ať mu pomůže ke korytu Filip a ne Topolánek a Bursík a Kalousek. Pokud nemá ODS dostatek důkazů a připravené zatykače na soudruhy v ČSSD,tak volí tu nejhorší variantu ze všech špatných. Paroubek není geniální vyjednávač,je to prodloužená ruka Filipa,všichni to vědí,znají a nikdo to nechce říci aby nám ty bolševiky náhodou nerozhněval.

jirka.s. 24.8.2006 13:35

Re: Čeho se ODS bojí?

Neníco dodat!!!!!!R^

Rak 24.8.2006 15:49

Re: Čeho se ODS bojí?

Dodatek: nejen Topol, ale nikdo ze slavného vedení ODS neviděl dál, než ke vratům "Strakovky", které dosud stále střeží "Suverénova" ochranka či stráž a že  za podpory "Velkého privatizátora", který si nepřipustí  tak jako před léty chyby jež svou bezhlavostí-nechci domýšlet úmysl-během privatizace se spoluautory typů Ježek a spol. způsobil. No a pokud "Velký "dostane "Suveréna" na křeslo, které ještě nevychladlo, máme na další období presidenta - pokud tento nebude "Suveréna" moc kritizovat, předem zajištěného.

Roneček 24.8.2006 17:44

Re: Čeho se ODS bojí?

Naprostý souhlas.;-O

Sch.glosátor 24.8.2006 12:44

Menšinová vláda ODS by byla rozumná jen v jediném případě.

Že do předčasných voleb by vydržely příznivé ekonomické podmínky. Osmdesát procent voličů přehlíží příčinné souvislosti a rozhoduje se podle toho jak se jim momentálně daří. Umění politiky je přenechat vládu opozici v okamžiku, kdy nastane pokles a převzít vládu bezprostředně před růstem. Ekonomický pokles a růst  u států naší velikosti lze systémově považovat za externality nezávislé na kvalitě vlády. Sice to není dobré, ale je to tak. Za stávajícího rozložení sil, podmíněného rozhodnutím voličů v systému poměrného zastoupení, ODS nemá potřebnou většinu na splnění volebních slibů. To je realita, kterou nelze okecat.

Malý Aston 24.8.2006 13:03

Re: Menšinová vláda ODS by byla rozumná jen v jediném případě.

Ač nerad,musím s Vámi souhlasit. Naše velmoc,Česká republika má tolik občanů,jako většina velkých měst v různých státech. Ekonomika je podřízena našemu napojení se na evropský trh a je jim řízena,bez vlivu té nebo oné vlády.Tím,že ekonomika není přímo ovlivňována tou nebo jinou politickou stranou a ono to prakticky ani nejde(stát nic nevlastní),zřejmě ještě nejsou podmínky,pro provádění radikálních změn.Tyto změny musí být podmíněny společenskou poptávkou,která předpokládá občanskou hrdost,nebojácnost,vzdělání,chápání jevů ekonomických i společenských.Občané u nás prodělali období,kdy bylo nutné zajistit podmínky pro normální systém fungování tržního hospodářství,zaplatili ze svého transformaci změn od socialismu ke kapitalismu a možná potřebují čas a odpočinek.Ono to fakt nějak funguje i bez vlády a parlamentu,takže proč nějaké změny?Zřejmě to vyžaduje skutečně generační změnu voličů. Ti unavení budováním socialismu a následně kapitalismu již toho mají plné zuby a mladí ještě nemohou volit.

Radajan 24.8.2006 20:57

Re: Re: Menšinová vláda ODS by byla rozumná jen v jediném případě.

Tak nevím. Píšou tu dva Astonové, nebo jeden s měnícími se názory. Ten se zprávou ve 13.03 má víc rozumu než ten se zprávou ve 12.48. Ten první dával najevo vztek i když ví, že to škodí zdraví. Lidi neblbněte, vždyť o vaše názory nikdo nestojí a málokdo je čte.

Pepino 24.8.2006 12:36

Topolánek by měl jít do opozice

a torpédovat spolu s lidovci a zelenými jakýkoliv pokus KSČSSD o sestavení vlády a tak dospět k předčasným volbám, a to i za cenu rizika, že předčasné volby nebudou, protože se najde 101. hlas pro KSČSSD. Pokud bude v tomto volebním období za stávajícího rozložení sil ve sněmovně ODS ve vládě, pouze se totálně zdiskredituje, možná i rozštěpí, a v dalších volbách nedostane víc než 20 % hlasů - naopak ČSSD si v takovém případě po dalších volbách zajistí většinu jak s KSČM na straně jedné, tak i s lidovci, zelenými ( a možná i odštěpeneckou frakcí ODS ve stylu US-DEU ) na straně druhé. ČSSD tak svou naprostou vyčůraností a širokým koaličním potenciálem začíná připomínat prvorepublikové agrárníky - ti však na rozdíl od ČSSD nespolupracovali s KSČ.

gerontusinza 24.8.2006 13:04

Pepino, já i Paroubek bychom samozřejmě vaši radu s radostí odsouhlasili.Re: Topolánek by měl jít do opozice

Paroubek samozřejmě by ten potřebný hlas získal relativně lehce a po dobu 4 let (pokud by neudělal něco skutečně svinského) by byl tzv pravicí neodvolatelný. To byste skutečně chtěl?Já ano protože ten současný politický hlen říkající si ODS ani náhodou, ale vám se dost divím.

Jirka 24.8.2006 12:19

"protikorupcni"

Oni tomu snu uz dali prezdivku "protikorupcni"? Zrejme dobry marketing...

Eurorealista 24.8.2006 11:33

Jak se dá Paroubek porazit

Vedení ODS se dostalo do nezáviděníhodné pozice samo. Členové a voliči ODS jsou velice takticky nevyspělí. A přitom byla a je cesta jak zničit Jiřího Paroubka! Tato cesta ale potřebuje odvahu a fantazii a té se ODS nedostává. Aby se Paroubek dal zničit musí se najít příčina jeho síly. Jeho síla pramení z toho , že uchmatnul komunistické hlasy. Už před 14 měsíci vzal komunistické karty lažící v talónu a posílil jimi karty svoje. Ty komunistické karty má zadarmo! Jediná Achillova pata Paroubka jsou komunisti. On je drze využívá, ne proto , že je komunista, ale proto, že ho drží u moci. Až je nebude potřebovat, odhodí je.  A já se ptám, co udělala ODS pro oslabení Paroubka? Zatímco Paroubek za 2 měsíce ničí jednotu koalice, ODS neposlala nikoho, aby v této bitvě dělal diverzní činnost Paroubkovi v týlu. Proto tvdím, jedinou možností jak zničit Paroubka je jednat a dělat handly s komunisty. A to je možné a komouši jsou připraveni hrát vlastní hru. Proč ODS si nesebere do hry ty komunistické karty? An,o namítnete, my ODSáci jsme přece antokomunisti. Ale to přece není argument! Spojil se antikomunista Churchill se Stalinem, aby zničil Hitlera?  Kdo je hlavní nepřítel ODS? Paroubek a ne komunisti, ti jsou velmi oslabení. Proč vedení ODS nezačne vyjednávat s komunisty o podpoře vládě a o předčasných volbách? Proč? Proč ODS nezopakuje Klausův majsterštyk , kdy si šel pro koministické hlasy , aby vzápetí způsobil rozkol v ČSSD na dva roky! Ve vedení ODS jsou amatéři, nebylo stanoveno , co se chcě dosáhnout a mnoho lidí do toho kecá. Ukazuje se jak při vyjednávání chybí silný a schopný jediný vůdce. Mezitím Paroubek pracuje perfektně. Vnáší do ODS potřebný neklid. Dierzními akcemi rozkládá jednotu Zelených. Jde a protivníkovi Klausovi nabídne zvolení a posílí pozici! Bože, Bože to v ODS a jejím elektorátu naprosto chybí kreativita? Co ODS opravdu udělá pro zničení Jiřího Paroubla?

Milan 24.8.2006 11:36

Re: Jak se dá Paroubek porazit

Velmi výstižné vč.zdůvodnění.Ta kreativita...

martindeporres 24.8.2006 11:40

Re: Jak se dá Paroubek porazit

Doufám že si váš příspěvek přečte i Topolánek.

Kantor 24.8.2006 11:45

Re: Jak se dá Paroubek porazit

Vy si děláte srandu, copak byste dělal s pracně vymyšleným logem KSČSSD?

bez brýlí 24.8.2006 11:47

Re: Jak se dá Paroubek porazit

To co doporučujete by ODS poškodilo ještě více než jí dnes požkozují někteří profláknutí ve vedení a na kandidátkách.

PetrK 24.8.2006 11:56

Re: Re: Jak se dá Paroubek porazit

Jenže realita je taková, že Topolánek (ODS) se bez komunistů nebo socanů ani neuprdne

Milan 24.8.2006 11:58

Re: Re: Jak se dá Paroubek porazit

Rozpoznání skutečného nepřítele a jeho slabin je prvním krokem k jeho oslabení.Následkem jeho oslabení je nutně i posílení vlastní pozice.CSSD bude oslabovat pohybem voličů nalevo i napravo.Pohyb voličů napravo je efekt,který umožní prosazení reformních kroků vč.došetření různých kauz.KSCM by vyhovovalo být nejsilnější levicovou stranou.V CSSD by nezustal kámen na kameni a snad by se z ní stala normální levicová demokratická strana.

Eurorealista 24.8.2006 12:03

Re: Re: Jak se dá Paroubek porazit

Já pouze navrhuji používat komunistickou kartu na Paroubka taky. On proti ODS neváhal použít prezidenta, čestného předsedu ODS, kterého opravdu nemusí! Co chce ODS oslabit v tomto zápase? Hlavního protivníka nebo jít zatvrzele do bitvy, kterou nelze vyhrát. Víte někteří členové ODS a jejich příznivci mi připomíkají silně konzervativní stranu v Británii. Je to stejná strnulost. Prostě říkají:" Naše strana a náš program je nejlepší a ti lidé to musí jednou pochopit!" Ale lidi to v GB už ve třech volbách zasebou nepochopili. Pokud politici na tom bitevním poli nemanévrují tak ničeho nedosáhnou.

Tomas 24.8.2006 12:10

Re: Jak se dá Paroubek porazit

To je opravdu fatálně špatný nápad. Jen díky tomu, že má ODS ještě jakýsi zbytek nekomunistického fundamentu polistopadové éry, může mít takové volební preference jaké má. Rozdím mezi demokraty a těmi ostatními je právě v tom, že ti první se alespoň tváří, že mají jakýsi mravní korektiv. Spolupráce s komunisty by se ODS fatálně nevyplatila. Osobně vím o nejméně 6ti voličích, o které by v tom okamžiku přišla. Úspěch za tuto cenu by byl skutečně Pyrhovo vítězství! Stalina s Churchillem do toho netahejte. Není válka. S čertem se nemůžete spojit jen proto, že máte nějakou potíž se sestavením vlády... Ostatně, jaký by pak byl rozdíl mezi Topolánkem a Paroubkem?

jirka.s. 24.8.2006 13:46

Re: Jak se dá Paroubek porazit

Možná je pravdou, že eurorealismus = bezsádadovost, termín ZÁSADOVOST, říká vám to něco? On už si to pan Topolánek svými tanečky s bradavičnatým prasetem i tak dost polepil u svých voličů, natož kdyby se měl dát do holportu s komunistickými sviněmi. Lepší scénář by nevymyslel ani benito. Kdopak asi myslíte, že by se chechtal po nejbližších volbách?

D.P. 24.8.2006 14:20

Re: Re: Jak se dá Paroubek porazit

Volil jsem ODS se skřípěním zubů, ale v žádném případě mě povolební jednání nepřesvědčily o tom, že bych měl přejít jinam, takže je budu pravděpodobně volit i příště se skřípěním zubů. Jsem přesvědčený o tom, že za všechno se musí platit, tudíž mě nepřetáhne ani moderní levicová strana pod vedením Paroubka, Sobotky, Škromacha či kohokoli jiného, kdo bude tvrdit, že zdroje jsou, dluhy netřeba splácet a lépe už bylo. Opravdu to není o tom, zda je mi sympatičtější Langer nebo Buzková, jestli si Topolánek mohl počínat o něco lépe při vyjednávání. Má prostě nevýhodu prvního tahu.

jirka.s. 24.8.2006 14:31

Re: Re: Re: Jak se dá Paroubek porazit

Kdybych měl zuby v pořádku, mohl byste mé skřípění při mé volbě ODS třeba také slyšet až u vás. Zrovna tak jako vy budu nejspíš skřípět i v dalších volbách. Jenom mne rozčílily ty stupidní rady jakéhosi "eurorealisty", které jakoby vypadly z volebního štábu socanů. Nic lepšího by se jim totiž nemohlo přihodit.

mirka 24.8.2006 20:43

Re: Jak se dá Paroubek porazit

Možná, že byste měl vstoupit do ODS. Je Vás škoda.

Malý Aston 24.8.2006 11:21

Žádná tragedie se nekoná!

Čím déle se jednání bude protahovat,tím více občanů voličů pochopí,kdo je kdo, a kdo je schopen se s kým spojit.Tím se vytváří podmínky pro nové rozhodnutí ve volbách,které budou dříve či později. Co zatím víme. ČSSD+KSČM je jedna levicová strana,která má zájem zopakovat rok 1948. Zelní jsou zelení,někdy červení a je jim jedno,kde budou a s kým ve vládě,jen když tam budou,to samé patří i pro KDU.ODS za poslední 4 roky vyhrála všechny volby ale nemá zatím sílu k prosazení změn z důvodů spojené levice pod vedením bolševika Filipa,který řídí Paroubka.Bez bolševika nemá ČSSD žádnou sílu k jednání.To je jasný signál,že ti nerozhodní,kteří nechtěli volit KSČM a jsou levicoví,volili ČSSD a přitom volili KSČM. Vláda ODS nevznikne,nebo vznikne a bude ihned bolševiky z ČSSD+KSČM zrušena.Zase se jen potvrdí,to co nikdo z ČSSD ani ODS neřekne nahlas. Od doby ukončení voleb,celá doba jednání a jakákoliv dohoda mezi ODS + ČSSD musí být schválena KSČM. Takže žádný geniální Paroubek,to bolševici od Filipa a Grebeníčka řeknou,kdo a jak dlouho tady bude vládnout. Takže nás skutečně čeká vláda socanů a bolševiků.Jak dlouho o tom rozhodne Filip a my občané až v příštích volbách.

Milan 24.8.2006 11:33

Re: Žádná tragedie se nekoná!

Tím spíš bych ukončil jednání ať KSCSSD vyloží karty.Nic jiného jim nezbyde.Kdyz ale T.se tak těší do vlády.To je největší slabina celých povolebních tanečků.

Malý Aston 24.8.2006 12:31

Re: Re: Žádná tragedie se nekoná!

Souhlasím.

Ivan 24.8.2006 17:16

Re: Žádná tragedie se nekoná!

To bude zajímavé, až začne hon na modré zlodějské straky. Je na čase, aby se těm zlodějům začalo šlapat na paty. Třeba se konečně podaří prosadit zákon o majetkovém přiznání a nedoložený majetek bude trestným činem.  Těším se na to, že se nám přestanou vysmívat úředníčci s platem 20000Kč měsíčně a vilami a majetky za desítky milionů. Že skončí éra různých kreativních dealerů přiznávajících směšné příjmy a daně neplatících a přesto vlastnících mnohomilionové majetky.

deda 24.8.2006 11:19

Moje dojmy - nevnucuji !

Docela Topolovi věřím. Skutečně opomenul jen variantu s "vládnutím" ČSSD, jak rozebírají předřečníci, jinak je objektivní. Ale myslím si, že pokud nebude čistě ale jistě eliminována "černá divize" ODS, která Topola ve skutečnosti tvrdě řídí, tak chudák nemá šanci. A teď do toho zamotal i Talmanovou. Proto ten "chudák". Černou divizi tu již vyjmenovalo lepších znalců než jsem já.