17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Může se pravice obejít bez ODS?

Podle mne jen velmi těžko. A je podle mne nesprávné, svalovat problém na to, že se ODS nechová dostatečně "pravicově". Otázka "Proč by levicoví voliči měli volit ODS, když mají z echt levicových stran dostatečný výběr?" je podle mne nesprávná a zavádějící.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 4.5.2012 13:39

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Já hlavně nechci dávat nějaký bianko šek straně, ze které znám jen 3 lidi. A také se tážu, jak tahle strana naplní kandidátky. Problém malých stran spočívá v tom, že jsou silně elitářské a nedemokratické, co se týká vnitřního uspořádání - a bývá to tím, že mají malý počet členů - a na kandidátky nominují členy, kteří by mnohdy raději neměli ani kandidovat. Ale neříkám, že o této straně neuvažuji, protože uvažuji - jen nechci zvolit nějaké lidi, o kterých nic nevím.

J. Štrobl 4.5.2012 13:33

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Budu volit Piráty.

J. Rechnovský 4.5.2012 13:32

Re: Rozpaky

Nezlobte se, ale naprosto s Vámi nesouhlasím. Ideální není žádná politická strana. ODS se však spolupodílela na vytvoření sítí politiků, spřátelených firem, státních úředníků, justice a policie za účelem vykrádání státních zakázek a udržování vlastní mocenské pozice. Kauzy jako Drobil, Pandury, tunel Blanka a podobné jasně ukázaly, že jde nikoli o selhání jednotlivců, ale o systémovou záležitost. To je extrémně závažný faul, který ohrožuje samotné principy demokracie. Je třeba jim to co nejdříve zarazit.

"Racionální alternativou" je proto tuto stranu (a samozřejmě i její levicové dvojče ČSSD) naprosto ignorovat ve volbách a poslat jí a její členstvo do hajzlu!

P. Pruner 4.5.2012 13:31

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Já si myslím, že pohár trpělivosti přetekl. Mnozí lidé ze střední vrstvy, kteří dvě desetiletí volili ODS jako menší zlo, si vyberou některou z menších stran se šancí se dostat do parlamentu nebo budou volit ČSSD. Bohužel někteří zůstanou doma.

Strana Svobodných jistě nemá nadbytek dobrých kandidátů, ale proč jim nedat šanci ? Nevím o tom, že by byli napojeni na penězovody ze státní kasy. Rovněž na úrovni krajů vznikají zajímavá seskupení. I když například úvahy pana Doktora (Jihočeši) o podpoře LIDEM mně překvapily.

P. Fiala 4.5.2012 13:30

Neveřejný program "levicových stran"

Udržovat masy občanů "chudobnějšími". Zadlužíme je. A proč?

Inu pak máme právo existovat, a ochraňovat je.

Pravicové strany hospodaří obvykle se státním majetkem hospodárněji.

F. Vítek 4.5.2012 13:23

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

A mimochodem - která strana je podle Vás schopna vytvořit skutečně dobře obsazené kandidátky (ať už si pod tím představím cokoli)? Současná vláda (myšleny všechny komory) je podle Vás dobře obsazená?

F. Vítek 4.5.2012 13:20

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Poslední věta mne opravdu zaujala - takže vy to nevíte, jen to takňák předem předpokládáte, aniž byste pro to měl nějaké důkazy? Jen abychom si rozuměli, já to také nevím, ale rád jim dám šanci se zprofanovat, protože pokud bych to neudělal, nikdy bych se nedozvěděl, jestli se opravdu zprofanují nebo ne. Pokud se opravdu zprofanují, více je samozřejmě volit nebudu stejně jako už nikdy nebudu volit ty strany, které mne takto zklamaly v minulosti jako např. právě zmiňovaná ODS a holt budu hledat opět dál. Ale připadá mi velice nerozumné je hodit přes palubu jen proto, že si řeknu "Oni se tam stejně určitě zkazí jako se zkazili všichni ostatní", aniž bych pro to měl jediný důkaz. To je na mne takové až příliš hospodské a podle této logiky bych k volbám ani nemusel vůbec chodit ...

P. Schuh 4.5.2012 13:05

Motto věrného voliče

S ODS na věčné časy a nikdy jinak.

M. Kosejk 4.5.2012 12:55

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Já Machovi nevěřím. A zejména v tom, že by byl schopen vytvořit skutečně dobře obsazené kandidátky. Ze Svobodných znám tak 3 lidi, které by šlo považovat za osobnosti - a ani s nimi nemám žádnou praktickou zkušenost. A ten zbytek kandidátů bude asi pěkná směska podivných individuí.

V. Mlich 4.5.2012 12:46

Kuba, Drobil, Dlouhý?

Ta jména slyším poprvé a jsou mi ukradena. Přesto jsem přestal volit ODS a příčinou byly hlasy za lisabonskou smlouvu a nevrátím se k ní třeba i pro nedávné senátorské hlasy za euroval. Když se v koalici udělá nějaký ústupek levičáckému návrhu TOPky, jako posledně to zvýšení daní, to beru, ale je to pak potřeba vyvážit i něčím rozumným! A ne hlasováním za vyhození dalších 350 miliard.

F. Vítek 4.5.2012 12:39

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Pro mne osobně to jsou jednoznačně Svobodní ...

M. Kosejk 4.5.2012 12:19

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

V tom případě by se slušelo, abyste nám řekl, jaké je ta pravicová strana, která od vás dostane důvěru v příštích parlamentních volbách. Rád bych věděl, jakou českou stranu považujete za dostatečně konzervativní, aby si zasloužila váš hlas. A TOP09 to nebude. Protože jestli nadáváte na politiku současné vlády, tak přece musíte vidět, že v téhle vládě hraje prim TOP09 (má všechna silová ministerstva - krom vnitra). Tak jestli se vám zdají ODS a TOP09 málo pravicové, tak by mě fakt zajímalo, koho budete volit. A jestli nebudete volit, tak vám bude asi přednější vláda ČSSD a KSČM, která rozhodně nebude pravicová.

M. Kosejk 4.5.2012 11:50

Re: pane Kosejku

A vám jde o osobní výhody a ne o blaho státu. --- Jste spokojený, když takto obrátím vaši zapšklou demagogii proti vám?

M. Kosejk 4.5.2012 11:46

Re: ODS se mění

Svoboda začal pražskou ODS čistit ještě za kolaice s ČSSD.

A žádné další zákony proti korupci nepotřebujeme. Máme dostatek zákonných pák na boj proti korupci - problém je, že státní zástupci a někteří policajti ty páky nevyužívají. Kdyby bylo po mém, tak naše zákony spíš pročistím, než abych vymýšlel nové zákony.

J. Štrobl 4.5.2012 11:45

Pravice se bez ODS lehce obejde,

protože ODS pravicová není ani náhodou.

J. Štrobl 4.5.2012 11:43

Re: Zbytečně mnoho slov.

Tak zase netoužím, ale neexistence služebního řádu je dalším motivem úplatkářství - trafiky pro darebáky nebo hlupce.

J. Štrobl 4.5.2012 10:54

Re: ODS se mění

Jsem k tomu trochu skeptický. Tam je tlačila TOPka a mohlo se jim stát, že by byli za chvíli ze hry. Nicméně my potřebujeme základní zákony proti korupci a tomu se všechny strany brání a celkem doposud úspěšně.

M. Prokop 4.5.2012 10:48

Re: Politické strany v současném parlamentu? Nepotřebuji!

Jak chcete pořádat volby v poměrném volebním systému bez politických stran?

M. Prokop 4.5.2012 10:47

Re: Zbytečně mnoho slov.

Toužíte plnit nařízení EU?

M. Prokop 4.5.2012 10:46

Re: Pane Haasi,

Nějak mi pan Haas přijde užitečnější než vy.

M. Prokop 4.5.2012 10:45

Re: Podle

"Nejsou lidi".

Kdo jiný, schopný, je k dispozici?

M. Prokop 4.5.2012 10:44

Re: Národ od pravičáků

No a kdo z pravičáků mluví o "národě"?

M. Šejna 4.5.2012 10:28

pane Kosejku

na pražském magistrátu šlo o boj o moc a nikoli o očistu. Pokud si vzpomínám, tak jediný člen vlády, který šel sedět, byl za socanů ministr financí Svoboda. Jinak byli kmotři všech partají vždy jen "uklizeni" z výsluní.

P. Rajman 4.5.2012 10:20

Národ od pravičáků

smrdí krchovem stejně jako sociální smír od levičáků.

J. Bořický 4.5.2012 9:46

Podle

mne je Nečas hrobařem ODS. Je nevýrazný , málo energický .A teď nevím,je to jeho vlastnost  ,nebo je taková třtina klátící se ve větru korupce ? Osobně je mi to líto.

F. Vítek 4.5.2012 9:41

Re: Svobodní

A to mi na nich je také velice sympatické ...

M. Kosejk 4.5.2012 9:36

Re: ODS se mění

Někde se začít musí - a třeba to, co se povedlo ODS na pražském magistrátu, nemůžete označit za kosmetickou úpravu, protože to bylo vyloženě chirurgické odstranění nádoru. Jasně, chemoterapie musí pokračovat dál, ale připadal bych si jako blbej kverulant, kdyby to odmávnul, jak jste to učinil vy.

M. Kosejk 4.5.2012 9:30

Re: Rozpaky

Dobře, taky se mi otevírá kudla v kapse, když slyším o další daních a poplatcích, kterými chce vláda zalátat rozpočet, aniž by provedla pořádné úspory. Vadí mi i jiné věci, ale pořád nevidím racionálnější alternativu. Kalousek se mi vyjevil jako politikář, pro kterého je mocenské postavení jediným cílem snažení. A Machovi moc nevěřím. Tak co dělat? Svět nebyl nikdy ideální a ani nebude. Je tedy pošetilé očekávat, že naleznete stranu, která vám bude vyhovovat na 100% - a i kdybyste takovou stranu našel, tak případný vládní koaliční kompromis stejně nedovolí té straně splnit program tak, abyste byl absolutně spokojený.

F. Svoboda 4.5.2012 9:29

Pane Haasi,

možná by bylo vhodné po 20 letech "práce" poradce a konsultanta jít dělat také nějakou užitečnou práci. Dnes se v politice hemží lobisty a poradci a skutečný přínos pro národ je mizivý ! ! !

T. Blecha 4.5.2012 9:25

Re: Svobodní

To já vím. Jsem členem Svobodných a souhlasím s tímhle principem. A je nás ve straně velká většina co podobně smýšlí. Svobodní se nechtějí dostat do PS přes reklamu za peníze kmotrů, kteří pak budou chtít za své peníze výhody. Radši se dostat do PS později než se nechat ovládnout kmotry jako jiné strany.