21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Může se pravice obejít bez ODS?

Podle mne jen velmi těžko. A je podle mne nesprávné, svalovat problém na to, že se ODS nechová dostatečně "pravicově". Otázka "Proč by levicoví voliči měli volit ODS, když mají z echt levicových stran dostatečný výběr?" je podle mne nesprávná a zavádějící.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 4.5.2012 21:34

Re: Toť otázka. Babo raď.

To je taková odrůda teorie menšího zla. ODS je špatná, ale vláda levice bude ještě horší. To je tedy teorie. Vskutku lokajská zaprděná oddanost.

Ano vláda levice bude pro budoucnost tohoto národa horší, ale asi ten výprask potřebujeme, když si o něj tak koledujeme volbou pořád stejných prolhaných ksichtů zprava, zleva. Volme dokola a furt Bohoušky Sobotky a Marečky Bendy, kteří nepoznali v dospělém životě nic jiného, než poslaneckou přepychovou klec.

Š. Hašek 4.5.2012 21:32

Re: Toť otázka. Babo raď.

Samozřejmě.

Jinou silnou stranu nevidím.

Odbočím. Někdy mě napadá taková ta stará otřepaná myšlenka: je třeba vyměnit voliče nikoliv strany. Pokud třetina je pro bolševické zmetky, na pravici/středu žádná až tak superkvalita být nemusí.  Tonoucí se stébla chytá. Řeknu rovnou, že takto já uvažuji. Ale tím neomlouvám politiky z ODS neb TOP. Pouze konstatuji.

Politika je u nás přesně taková, jakou lze volbami "vydestilovat" z širého lidu.

M. Prokop 4.5.2012 21:25

Re: Toť otázka. Babo raď.

Na TOP bude vždy znát onen původ u lidovců, největších oportunistů na celém světě a okolí.

Š. Hašek 4.5.2012 21:23

Re: Toť otázka. Babo raď.

Nejsem zatvrzelý fanda ODS. Jen nevidím zásadní rozdíl mezi ní a TOP. Spíš bych to vyjádřil jinak: nekupuji nový kabát, když starý slouží.  A  konec konců nevidím dramatický rozdíl mezi těmito stranami.

M. Prokop 4.5.2012 21:23

Re: ODS tím, že přistoupila na opoziční smlouvu, dala najevo,

Opoziční smlouva byla celkem elegantní řešení patové situace.

A žádné řešení nemá jen plusy.

Z. Rychlý 4.5.2012 21:21

ODS tím, že přistoupila na opoziční smlouvu, dala najevo,

že důležitější, než morálka, směřování, ideje - je klid na vládnutí. Ano vládlo se vládě v klidu, i v parlamentu se kritika prováděla gentlemansky, natož v senátu - a hlavně na úrovni správních rad státních a komunálních podniků se taktéž vládlo v klidu fifty fifty. A bylo po politice, zbyli jen kmotři, šibalové a voliči s nasazenou psí hlavou. Pod klidnou hladinou rybníka oposmlouvy to pěkně hnilo a smrdělo.

A co je horší - vypustit tenhle smradlavej rybník mají v pravomoci jen kapři.

Proto SSO má hodně sympatií, protože je docela čistá, bez skandálů, kmotrů a šibalů. Co se z ní však stane, až po skončení funkčního období doní vstoupí V.K. a převezme její otěže ? Preference vyletí vzhůru, na bránu začnou ťukat různí recykláti a dinosauři - ODS přijde o zbyek voličů a odejde do politického důchodu. Žádná škoda, svou příležitost směňovala, směňovala, až zůstala jen zachovalá slupka plná podezřelého obsahu.

P. Pavlovský 4.5.2012 20:02

Re: Toť otázka. Babo raď.

TOP 09 není alternativou? Proč? Tento obecný, iracionální apriorismus v této diskusi bych chápal jen u zatvrzelých "fandů" ODS, voličů, pro které prostě nic jiného neexistuje. Ale co ti ostatní pravicově orientovaní voliči? Není jim Topka dost pravicová? Dost nezkorumpovaná? Nerozumím tomu.

J. Štrobl 4.5.2012 17:41

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Proto volíte strany, které skutečně kradou a rozkradly tento stát. Váš názor se mi jeví skutečně slabomyslný.

J. Heincl 4.5.2012 15:24

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

V podstatě s Vámi souhlasím, co se týká nedůvěry v nové malé strany. Voliči se zklamali už víckrát: ODA, Unie svobody, Zelení, VV. Téměř všichni politici jsou jsou zkorumpovatelní, protože lidé nejsou zkrátka andělé a pokušení bývá veliké. Napsal jsem na to téma blog na idnes. Pokud by Vás to zajímal, můžete se na to podívat. Stačí v seznamu blogerů napsat Heincl, jsem tam toho příjmení sám. Článek se jmenuje Zastupitelská pseudodemokracie.

M. Prokop 4.5.2012 15:14

Re: Kuba, Drobil, Dlouhý?

Ano.

Se mnou je to zcela stejné.

M. Prokop 4.5.2012 15:13

Re: Neveřejný program "levicových stran"

Obvykle.

Ale ne všechny a ne vždy, takže je občas nutno trochu "počišťovat".

M. Prokop 4.5.2012 15:11

Re: Toť otázka. Babo raď.

Jenže pokud bychom ji stále, přes všechny chyby volili, byla by z ní občanská KSČ.

Pokud někdo dělá chyb příliš, je nutno najít někoho jiného.

M. Kosejk 4.5.2012 14:58

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Berte to tak, že vycházím z empirického pozorovní české politické reality, co se týká malých nových stran. Já prostě z nových stran mám automatické obavy. Zatím vždy to bylo tak, že ve vedení malých stran byly 2-3 charismatické osobnosti, které nalákaly voliče - a zbytek strany tvoříval soubor nekompetentních osob - a výsledek vládnutí s takovými malými stranami vždy spočíval v totálním rozkladu vlád. Možná to u vás bude jiné, co já vím, ale doposud vám nevěřím natolik, abych vám dal hlas. Ale jste v mém nejužším výběru (ze 2 stran).

p.s. politické názory na webu je jedna věc, ale já ty názory potřebuji mít provázané s konkrétními osobnostmi, o kterých něco vím (např. historii jejich názorů).

J. Boleslav 4.5.2012 14:55

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

To je samozřejmě Vaše svaté právo. Já bych stranu, založenou už ve svém názvu na krádežích, nevolil ani omylem.

J. Boleslav 4.5.2012 14:52

Re: Toť otázka. Babo raď.

Vidím to velmi podobně p. Hašku.

F. Vítek 4.5.2012 14:37

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Ze současných parlamentních stran "znám" nějaké (mediálně známé) lidi a byl bych mnohem raději, kdybych je neznal vůbec ... ale je to samozřejmě Vaše soukromá věc a Vaše právo.

J. Heincl 4.5.2012 14:24

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Já se pane Kosejku nezlobím kvůli tomu, že mě neznáte. Naopak by mě překvapilo, kdybyste mě znal. Je však podivné, že jedním dechem prohlašujete o politické straně, že ji nebudete volit, protože neznáte její členy a zároveň o lidech, které neznáte, tvrdíte, že se jedná o podivná individua. V dnešní době není problém se dovědět o politických stranách téměř všechno aa prakticky okamžitě. Svobodní mají samozřejmě svůj web, na kterém jsou kromě jiného články členů a příznivců, je tam seznam blogerů, program strany a mnohé další. Rozuměl bych tomu, kdybyste se seznámil s názory členů politické strany a pak zdůvodnil, proč jsou pro Vás nepřijatelní. Nemohu Vám to pochopitelně nařídit, ale v tom případě mám právo prohlásit Váš přístup za velmi povrchní. Co se týká členů Svobodných, není asi problém uznat, že se jedná o lidi přinejmenším vytrvalé. Ono vydržet v politické straně, do které jen dáváte práci, čas a peníze, vyžaduje opravdu vytrvalost. Navíc ve straně, která je všeobecně médii ignorována a když už se o ní mluví, tak jen ve smyslu, že se jedná o nějaké podívíny a fantasty. Z vlastní zkušenosti mohu zodpovědně prohlásit, že u Svobodných jsou většinou lidé čestní, inteligentní a dosti pracovití. Chápu však, že vyjmenované vlastnosti jsou pro politiky krajně nevýhodné.

J. Štrobl 4.5.2012 14:16

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Ti mladí se mi líbí a věřím jim.

M. Kosejk 4.5.2012 14:11

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Podle mého uděláte chybu, když bude volit Piráty, ale je to vaše právo.

J. Štrobl 4.5.2012 14:10

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Za koumoušů jsem jezdil jako zvukař z bigbítem a tak jsem si toho udávání, focení od estébáků a různé šikany zažil až dost.

Š. Hašek 4.5.2012 14:05

Toť otázka. Babo raď.

Právě i teď je stále ODS velkou a relativně silnou politickou stranou. Než něco, co -  málo platné, je stále jasnou protiváhou bolševikům - ať už těm starým nebo těm novým, zavrhnu jako nepoužitelné, musím vytvořit něco nejméně stejně silného.

To zde nevidím. Možná mám špatný zrak.

Takže bych se mírnil s odsudky ODS. Když nic lepšího není, je to aspoň taková občsocdem. Pro mě akceptovatelná (ještě). Nalevo od ní jsou již jen bolševici. A napravo bohužel zatím jen diskusní kluby s minimálním konkrétním parlamentním vlivem.

J. Štrobl 4.5.2012 13:58

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

To sice není, to máte pravdu, ale nic lepšího tady nenajdete. Alespoň já jsem nenalezl. A jejich boj za svobodu je mi sakra blízký, protože ji považuji za nejdůležitější věc ve svém životě.

J. Štrobl 4.5.2012 13:55

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Anebo si můžete přečíst knihu Svobodná kultura od Lawrence Lessiga, která je volně ke stažení (je vydaná pod lincencí Creative Commons) na adrese: http://www.svobodna-kultura.cz/

M. Kosejk 4.5.2012 13:53

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Já s Piráty v mnohém souhlasím, ale není to konzervativní pravice, po které tady celou dobu voláte.

M. Kosejk 4.5.2012 13:51

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Pane Heincle, nic ve zlém, ale neznám vás. Vaše jméno dnes čtu poprvé. Opravdu si mysíte, že dám důvěru někomu, koho neznám?

Přinejlepším máte 2 roky na to mi dokázat, že se pletu, ale dnes jste pro mě spolek neznámých lidí s Machem v čele, kterého tak trochu podezřívám, že by nebyl schopen dodržovat koaliční kopromisy (a ty budete muset dodržovat, pokud nebudete v opozici nebo nevyhrajete s 51% hlasů).

J. Štrobl 4.5.2012 13:48

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Abyste něco pochopil, přečtěte si třeba:

http://www.ceskapozice.cz/byznys/podnikani-trhy/internet-neni-zly-o-sve-umelce-se-postara

J. Štrobl 4.5.2012 13:46

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Celkem jsem tu slabomyslnou námitku čekal. Nevíte o co se jedná.

M. Kosejk 4.5.2012 13:45

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

No, takže říkáte, že někteří pravicoví voliči z rozhořčení nad nepravicovým směřováním ODS budou volit echt-levicovou ČSSD?  :))

J. Heincl 4.5.2012 13:44

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Já jsem podle Vás jedno z podivných individuí. Zná te mě osobně nebo minimálně mé názory? Kolik členů Svobodných znáte alespoň podle jmen. O Svobodných je málo slyšet, protože mají peníze na předvolební kampaň jen od svých členů a příznivců. To jak jistě uznáte, nejsou žádné závratné částky. Svobodní nedostávají peníze od různých Agrofertů, fotovoltaických výrobců elektřiny, Janoušků a bůh ví od jakých dalších lobbistů přisátých na peníze daňových poplatnéků. A nedostávají je proto, že lobbisté vědí, že by to byly peníze vydané bezúčelně. Sdělovací prostředky uplatňují vůči Svobodným téměř totální embargo, přestože se jejich názory postupně ukazují jako pravdivé a logické.

M. Kosejk 4.5.2012 13:42

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Hmm... nerespektování majetkových práv - to zní opravdu "konzervativně" :)))))