5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Může omluvenku podepsat tatínek?

Případně maminka? Či jiný dospělý sourozenec? Budou mít poslanci a senátoři „závodního lékaře“? Aby vydával neschopenky? Bude jim moci vydávat omluvenky a neschopenky také praktický lékař v místě bydliště?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Klas 1.2.2019 9:14

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

To znám, člověk se "rozvášní" a pak to po sobě ani nepřečte, také to dělám. I Vám hezký víkend!

B. Novacek 1.2.2019 9:07

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Máte recht, to jsem ulít...pardon! :)

Hezkej weekend přeju!

D. Stirský 1.2.2019 8:47

Nebyl náhodu Vlk starší

skutečným soudruhem? Příměr: Jako študák jsem jezdil načerno MHD, dokonce jsem nezaplatil pokutu a následoval soud a složenka na tisícovku. I když si dlouho myslím, že platit za MHD se má a činím tak, NIKDY UŽ SI NETROUFNU KRITIZOVAT ČERNÉ PASAŽÉRY, NEB I JÁ JÍM BYL! Když jsem byl zaměstnán na úřadě, dával jsem si pozor na rozhořčené věty "a to platím ze svých daní!", neb mne samotného mí spoluobčané ze svých daní platili. Pracuji již 35 let a NIKDY jsem si nedovolil mít NEOMLUVENOU (o to snad jde, ne o sezení v Paramentu na zadku) absenci! Měl bych z toho polízanici, a že zaměstnavatelů bylo: stát, soukromé firmy tuzemské/zahraniční, státní podnik... Tak nevím, co soudruha Vlka na pirátské iniciativě štve. Jo, a že bych chlastal v práci jako Zeman či někteří ze zastupitelů? Pamatuji se na kolegu z úřadu, který tak učinil. Viděli jej klienti a výsledek? Okamžité zrušení pracovního poměru. Prostě ze den na den skončil! "To přece nejde, vidělo jej moc lidí, to už bylo příliš", odvětil ředitel, když jsme za kolegu orodovali.

V. Steiner 1.2.2019 8:43

poslanecký plat premiéra

Jak budou trestat za absence premiéra,který žádný plat nepobírá?

M. Klas 1.2.2019 8:37

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Pane Nováčku, to už jsem dlouho neslyšel a nečetl: "větší polovina"!! Kam jste chodil do školy? A navíc to nebyla většina národa, ale většina z těch, co k volbám přišli.

M. Němec 1.2.2019 8:01

To je řečí, neosoudruhu Vlku st.

Výsledkem onoho Michálkova činění bude fakt, že ti 4 z ODS a 1 z ČSSD budou chodit častěji do práce. A ostatní si daj většího majzla.

Konec.

P. Jirkovský 1.2.2019 8:00

Re: Pan Vlk píše - " To když tak poslanec za piráty Jakub Michál

Vono komu není dáno ....

V. Braun 1.2.2019 7:41

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

A zase tady máme lepšolidi. Volby skončily poměrem někde kolem 52:48. Zkuste si na chvíli představit, že by to bylo pro Drahoše a co by asi v tomto případě skupina volící poraženého kandiáta na adresu druhé strany říkala. Velké iluze si nedělám když i v případě výhry pro ně mají nálepky typu lepšolidi, lumpenkavárníci nebo eurohujeři.

Místo nadávek jedné nebo druhé straně, což bohužel předvádějí i politici, osobně dávám přednost diskusi o faktech, a když to nejde jinak tak alespoň o názorech.

V. Braun 1.2.2019 7:34

Re: Soustružník za dvě áčka může dostat padáka

Tak to jistě, bohužel tam mají mizernou kontrolu kvality, a hlavně každý ve výrobě (poslanec) je suverén a nikdo mu přece nebude o nějaké kvalitě kázat. Možná by na začátek stačilo, kdyby se řídili zásadou, že v jejich případě méně je lépe.

J. Fridrich 1.2.2019 7:30

Pan Vlk píše - " To když tak poslanec za piráty Jakub Michál

Pan Vlk píše - " To když tak poslanec za piráty Jakub Michálek pléduje," - toho nechte plédovat s presidentem Masarykem za bezpečnost Internetu - když se toho tak hezky ujal v televizi před celým národem, tak at' to i dokončí ( legrace ani ironie to nebyla, mám to nahrané a dá se to poznat - a pro nevěřící Tomáše i poslat..).

B. Novacek 1.2.2019 7:17

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Učím se přemýšlet celý život a stejně se vždycky doberu k závěrům, nad nimiž zůstává rozum stát...

Obávám se, že v zemi, kde kilometr dálnice stojí taky miliardu, asi argumentace cenou volebních lístků, komisí a platy "tvrdě makajících pracovníků ČSÚ V CENTRU", neobstojí.Dalo by se uvažovat o vzrůstající národní hrdosti a dobrém pocitu spolurozhodování o vlastním osudu, ať už vybrali lidi dobře nebo špatně...to záleží na úhlu pohledu. To, že pro většinu "lepšolidí" je Zeman špatnou volbou a tím pádem ta větší polovina národa, která o něm demokraticky rozhodla, jsou nevzdělaní blbci, ještě neznamená, že mají, (lepšolidi), pravdu.

R. Langer 1.2.2019 6:11

Re: Soustružník za dvě áčka může dostat padáka

Ano, je to zcela nesmyslné srovnání. Ale když už se autor zmínil o těch vyrobených zmetcích, tak by se toho u poslanců určitě našlo víc než jenom dva kousky... ;-)

M. Hartmann 1.2.2019 2:28

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Když dovolíte, zkusím do téhle diskuse o přímé volbě vstoupit. Důvod, pro který je přímá volba prezidenta nesmyslná, je ten, že je to dokonce nesmysl na druhou. Položte si prosím proti sobě dvě varianty a porovnejte si náklady. Stovky a tisíce volebních komisí, nota bene ve dvou kolech a po dvou dnech. Stovky tvrdě makajících pracovníků ČSÚ v centru, ale i u přebírajících pracovišť. To přece něco stojí. Když ne miliardu, pak vždycky něco dobře kolem ní. Na druhé straně trochu vyšňořený Španělský sál a jedno či dvě zasedání parlamentu. Jsme opravdu tak bohatí? Jistě jste zažil dvojí přímou volbu prezidenta. Těch hádek mezi lidmi, těch nepočítaných podpásovek, ty tisíce fakenews! Ty užvaněné televize a noviny... I tohle bychom si mohli ušetřit, prospělo by to duševnímu zdraví celého národa. A je zajímavé, jak že se postoje jednotlivých partají v průběhu času měnily. Lehce si to vyhledáte, přeji úspěšný lov. A omlouvám se, že jsem napsal trochu víc než 25 slov. Jinak to nešlo, musíme se už konečně naučit přemýšlet. Dzp.

P. Dvořák 1.2.2019 2:09

Některým poslancům bych za absenci dal odměnu.

Když tam totiž nejsou, tak vznikají mnohem menší škody, než jaké nastanou jejich hlasováním.

V. Braun 1.2.2019 1:33

Soustružník za dvě áčka může dostat padáka

Tak jestli budou poslanci za absence trestáni neřeším, ale zaujala mne věta, že soustružník za dva zmetky ...atd. Tady ale nejde o nějaké zmetky, ale o neomluvené absence a dvě absence bez vysvětlení a nějaké zákonné omluvy také mohou v běžném pracovním poměru skončit jeho ukončením, že.

B. Novacek 1.2.2019 0:45

?

- s ideou článku naprostý souhlas, pane Vlku...jen mě zarazila jedna vaše věta, které nějak, anžto zabedněnec, nerozumím; mohl byste mi vysvětlit, asi tak pětadvaceti slovy, PROČ je, podle vás a Astona, přímá volba presidenta blbostí dosahující galaktických výšin??

PS - že jsou bukanýři a korzáři banda směšných šašků víme všichni, včetně historické skutečnosti, podle které se každý polapený námořní lupič promptně věšel na ráhno...

Cybery 31.1.2019 23:33

Učili mě komunisti, zaměstnávají kapitalisti.... v důchodu pak nasranej na celej svět a dost. Jen nerozumím tomu vašemu strachu. Horší než to je, to být nemůže. Proč je sněmovna prázdná, když se hlasuje? Proč jsou věci veřejné utajovány. Proč, když mluvíte o lásce, zatínáte pěsti? Proč vám nevadí, že člověk který rozhoduje o ekonomice státu tvrdí, že pro něj nejsou peníze žádnou motivací? Michálek trochu dětinsky provokuje a to je žádoucí. 