23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


POLITIKA: Může omluvenku podepsat tatínek?

1.2.2019

Případně maminka? Či jiný dospělý sourozenec? Budou mít poslanci a senátoři „závodního lékaře“? Aby vydával neschopenky? Bude jim moci vydávat omluvenky a neschopenky také praktický lékař v místě bydliště?

pirati

To když tak poslanec za piráty Jakub Michálek pléduje, aby se vůči členům obou komor Parlamentu postupovalo tvrdě. Jsou to lemplové , mají špatnou docházku a, jak se děsí v MfD v článku „Politici bez omluvenky“ redaktorka Eva Pospíšilová, vymlouvají se na nemoc, zahraniční cesty a to je strašné! Dokonce někteří ani důvod neuvádějí! Chápete to? Poslanec či senátor bez „omluvenky“? Protože si chodí někam „za parlament“ a tam možná i kouří (jako jistý Kubera) a pijí alkohol (jako výtržník M. Zeman) a schází se obecně s výlupky podobnými Pažoutovi a Horáčkovi. Jak je dobře známe z “Macha a Šebestové“, že?! Pan neosoudruh Michálek už veřejně vyhlásil, že si to vezme na starost a bude dělat referenta docházky a neposlušníky tvrdě trestat. Za dvě absence jim soudruzi piráti seberou polovinu platu a půlku „náhrad“. Pomatení piráti, kterým je, jak napsal Jan Schneider, „moře po kotníky“, ukazují svoji neuvěřitelnou nadutost a s prominutím pitomost. Ovšem je zde nebezpečí, že mediální masírkou úplně zblblý Parlament jim to odsouhlasí. Když mohl odsouhlasit největší zlodějnu v dějinách našeho státu, tedy dotace na fotovoltaiku, či s blbostí dosahující galaktických výšin odsouhlasit přímou volbu presidenta, proč ne tohle?

Že třeba podle běžných zákonů není možné soustružníkovi za dva vadné kusy sebrat půlku výplaty anebo mu sebrat půlku příplatků za rizikovou práci nebo na dojíždění, takže i u poslanců je to nesmysl, jen svědčí o tom, v jakých bludech žijí piráti. šéf sněmovny Radek Vondráček z vládního hnutí ANO, který s tím souhlasí, jen ukázal svoji nekompetentnost a touhu vlísat se do přízně té nejpitomější části obyvatel -voličů. Vzkaz nejtupějším a zakomplexovaným je jasný: „My jim ukážeme, těm šmejdům, co berou velké peníze a flákají se, zatímco naši poctiví pracující musí dodržovat pracovní dobu!“

To, že pracovní doba poslance je než osm spíše tak dvanáct hodin denně, že zvolený poslanec tady není jen od toho, aby seděl na zadku v lavici jako žáček základní školy, ale že má i jinou práci, to nějak ututláme. Takže pan – pardon, neosoudruh – Michálek a novinářka z MfD hned k článku dají pět fotek největších „absentérů“ , z toho jsou - jaká náhoda - čtyři z ODS a jeden z ČSSD. Tak už je jasné, jak budou hlasovat poslanci ANO a jejich skvadra. Jistě, podle Babiše jsou poslanci vlastně jen „zaměstnanci“ a na ně se musí tvrdě. Že existuje zásadní rozdíl mezi „zaměstnáním“ a „povoláním“, tedy mezi tím, „kdo dostane z vůle majitele místo“, a tím, kdo je k nějakému výkonu funkce a práce „povolán“, to mnoho lidí nechápe.

A vůbec nejlepší je nápad, že výkon poslaneckého mandátu se bude hodnotit podle paragrafů Zákoníku práce. Oni netuší, co to melou! Třeba: kolik budou poslanci a senátoři brát první tři dny „marodění“ a kdo to zaplatí? A kolik? Zaměstnanec má výplatu krácenou, ale volení zástupci nikoliv! Takže už chybí jenom „píchačky“.A bude tady pořádek! Jak říkal soudruh Husák „hranice nejsou žádné korzo“ a jak dodávají soudruzi Michálek a Vondráček, sněmovna a senát taky ne!

Člověk by si neměl moc věcí pamatovat. Anebo by se neměl nad některými věcmi rozčilovat. Neosoudruh Michálek a piráti vůbec mi připomínají mladé komunistické soudruhy sdružené v komunistickém ČSM, Československém svazu mládeže, kteří vážně navrhovali, aby se v „táboře míru a socialismu“ jezdilo na červenou (barva pokroku) a stálo na zelenou, protože je politicky neúnosné, že by červená barva značila Stůj!
Dnes, když to píšu, tak se má o této otázce hlasovat ve Sněmovně. Já si jen pamatuji, že nadšená idiocie a kolektivní zbabělost má děsivé následky.

Vyprávěl mi kdysi můj vzdálený příbuzný Míša, který jako dítě přežil válku v Saratovské oblasti, svůj příběh. Po vyhnání povolžských Němců, žijících v této oblasti od 18. století, Stalinem v roce 1941 na Sibiř, přišli s novými přesídlenci z jiných oblastí SSSR také mladí nadšení komsomolci. Aby zachránili úrodu a pozvedli zemědělství na „vyšší sovětskou úroveň“. Krátce po příchodu a převzetí vlády nad oblastí zjistili, že zatímco lidé dřou od úsvitu do noci, krávy se jen tak pasou a koně také půlku dnes prozahálí spásáním trávy. Takže ihned nařídili, že krávy a koně musí celé dny pracovat (krávy byly zapřahány do pluhů a vozů ap.) a pást se mohou jen v noci. Když odpočinek v noci stačí lidem, musí koním a krávám stačit taky. To je vědecky jasné a Vlast je v ohrožení, takže kdo je proti, je zrádce a fašista a „Směrť fašistam!“.

Nejprve pochcípali koně, tak bylo zastřeleno několik možných, asi tak pár stovek, „diversantů“ a pak začaly chcípat i krávy. Popravy zrádců a diversantů nepomáhaly. Na kost vyhublé krávy (schválně, jestli vědí Michálek a Vondráček, proč?), které zde zanechali povolžští Němci, chcípaly po stovkách. Míšova tatínka, protože byl inženýr, jednoho dne čekisté (Všeruská mimořádná komise pro boj s kontrarevolucí a sabotáží při Radě lidových komisařů RSFSR) zastřelili a v domku zůstaly jen dvě ženské a dvě děti. Obě ženy, původem Češky, jednou v noci potajmu dotáhly do rokle u domu chcíplou krávu. Zahrabali ji do závěje sněhu a každou noc potajmu odřezávaly kousky masa a kostí z té chcíplotiny a syrové je jedly. Ony i děti. Kdyby je uvařily, byla by vůně cítit a byly by zastřeleny jako všichni zrádci.

Na začátku bylo ideologické nadšení nevzdělaných a nezkušených bolševických primitivů, na konci v Saratovské oblasti, jejíž část zničili nacisté při útoku na Stalingrad, zbyla jen hrůza. Tu nacisty neobsazenou oblast zničili a vylidnili mladí nadšení bolševici, kteří mi tak připomínají naše dnešní pokrokáře a piráty.

Jestli tuhle zrůdnost odsouhlasí parlament, pak jsme… víte kde. Problém ovšem je, že my nemáme nikde žádnou chcíplou krávu, kterou bychom mohli zahrabat do závěje, a ten malér, do kterého se pomalu, ale jistě řítíme v čele se všemi pomatenými a mocichtivými progresivisty, bychom nemuseli přežít. No, už jste viděli, že by piráti přinesli někam nějaký pokrok a blahobyt?

Člověk si vždycky myslí, že už se nemůže objevit větší hovadina, než kterou zažil. Ale povinná kontrola docházky do Parlamentu, to už je na mě moc. Takže my budeme mít povinnou docházku do základní školy – a pak do sněmovny a senátu. Pane Bože, do kohos to duši dal?!