10.6.2024 | Svátek má Gita


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magda Červeňáková 6.12.2007 13:04

nu, ač se honící psi snažili seč mohli, vina prokázána nebyla

tak by se samozřejmě J.Čunek měl vrátit na ministerstvo i do funkce místopředsedy vlády

že se to teď zeleným nelíbí ? a čekali jste snad,že se z toho nebudou snažit vytřískat nějaký poltický (či jiný) obchod ??  i vy naivkové ...

:-P

F. Čech 6.12.2007 12:52

Čunek samozřejmě řadě mafiánů vadí

Vadí jim právě svou poctivostí, přímočarostí a neúplatností. Proto to zarputilé snažení o jeho likvidaci idiotskými vyfabrikovanými "kauzami". Dobrým příkladem, který hon na Čunka zahájil je jeho několikaměsíční ostouzení za to, že dal neplatičům obývajícím vybydlenou ruinu v centru Vsetína možnost hygienického bydlení v novém domě postaveném kontejnerovou technikou (na Západě zcela běžnou pro školky, obchody, byty i vědecké ústavy). A co to bylo hned za sprosté řeči ve smyslu, že nacpal Romy do kontejnerů (což mezi českými neználky okamžitě evokuje popelnice na odpadky). Přitom se ví, že jediná "bílá" rodina ze zbořeného vsetínského činžáku šla na ulici. Tam měli jít podle práva i všichni romští neplatiči. Ovšem dobře to známe - Za dobrotu na žebrotu. A ve vztahu k Romům to platí dvojnásob, protože ti si vždycky najdou někoho, komu se vyplakat na rameni za svoji údajnou diskriminaci (např. Kateřině Jaujau nebo panu Matěji Stropnickému ).

cipísek 6.12.2007 12:48

Re: Čunek do vlády?

Ono to bývá většinou tak,že kdo má čisté svědomí,nepotřebuje si moc pamatovat,co a jak dělal před několika lety,dokonce ani před týdnem.Pokud ovšem někdo na podobné otázky vysype okamžitě podrobnou odpověď , asi ví proč...... A co Vy, jak jste na tom ? 

Sam Křepelka 6.12.2007 12:43

Re: Fanatismus

Vážený pane. Máte pravdu v tom, že žijeme v právním státě. Jenže v okamžiku, kdy při rozhodování  státního zástupce vzniká pochybnost o tom, jak má rozhodnout, je k věci příslušný rozhodnout soud. A právě proto, že mimo jednoho státního zástupce jmenovaného Veseckou přesně ve 12 hodin ostatní účastnění státní zástupci měli jiný právní názor, je zde nasnadě ona pochybnost při které má rozhodnout soud. Navíc zde vznikla i pochybnost o politickém tlaku na Veseckou a tím i zametení věci pod koberec. Jinak nic Čunkovi nebrání v tom, aby žaloval u občanskoprávního soudu ty, kteří proti němu svědčili. jenže to Čunek odmítl. Ona se má totiž věc tak, že v takovém případě by soud věc projednával . A co když by takovou žalobu zamítl ! To by byla sranda. A to není žádoucí ani pro Čunka, ani pro KDÚ-ČSL, ODS či Veseckou. Takže vše pomalu vyhnije a když se nebude Čunek dál tlačit do politiky, bude KDÚ - ČSL zase čisté a připravené účastnit se každé vlády.

cipísek 6.12.2007 12:41

Re: Re: Už to tu je,ale zopakujme si to..

A Vy se občas neopálíte ? Nakonec - spousta lidí na podpoře,která pracuje "bokem" ,si to opalování může dovolit snáz než ti,kteří jsou živi jen z legální práce (a když si ten výrok vezmete z tohoto hlediska.....).Ty opálené bych sem netahal,to se jen někdo šikovně chytil možné paralely.

cipísek 6.12.2007 12:35

Re: Re: Re: Čunek do vlády?

Zatím.

Sam Křepelka 6.12.2007 12:24

v tom případě si dalík zaslouží pochvalu

Milena 6.12.2007 12:06

Re: Re: Prokázaná nevina?

U soudu ne,ale dokázala to p.Vesecká. Hrozil pád vlády.

emil 6.12.2007 11:55

Re: Nebyl-li Jiří Čunek po této štvanici očuštěn, pak nejsme v právním státě!

A ještě dodatek, kníže byl řádně navržen předsedou vlády a jmenován prezidentem. To není dost dobrý mandát pro výkon funkce ? Myslím si , že co se týče povědomí o ČR se ví více o knížeti v dobrém, o činnosti Čunka v souvislosti s čerpáním EU fondů spíše v špatném. Mandátem Čunka bylo vysídlení Romů, nic jiného. Byl to raketový start, regionálního politika, nikoliv ministra. Že jeho voliči jsou tak hloupí, za to už opravdu ani kníže nemůže.

emil 6.12.2007 11:52

Re: Nebyl-li Jiří Čunek po této štvanici očuštěn, pak nejsme v právním státě!

Typická česká závist. Rod Schwanzerberků je natolik znám v české historii, že každé malé dítě ví, že to byl jeden z nejbophatších rodů v zemi. Že za komunistů vše sebrali a on to dostal v restitucích nazpět, to je v pořádku. Bylo to jeho. Ještě se mi líbí jak říkáte, kdybych se sám dostal do takové situace. Co byste dělal, kdyby vaši předkové zanechali velký majetek a po revoluci by vám ho stát nechtěl dát? Určitě byste se soudil. Takže nevím, proč já se mám vžívat do role postiženého v jednom problému, a vy se nemusíte vžívat do role v jiném problému Rovnocenost práva, i takových vyjádření jako je vaše by rozhodně v právním demokratickém státě mělo být na všech úrovních. A to bohužel není ani mezi lidmi ani nahoře v politice.

Psí vrah Čumil 6.12.2007 11:46

No, myslím, že nic lepšího než návrat sklerotického štrozoka-zázračníka na vládní posty

nemůže Topolánkovu vládu potkat. Tak ať se zadaří...;-)

Jiří 6.12.2007 11:22

Nepřesné a matoucí

Autor článku zapomíná, že pan Čunek na funkce rezignoval, tj. sám z nich  odešel. Nejednalo se o žádný podmínečný odchod a pod. Stejně tak , pokud chce KDÚ nyní na uvolněné posty  dosadit svého člověk, tak to musí navrhnou panu premierovi, ten si to projedná ve vládní koalici a pak se rozhodne a případně požádá pana prezidenta aby ho jmenoval. Všechny kolem toho se motající úvahy jsou zbytečné. Jinak mně dost překvapuje jak malilinkaté straničky rychle zapomněly kolik hlasů skutečně ve volbách získaly a kolik voličů vlastně zastupují. Jejich představitelé se chovají jako rovní partneři mocných stran, tj. ODS, ČSSD a i KSČM ale to prosím nejsou!

Martin II 6.12.2007 11:21

Re: Re: Čunek do vlády?

Právě se vám podařilo smíchat  hrušky s jablky.Pan Čunek byl vyšetřován z několika věcí a vše bylo zastaveno politickým nátlakem na p.Veseckou.To je fakt,který se nedá okecat.U těch politiků vámi jmenovanými se nic takového neodehrálo.

Malý Aston 6.12.2007 11:11

Re: Čunek do vlády?

Takže nevěříte policii,nevěříte státním zástupcům? Tak proč máme věřit,že Paroubek nekrade,Filip již není agentem proti NATO a Bursík že nebere úplatky od firem vyrábějící větrníky?Pan Čunek měl dva občanské průkazy znějící na jiné jméno a měl na nich jinou fotografii?Pokud ano,je to podvod pokud ne byl boldelář.Ukládal peníze do banky pod jiným jménem? A co občanská sdružení ostatních politiků? Kradou v rámci zákona?Nemám rád KDU ani Zelené.Pidistrany jen obtěžují a vydírají.Nemám rád komouše u komoušů.Jsem pro dvě silné politické strany jednu levicovou a jednu pravicovou.A občané ať si vyberou.Odložené a ukřivděné politiky dalších pidistran přímo nesnáším neboť jim jde jen o koryta.:-D

RZ 6.12.2007 10:26

Re: Re: Re: Vaši tezi

Vyšetřování nevinu neprokázalo, neboť nevinu prokázat prakticky nelze. (Negativní důkaz.) Je neuvěřitelné, že mnozí diskutující tuto elementární skutečnost neznají.

J.Švarda 6.12.2007 10:17

Čunek do vlády?

p.Čunek se svým vysvětlováním všech kauz, kterými prošel ukázal jako člověk který vůbec nemá potřebné právní vědomí, abstrahuji se od podstaty jeho činů. Vysvětlování souběžné existence  údajně ztraceného obč.průkazu a nového průkazu na tiskové konferenci "já jsem bordelář", nebo průkazy byly stejné, nebo hodně lidí má dva technické průkazy od auta, to snad svědčí o úrovni právního vědomí adepta na ministra? Tak se nemůže přece vyjadřovat ani nezletilý člověk. Ptám se : Jak pak tento primitivismus, nebo možná něco víc může aplikovat  v státní funkci. Ministr nemusí mít vzdělání, ale musí mít předpoklady pro práci.

,

Kylchap 6.12.2007 9:34

Čunek do vlády!

Myrku, naváhej! Čunek bude tvůj výborný parťák. Myrku ukaž, že nejsi prázdný a falešný.

loula 6.12.2007 9:32

Re: pán je socan? jinak bych

Ano, také jsem si všiml náhlé změny stanoviska Topolánka, kdy před pár dny tvrdil, že nástupu Cunka zpátky nebude nijak bránit ( sliby se plní nejen o vánocích), a najednou se zašprajcoval. Mám takový pocit, že byl u Dalíka na koberečku a ten ho sprdnul.

www racek 6.12.2007 9:26

pán je socan? jinak bych

si jeho přání mohl vyložit tak, že je masochisty.

paroubek nemůže dostat lepší dárek ...

loula 6.12.2007 9:21

Re: Re: Vaši tezi

Nikdy bych netvrdil "naše vší pochybnost". To bych si troufal pouze u Boha, ovšem jsem atheista....

Problém je v tom, že u nás nejvyšší instancí k vynášení závěrů je soud. A politickou manipulací se zabránilo tomu, aby soud mohl závěr vyslovit. Dost možná, že by soud řekl, že je Cunek nevinen, je to možné. Ale soudu bylo v tomto zabráněno.

ivoš 6.12.2007 9:18

Re: Re: Pan Čunek byl podroben štvanici jako žádný jiný politik, je čistý !

No, mezi těžké kriminálníky jistě nepatří, ale bachař by mohl být dobrý:-P.

Ludva 6.12.2007 9:16

Re: Už to tu je,ale zopakujme si to..

V civilizovaném státě by si to dovolit nemohl, u nás ano. Už jenom jeho výrok o opálených lidech by měl stačit k doživotní rezignaci z politiky.

F..A.Kekule 6.12.2007 9:04

Re: Pan Čunek byl podroben štvanici jako žádný jiný politik, je čistý !

Já znám jeden krásný hrad nedaleko Mohelnice.

F..A.Kekule 6.12.2007 9:01

Re: Měl by se vrátit,

A desítky jiných. To by byla vláda! I když dneska...

Kolouch 6.12.2007 8:56

Nebyl-li Jiří Čunek po této štvanici očuštěn, pak nejsme v právním státě!

Emile, až se něco podobného rozpoutá vůči Vám a vylezete z toho zdráv, tak můžete mít radost. Copak jste nikdy neharašil, nemá Vás ráda Vaše sekretářka? Pamatujete si všechny Vaše peněžní transakce zpaměti deset let dozadu?  A už se v tom vezete!

Umyjte si ruce!

Zatímco Jiří Čunek má demokratický mandát nejen na ministra, ale i mistopředsedu vlády, tak falešný kníže, který se zmocnil podivnými cestami  obrovského majetku, žádná mandát pro výkon funkce ministra nemá, posledních voleb se neúčastnil a také by nikdy zvolen nebyl. Podívejte, jak zachází s mandátem senátora a kolik práce tam vykonal. Nebo lépe zameškal a prospal.

emil 6.12.2007 8:53

Re: nesmíte zaměňovat výroky pana Čunka a sestříhaný skeč "věty vytržené z projevů pana Čunka.

Pan Čunek se svými trapnými výpovědmi, dokonce v parlamentu, kde si sám sobě dělal medvědí službu, ztrapnil naprosto sám bez novinářů.

Ludva 6.12.2007 8:51

Měl by se vrátit,

ale do vlády Stanislava Grosse. Ten je zrovna tak čistý a nevinný jako pan Čunek. A ještě by měli přibrat pány Macka, Kočárníka, Čermáka, Svobodu,....

emil 6.12.2007 8:50

Re: Fanatismus

Jak je tedy podle zákona možné, že jedni státní zástupci odhalili Čunkovo nezákonné jednání, druzí státní zástupci zjistili, že je čistý. Nejlepší je, že podle státní zástupkyně oba dělali dobře a nikdo nebyl za lež potrestán. To je ten právní a zákonný stav? To nemyslíte vážně.

právník 6.12.2007 8:49

Už to tu je,ale zopakujme si to..

..Čunek je a vždy byl z hlediska práva nevinen,protože to je normální a předpokládaný stav u každého z nás do té doby,než je vina konstatována u soudu a rozsudek nabyde právní moci.

Jiná věc je,že pan Čunek je natolik neobratný,že vzbuzuje pochyby o svém charakteru,racionalitě uvažování a serioznosti.To si asi politik a hlavně státní úředník nemůže dovolit.

emil 6.12.2007 8:48

Pan Čunek

Pan Čunek nebyl očištěn, bylo proti němu pouze ukončeno trestní stíhání. To je obrovský rozdíl. Ještě k předchozímu článku. Jako ministr (i bez středního vzdělání) nesahá panu Schwarzenbergovi ani po kotníky.