23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
observateur 2.8.2008 0:51

Jsem pro Evropu

Jediná rozumná odpověď na pyccké choutky: do Evropy rychle a na 100%! Rusové by možná chtěli dostat zpět své satelity, ale vytrhnout kus Evropy - to si dovolit nemůžou a velmi dobře to vědí. Poučení ze srpna 68: Lyndon Johnson dal Brežněvovi zelenou k ajnmaršírování. Nezapomínat, Vondro a vy ostatní radaromilci! Amerika je daleko a její zájmy jsou úplně jiné než si myslíte. F.D.Roosevelt sice neschvaloval Mnichov, ale moc k tomu nechybělo. Nechť dějiny učí!

Sarka 2.8.2008 1:00

A vazne si myslite ze Evropa vas ochrani?

No treba Schroeder utrousi slovicko pres Gazprom, to je fakt. Nebo Sarkozy vybuduje novou Maginotku? Za Kosicema?

A co se tyce Roosevelta - to mate recht. Neschvalil Mnichov, ale MOHL! Skvela logika, priteli - blahopreji! Navic, kdyt ten parchant s nami ani smlouvu tehda nemel - a skoro ji porusil!

Co se tyce Johnsona - Vy jste tam byl, kdyz dal Breznevovi zelenou k ejmasirovani? Jo ja vim, jestli ji nedal, MOHL ji dat. A samozrejem horsi ten, kdo ji mohl dat nez ten, dko skutecne masiroval. Vite - ja fakt nemam nejmesi zajem na tom, jestli tam ten radr v brdech bude nebo nebude. Mozna bude, mozna nebude. Ale jedno Vam muzu rict naprosto jiste: Nechci, aby muj amricky vnuk musel jednou jit umirat za lidi, kteri mu MOHLI vrazit kudlu do zad.

Sarka 2.8.2008 1:02

Omlouvam se za preklepy -

to vite, my Americani Vam ani ten dobry pravopis nedoprejem ;-)

Jakub S. 2.8.2008 12:55

Re: Omlouvam se za preklepy -

Ale ničevó. Hlavní je, jak to komu myslí. A jakou má morálku (jak zastaralé slovo...) a paměť.

Tvoje čeština je prostě normální. Co víc? Máte v NZ teď žhavé léto, co? No my tady taky.

Sarka 2.8.2008 21:38

Re: Re: Omlouvam se za preklepy -

Tady v Severni Kalifornii je to snesitelne, i kdyz ted momentalne mame asi 29C. To se da vydrzet, zvlast kdyz fouka vetrik od Zalivu. A rajcata zraji, stejne jako lilky, zucchini a jahody, fikovniku se dari a kolibrici letaji..... Zkratka vsude je Zeme kualta, nekde rostou kedluby, nekde avocada. Dole v LA je trochu tepleji, kapicku se jim to tam rozhicovalo kdyz se jim zatrasla zeme pod nohama. Mam tam vnoucata, tak se mi ulevilo, ze to bylo jen takove "bububu" :-)

P.M. 2.8.2008 5:31

Sarko!

V

marie 2.8.2008 11:53

Re: A vazne si myslite ze Evropa vas ochrani?

"Nechci, aby muj amricky vnuk musel jednou jit umirat za lidi, kteri mu MOHLI vrazit kudlu do zad"..výstižné..

vonasek 2.8.2008 1:33

Re: Jsem pro Evropu

Bravo  Sarka,

Americane  prolevali  krev za Evropu  dvakrat  primo  a  dvakrat  neprimo (ani  v  Korei  ani  ve  Vietnamu  se  o  zadny  olej  ci  potrubi  nejednalo).  Byli  by  absolutni  blbci,  kdyby  to  udelali  zas jen  kvuli  idealum...

Abonent 2.8.2008 1:52

Bez USA by dnes Evropa byla sovětská

Je to tak.

Když nadáváme na Ameriku, my Evropani, prozrazujeme svoji hloupost.

Chováme se jako pes, kousající do ruky, jež ho vytáhla z vody.

Západoevropské státy si vybudovaly sociálně-tržní hospodářství, protože náklady na zbojení za ně nesli daňoví poplatníci USA.

Bez americké poválečné hospodářské pomoci a jaderného deštníku by západní hranice Sovětského Svazu dnes ležela na mysu Finisterre.  :-/

Sarka 2.8.2008 2:01

Re: Bez USA by dnes Evropa byla sovětská

Ale ted kdyz "ztracena vlada veci tvych..." se navratila ( posloucham Modlitbu), tak by snad lidi mohli zacit pouzivat primo mozku - namisto reflexivniho kousani a ponafavani, ne?

jirka.s. 2.8.2008 9:10

Re: Re: Bez USA by dnes Evropa byla sovětská

Nojo, to se Vám snadno řekne, používat mozek ......;-(;-(;-(

emersonskej 2.8.2008 3:13

Re: Bez USA by dnes Evropa byla sovětská

Tohle tesat do kamene !!!! Naprostý souhlas !!!!!!>-

R. J. 2.8.2008 5:12

Re: Bez USA by dnes Evropa byla sovětská

Zlatá slova kamaráde "Abonente",podepisuji se pod ně.Hluboká pravda ,kterou jsi napsal.

J. Ryba 2.8.2008 7:29

Re: Bez USA by dnes Evropa byla sovětská

R^R^R^>-

dido 2.8.2008 23:20

Re: Bez USA by dnes Evropa byla sovětská

No kdyby Japonci nevletěli Američanům na Pearl Harbor, bývali by  "stateční američtí hoši" za Evropu umírat nešli! A osvobodili jen tu Evropu, která se jim hodila, zbytek - tu střední - klidně nechali Stalinovi a byla sovětská 40 let! Proboha jsou ti Češi tak hloupí, nebo si schválně zakrývají oči i uši, z primitivního antikomunismu se přece nemusí naletět každé americké návnadě. Uvědomte si kamarádi, že 70% Američanů nemá o existenci ČR ani páru a těch zbylých 30% by nebylo schopno ji na mapě situovat. Nesmíte si myslet, že celý svět má oči jen pro vás a hlavně ne Amerika. Ta hájila a nadále hájí jen svůj zájem všude na světě a ostatní jsou pro ni jen tři kopečky hnoje. Vzpomene si někdo na boat people po tom, co se stáhli z Vietnamu a jih ponechali osudu a pomstě vítězného severu? Přesto že si tam desítky let zkoušeli nové zbraně a soutěžili v tom s Rusy. To je americký deštník a česká nudlička na něm nemá co vydělat.

Sarka 3.8.2008 0:11

Didi - povezte nam hezky

proc by byvali Americani meli za tu "stredni Evropu" bojovat - ci umirat? Povidejte, a prehanejte. Taky  by nebylo spatne kdybyste ty duvody srovnal podle poradi dulezitosti, abych svym sousedum mohla vysvetlit, proc meli jejich otcove a dedove umirat za Velke Lovosice, treba.

Neco jako 1) existujici smlouvy podle nichz nam Americani byli povinovani to a ono 2) Udelali jsme pro ne to a ono, dluzili nam X , 3) ....

Dejte se do toho, cekam!

K. 2.8.2008 5:01

Re: Jsem pro Evropu

 Amerika reagovala pomaleji, ale presto Mnichov, unor i srpen verbalne neschvalila.Jiste.

 S ciny to uz bylo tezsi, tak to byva.

  Jenze nas problem vzdy byl, ze lumpy jsme meli za dvermi, slabe a nespolehlive spojence (po unoru formalne uz jen byvale) opodal, a ponekud slibnejsi a silnou Ameriku hodne daleko. Rozhybat kvuli sobe i vzdalene sympatizanty je tezsi i v globalni ere.  Nejsem si moc jist, ze uz jsme z teto nebezpecne geopoliticke nerovnosti uplne venku.

Jiřina Slavíková 2.8.2008 7:22

osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání

toto je potřeba si neustále uvědomovat

ana 2.8.2008 10:33

Re: osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání

a nezapomenout na boj hrdiného vietnamského lidu.Tehdá na východní výspě socializmu a dnes za naší možnost konzumace zboží světových značek.

marie 2.8.2008 10:38

Re: osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání

"osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání",píšete to náramně, myslím si že Váš přístup je dokonalý, je snazší připomínat co bylo,nežli něco složitě vysvětlovat ..

Aurelius 2.8.2008 12:18

Re: osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání

Dobyl nás, py-co!

X 2.8.2008 14:52

Re: Re: osvobodil nás Sovětský svaz a dal nám mír a zaměstnání

Nepletete si pojmy, drahý Aurelie? Jaképak dobytí? Vždyť Češi po ničem tak netoužili, jako po bolševickém režimu! Podívejte se na světový unikát - výsledek voleb v roce 1946. Tady se bolševici dostali k moci na základě přání obyvatel. Ruské emigranty a volyňské Čechy, kteří upozorňovali, k čemu to povede, předali KGB k likvidaci.

Elia 2.8.2008 10:11

Rooswelt pohnojil co se dalo

naštěstí USA není totalita, tak nestačil prohrát i válku. Po nástupu Trumena (škoda, že nepřišel o pár let dříve) se Amerika rychle zkonsolidovala.

emersonskej 2.8.2008 0:18

Souhlas !!!

Jak s radarem, tak s dostavbou Temelína a později třebas i s další jaderkou !!! Co je špatného na tom vyvážet el. energii - navíc když jsou po ní pošahaní Rakušáci a Němci celí žhaví (a do budoucna nejspíš budou se svejma vrtulema a solárkama ještě žhavější...;-D