23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
brána 3.8.2008 0:09

Re: Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Děkuji za velmi zdařile vyargumentovaý aktuálně platný společenský postoj. Vaše opovržení generací normalizace - lůzou - je opravdu reprezentativní pro značnou část naší elity.

Gregory 3.8.2008 0:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Trochu zmatené . Rozčilení zabránilo asi slovosledu atd .  První pokus se nepodařil , zkuste znovu a lépe .

Hrad 3.8.2008 1:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Tak já doplním. Lůza je termín pro obyvatele evropských měst v období průmyslové revoluce, kteří do nich  byli přitahováni z venkova ideou svobodné společnosti(Rovnost, Volnost, Bratrství - tak se měnil feudalismus na kapitalismus - rov???, volnost, bratr???) a kteří pracovali 10 - 16 hodin denně včetně dětí. Občas v nich zabublal hněv kořeněný zoufalstvím. Některé lidi ten "humus" pobouřil do té míry, že začali psát(Marx). Někteří přemýšleli o změně. Někteří se ji pokusili uskutečnit. Historie se vrací na scénu z předcházejícího výstupu, takže hru již skoro nepoznáváme. Hm....?     

brána 3.8.2008 10:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Omluvte prosím mou pomatenost, která nevytryskla z rozčilení, ale je mou náturou. Ve věci pojmu lůza - snažil jsem se otupit vámi vyslovené ostré opovržení námi - masou normalizovaných.

hanskrtek 2.8.2008 12:07

Kopání do mrtvol

Po pročtení téhle diskuze by se zdálo, že proti normalizačnímu režimu a sovětským vojskům aktivně bojovala aspoň polovina české populace, zvláštní, že v době existujícího nebezpečí všichni až na pár jedinců (kteří se ovšem dnes obvykle protikomunistických a protiruských halekaček neúčastní) poslušně ohnuli hřbet. Že by ten zvyk českých moderních dějin, kdy probíhá varování a příprava proti minulému nebezpečí, které je už dávno v propasti dějin a přitom roste neviděná hrozba z úplně jiné strany? Jako prvorepubliková snaha diplomaticky vyšachovat Rakousko a Maďarsko nebo po 2. sv. válce obavy z Německa a opětovného nástupu nacismu, dnes skáčeme po tajemných a všudypřítomných sovětských komunistech a ruských agentech. Sem tam se na této snaze objeví jisté skvrnky, jako např. to, že hysterie kulminovala kolem posledních voleb do Poslanecké sněmovny, kdy před volbami měly ODS a ČSSD velmi těsné preference; že přední komunisto- a rusobijec Mejstřík je bývalý svazacký funkcionář a premiér Topolánek s velice podobnými projevy absolvoval v době nejtvrdší normalizace vojenské gymnázium a jeho rodiče byly pilnými členy KSČ; že se rádi připojují a jsou tolerování i lidé z ultrapravicových fašizujících vod, pro které jsou jinak svoboda a demokracie úhlavním nepřítelem...

Nebylo by špatné kdyby někdo tyhle hysterické kampaně a projevy posledních let soustavně sledoval a dokumentoval, nejspíše by z toho vyšlo zajímavé čtení.

i.h. 2.8.2008 12:26

Re: Kopání do mrtvol

Také mne fascinuje to množství komunistobijců s dvacetiletým zpožděním na NP. A od Topolánka, syna politruka ČSLA a Mamulovy sekretářky na KV KSČ a absolventa komunistické střední vojenské pár let po ruské okupaci, je to obzvláště pikantní.

Malý Aston 2.8.2008 12:59

Re: Re: Kopání do mrtvol

To co píšete,je normální komunistický blábol.Měli jste proti nám bojovat,vyhnat nás od koryt a ne sklonit hlavy.Takže za všechno mohou jiní jen komouši ne,to ta mlčící většina?A co dneska? Máme vzít vidle a vyhnat Vás všechny včetně Filipa a Paroubka aby jste za 41 let zase nemohli tvrdit,měli jste nás vyhnat?Tak kde vládla koministická diktatura,se měli a mají občané špatně.A neříkejte že již víte jak budovat socialismus bez těch chybiček a mrtvol po Vaší cestě.Když mi kdejaký komouš začne tvrdit,že tady žádný socialismus nebo zárodek komunismu nebyl jen nějaká deformace,tak deformovaný byl Lenin až Gorbačov a u nás Gottwald až Filip s Grebeníčkem.Běžte pěkně soudruzi deformátoři do perdelky.Měli jste dostatek času ukázat,že to myslíte upřímně a dokázali jste kulové.

hanskrtek 2.8.2008 13:07

Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Já nejsem komunista a myslím, že jsem nenapsal nic prokomunistického, jenom vyjadřuji svůj názor na současné dění a některé osoby, které se veřejně prezentují, nechápu, opět jen další dávka hysterie a paranoii

Malý Aston 2.8.2008 13:17

Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Ono se vždy najde pár partizánů za pět minut dvanáct,jak říkala moje babička kteří jsou připraveni k výměně kabátů.Takový Havel,Ruml nebo fousatá Petruška.Od roku 1989 jsou nám líčeni jako bojovníci za svobodu a ty které komunistický režim pronásledoval.Nedávno se jako dva bratři obrátil Paroubek a Filip na Ústavní soud aby zrušit " U nás nikdy žádná komunistická diktatura nebyla" a komunista Jičínský,dnes sloužící u Paroubka napsal. V České republice nikdy žádná komunistická diktatura nebyla,jen trošku v roce 1952 ale jen 3 dny a to byl státní svátek.Proti těmto já píši,pokud jsem se Vás dotkl,omlouvám se.:-D

i.h. 2.8.2008 13:23

Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Problém je samozřejmě i ve zbabělé většině, jako je Malý Aston, která chodila k "volbám" (ha-ha-ha), do průvodu a i jiným způsobem podporovala komanče. Ale ještě více než malý zbabělý kolaborantík Malý Aston mne vždy dohřeje soudruh z hard-rudokomunistické rodiny a dnešní modrý komunista Topolánek, který 20 let posléze začne "bojovat" s rudými komunisty.

Fascinuje mne, kolik je antikomunistů v této diskusi a ve státě, kde jednotnou kandidátku NF volilo 99,97% obyvatel. Jo, a mne mezi vás netahejte, já jsem se té frašky nezúčastnil. Neměl jsem v té době 18. ;-D

Vidlák 2.8.2008 13:36

Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Vy jej (Malého Astona) znáte osobně? Já jen, že tak přesně "víte" jak kolaboroval a chodil k volbám.

Výraz "modrý komunista" je s oblibou používaný nesmysl, kterým levicově zaměření lidé matou své okolí. Aby měla některá politická strana atribut "komunistická/bolševická", musela by usilovat změnu ústavy ve smyslu vedoucí úlohy strany. Tedy přesně to, čím se pyšnila bývalá KSČ. ČSSD pod vedením Jiřího Paroubka ji silně připomíná, a mám dojem, že nejvíce bolševizmem a totalitou straší bolševici sami a jejich fandové, viďte?

i.h. 2.8.2008 13:50

Re: Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Troufnu si tvrdit, že Malý Aston vskutku nepatřil mezi ona 0,03% statečných.

V ODS je zřejmý kult neomylnosti vůdce, jednotný názor naordinovaný shora, tvrdé trestání všech, kdo někdy měli "pravdu proti straně" (Ruml, Berwid-Buquoy, Vlach,...) a ostatní atributy leninského stylu řízení strany.

Vidlák 2.8.2008 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Myslím, že Vám nenáleží hodnotit, kdo byl, či nebyl statečný. A když, tak začněte u sebe...

Hrad 2.8.2008 21:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Tak to se k němu rád přidávám.  Vidlák, to je ten mladý srnec, který ještě neví co mu naroste na hlavě, až bude troch dospělejší? A co to je ta statečnost? U vás možná nedostatek informací. Salonní hrdina, která po desáté nejde ani na pivo, aby nedostal přes hubu a nepřišel o peněženku se stovkou. Už jste někdy bránil cizí ženu, kterou napadl neznámý neurvalec o půl noci na zastávce tramvaje, kde se pár chodců raději dívá do stropu?  

Gregory 3.8.2008 0:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Vy idiote rudej  , hnusnej .  Bránil jsre svojí ženu když ji mlátil komunistickýn vyšetřovatl do bezvědomí . Bránil jste ji když omdlela na lánu řepy a dozorci do ni kopali aby nesimulovala ? Je mi z Vás špatně .

Hrad 3.8.2008 1:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Mluvil jsem o cizím člověku. Pokud vaše žena byla v pracovním táboře, tak jak jste se tam dostal? Pokud ve vyšetřovací vazbě, tak to bylo ještě těžší, ne-li nemožné. To nebylo a není technicky možné. Vy jen tak kecáte.  Staněk. T.: Tábory v českých zemích 1945 -1948, Opava 1996.  Tomek, P.: Dvě studie o československém vězeňství 1948 1989, Sešity ÚDV č. 3. Praha 2000. Čtenáři, máte zde jednoho blba-darebáka, třeba poškozeného(možná prodával na černo maso do hotelů v Pardubicích v době kdy to byl trestný čin-normální podvodník) . Fašistický režim vedle ideových odpůrců zavíral také ty, kteří neměli mezi slušnými lidmi co pohledávat. Gregory si termín slušnost definuje sám. Ovšem svou definici tají. Zalez!! a neurážej svou přítomností lidi, kteří si zaslouží jinou společnost.    

Gregory 3.8.2008 16:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Nepsal jsem , že jsem tam byl osobně . Vím to z vyprávění mojí tety která tam byla a zažila to . A jestli nevěříte přečtěte si nejrůznější vzpomínky . Podobných příhod tam najdete dost a dost . Ten případ na poli se stal v roce 1956 . A zalézt by měy všechny bolševické zrůdy , která zavírají oči před skutečností .

H.K. 2.8.2008 13:36

Re: Re: Re: Re: Kopání do mrtvol

Neměl jsem v té době 18.

To z Vašeho příspěvku patrné, že jste nic neprožil a zatím nic nepochopil.

H.K. 2.8.2008 13:33

Re: Komunisti nejsou mrtvoly.

Komunista se nepozná jenom podle rudé legitimace. Je to zejména jaký kdo má systém hodnot.

...všichni až na pár jedinců, poslušně ohnuli hřbet...

Asi jste nežil v roce 1968 v republice nebo jste byl nebo jste nic nechápal. Ti co prožili padesátá léta věděli co tato spodina lidské společnosti dovede. Pište o konkrétních lidech, neobviňujte většinu společnosti.

brána 2.8.2008 14:34

Re: Re: Komunisti nejsou mrtvoly.

jednou ze systému individuálních hodnot je také schopnost hledat za osudy konkrétních lidí souvislosti, které zapříčinili komunistickou, či jinou krvavou epochu. Komunisté nepadají z nebe, ale jsou splodiny společnských poměrů. Stejně tak bezohlední profitéři.

H.K. 2.8.2008 15:24

Re: Re: Re: Komunisti nejsou mrtvoly.

...je také schopnost hledat za osudy konkrétních lidí souvislosti,...Komunisté nepadají z nebe, ale jsou splodiny společnských poměrů..

Souhlasím. Bohužel v meziválečném období většina "inteligence" byla levicová. Po válce bylo nadšení z konce války a mnozí se dali ke komunistům. Vznik komunistické diktatůry, za pomoci sovětských agentů mojl těžko kdo zvrátit. 

brána 2.8.2008 17:07

Re: Re: Re: Re: Komunisti nejsou mrtvoly.

A odkud se berou mladí komunisté dnes? Je to nadšení z konce diktatury, nebo z nedostatku společenských hodnot, který by uspokojily levicový idealismus? Ten je stejně tak jako pravicový, nedílnou součástí společenského projevu. A oba tyto postoje jsou nedostatečně zaštítěné vládnoucími stranami.

H.K. 3.8.2008 10:41

Re: Re: Re: Re: Re: Komunisti nejsou mrtvoly.

Takoví lidé se ve společnosti vždycky najdou. Někteří jsou přesvědčeni, že se vytvoří spravedlivý systém pro všechny.  Jiní chtějí vládnout bez omezení. A oba tyto postoje jsou nedostatečně zaštítěné vládnoucími stranami.

brána 4.8.2008 0:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Komunisti nejsou mrtvoly.

Jste doopravdy přesvědčen, že idee společenské korekce jak pravého tak levého společenského spektra mohou být pouze radikálně destruktivního charakteru. Mj takovéto postoje jsou dnes politicky velmi výrazně zaštítěné.

marie 2.8.2008 10:56

mrazivý vzkaz ke čtyřicátéímu výročí ruského osvobození, ale od všeho a před vším!

21.srpna 2008 to bude 40 let co nás rusáci osvobodili a už po druhé, ale od všeho a hlavně od "tíhy demokracie a svobody".ČR je součástí NATO a v Brdech bude protiraketový radar tak nám rusáci za trest -  zavřeli naftu, to abychom si příliš nevyskakovali, "voni nás vnímají furt jako svůj satelit". Ani Polsko a už vůbec ne Německo, ale nás ano a lidem to nevadí? Američané ano - ti vadí spoustě lidí, ačkoliv nám nikdy neublížili,ale pomohli nám i ve dvou světových válkách a za totality přijali statisíce našich emigrantů a přesto Američané vadí, proč, třeba proto že jsou velká země, že jsou skutečně demokratická země a také země velice bohatá, možná proto?a Rusové nám nevadí, "jednoduše proto že jsou taky slovani, žejo"?

Jakub S. 2.8.2008 11:03

Re: mrazivý vzkaz ke čtyřicátéímu výročí ruského osvobození, ale od všeho a před vším!

Marie, vidíte to bohužel dobře a jasně.

Malý Aston 2.8.2008 12:03

Re: Re: mrazivý vzkaz ke čtyřicátéímu výročí ruského osvobození, ale od všeho a před vším!

Ono to bude trošku komplikované.Když Vás někdo pořád tahá z louže,jste mu vděčná ale přitom se cítíte jako debil,že si nemůžete pomoci sama.To bude zřejmě problém evropanů k američanům.I ti naši komouši nemají nic proti němcům ale slovo američan je přivádí do rudého varu.Ne češi ale francouzi,italové a angličané mají mindráky,bez američanů by podlehli němcům nebo rusům.To je problém Evropy.Ke komu se přidat,koho nenasrat a kdo nám může pomoci.Nemastná neslaná politika Evropské Unie.Než něco řešit,tak se cpou miliardy EUR,tedy naše daně do palestinců aby mohli klidně ležet,množit se jako králíci a kupovat si puštičky,dnes se cpou miliardy EUR kosovským teroristům jen aby byl klid.A místo aktivní zahraniční politiky se vymýšlejí debilní zástupné problémy " Prezident Evropy a ministr zahraničí Evropy" A tak bude o dva šašky více,kteří budou poskakovat kolem prezidenta Francie nebo premiéra Anglie nebo té báby z NDR co dělá kancléřku v Německu a nikdo nebude znát kdo komu poroučí.Evropa dnes řeší nejvážnější problém a to telefonní číslo,fax a email-Evropa.:-D

Pepa 2.8.2008 12:36

Re: Re: Re: mrazivý vzkaz ke čtyřicátéímu výročí ruského osvobození, ale od všeho a před vším!

R^ plný souhlas, člověku až běhá mráz po zádech z té neuvěříïtelné sklerozy většiny občanů Evropy.

Jakub S. 2.8.2008 12:48

Re: Re: Re: Re: mrazivý vzkaz ke čtyřicátéímu výročí ruského osvobození, ale od všeho a před vším!

Tak. Člověk by vyl z té lehkomyslnosti na jedné a buranského sebevědomí na druhé straně. Zvlášť jako historik...

Niky. 2.8.2008 14:36

Re: Re: Re: Re: mrazivý vzkaz ke čtyřicátéímu výročí ruského osvobození, ale od všeho a před vším!

to není skleroza,to je politická demence.