23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarek 2.8.2008 17:33

Vzkaz osmašedesáteho

Mnoho se nezměnilo,jedna totalita nahradila druhou.

richard 2.8.2008 17:55

Re: Vzkaz osmašedesáteho

Jóó8-otakže dneska policie vraždí, mučí, jsou monstrprocesy, kde se lidé do rádia "doznávají" ke špionáži a žádají pro sebe trest smrti, v médiích jsou jména popravených, v lágrech jsou desetitisíce nevinných, konfiskují se majetky, vystěhovává se, špicluje se, kádruje se, udává se, lidé nesmějí studovat, cestovat, poslouchat zahraniční rozhlas, mít doma psací stroj, kopírku...

Já tu dobu zažil, víš, prolhané prase.

GREGORY 2.8.2008 21:45

Re: Vzkaz osmašedesáteho

Jarku , jsi takový hlupák , že o tom nemáš ani ponětí . Kdybys prožil komunismus , mluvil bys jinak .

AeroKarel 3.8.2008 0:25

Re: Re: Vzkaz osmašedesáteho

Ona první republika také měla největší strach z Rakouska a Maďarska a průser přišel z Německa. Tihle přiblblíci budou srovnávat totalitu a demokracii a vlítnou jim do toho kozomrdi.

Kefalín 3.8.2008 0:04

Re: Vzkaz osmašedesáteho

O jaké dnešní totalitě to mluvíš,jelimánku. - Ale konečně,dnes má právo vyjádřit svůj názor i blbec,tak proto ses vyblil do internetu. 

Hrad 3.8.2008 0:52

Re: Re: Vzkaz osmašedesáteho

To není vyblití. To je potrat splašeného mozku. Ten mozek o tom že se jedná o potrat pořád neví, a považuje ho za zjevení.   

wendis 2.8.2008 17:32

Blížící se dvacetileté výročí

přináší své ovoce . Kolikpak podobných a především objevných článků, se ještě objeví ? Hlavně ty úvodní titulky, mají zajímavý a poutavý ráz . Když jsem ten článek dočetl do konce, tak nic tak zvláštního a geniálně nového tam vidět nic není . Kolik jich tak asi  vyleze a kdo se na nich ještě sveze, to bude snad zajímavé !

wendis 2.8.2008 17:33

Re: Blížící se dvacetileté výročí

oprava : čtyřicetileté....

Abonent 2.8.2008 19:24

Pro "wendis" : Používejte prosím jazyk, který ovládáte

"Dvacetileté výročí" je nesmysl.

"Dvacáté výročí", prosím.

Ovšem pokud máte na mysli tzv. srpnové události, tak 2008 - 1968 = 40.

Asi bude lépe, když hodnocení jakýchkoli článků příště přednesete u svého stolu štamgastů.

Tam sklidíte úspěch. Možná.

Niky. 2.8.2008 14:34

Nástup Dubčeka,

Husáka,Smrkovského,Svobody a mnoha jiných,znamenal konec báječných šedesátých let,jenom političtí diletanti to nevědeli a nevědí.

GREGORY 2.8.2008 22:08

Re: Nástup Dubčeka,

Inu , mysleli to možná dobře . Netušili ale , že komunismus je nereformovatelný a podstatě nejzrůdnější ideologie .

Hrad 2.8.2008 23:07

Re: Re: Nástup Dubčeka,

Gregory, to  jste někde nastudoval, nebo slyšel, nebo si to myslíte? Jestli platí to třetí, už moje babička říkala, myslet zamená ho.no vědět!!A definujte mi ihned zpaměti termín ideologie. Ať nemluvíme každý o něčem  jiném.  

Gregory 2.8.2008 23:24

Re: Re: Re: Nástup Dubčeka,

Lituji , ale zklamu Vás . Nemám úmyslu se handrkovat o smysl obratu ideologie .  Pokud to nevíte  , vyťukujte si to to . Gogle odpoví .  A Vaší babičky mi je upřímně líto . Věřit jen tomu co ji kdo řekne ??? Inu stranická disciplína . A mohu ubezpečit , že studoval jsem víc než dost . A nejen studoval. ale i zažil , a to je víc .

Alfons 2.8.2008 12:40

I já jsem proti režimu bojoval.

Pracoval jsem co nejméně a nekvalitně a místo práce jsem pokud možno seděl v hospodě. Tím jsem systematicky ekonomicky podlamoval komunistický režim.;-D

hanskrtek 2.8.2008 12:44

Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Tak to byste si už mohl rovnou říct o vyznamenání za 3. odboj:-D

Alfons 2.8.2008 14:15

Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

A když jsme se pořádně ožrali, tak jsme tvrdili, že máme schůzi stranické buňky, takže si na nás nikdo netroufnul. Bývala to bohatýrská doba bojovníků proti režimu.;-D Zlaté časy, plné pohody a radosti ze života.:-DZmítat se dnes v modrých křečích bych nechtěl.;-)

PetrH 2.8.2008 14:17

Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Kdo by si na vás troufal, když jste měli stranickou buňku? Ti vyšší straníci byli rádi, že je podporujete, a obyčejným lidem jste byli pro srandu.

Alfons 2.8.2008 14:22

Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Ve straně jsme nebyli, jen jsme tak zkoušeli jak by to vypadalo v reálu.:-)

GREGORY 2.8.2008 22:03

Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

No , zní to protismyslně , ale je to pravda .  Tihle lidé toho proti komunismu dokázali nesmírně mnoho . Dokázali nesmyslnost . Každý vekslák , řezník . zelinář a pod . který si dokázal  polepšit podkopával moc strany víc než kdyby podepisovali chartu . Ukazovali totiž lidem , že je možné mít se líp než kolik jim komunisté povolují . Za jakou cenu , to je vedlejší . Dokázali nabourat jednotnost v chudobě o kterou komunistům šlo . Dokázali lidem ukázat , že není nutné aby se všichni měli špatně , a to , že jim o něco podobného vůbec nešlo je zcela vedlejší . Kdyby všichni drželi hubu a krok  , tak ještě dnes  všichni manifestují na prvního máje a dávají si závazky  .  Komunismu a komunistům FUJ .

PetrH 2.8.2008 13:51

Re: I já jsem proti režimu bojoval.

No to děláte furt, ne?

Alfons 2.8.2008 14:20

Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Nedělám. Za totality jsem zvládl v pohodě a veselém prostředí 3měsíční vysoké učení protialkoholické. A to jsem to vymňoukl. Dnes by mně chlast ekonomicky úplně zruinoval. Někteří lidé tvrdí, že mně chlast poškodil mozek. Možná. Ale utužil fyzické zdraví. Čím víc alkoholu v mládí vypiješ, tím jsi zdravější, ale musíš vědět kdy přestat. ;-D

brána 2.8.2008 14:38

Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Já jsem se dal do boje proti konzumní společnosti až na stará kolena. Ze šestitisícové penze šetřím - na jedno procento mínus manipulační poplatky - čtyři tisíce. Boj je zdravý a hlavně nepřestat.

Alfons 2.8.2008 15:07

Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Konzumní společnost je pro primitivy, kterým stačí, že mají jachtu na Makarské.;-D

brána 2.8.2008 16:52

Re: Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Boj proti síle jednoduchosti je velmi obtížný. Často se cítím neporažitelným.

Alfons 2.8.2008 20:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Boj proti pravdě je předem prohraný a naprosto marný.;-D 

Gregory 2.8.2008 23:58

Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Lituji , ale není mi tak úplně jasné proti čemu vlastně bojujete ??? Ale mé tušení je temné . Možná se mýlím , ale obávám se že nikoli . Jestli bojujete proti tomu , že se dnes můžeme mít líp a že nás bolševik nezavíra , pak jsem proti Vám . Jestli se mýlím , omlouvám se .

Hrad 2.8.2008 21:32

Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Nejsi sám, tak se nechval. Jsou nás miliony. A já jsem ještě nešukal na ostro, abych jim těm k. komuniustický  nevyráběl pracovní sílu a vojáky. Já očekávám větší odškodné za 3. odboj.

GREGORY 2.8.2008 21:50

Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Aha . Lůza pod přezdívkou hrad vylezla zpod kamene .

Hrad 2.8.2008 22:57

Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Tak nevím.  Lůza je termín, za který si neumím nic konkrétního dosadit. Mám být pyšný, nebo  nasr..ý? Žiji totiž ve světě kde veřejně činné osoby nám ukazují, jak se i štětka či servírka z baru může stát celebritou, podnikatelkou, či jen manželkou multimilionáře. Vyhazovač v baru si vydělá za noc tolik, o čem si pokladní v Tescu může za měsíc práce nechat zdát. Byl jsem před několika dny na židovském hřbitově v Mikulově. Čerstvě poválené pomníky a válející se láhve od piva.... Lůza chodí na hřbitovy kácet pomníky? Zamyslete se. Používáte termíny z předvčerejška na novou situaci. Možná se vám líbí termín elita jako protikald lůzy. Úspěšná kur..a, nebo boxer je pro vás pochopitelným reprezentantem této společenské skupiny. Tak hodně štěstí.   

Gregory 2.8.2008 23:45

Re: Re: Re: Re: I já jsem proti režimu bojoval.

Děkuji za hodnocení . Proti pokladní v Tescu vůbec nic nemám , Ba právě naopak . Velmi si ji vážím . A to myslím naprosto vážně . Pokud někdo dělá brajgl na hřbitově je lump a nemám k tomu co dodat . Stejně tak nemám co dodat k tomu , že někdo dokáže využít sám sebe v podnikání . Pokud se najdou hlupáci , kteří jsou ochotni platit , nevidím problém . Daleko větší problém vidím v bandách idiotů , kteří se v padesátých letech hlásili na stavby mládeže . nebo povšechně   budovali socialismus a teď si naivně myslí , že dělali dobře .  To je ta pravá lůza . A jestli mají malé důchody , a piští , dobře jim tak .