1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 19.10.2006 8:04

dokonce i Baláš, který má právo mít pofku na Klause uznal, že prezident se pohybuje stále v rámci ústavy

a názor nějakého podržtašky bývalého předsedy parlamentu na tom rozhodně nic nezmění

clay 19.10.2006 8:11

Re: dokonce i Baláš, který má právo mít pofku na Klause uznal, že prezident se pohybuje stále v rámci ústavy

pifku...

carda2002 19.10.2006 7:57

jak jinak...

než ,že bylo píchnuto do hnízda modrých ptáků pisatelé zřejmě zapomněli na výdobytky jejich vlády Kožení,kuponová privatizace a další dodnes nevyšetřené kauzy po vládě ODS,které se přelily do dalšího období.V novém roce si poslanci opět přidali a nikoho z modrých ptáků to nebolí občane plať ať je co tunelovat.Pisatelé by se snad i mohli podívat na některé aktuelní zákony kdy a za jaké vlády byly v parlamentu vytvořeny.Ale bohužel lidská paměť je slabá zvláště když se mi to nehodí a plivnout po někom je přece tak snadné zvláště po Netu.Většina příspěvků mě připadá,že je od lidí ,kteří tu skutečnou vládu KSĆ vůbec nezažili na vlastní kůži a s takovými se špatně diskutuje.

eTony 19.10.2006 8:08

cardo2002,

s těmihle bláboly můžete jít, vy už víte..........., vy jediný spravedlivý. Víte vy trubko, co byla kuponová privatizace?

učitelas 19.10.2006 8:10

Re: jak jinak...

někteří lidé už protě "myšlenku "neopustí.dědečku poheďte kolem sebe!!

JoJo 19.10.2006 9:45

Re: jak jinak...

Sice ve stylu "Vy zase žerete chrousty", ale již nyní Vám mohu garantovat, že Vámi zmiňovaná rádoby problematická kuponová privatizace a socialisty stále dokola opakované nekonkrétní průšvihy ODS byly pouze dětskou hrou na monopoly proti např. tomu, co se děje okolo minerálních olejů a spotřebních daní. Za posledních osm let si podstatně životní úroveň zvedli pouze korytáři z ČSSD, kteří sedí v Čepru, na příslušných úřadech, privatizovali Unipetrol atd.. Uher s Nováčkovou jsou pouze špičkou ledovce a ne, nejde pouze o 3/4 miliardy. Tunelovat již není prakticky co, ČSSD už podstatnou část zoptimalizovala na svoje účty.

Vašek 19.10.2006 14:38

Re: jak jinak...

Hochu, hochu. Právě proto, že jsem tu vládu komunistů zažil na vlastní kůži a sklerozu nemám ještě takovou, abych si už nepamatoval proslovy komunistických papalášů a nepamatoval si též šikanování pologramotných stranických funkcionářů ve fabrice, se mi zvedá žaludek ze soudruha Paroubka. Jeho povolební projev by mu určitě záviděl i soudruh Gottwald. Sebekriticky musím přiznat, že jsem zpočátku se socdem sympatizoval. Ale to bylo ještě před Zemanem. Od té doby sice preference rostly, ale morální úroveň této strany má stále rychleji klesající tendenci. V současné době si Paroubek s Filipem  leží v nerozborném soudružském objetí, už chybí jen ten dvojitý Brežněv.  

Petr Kohout 19.10.2006 7:50

Přečtěte si ústavu - na třetím kandidátovi se musí SHODNOUT předseda PS s prezidentem.

(Jeden navrhuje - druhý jeho návrh přijme/odmítne). Jinými slovy - diktatura proletariátu z KSČSSD asi nebude.

nup 19.10.2006 8:01

Re: Přečtěte si ústavu - na třetím kandidátovi se musí SHODNOUT předseda PS s prezidentem.

Ale nemusí, NE-MU-SÍ! "Jmenuje na návrh předsedy poslanecké sněmovny" a je to tam právě proto, aby výsledky voleb byly brány vážně a prezident volený MINULOU nebo dokonce PŘEDMINULOU sněmovnou nedosazoval za premiéry svoje kamarádíčky, z nichž aspoň poslední by i bez důvěry vládl aspoň půl roku.

BuBu 19.10.2006 7:39

Socialistický dobytek - jako vyšitý !

Kde bere tento socialistický Bulík (s velkým B) , kde bere tu drzost, parafrázovat komunistu Zdeňka Mlynáře, který napsal "Mráz přichází z Kremlu" ! To bylo ale v době, kdy v Kremlu vládl Brežněv - tedy vrchol bolševického hnoje, který k nám poslal v roce 1968 tanky !

Tak k tomuto komunistickému dobytkovi - vrahu -  tak k tomu přirovnává tento socialistický dobytek - Jelínek  . . . tak k tomu přirovnává našeho presidenta ! Dloho jsem neviděl takové prase ! Má strašné štěstí . . . že mi tuto hnusárnu, co tu na psu vyblil . . . že mi ji neřekl do očí ! (Y)Rv(Y)

nup 19.10.2006 7:59

Re: Socialistický dobytek - jako vyšitý !

měl štěstí, (!!!) :-))) ... to je skutečně nefalšované bubu(bu) :-)))

eTony 19.10.2006 8:05

Re: Socialistický dobytek - jako vyšitý !

R^!

Vašek 19.10.2006 7:37

Soudruhu Jelínku,

co by asi tak udělal Masaryk, kdyby mohl vstát z hrobu a zjistil, kdo a jak zneužívá jeho jméno. Masaryk nikdy nebyl členem sociální demokracie a zneužívat jeho jméno k oblbování Vašich sympatizantů je hnus..

Otakar 19.10.2006 7:22

Doufejme, že prezident i nadále nejmenuje Paroubka premierem.

To co nám předvádí pan expremiér snad už stačilo. Jmenování premierem si snad nevyřve, ústava nikde neříká, že je prezident povinen jmenovat premierem předsedu druhé ve volbách nejúspěšnější strany, má dva pokusy , třetí pokus je v režii předsedy sněmovny a nikde není řečeno, že to musí být předseda ČSSD. Panu Jelínkovi na rozdíl od prezidenta asi nevadí že vláda ČSSD by byla závislá na KSČM a na 1-2 podplacených kolaborantech, účel světí prostředky. Pan Jelínek se poředvedl, chová se jako nenávistný bolševik, co asi na té akademii musí učit? 

šimon klein 19.10.2006 7:04

dělnická akademie

poslouchejte....co se na takové akademii učí ??? Podle obsahu článku to bude asi několik hodně semestrů demagogie a velmi nepovinně logika.......a možná jako úlitba oranžovým bohům krumpáčem backhand a forehand.

A ten Masaryk je opravdu chudák, takhle si ho brát do huby....

deda 19.10.2006 6:26

aebestředný šášo:

tvoje žvásty jsou k pobavení. Čest práci!

deda 19.10.2006 6:14

Jelínku!:

Jdi už do p... s těmi bolševickými žvásty. Jsi trapný!

eTony 19.10.2006 6:14

Mráz přichází

z Hradu ? Inu, jak pro koho, pro neobolševický svaz KSČSSD s kovanými bolševiky v popředí zcela určitě. A je to tak správné. Nemusíte hysterčit jak nechtěná děvka, prezident Klaus jedná v rámci ústavy a upozorňuji vás, že kdo podnikl výlet za hranice ústavy byl, Paroubek se svou iniciativou sestavit vládu, aniž by k tomu byl jmenován právě tím prezidentem, kterého bytostně nesnášíte. Ani já nechci ve své zemi vládu KSČSSD, jejíž kovanější část se jednoznačně staví na stranu násilí a je rozhodnuta vždy podpořit každá hnutí, která tuto myšlenku s praktickými návody razí.

Aquagenic 19.10.2006 4:47

Soudruh socan Jelínek

... by si to představoval takhle:

http://www.obrazovka.cz/volby/klaus.html  (flashmovie 550 kB)

http://www.obrazovka.cz/volby/klaus.wmv  (video 1,7 MB)

Ladislav N. 19.10.2006 3:00

Jenom naprostý blb může tvrdit, že prezident "sabotoval" vznik vlády,

...sledoval-li v létě (od vyhlášení voleb) činnost Paroubka a jeho sockomunistů. Ale proč se rozčilovat, že. Někteří jsou za lhaní v médiích placeni a ještě mají žaludek krýt svou činnost Masarykovým jménem...

Volám: CHUCPE Jelínek!

saša 19.10.2006 2:38

jak by ne

aebestředný, mocichtivý Václav Klaus, kdosi ho nazbal "kapesním Napoleonem". Naštěstí nevelí armádě, aby se vydal na tažení a zničil ji i zemi.

Tomáš Haas 19.10.2006 6:35

Re: jak by ne

Ale sašo,

Ústava České republiky, Článek 63

(1) Prezident republiky dále

c) je vrchním velitelem ozbrojených sil

Ani tohle nevíte?

Saša 19.10.2006 12:03

Pane Haasi, diskutujete s někým úplně jiným, ne se mnou.

Tenhleten za to vůbec nestojí. To je nějaký nevzdělaný trouba od socdemáků, co se jen snaží prudit a klamat.

Tomáš Haas 19.10.2006 22:19

Re: Pane Haasi, diskutujete s někým úplně jiným, ne se mnou.

Sašo, já jsem si byl jistý, že to nejste vy. :-)

NobodyWasHere 19.10.2006 1:26

Mráz přichází z hradu a blbci z Lidového domu

?? 19.10.2006 1:46

Re: Mráz přichází z hradu a blbci z Lidového domu

Souhlas !!R^

Lukáš Poraděnko, samozvaný ředitel Lihového VUMLU se pasoval na politologa a vykladače Ústavy ; no to mne omývejte !!! Senilní dědek Jičínský má učedníka !

Ať ty dva dovedové jdou klidně do (Y) !! (Dneska  bude hezky; dneska by to šlo ;-O!!Rv  ) 

Tomáš Haas 19.10.2006 0:53

Mýlíte se, pane řediteli

Nebyl to Václav Klaus, kdo sabotoval vznik akceschopné vlády. Byl to Váš předseda, Jiří Paroubek, kdo donekonečna blokoval volbu předsedy sněmovny. Prezident jmenoval Mirka Topolánka okamžitě potom, co byla ukončena zahajující schůze sněmovny, a vznikl orgán, který by vláda mohla po svém vzniku požádat o důvěru. Přesně podle Ústavy a Zákona o jednacím řádu sněmovny.

Článek ústavy, který dává pravomoc předsedovi sněmovny navrhnout prezidentovi ve třetím pokusu kandidáta na úřad prezidenta, mu nedává právo prezidenta jmenovat. To stále zůstává v pravomoci prezidenta. Prezidentovu pravomoc omezuje jen v tom, že nesmí jmenovat kandidáta, který mu nebyl navržen předsedou sněmovny.

Píšete, že "litera ani duch ústavy" nepočítá s tím, že stěžejním kriteriem pro hlavu státu není abstraktní majorita ve Sněmovně. Domníváte se, že pro prezidentovu volbu existuje "stěžejní kriterium", kterým je podle vás ta abstraktní majorita. Opět se mýlíte. Ústava nedává prezidentovi žádná kriteria pro výběr.

Mýlíte se i tam, kde tvrdíte, že prezidentova úvaha o možnosti jmenování úřednické vlády ohrožuje demokracii. Jako ředitel instituce nazvané po prezidentu Masarykovi byste měl vědět, že to není "Klausův nápad". Přesně takové právo prvorepublikoví prezidenti měli, včetně prezidenta Masaryka. Ústava jim tehdy pro řešení patových situací dávala možnost jmenovat úřednickou vládu, která dokonce ani nemusela žádat o důvěru. Takových vlád bylo za první republiky několik. Myslíte si, že první republika nebyla demokratická? Vaši levicoví partneři si to ovšem myslí, vzdyť ten Masaryk přeci dal střílet do dělníků. Vaše strana to ale dosud netrvdila. Asi jste jim už blíže, než jsem si myslel.

V každém případě, pane řediteli, byste měl vědět, že úvaha je úvaha, a není to nic jiného. Naše ústava prezidentům takové právo nedává. A aby se tak stalo, musela by být změněna. Takže nic takového nehrozí, můžete klidně spát. Pokud si ovšem nemyslíte, že každá úvaha o naší ústavě je zločinem proti demokracii.

Dadacos 19.10.2006 6:16

Re: Souhlas

Ve druhém odstavci je asi formálně technická chyba: "Článek ústavy, který dává pravomoc předsedovi sněmovny navrhnout prezidentovi ve třetím pokusu kandidáta na úřad prezidenta, mu nedává právo prezidenta jmenovat." Namísto "prezidenta" tam být "premiéra", pokud se tedy nemýlím.

Jinak zcela souhlasím s obsahem příspěvku.

Tomáš Haas - Oprava 19.10.2006 6:17

Re: Mýlíte se, pane řediteli

Článek ústavy, který dává pravomoc předsedovi sněmovny navrhnout

prezidentovi ve třetím pokusu kandidáta na úřad premiéra, mu nedává

právo premiéra jmenovat.

pep 19.10.2006 7:31

Re: Re: Mýlíte se, pane řediteli

Ten pisálek z VUMLu nestojí za diskuzi.