3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš z Vysočiny

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nemo 1.10.2008 9:45

Re: Česká banánová republika

Účast Bohdalové má zřejmě příčinu v její známé obsesi někde se zadarmo najíst.

lary 1.10.2008 10:23

Re: Re: Česká banánová republika

Nedávno prý Jiřinu potkali s bandaskou u Národního divadla a když se ji ptali co tam s tou bandaskou dělá, odpověděla, že slyšela že tam dávají smetanu.

drak 1.10.2008 10:14

Re: Česká banánová republika

:-DVždycky jsem byl zastáncem Zemana, ovšem s jeho návratem do politiky nemohu souhlasit. Autor napsal velmi dobrý článek, kde pojmenoval všechny nešvary současné politiky. Jen není z koho si vybrat. Je to skutečně žumpa, kde v zákulisí tahají za nitky nikým nevolení lobisté - s jedním cílem! Získat moc a prachy!! ;-O

barban 1.10.2008 14:32

Re: Re: Česká banánová republika

R^

Flap 1.10.2008 9:19

Srovnani

Beru, že někdo nemá rád Václava Havla, ale srovnávat ho se Zemanem ? S tím nechutným prasetem ???

huhu 1.10.2008 9:36

Re: Srovnani

který toho vypil víc ?

PROKOP BUBEN 1.10.2008 9:11

NO ANO

I když se odchod Zemana k jeho vysočinským stromům zdál být pro Socialisty mistrovským kouskem, to, žře vzápětí kandidoval na prezidenta, prozradilo - MNOHÉ......T

TOM 1.10.2008 9:05

Prognostický ústav

to je to, co mají společného. A Dlouhý a Komárek, a KGB, podle mého názoru (to už nedovedu dokázat, ale pro mou osobní potřebu ani nepotřebuji, nejsem soudce).

sykorka 1.10.2008 8:56

Miloš

Šlouf je bezpochyby letitý spolupracovník KGB dle mého názoru a že se nám opět začínají soudruzi pusinkovat před kamerou je opravdu na pováženou,zřejmě mají již nahrabáno a nyní touží po moci.Bůh s náma ještě ze dožijeme věcí které nikde jinde nedokáží.

Miloš Zfrantišku 1.10.2008 8:51

Je to tak.

Na našem Hradě to je jako na svahu v Kitzbühlu - pořádny sešup. Po chybujícím ale slušném Havlovi rusofil Klaus pak  opilec Zeman a dál možná Šlouf nebo Hájek. Bůh s námi.

huhu 1.10.2008 9:35

Re: Je to tak.

tak jako komunisti měli svoje chápání slov třeba "demokracie, svoboda" tak i pravdaláska dal svůj  původnímu významu zcela opačný význam slovům "slušný, nezávislý atd." - takže "slušný Havel" je něco jako "nezávislý Švejnar" - oba havlobolševici, kamarádi estébáků

Miloš Zfrantišku 1.10.2008 10:38

Re: Re: Je to tak.

Váš pohled na svět přes zakřivené Klausovo zrcadlo Vám už víc nedovolí. Smutný případ.

barban 1.10.2008 14:35

Re: Re: Je to tak.

Co třeba příště zkusit nějaký argument? Nebudete pak vypadat jako takový trouba... 

huhu 1.10.2008 8:42

poštěkávání

Urbanův článek je jen zoufalým poštěkáváním zneuznaného ambiciozního blba Rv

Cricket 1.10.2008 8:34

To je všechno jistě fajn, autore...

... ale jedno je jisté. Ať byli Zeman s Klausem jací chtěli, dohodli se vždy na nějakém řešení, jednou lepším pro jednoho, jhednou lepším pro druhého, ale vždy řešení, které naši zemi minimálně nesráželo, lépe pak někam kupředu posouvalo, i když se občas nevyvarovali chyb. Co si ti dva dohodli vždy platilo - tedy ve smyslu, že se to snažili dodržet. To dnes není. Není dohody, není společného zájmu a dobré vůle hledat konsensus na řešení. To naši tzemi neposouvá nikam, a když, tak zpět. Takže marné lkaní nad rozlitým mlékem. Nepomůže, než generální střídání ve špičkách. Máme dost kvalitních lidí v krajích. Jen si jako voliči uvědomit, komu i v dnešním nepovedeném volebním systému dát preferenční hlasy. Když to uděláme všichni, tak je ve volbách vystřídáno. Když ne, máme opět to, co si zasloužíme. 

Starý J. 1.10.2008 10:20

Re: To je všechno jistě fajn, autore...

Bohužel preferenční hlasy nejsou dostatečně účinné. A tak si domovské organizace (u ODS) a Paroubek (u socanů) zase prosadí svoje. A zbavit se na př. Tlustého je proto nemožné. Stejně nemožné, jako odstranit předsedkyni Nejvyššího soudu, i kdyby snad zpronevěřila celý rozpočet. Odvolatelná není ničím a nijak.

Bara 1.10.2008 7:55

No, myslím, že už v první větě je chyba,

jden z nich je asi takovej intelektuál, jak já římskej papež :-P 

Frank 1.10.2008 7:51

Jan z disentu.

Pane bývalý disidente, napište taky o tom, kolikrát se ožral ve funkci váš kamarád Havel, Ruml, Vondra či Petruška. Zeman je sice dáreček, ale určitě nepoblil letadlo jako Vondra nebo vládní limuzínu jako Šustrová. Viděl jsem na vlastní oči amatérský záznam z nějakého jednání Havla a jeho poskoků v hotelu Atom. Stálo to za to. Osobně si myslím, že Zeman si v politice už moc neškrtne a nepomůžou mu už ani jeho nohsledi včetně Šloufa. Jejich setkání bylo spíše úsměvné. Jsou to už jen takové výkřiky a jenom pitomci na ně reagují dlouhými články. Nevím, čím to je, ale zdá se mi, že pojem bývalý disident je něco jako diagnóza. Snažíte se stále dokazovat, že jste ti správní, ale  čímpak to, že vás už nikdo nebere? Snažili jste se o come back a ani ťuk. Novináře jsem si představoval, jako člověka, který seriózně informuje o skutečnostech. Zatím to je v drtivé většině tak, že slyšíme jejich politické tlachy a vlastní názory. Zmiňujete někde Peroutku, ale chováte se jako Kojzar.

Autor, /nevím, jestli mám taky napsat, co jsem všechno býval?/

jirka.s. 1.10.2008 10:26

Re: Jan z disentu.

Nemusíš to vypisovat, stačí "komunista" !!! ;-P

Nomen 1.10.2008 7:30

Miluji Zemana, Šloufa, Kavana i Davida....to je super team -

těžko říci, zda-li je lepší nebo horší  než superteam Topolánek, Dalík, Vondra či Julínek...z čehož si má občan vybrat, když se mu nabízí jen shnilé zboží....???

Starý J. 1.10.2008 10:11

Re: Miluji Zemana, Šloufa, Kavana i Davida....to je super team -

Ale Vy přece dávno vybráno máte! Vaše příspěvky na PSU hovoří za Vás!

Nomen 1.10.2008 10:37

I po nynějších zkušenostech z USA se stále ještě modlíte: Milostiplná deregulace, oroduj za nás...

ˇO, všemocná svatá tržní ruko, my v tebe věříme a věřiti budeme, amen..anebo jste už zavřel modlitební knihu???

hulwat 1.10.2008 11:25

Re: I po nynějších zkušenostech z USA se stále ještě modlíte: Milostiplná deregulace, oroduj za nás...

Odlož poučení z krizového vývoje ve straně ... a zjitíš, že svět je jinde.

Nemouš 1.10.2008 7:14

Blbec Zeman

Zcela záměrně říkám blbec, i když bych rád použil podstatně ostřejší výraz. Myslím si, že duo Zeman & Klaus by měl někdo postavit mimo zákon a odsoudit za mnohonásobné podvody a úplatkářství. Když Zeman odcházel z politiky, říkal jsem si, že je to štěstí pro tento národ. To, co potom následovalo v podobě Špidlína, Grosse a Paroubka mě ale přesvědčilo, že ČSSD je absolutně nepoužitelná. Mezi tím se ukazuje, že předlistopadové hyeny, jako Šlouf a pod se rozhnízdily na poradenských postech a de fakto řídí naši zem. Tak teď jen nevím, kam se odstěhovat. Nebo koho volit. ODS, ČSSD a lidovci jsou mimo hru. Zelení jsou nepřipravení vládnout.

Tak asi tento rok snad ani nepůjdu k volbám...

Bambasová 1.10.2008 7:12

Pane Urbane

Obdivoval jste Miloše Zemana. vaš věc. Zato, vašeho kamaráda dlouhoprezidenta Vénu ehm, obdivují jenom jeho soudruzi pravdoláskovci. :-D

čtenář 1.10.2008 7:06

Zemanův příběh

je v podstatě zábavný. Mířil na prezidentskou funkci a domníval se, že to má  v kapse, protože dle tehdejšího rozložení hlasů ve sněmovně a v senátu to měl vlastně ložený. Daleko za ním zaostával jeho soupeř,  tenkrát co se hlasů týče naprostý outsider Klaus. Zbývalo jen najít za sebe vhodného náhradníka na místo vůdce ČSSD a současně min. předsedy. Zeman mazaně zvolil, jak si myslel, největšího blba ze svého okolí Špidlu ("zdroje jsou"), o němž se domníval, že ho pak utáhne na vařenej nudli, něco jako dnes Putin Medvěděva. Též tím tahem vyhrála ČSSD volby, protože jako ukázala, že Zeman "dokáže včas odejít z politiky", jak píše p. Urban. V tomto skvělém plánu ale byla nepatrná chybička. Zeman přehlédl, že za televizní krize, která se odehrála ještě za Zemanova kralování,  si Špidla padl do oka s naší intelektuální frontou, kterou Zeman s Klausem odstavili opoziční smlouvou. Ta hořela pomstou proti oboum a i ona využila Špidlovy hlouposti k tomu, aby ho přemluvila k hlasování proti vlastnímu kandidátovi Zemanovi při prezidentské volbě. Výsledek známe. Rozzuřený Zeman tenkrát zmizel ze sněmovny, kde zapomněl v rozčílení i kabát, a outsider Klaus uhrál 10 let prezidentování. Tím zmíněným idiotem tedy myslí Zeman nepochybně Špidlu. Je ovšem otázka, jestli je to opravdu jen Špidla. Spíš by toto označení patřilo těm matlákům mezi našimi intelektuály, kteří si svým geniálním plánem nainstalovali nenáviděného Klause na 10 let do prezidentské funkce.

i.h. 1.10.2008 8:09

Re: Zemanův příběh

Zajímavé je, že onen "největší blb" v ČSSD Špidla si v televizní diskusi totálně vytřel (Y) s nejchytřejším odeesákem Klausem (to myslím bez ironie - v ODS i člověk s IQ pod 100, jako je Klaus, může být vedle Topolánků a Libuší Benešových, tím nejchytřejším). A vyhrál tím pro ČSSD volby.

Starý J. 1.10.2008 10:06

Re: Re: Zemanův příběh

Nemyslím si, že Špidla je "největší blb" v ČSSD, to v žádném případě. Spíše je to "blouznivec našich hor". Nezbývá, něž se pousmát Vaší schopnosti posoudit a zhodnotit  obsah nějaké diskuze. Z té Vaší "schopnosti" vyplývá pak Vaše zjištění, co si údajně Špidla udělal s Klausem v diskuzi. Ta diskuze se totiž vedla celou dobu na téma onoho slavného Špidlova "objevu", že ZDROJE JSOU. Proti takovému demagogickému a tvrdošíjnému a opakovanému tvrzení nezmůže nic ani nejslavnější rtor. Proti tomu se totiž ani nedá argumentovat. Bylo by dobré zjistit, zda to Špidla myslel vážně, nebo právě jen a jen jako argument do diskuze, proti kterému prakticky nelze najít argument. Pokud to byl jen promyšlený tah, pak to vymyslel jeho štáb dobře. Pokud to myslel vážně, pak by se dalo uvažovat o bezbřehé naivitě člověka, co v politice nemá co pohledávat. Také v ní rychle skončil, tentokrát hlavně přičiněním lidí z vlastní partaje. Svoje "utopistické vize" se dnes snaží vyslovovat v komisariátu EU, kde to prakticky nevadí, protože podle jeho "výnosů" se stejně nikdo neřídí.

Že zdroje nebyly, se ukázalo velice rychle. Výsledkem jeho "vítězství" bylo to, že spolek, který po něm nastoupil ty zdroje nikde neobjevil a zadlužil tuto zemi  stomiliardovým schodkem  hned po nástupu a pak jen pravidelně zadlužení stupňoval, i když se ekonomika země (dána díky ekonomice světové v té době) pohybovala vysoko v kladných číslech. Místo odepisování dluhů, dluhy pravidelně bezdůvodně rostly. Dnes, kdy nastoupila světová i domáci recese (s náznakem krize) se má s obrovským zadlužováním skoncovat. Těžko vymyslet větší absurditu.

Starý J. 1.10.2008 10:08

Re: Re: Re: Zemanův příběh

P.S. Už Vaše "tvrzení" o Klausově IQ pod 100 ukazuje, že nestranné diskuze nejste absolutně schopen. Vaše tvrzení sice nemůže Klausovy ublížit, spíše vypovídá mnoho o Vás.