3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš z Vysočiny

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 1.10.2008 14:22

Re: Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

 R^ My z vesnice - my takovým (Ne)tvorům . . . říkáme Zm*di !

wotan 1.10.2008 14:24

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

Modrému ptáku, dochází dech-pújdou od Válu!!!:-)

Barry Goldwater 1.10.2008 12:14

Zajímalo by mě,

proč ty urputné snahy o to, aby prezidentem byl někdo, kdo prošel školením KGB v Prognostickém ústavu. Ať už jde o úvahy, že po zavedení přímých voeb by to opět mohl zkusit rezident Hradu a nyní se připravuje pojistka v podobě Zemana. Co vědí a jaké mají úkoly,  že je není možné nahradit někým jiným?

ivoš 1.10.2008 13:11

Re: Zajímalo by mě,

Zajímavý názor, jen si nevzpomínám, kdy Zeman veřejně přihrával Rusku (přijde mi, že za něj "nekope") ale možná mám jen děravou paměť, zkuste něco připomenout...

barban 1.10.2008 14:12

Re: Re: Zajímalo by mě,

Tak co třeba skutečně bravurní umoření ruského dluhu?

Pete Brich 1.10.2008 16:13

Re: Re: Re: Zajímalo by mě,

R^PB

BuBu 1.10.2008 12:10

Při vědomí skutečnosti . . .

. . . že Miloš Zeman přivedl do politiky takové grázly jako je Šlouf, Kavan, Gross . . . atd. atd - aby z nich poté udělal "politické hvězdy"  . . . i při vědomí skutečností popisovaných ve článku  . . . i při vědomí, že Zeman je ochlasta "par excellence" . . . . . . . i při všem tomto vědomí je politika a chápání světa v podání Miloše Zemana "světovou špičkou" - při srovnání s politikou Stalinova klonu a Buranem z komunistického RAJe - soudruhem bratrem Vissarionovičem Paroubkem !

Zeman se totiž nikdy - coby sociální demokrat - nesnížil pod lidskou doůstojnost (a to i kdyby byl ožralý třeba celý rok) tak, jako soudruh bratr z komunistického RÁJE po volbách r.2006  - na úroveň normálního postkomunistického prasete !

A to prosím Miloše Zemana . . . "silně nemusím" !!!

Akcel 1.10.2008 13:21

Re: Při vědomí skutečnosti . . .

Souhlasím. Zemana jsem také nemusel, ale když vidím jeho nástupce v ČSSD, chce se mi zvolat : "Miloši, vrať se"

I-Worm 1.10.2008 17:01

Šlouf BYL grázl, ale spadly mu šupiny z očí

poznal, kde je jeho místo, a přispěl ke zvolení presidenta!

Monte Christo 1.10.2008 11:44

Intelektualove versus lid...

Intelektualove maji byt hnaci silou ve spolecnosti aby prosty lid mel prospech z jejich inteligence ve forme zamestnani a nicmene aby byl rekneme spokojen ve sve vlastni zemi...Nicmene vladnouci inteligence si neuvedomuje jednu s podstatnych veci ktera je na druhe strane Sumavy beznou praxi...Az ceska inteligence si uvedomi tuto zodpovednost pak Ceska Republika se stane Novou Atlantidou v Evrope a verte pane,ze k tomu mame velmi blisko...A staci tak malo...S pozdravem Monte Christo Washington DC (Prague)Ma zeme Me srdce

xxx Kubeš 1.10.2008 11:36

Nejsem

právě nějakým vyznavačem politického smýšlení Jana Urbana, tentokrát mu ale za článek skládám poklonu a dík.

Apea 1.10.2008 11:07

Ano

S většinou textu bych souhlasila, jen - kauza Diag human začala za Bojara a diskutovat, který z následujících ministru se na té ostudě podepsal více a který méně téměř nemá cenu, ovšem B. Fišer by - oproti dvěma pozdějším ministrům za ČSSD - určitě nepatřil k horkým favoritům. Jde spíše o Fišerovu trvalou neschopnost uvěřit v lidskou zhovadilost pana Pohanky, tehdejšího Fišerova náměstka, dnešního  nezávislého poslance a vždy zdatného Šloufova řiťolezce.

vojta 1.10.2008 11:02

Bývalý disident jako povolání

 je uvedeno u p.Urbana . Je ještě něco další, čím také byl?  Nevím, co učí, a podle jeho článků si to ani nedovedu představit . Zdá se ale, že jeho "soutěžní disciplinou" je kritika Klause i dalších možných  politických odpůrců V.Havla. Už je na čase, aby se ozvali ti, kteří se podíleli na přípravě sametového předání moci vybraným nástupcům. 20 let je doba, po kterou existovala první republika a tak už bychom se mohli dozvědět Pravdu. Lásku si opatříme sami.

Luděk 1.10.2008 11:35

Re: Bývalý disident jako povolání

Jistě modrý soudruhu.Úctu zasluhují zejména bývalí svazáci a komunisti do r.1989- nyní špičky našeho politického života a kapitáni českého průmyslu.Také se nesmí zapomenout na bývalé veksláky,ti mají také nehynoucí zásluhy na dnešním politickém a ekonomickém ráji.Ti všichni jako správní čecháčci ve správný čas přeskočili na stranu,kde se jim otvíraly dveře k moci,prachům a majetku.Nějak mi uteklo,jak statečně bojoval Václav Klaus proti komunistům,když byli u moci.

Kopřiva 1.10.2008 11:56

Re: Re: Bývalý disident jako povolání

NIJAK;-O

barban 1.10.2008 14:19

Re: Re: Re: Bývalý disident jako povolání

Omyl, usilovně studoval ekonomickou teorii v Anglii, což bylo přece za totáče běžně umožněno a financováno všem disidentům a bojovníkům za lidská práva, ne? ;-D

drak 1.10.2008 16:30

Re: Re: Re: Re: Bývalý disident jako povolání

;-O Měl zřejmě vlivného tchána!!

Honza 1.10.2008 10:42

Zeman z politiky nikdy neodešel

Dobrý článek. Mám jen dvě výhrady:

-srovnávat Havla se Zemanem je, přes všechny chyby VH, opravdu nespravedlivé

-Zeman nikdy z politiky neodešel, jeho tzv. odchod na Vysočinu byl  jen lehce překombinovaný trik, jak se stát presidentem, a pritom nevest predvolebni kampan. Bylo to pruhledne a nevyslo mu to. Zustava Spidlovou nehynouci zasluhou, ze mu na tenhle trik neskocil (ackoli je otazka, jestli by opilec Zeman nebyl na Hrade lepsi, nez rusofil Klaus)....

Malý Aston 1.10.2008 10:23

Zeman měl jednu přednost,neměl rád komouše!

ČSSD pod vedením Zemana byla normální levicová politická strana která nehledala jako Paroubek své přátele v KSČM.Dnešní ČSSD bez komoušů je nic a nikdo kromě KDU které je jedno s kým vládne nemá politické partnery kromě komoušů u komoušů. To je ten rozdíl mezi ČSSD pod velením Zemana a dnešní politickou stranou nějakého Paroubka a Ratha.:-D

Nomen 1.10.2008 10:27

Zvláště Šloufa bytostně nesnášel....

Honza 1.10.2008 10:45

Re: Zeman měl jednu přednost,neměl rád komouše!

Jste úplně mimo. Zeman (na rozdíl od Horáka) propagoval společný postup KSČM a ČSSD, známá bohumínská deklarace, která to zakazovala, byla přijata proti jeho výslovné vůli. V dobách, kdy se ještě kamárádil s Paroubkem, velmi chválil jeho politiku sbližování s KSČM.

Zeman měl jedinou, ale důležitou přednost: v zahraniční politice byl proamerický, proizraelský a proevropský, a bylo mu jasno v otázkách národní bezpečnosti. Tohle jediné mně s ním smiřovalo...

Malý Aston 1.10.2008 10:58

Re: Re: Zeman měl jednu přednost,neměl rád komouše!

A byla s ním sranda.:-D

Nomen 1.10.2008 11:06

Byla, zvláště když byl ožralý, ale s Topolánkem je i za střízliva...

Jan 1.10.2008 13:39

Re: Re: Re: Zeman měl jednu přednost,neměl rád komouše!

Tedy s váma je dost často taky sranda!A panečku jaká!!!!

Honza 1.10.2008 16:13

Re: Re: Re: Zeman měl jednu přednost,neměl rád komouše!

To souhlasím!! R^

Irena 1.10.2008 9:56

Pane Urbane!

Doufám, že ve vašem příštím článku se od vás dočkáme podobného zhodnocení polistopadové činnosti pana V.Havla!!Předpokládám, že podrobně , na praktických příkladech  ukážete, co užitčného udělal pro obyčejné lidi a vyhodnotíte, jak jeho pravda a láska stále více a více v ČR vítězí nad lží a nenávistí!Také předpokládám, že vysvětlíte, kdo se nejvíc v Česku podílel na vzniku "blbé nálady", a  uvedete,  jestli se ta nálada již   zlepšuje!A když už jste u pana Šloufa (a to se jej nezastávám) zviditenil hříchy z mládí, určitě se zastavíte u propagace třeba onoho nošení svazáckých košil , tek, jak jej ve svých pamětech u V. Havla  ůvabně popsala jeho spolužačka žijící v Anglii!Již se na váš článek těším!!

barban 1.10.2008 14:25

Slečno Ireno!

Dovoluji si Vás oslovovat slečno, neboť dle Vašich příspěvků soudím na velmi nízký věk. Asi Vám ve Vaší plamenné partajní horlivosti nedochází, že u pana Šloufa se nejedná až zas tak o hříchy z mládí, ale o jeho současnou politicko-lobbisticko-mafiánsko-podnikatelskou činnost... (Y)

Irena 1.10.2008 17:02

Re: Slečno Ireno!

Vážený pane Barbane!Úvodem dík za kompliment, ale musím vám připomenout, že pan Urban se u pana Šloufa zmínil především o jeho líbání s předlistopadovými papaláši!A tehdy byl aparátčíkem SSM!Čili šlo skutečně o hříchy mládí!Jinak v žádné partaji opravdu nejsem a asi nebudu, takže  vaše řeči o mé partajní horlivosti jsou poněkud mimo!Podle závěru soudím, že jste příliš slušného chování zvláště vůči ženám nepobral, ale mám dojem , že méte předpoklady ke zlepšování!Proto se loučím optimisticky:-)!

Brmboš 1.10.2008 20:05

Re: Re: Slečno Ireno!

Urban je stejná sorta jako Mejstřík. Kdo platí tomu leze do zadnice. Kecy a hloupé kecy ke kterým se nemá cenu vyjadřovat. Takové nic a hlavně nic konkrétního. Sám o sobě by mohl napsat třeba o tom jak to vše bylo v tom roce sametovém. Tehdy se předávala moc z kovaných komunistů na ty ještě kovanější, ale majíci více nakradeno a ulito. Urban byl u toho a zachoval se jako správný pragmatik, které kritizuje. U nás však vždy narazíte na převlečeného, vyhozaného nebo sklerotického komunistu či svazáka a dnes už svižného a antikomunistického pravičáka.

Luděk 1.10.2008 9:36

Česká banánová republika

Naprosto přesná analyza politických ambicí lidí,kteří se už svou účastí na oslavě mafiána a přítele zločinců Šloufa naprosto znemožnili před slušnými lidmi této země.Nikdy jsem si nemyslel,že by  na podobné akci mohlo dojít k setkání a objímání lidí jako Zeman,Šlouf,Štěpán,Srp,poslanec ODS ...a co tam proboha dělala Bohdalová! Zeman ve své pomstychtivosti a chorobné ješitnosti i touze po moci je schopen spojit se s každým darebákem.Také jeho zásluhou vládnou nyní mafiáni jako Topolánek,Langer,Dalík,Tchoř a spol.S pomocí Zemanovou se těmto týpkům podařilo zkorumpovat a vydírat tzv.přeběhlíky Melčáka,Pohanku,Wolfa,Snítilého.Jaká je politická kultura v zemi,kde se poslanci dají nakupovat jako fotbalisté v 1.lize?Nabízí se srovnání s banánovými republikami.