28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Matrix jménem Rakousko

Znáte osobně někoho, kdo detailně sleduje politiku v Rakousku a tamní volby? Těžko. Je to téma spíše pro odborné fajnšmekry či pro ty, kteří mají k Rakousku blízko – třeba tam prožili léta v exilu. A přece je tamní politika poučná, a to i ve výstražném smyslu. V geniální zkratce to dokládá věta ze zpráv v České televizi: "Rakouské vládní strany těsně obhájily společnou většinu."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 4.10.2013 14:57

Čas pro změnu vol.systému jsme prošvihli.

Za nefunkční systém opravdu můžeme poděkovat zákulisnímu manipulátorovi VH.

Ale jímá mne hrůza kdyby v době, kdy většinu voličů tvoří lidé závislí na státu (příjemci dávek, státní zaměstnanci, včetně zaměstnanců st.podniků typu ČSD nebo Česká pošta) byla zavedena nějaká forma přímé volby a mám obavu,ze by se volby zvrhly na volbu populistů (Okamura,Babiš) i v případě většinového systému.

Kdo by volil strany nebo politiky,kteří by měli v programu úsporný stát s minimálním počtem byrokratů,zavedení přísné selekce výplat soc. dávek, popřípadě personálně racionalizovat ČSD a další státní molochy, popřípadě razantně zredukovat pijavice přisáté na veřejných prostředcích, jako jsou ekologické, mírové, lidskoprávní a další pro chod státu veskrze zbytečné organizace?