3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Máme se výborně! Jistě, ale….

Andrej Babiš ve svém novoročním projevu vyjmenoval všechny důvody k optimismu počínaje lepším ratingem Česka a vyššími údaji o HDP na hlavu, než má Portugalsko, Řecko či Španělsko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 4.1.2020 15:52

Nejde o kamaráda, nýbrž o jeho příbuzného. A ten již z principu, jsa bruselským ouředníkem, prospívati našemu státu nemůže. Doufejme ale, že aspoň příliš neškodí.

Š. Hašek 4.1.2020 16:08

Možná škodí jen nepatrně.

Asi jako dříve ten traktorista JZD, v KSČ. Jenže ten zas neměl sumární gáži 220 000,- Kč měsíčně ....... a byla za ním krásně vyoraná brázda a pole oseté pšenicí.

Je jich tam podobných cca 56 000. A ti dohromady už jen škodí.

L. Písařík 4.1.2020 8:19

Autor zmínil Jourovou a její "práci" v EP. Dobře si pamatuji, jak v mediích prohlásila, že poslanec v EP není proto, aby zastupoval zájmy státu. To stačí. Kdyby tam tedy nebyl za náš stát nikdo, výsledek by byl tentýž. Jsou placeni zřejmě z našich příspěvků do EU. Velmi podivné, vlastně je stát platí, aby hlasovali proti němu?

R. Langer 4.1.2020 8:56

Ano! :-(

J. Svoboda 4.1.2020 9:04

Byla řeč o komisařích a vy máte paměď na prd, ale vyvozujete z toho dalekosáhlé soudy.

Pěkný den.

R. Langer 4.1.2020 9:06

Tak hlavně že ty nic z ničeho nevyvozuješ, Hnusný dne. ;-D

P. Lenc 4.1.2020 10:01

Je pane Langře zábavné pozorovat, jak je "Pěkný den" hrdý na to, že je blb.

J. Svoboda 4.1.2020 10:24

Stačilo dát link, že nemám pravdu, protože vaše sprostota není argument.

Pěkný den.

L. Písařík 4.1.2020 11:33

Paměť na prd, skutečně máte pravdu, nemohu si vzpomenout, co dobrého udělali naši poslanci v EP pro náš stát. Pomozte mi.

J. Svoboda 4.1.2020 15:24

A link, že Jourová mluvila o poslancích a ne o komisařích máte? Ať se to konečně rozsekne, dík.

Pěkný den.

Š. Hašek 4.1.2020 16:14

Jděte do háje zelenýho!!!

Odpovězte na jednoduchou otázku! Kdy poslanci z ČR vykonali něco reálného a pozitivního pro naši vlast.

Totéž platí pro komisaře typu Jourová!!! Byla tam poslána z ČR??? Jo, nebo ne???

Zde tedy nevím, kde Vy máte vlast! Já v těch "borech a na těch lučinách" ........ dejte si sem linků, kolik chcete, vynechejte drzé příkazy ...

D. Müller 4.1.2020 1:08

Děkuji, panu Bartoňovi za politické školení mužstva. Už jsem si myslel, že si z nás pan premiér dělal blázny a že celých šest let, nám podnikatelům, házela tahle parta klacky pod nohy. Ale díky panu Bartoňovi jsem pochopil, jak se věci mají. To je úleva.

Jo, a jak že to zařídí ten ráj? Hůlkou Harryho Potra? Do 30 let? No, tohle jeden nevymyslí, na to musí být celý PR tým. To už je fakt komedie, to se na mne nikdo nesmí zlobit, už se tomu fakt musím smát. Pane Bartoni, perte to do mě, ať nepropadám chmurám.

J. Svoboda 4.1.2020 6:34

Navíc ty superlativy měly zaznít zpod červené kšiltovky s nápisem Česko na prvním místě. Marek Prchal kopírování Trumpa nedotahuje do konce :-/

Pěkný den.

R. Langer 4.1.2020 9:07

Zkuste svobodné volby. ;-)

J. Drobný 4.1.2020 9:23

Pokud těmi klacky pod nohy myslíte kontrolní hlášení a EET, tak to už tu mělo být nejméně 20 let. Jinak soudě podle ulic přecpaných auty, včetně nejnovějších SUV, horských chat a hotelů nacpaných v zimě k prasknutí, a neustále rostoucímu počtu turistů v zahraničních destinacích, se opravdu asi nemáme špatně, ovšem je to silně individuální. Těm co bydlí pod mostem asi do smíchu moc není, na rozdíl od vás.

A. Nový 4.1.2020 10:25

Vy jste to napsal po mostem?

P. Jaroš 4.1.2020 10:55

Jasně, EET každému Čechovi a daňové prázdniny, pobídky a dotace každé velké a hlavně zahraniční firmě, to se vyplatí!

L. Písařík 4.1.2020 11:41

Pane Drobný, ti co bydlí pod mostem asi toho moc neudělali, aby bydleli jinde. Zde v diskuzi se nevyskytují, protože pod mostem wifi není, elektřina taky ne a místo PC je užitečnější flaška rumu . Většina občanů takto nebydlí, asi vědí co mají dělat.

J. Drobný 4.1.2020 12:25

Pane Písařík, nehodlám tady rozebírat kdo a proč skončil pod mostem, ty důvody mohou být různé. Mně vadí to zobecněné paušalizování v podobě "my" se máme dobře, "nám" podnikatelům stát hází klacky pod nohy, máme se nejlépe, jak jsme se kdy měli apod. Nechť každý mluví za sebe a neschovává se za anonymní množné číslo. Jak je pro Čechy pohodlné používat "my" a ne "já" napsal už kdysi K. Čapek v knize V zajetí slov. Takže "u mě dobrý", 40 let jsem pracoval a užívám si důchod, zatím! V dnešním turbulentním světě nikdo neví co bude zítra, natož za rok. Třeba zase někde picnou nějakého generála a bude mela!

D. Müller 4.1.2020 13:49

Pane Drobný, myslím že sousloví "nám podnikatelům" jsem užil oprávněně. Dneska je to jasné i Marku Prchalovi, a tak zkouší různé finty, jestli by Babišovi nesedli na lep podruhé podobně jako v roce 2013. Podnikatelé, zejména ti drobní, jsou první skupina občanů, která již zcela vystřízlivěla. Kromě pánů Havlíčka a Dlouhého, to musím připustit. Ale ti vlastně podnikateli nejsou, i když si hrají na jejich zástupce.

Ale jinak musím uznat, že chlubení se ve stylu "máme se dobře, jak nikdy předtím, a zařídila to tato vláda" je arogance a pokrytectví nejvyšší úrovně. To už nikdo nepřekoná.

J. Drobný 4.1.2020 17:05

Já jsem nikdy nepodnikal, takže nemohu soudit ani oponovat. Jedno vím určitě, i kdybych byl mladší, určitě bych do toho nešel. V současné džungli, kdy dnes neplatí, to co platilo včera a nikdo neví co bude platit zítra, je to jen pro silné nátury nebo dobrodruhy.

L. Písařík 4.1.2020 14:02

To máte pravdu. I já jsem CSD - celkem spokojený důchodce a snažím se stihnout, co jsem dosud nestihl. Beru to tak, že na picnuté generály vliv nemám a žiji a nechávám žít.

Š. Hašek 4.1.2020 23:02

Krom toho, že já nikam nedůcházím, jsem na penzi ..... jsme na tom tak nějak stejně.

Slovo důchodce považuji za nadávku nejhoršího zrna!! Chůze je normální ...... taky slovíčko penze bylo normální.

Ta snaha stíhat se mi moc nedaří, tedy krom záležitostí zábavných. Oholím se, čučím na NP, jedu do hor ..... ale na úkoly stanovené manželkou vymýšlím "objektivní příčiny" celý den.

Tak ať nám to vydr!