29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO 25.2.2007 22:12

Re: Klaus by mi jako prez celkem nevadil,

to je ovšem spíš známka blbosti příslušného osazenstva whitehousu, že ? ;-P

Ryšánek 25.2.2007 16:06

Starý J.

Předem děkuji za varování vůči AndyO, to vážně není partner k diskuzi a o jejich urážkách nemluvě, to sem již sám zjistil. Co se týká pravopisných hrubek. Vím, že je občas dělám a za to se omlouvám, nikdy jsem nebyl v pravopisu zrovna nejlepším, kor když se snažím psát věcně a inteligentně k některým autorům.

Co se týká Vašeho dlouhého příspěvku vůči mě. Děkuji za něj především o snahu skutečně vést debatu argumenty a ne urážkami. Na Vašem prvním odstavci se bez problému shodneme, já osobně naše Československé dějiny chápu právě ve smyslu mého demokraticko-vlastenecko-československém přesvědčení. Na základě Masarykových myšlenek, revolučního boje první světové války, na základě Sokolských hodnot a obrozeneckých snah Palackého, J. S. Machara a dalších.

K Vašemu druhému odstavci: Zmiňujete bouře po rozpadu mocnářství, nejsem si jistý co tim myslíte přesně (kdyžtak mi to můžete přiblížit). Po rozpadu mocnářství byl především problém s Němci v Sudetech a s Maďary na Slovenku. Co se týká Maďarů, proti těm jsme se úspěšně ubránili v roce 1919, právě díky Sokolu a čs. legiím. Samotní Slováci by se jim v té chvíli neubránili. Pak tu byl ještě incident s Polskem o Těšínsko, ovšem i to se nakonec úspěšně vyřešilo. Ostatně Maďarsko i Polsko se o tato území pokusily znovu o dvacet let později. Mimochodem, památník padlích legionářů v Orlové, který zničila okupační Polská armáda nabyl do dnešních dnů opraven.

Slovenský Štát: Ten, pokud je mi známo, Slováci nepovažují za první Slovenský stát v dějinách. Za první stát se považuje Velká Morava. Je třeba říct, že většina občanů tehdejšího ČSR byla odhodlána se Hitlerovi postavit. Beneš nám to však neumožnil (o šancích na úspěch obrany se debatuje donekonečna a zde nemá cenu to rozebírat). Potom přirozeně došlo k tomu, že se každý snažil zachránit co se dalo. Protektorát Čechy a Morava, byli prakticky přičleněny k třetí říší, Sudety zcela, Těšínsko zabrali Poláci (dočasně), Podkarpatskou Rus a skoro polovinu Slovenka v několika...

Starý J. 25.2.2007 16:31

Re: Starý J.

AndyO nepřístupno!

Asi jste nepostřehl ironii. AndyO je jedna z nejchytřejších diskutérek zde na Psu! (Doufám, že si to nepřečte, dala by mně to pěkně vyžrat!) Ale je to tak!

Ryšánek 25.2.2007 17:07

Re: Re: Starý J.

Bez urážky, opravdu jsem to jako ironii nepochopil. Budu se těšit, že to začne dokazovat. Pak to bude pro mne partner k diskuzi.>-

AndyO 25.2.2007 17:44

Re: Re: Re: Starý J.

Vážený pane Ryšánku, pečlivě jsem pročetla naši konverzaci a žádnou urážku z mé strany směrem k vám jsem nenašla, ale samozřejmě netuším, co vy pokládáte za urážky a co ne.

Partner k diskusi pro vás nejsem a pravděpodobně nebudu, protože nesdílím vaše názory a to ani v jediném procentu. To by byl důvod k nepřetržitým konfliktům a to jsem se vám snažila vysvětlit, když jsem poznamenala, že netřeba něco dokazovat, neb oba vystupujeme z pozice přesvědčení, že  nějaké události byly "dobré" a jiné "špatné".  Takže partnery pro diskusi vzájemně nebudeme, rozhodně vám ale nebudu rozmlouvat vaše sokolské přesvědčení.

Termín vlastnizrádce je něco, s čím by měl každý operovat velmi opatrně a to jsem vám naznačovala svým příspěvkem, že vlastizrádce byl Masaryk. Události lze vykládat různě.  Nic víc a nic méně. Pěkný večer, pane Ryšánku.

AndyO 25.2.2007 17:46

Re: Re: Starý J.

druhá možnost je, pane Starý, že puknu pýchou. Ještě nevím:))

Cesilko :-) 25.2.2007 16:04

Hele, Slusovice

jeste zijou....? :-D:-D:-D

PRASI DENT 25.2.2007 15:53

PŘÍZRAK v sytě modrém

 Na modrých metlách přiletěly, furie zvané Klaustety, posedlé vědmy, svými těly i duší svou jsou proklety....Šíleně krouží nad Hradčany, v hrozné a jisté předtuše, že jejich idol načančaný, k pranýři svému přikluše.....

Cesilko :-) 25.2.2007 16:11

Re: PŘÍZRAK v sytě modrém

Pane kolego v umeni basnickem, dobre! :-D:-D:-D

tich@dohoda 25.2.2007 13:10

ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

"Plny souhlas! Co narod od tohoto presidenta, jako osobnosti postrada je, ze se nikdy nevyslovi v otazkach moralky, pravdy a cti."

A nejsou to jen socani co si takovyto vyrok vytrhnou z kontextua upravi  na  ideologicke strelivo, ostatne modri komuniste tady taky stale vytahuji povestny Buldozeruv vyrok , "ze dluhy se neplati"  ackoliv oba vime, ze to soudruh Paroubek rekl v jinem kontextu, stejne jako soudruh prezident vyrok o "spinavych penezich" . Ten cerveny citat nahore je spise o tom, ze soudruh prezident by se totalne zesmesnil, pokud by se rozhodl byt arbitrem v "otazkach moralky, pravdy a cti."  On sam je totiz zosobnenim typickeho normalizacniho Cecha , ktery to vice, tu mene ochotne kolaboroval primo nebo neprimo s komunistickym rezimem, V.Klaus je dokonalym prototypem predstavitele "mlcici vetsiny" pro kterou byl jeho predchudce nestravitelny, byl totiz zivym zrcadlem jejich vlastni zbabelosti a rektolezectvi. Proto ma Vaclav Klaus tolik priznivcu, je totiz vernym obrazem jich samotnych a pokud by chtel moralizovat, vzdy jej mohou utrit slovy: "jen nech na hlave, vzdyt ty jsi jim lezl do rektu take" . Cest :-)

AndyO 25.2.2007 13:49

Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

tohle neberu, to je jen stokrát omleté klišé, vymyšlené jako ofenzíva proti těm, kteří nevidí jediné a zásadní zlo v České republice, potažmo EU a světě Václava Klause.

Často zde vystupuji jako babka klausovka, nikoliv však proto, že bych toho pána nějak moc obdivovala či milovala ( popravdě, je mi zcela lhostejný), ale proto, že odmítám alibismus občanů země, politiků i laiků,  s kterým hází všechno, co po*rali za posledních dvacet let na jednu personu.  Klaus není dokonalým prototypem mlčící většiny, jejich zbabělosti atd. On zas takový srab nebyl, v poměru k ostatním občanům. O zbabělosti mlčící většiny bych se ostatně, být kýmkoliv, kdo nevletěl v koncentráku vědomě do drátů a s výjimkou několika málo aktivních odpůrců komunismu ( mezi které rozhodně neřadím chartu 77 s jejich poníženou suplikou směrem k bolševické vládě a trucovité kotelničení) nevyjadřovala. Vřele vám doporučuji totéž.  Normalizační Čech je u mne představován například ( a podotýkám, že to jméno není proto, že je třeba zničit Paroubka, ale je to v současnosti známá osoba i se svým životopisem) právě Paroubka. Chlapíka, který neváhal vzít důležitou funkci v době, kdy to znamenalo aktivní účast při kompromisech.

Ale moc nevěřím, že pochopíte, co mám na mysli. Škoda. Mimochodem, s tou "Cest" jděte do (Y), což je výzva, kterou jsem se nebála  říci nahlas v době "normalizace" a nebojím se ani dnes.

Jan (ne ten od Cibulky) 25.2.2007 14:21

Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

Ano, babko Klausovko (dle Vasich vlastnich slov), mate uplnou pravdu: Paroubek kolaboroval v RaJi, Havel s dalsimi Chartisty se flakali po komunistickych kriminalech, zatimco Klaus aktivne bojoval proti bolsevikovi tim, ze pracoval v ustavu primo spadajicim pod UV KSC. Ha, ha, ha. 8-o

AndyO 25.2.2007 14:32

Re: Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

Jene, své problémy si vyřešte se svým psychiatrem, já opravdu nemohu každému kreténovi vysvětovat furt dokola, že je kretén ( sic Žako)

Jan (ne ten od Cibulky) 25.2.2007 15:10

Re: Re: Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

Vy musite mit slusne komplexy.8-o8-o;-D

AndyO 25.2.2007 15:15

Re: Re: Re: Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

jistě, Ty mám z toho, že nejsem stejně moudrá jako Jan ne od Cibulky. Kdo by je neměl v takovém případě ?

Jan (ne ten od Cibulky) 25.2.2007 16:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

Hezky, a hlavne pravdive, receno. Diky moc.R^

František I. 25.2.2007 14:31

Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

Paní Andy, přiblblá rudá nehoda bude kničet , pokud jde o Klause, vždy a všude. Nic jiného mu nezbývá a jemu dělá dobře, když mu sliny tečou z mordy. Tak už to v světě bývalých stranických zviřátek chodí. Klaus jim zničil socialistický ráj, přes veškeré levopravé obezličky tu vytvořil politickou stranu, která je v přímém rozporu s tou sockomunistickou dvojstranou, dvakrát byl premiérem, jednou předsedou parlamentu a nyní velmi úspěšným presidentem. Co je ještě horší, presidentem s několika hlasy pro z jejich sockomouského tábora. Naštěstí dodnes nevědí od koho. (Ti by ho hnali...) Bohužel, věta jak rozlišit čisté a špinavé peníze, platí dodnes, ať už ji Klaus řekl, nebo ne. To přes veškerou proklamaci ví i sockomunistický sliz a počítá s tím. To by byla krása, kdyby se vyjevilo, odkud jsou finance na nákup pozemků Paroubkova neforemné ženičky a synáčka, se kterými nyní kšeftují, na Grossův byteček, Kakaobobovy penízky na korupci v Africe, Tvrdíkovy investice, ale i Phillipovy nákupy hotelů v Chorvatsku, a spousta jiných a jiných věcí. Bohužel, žádná tisícovka, dokonce ani žádný padesátník o sobě neřeknou:"Já jsem špinavý!" To by už byla polovina sockomoušů za mřížemi a druhá by čekala na rozsudek. Hezké nedělní odpoledne.

Jan (ne ten od Cibulky) 25.2.2007 15:13

Re: Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

Ale vedi, Grebenicek s Filipem se priznali za celou KSCM (Topolanek priznal v MF Dnes vyjednani podpory pro Klause v komunistickem klubu), Rusnok sam za sebe. Pokud k tomu pripocteme hlasy vsech poslancu a senatoru za ODS chybi nam jen jeden jediny neznamy, ktery pomohl se 100% ODSaky a KSCMaky, plus Rusnokem, posadit Klause na Hrad.

František I. 25.2.2007 16:19

Re: Re: Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

To by se vám tak líbilo. Bohudík jsou to jen fámy, které vámi jmenovaní opět odmítli. Takže, sockomouškové, zase houby.

Jan (ne ten od Cibulky) 25.2.2007 18:53

Re: Re: Re: Re: Re: ono Andy by se takovych slavnych vyroku o spinavych penezich naslo vice

Mily modry soudruhu, vsichni vyse jmenovani, tzn. Grebenicek, Filip a Topolanek, potvrdili, ze KSCM dala jako jeden muz (zena) hlas Klausovi. Proste svuj ke svemu.

špígl 25.2.2007 11:22

Člověka, za kterého Varadinková tady cedí krev

pustili dokonce i do Bílého domu, heč! Sice jen na ½ hoďky zadním vchodem pro služebnictvo, aby to vypadalo, jakože to na stařičkého mocnáře právě přišlo ..., ale to jeho fanynce onehdá také nevadilo. ;-D

Milan 25.2.2007 10:47

Diskuze s cenzorem

14265663

Vážený soudruhu cenzore, jistě Vaše elektronické zařízení odposlechu před zveřejněním příspěvku Vám umožňuje si číst každé písmenko , ještě než opustí klávesnici přispěvatele. Gratuluji, určitě Vás vybavil Kongres generálních ředitelů zkrachovalých bank České kapitalistické republiky . Protože máte můj mail, sdělte mi , v čem se mýlím , nebo přeháním v příspěvku , který jste poslali na Jánský vršek k posouzení . Jsem velmi zvědavý , co se od Vás dovím . Děkuji .

Ludva 25.2.2007 10:36

Kdo zavinil vládní krizi ?

Ale jděte, snaha přenést odpovědnost za vládní krizi na ČSSD z článku přímo čiší. Vždyť pan prezident mohl ihned po volbách jmenovat Topolánka premiérem a přijmout Paroubkovu demisi. Udělal prostě chybu s vyjádřením, že demisi nepřijme, čehož se Paroubek ochotně chopil. A ODS mohla navrhnout člena ČSSD za předsedu sněmovny, což by bylo asi těžko Paroubkovi bojkotovat. Ale nejjednodušší řešení jsou vždy až poslední v řadě. No a druhý pokus byl typicky Klausovský, tak jako on sám kandidoval na prezidenta pořád dokola, až ho zvolili, tak stejná taktika vyšla s Topolánkem.  tomhle se zachoval naprosto konsistentně. Jinak ovšem souhlasím, že těžko nalézt lepšího prezidenta, je svůj a nenechá si vnutit jen tak nějaký názor.

Saul 25.2.2007 10:13

Nadšený souhlas

Vystihla jste to výborně, díky. Výjimečně se ani necítím povolán něco dodávat.

Hnyk 25.2.2007 9:51

Václav Klaus - V současné době není známa žádná jiná osobnost srovnatelných kvalit, která by ho mohla nahradit

Upřímnou soustrast, Česko. ;-(>-;-( 

tatax 25.2.2007 12:35

Re: Václav Klaus - V současné době není známa žádná jiná osobnost srovnatelných kvalit, která by ho mohla nahradit

moc hezký ;-O

jezek 25.2.2007 15:18

Re: Václav Klaus - V současné době není známa žádná jiná osobnost srovnatelných kvalit, která by ho mohla nahradit

Pan profesor se nezapře - je to jen bývalý účetní, který se přes Prognostický ústav ČSAV (díky správnému výběru kádrováků z ÚV KSČ) dostal nahoru. Tam leccos odposlouchal z ekonomie, přišel vítězný listopad - a ejhle GENIÁLNÍ EKONOM  byl na světě ! Ty jeho ekonomické bláboly naštěstí ve světě už prokoukli. U nás ho bohužel Češi uctívají jako božstvo. O hochštaplery tady nikdy nebyla nouze. O morálce toho nikdy moc nevěděl !

Co může bývalý účetní, jehož přihlášku do KSČ jsem měl možnost vidět, nabídnout českému národu ???  Nacpané kapsy velkozlodějů, prognostiků, bývalých komunistů - rostoucí davy bezdomovců, nezaměstnaných, rozvrácené rodiny, zruinované zemědělství, průmysl který funguje jen z milosti zahraničních šéfů.... Všechno je to jen velká BUBLINA.

martin TT 25.2.2007 8:34

Vítězný február

dovolte mi pozdravit místní komentátory při příležitosti jejich svátku, kdy byla (bohužel nikoliv definitivně) vyřešena otázka společneského vlastnictví výrobních prostředků!

"Co je tvoje, to je moje a co je moje, do toho ti nic není!"

Tomuto prostředí president Klaus vysloveně škodí - proč není na Hradě někdo méně výrazný, třeba takový Miloš Zeman nebo soudce Bureš? Zrádci a zaprodanci Špidla a Gross to tehdy vysloveně pokazili.

PROKOP BUBEN 25.2.2007 9:37

Re: Vítězný február

 PROČ neuvádíte pana Sokola z kterého vyrobily klausovské šiky v tisku i jinde obaretěného somráka i když o jeho morálních a odborných kvalitách, nelze pochybovat, podobně tak dopadla senátorka Moserová.....Je ovšem zřejmé, že jskmile vstoupil do hry o prezidentský úřad Vysočinský výr, nemohlo to DOPADNOUT JINAK....On - nebo kLaus....

Jan (ne ten od Cibulky) 25.2.2007 9:47

Re: Vítězný február

Jedna otazka, mily modry soudruhu, proc ti komuniste z KSCM i ODS nakonec Klause dostali na Hrad?