17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Mám strach o tuto zemi II (1)

"Probíhá velmocenská hra o budoucnost světa počátku 21. století. Postkomunistické státy východní a střední Evropy v ní zatím zůstávají víceméně němým účastníkem. Neměla by Česká republika o svou sounáležitost se západní civilizací bojovat a prokazovat v praxi, že jsme její součástí?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 16.5.2013 14:06

Re: strašlivé vyhlídky

Z té absolutní hegemonie potencované latentním nebezpečím komunistické ideologie mám dost obavy.

J. Vyhnalík 16.5.2013 13:58

Re: Není.

Já se opírám o fakta. Nic jiného jsem ani neměl v úmyslu.

Mám pro Vás dvě otázky.

Už jste se v životě někdy zmýlila?

Pokud ano, dokázala jste to přiznat?

M. Kosejk 16.5.2013 13:41

Re: Není.

:))) Faktem je, že se přímo hlásil k maiosmu - to je zdokumentováno, je to fakt. Že přímo kandidoval za komunisty, to jsem ani nevěděl, ale podle informací na i-netu, je to také fakt. A otázkou zůstává, jaký fakt jste uvedla Vy. Já tvrdím, že žádný, pouze popíráte fakta. :)

P. Hájek 16.5.2013 13:35

Re: strach soudruha Pacnera

Vy šprýmaři, největší ekonomický růst od roku 1989, ale v dobách celoevropského růstu, a to ještě dokázali mít nezaměstnanost jako dnes. Už to celé vyšlo v Reflexu, ale zítřejší pokračování raději nečtěte, mohlo by to s Vámi seknout...

S. Netzer 16.5.2013 13:26

Re: Není.

Vaše interpretace jeho CV na faktech nic nezmění.

S. Netzer 16.5.2013 13:25

Re: Není.

Odlep se, blbe.

R. Langer 16.5.2013 13:23

Re: Přesně tak, pane Pacnere.

Mám stejný názor.

R. Langer 16.5.2013 13:22

Re: pan Pacner je bohuzel obětí omylu

Kromě bodu č. 1 souhlas.

R. Langer 16.5.2013 13:19

Re: tak jo, paní Hájková

A které naše vlády považujete za pravicové?

R. Langer 16.5.2013 13:16

Re: Není.

Vy volíte bolševiky přímo, ne, muslime? :-D

R. Langer 16.5.2013 13:12

Re: Spoléhání se na EU je hloupost

Ale je.

O. Kadlec 16.5.2013 13:05

strašlivé vyhlídky

Já myslím že pan Pacner má v zásadě pravdu, ale "potíž" je v tom, že máme demokracii, a ne osvícený absolutismus. Na to abychom se dočkali nějaké rozumné síly, která by omezila svévoli takového politika a jeho squadry, by tu museli být voliči. A my jich nemáme dost.

Lidi ochotní volit něco jiného než ČSSD jsou schopni splodit buď takovou vládu, jakou máme dnes, anebo něco mnohem horšího. Všichni ti lidé pode mnou v diskusi mají taky volební právo. Proto lezou na veřejnost tak obskurní osobnosti, jako Radek John - a to jsou volby minulé. Příště přijde Okamura anebo ještě větší cvok. Jen zoufalí eurobububu asi zase zapláčou a budou opakovat jako Trhač - příště vás, želvy, konečně dostanu!

Bez rozumných voličů nebudou ani rozumní kandidáti. Varování pana Pacnera je aktuální.

J. Vyhnalík 16.5.2013 12:34

Re: Spoléhání se na EU je hloupost

Má poznámka měla ukázat naivitu přesvědčení pana Pacnera, že nás od levice zachrání EU.

J. Vyhnalík 16.5.2013 12:33

Re: Není.

Politicky se organizoval nejprve v FEM-L (Federace studentů marxistů-leninistů), poté se stal předsedou další krajně levicové PCTP-MRPP (Portugalská komunistická strana pracujících - Revoluční hnutí strany proletariátu). Po neúspěchu PCTP-MRPP ve volbách v prosinci 1980 vstoupil do Partido Social Democrata.

Takže tak. Zkoušel se prosadit jako komunista a když mu to nevyšlo osedlal perspektivnějšího koně.

M. Šejna 16.5.2013 12:24

pane Tronere

demagogii čtu od Pacnera. A je opravdu zajímavé, že Vám Pacnerova demagogie nevadí, zatímco moje Vás dráždí. Já přitom svou demagogií jenom reaguji na demagogii Pacnerovu.

O tom, že Pacner je expert na světovou kosmonautiku, vím. Mám doma od něho dokonce knihy o kosmonautice. Pacner ale poslední roky vyměnil kosmonautiku za politicky angažované články. Dnes se projevuje jako posedlý pravičák a za každým rohem vídí ruského agenta KGB. Dokud psal o kosmonautice, tak jsem ho uznával. Teď píše politické agitky a já jím opovrhuji.

Upravím tedy Váš klasický citát na znění popisující duševní stav Pacnera: "Kdo nebyl v mládí nadšeným studentem kosmonautiky, nemá srdce. Kdo ve stáří píše politické agitky, nemá rozum."

A. Novák 16.5.2013 11:54

bohumínské usnesení se netýká jen vlády

"...Sjezd schvaluje platnost závěrů hradeckého sjezdu ČSSD o nepřípustnosti spolupráce sociální demokracie s extremistickými politickými stranami. Vylučuje politickou spolupráci se SPR-RSČ, KSČ, MNS, KSČM, LB a SDL...." ale stokrát opakovaná lež se postupně, bohužel, stává pravdou.

J. Salek 16.5.2013 11:18

Re: Přesně tak, pane Pacnere.

Zemana jsem nevolil, protoze jsem odmitl volit mensi zlo. Na to co  predvadi Zeman existuje jeden termin: "Lesni moudrost". Tak jsme rikali starym harcovnikum, kteri narame radi predvadeli svoji moudrost ziskanou lety praxe. Bohuzel casto ty moudra byly moudrem jen v jejich hlavach. Co je pozitivni je ze Zeman ma potencial rozlozit svym pousobenim levici a zpusobit tak mnohem mene skod, nez by mohl eurohujersky a neschopny Schwarzenberg.

J. Kanioková 16.5.2013 11:05

Škola veřejné volby

http://jdem.cz/23bj8

S. Netzer 16.5.2013 11:04

Re: Není.

Já ano, ale SPD jsem nikdy nevolila. A pokud umíte číst, tak jste určitě nemohl přehlédnout, že ta "socialistická" strana vůbec není socialistická.

Sbohem.

S. Netzer 16.5.2013 11:01

"Eurohujer a kosmopolita" :-)))

Zapomněla jste ještě na aristokrata. Taková kombinace působí na každého bolševika jako rudý hadr na býka.

M. Kosejk 16.5.2013 10:57

Re: Není.

Prostě se hlásil k maiosmu. A protože žádná přímo "maoistická" strana v Portugalsku nebyla, vstoupil k socialistům - prostě evropská klasika. A SPD si klidně považujte za "úctyhodnou stranu" - ostatně je mi to fuk, stejně nejsem německý volič.

J. Václavíková 16.5.2013 10:52

Přesně tak, pane Pacnere.

Jen maličkost- moudrý prezident??? V souvislosti se Zemanem naprosté oxymoron.

S. Netzer 16.5.2013 10:50

Není.

JMB vstoupil v roce 1980 do Partido Social Democrata (PSD) - Portugalská sociální demokracie, kde je dodnes. Přes svůj název se jedná spíše o občanskou strana, která patří v Evropském parlamentu dokonce k pravicové frakci Evropské strany lidové.

A SPD je úctyhodná strana s dlouhou tradicí, z které vyšla celá řada významných politiků.

P. Tronner 16.5.2013 10:41

Re: jistě, paní Hájková

Víte, pane Šejna, tolik demagogie se opravdu hned tak nevidí. Zda byl Pacner v KSČ, to tedy nevím, podle toho, co se mi podařilo zjistit, tak nikoliv. Ostatně, ono byl opravdu rozdíl mezi bytím v KSČ a aktivistickým bytím tamtéž. Do CCCP nejezdil "pod záminkou studia úspěchů sovětské kosmonautiky", ale skutečně proto, že ji fakt studoval - byl a je to náš nejvýznamější popularizátor v této oblasti. Mimochodem, s Dientsbierem byl jediným Čechem přítomným při startu Apolla 11 - znamená to snad, že se k tomu výletu do USA hlásil "pod záminkou studia úspěchů americké astronautiky"?

Četl jsem většinu jeho knih (což se o vás asi říci nedá) a mohu vás ujistit, že i v těch vydaných před listopadem v nich byla ideologie minimální a tehdy jsem ji rozhodně jako řvavou nevnímal. Samozřejmě, určitou útlibu provést musel, protože jinak by mu nic nevyšlo, ale byla to skutečně útliba minimální. Jako jeden z mála psal o úspěších USA a vůbec je nebagatelizoval, nesnažil se CCCP předvádět jako dokonalost samu. Jeho přehled o tom, co se tehdy v oboru plánovalo a konalo, byl v té dávné době bez internetu obdivuhodný. Jeho knihy Města v kosmu a Polidštění Galaxie jsou dodnes úžasné (i když už samozřejmě nepřesné) a nechápu, kde k nim v té době získal podklady.

Tolik k obhajobě Pacnera. A ještě jinými slovy - až vy za sebou budete mít takové dílo, tak takto tvrdě a bezskrupulózně kritizujte.

A co se vašich dalších názorů atd. -na rozdíl od vás, zapřisáhlého levičáka, si rozhodně nemyslím, že by levice byla ideální (stejně jako současná pravice, která ještě ke všemu pravicí v podstatě není). K levičáctví mám ale jistý skeptický pohled a vždy, když vidím někoho tak zapáleného, jako jste vy, vzpomenu si na klasický citát -Kdo v mládí nebyl levičákem, nemá srdce. Kdo jim zůstal ve stáří - nemá rozum...

M. Kosejk 16.5.2013 10:39

Re: Spoléhání se na EU je hloupost

Barroso je maoista. Možno nahlédnout do jeho CV. A SPD je zase plná užitečných idiotů, co v době Studené války horovali za komunisus a CCCP. A teď se ta levičácká verbež pouze přesunula z barikád a z levicových teroristických organizací do německého parlamentu.

J. Kanioková 16.5.2013 10:37

Souhlas..

J. Kanioková 16.5.2013 10:36

Důvod ?

Zeman je daleko mírnější eurohujer a navíc jako ekonom (doufám), neskočí Bruseli na každý špek. Pokud neodevzdá Bruseli naši suverenitu zcela, snad v příštích volbách bude lepší výběr a budeme pak mít možnost (snad) alespoň částečně změnit to, co on za pětiletku zmrví. snad to půjde zvrátit, záleží na nás voličích.

Co by mohl "napáchat" za tu pětiletku vzhledem k Bruseli KS, se raději ani nechci domýšlet. Bohužel jako obrovský eurohujer a kosmopolita, se svou obr loajalitou a vstřícností k EU, by mohl dopustit změny, které bychom už NIKDY změnit nemohli. Co EU jednou uchvátí... dobrovolně nepustí ... naopak..

J. Salek 16.5.2013 10:20

pan Pacner je bohuzel obětí omylu

1. V Rusku uz nevladne Stalin ale Putin a v tom je hodne velky rozdil.

2. Nase soucasna vlada neni pravicova a Schwarzenberg uz vubec ne.

3. Schwarzenberg je eurohujer ktery kope za evropske elitare.

4. Zeman je umirneny eurohujer, ktery kope za Evropu ze sveho socialistickeho presvedceni. Ovsem na druhou stranu si obcas vzpomene i na ceske zajmy.  

Na zaklade techto skutecnosti je sice stav nasi politicke sceny i nadale tragicky, ovsem resenim rozhodne neni Schwarzenberg nebo TOP09.

P. Kmoníček 16.5.2013 10:07

kancléř

Šejna kancléřem.A je to!

M. Šejna 16.5.2013 9:53

ano, pane Mayere

kápnul jsem na to. Stejně to je ode mě drzost mít výhrady proti Pacnerovi, který na to kápnul mnohem lépe než já, když odhalil levicové spiknutí financované ruskými rozvědkami.