1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Mám strach o tuto zemi II (1)

"Probíhá velmocenská hra o budoucnost světa počátku 21. století. Postkomunistické státy východní a střední Evropy v ní zatím zůstávají víceméně němým účastníkem. Neměla by Česká republika o svou sounáležitost se západní civilizací bojovat a prokazovat v praxi, že jsme její součástí?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Trhlík 16.5.2013 17:27

Re: Důvod ?

Paní Kanioková, přestaňte už naříkat. Měli jsme tady v čele politiky i státu takového odborníka jako byl Klaus a co nám předvedl? Byl rád, že se toho zbavil a tak hledáme zase někoho, na koho to svedeme. To jsme tady neměli nikoho, než věčně kritizujícího a analyzujícího Klause? A kdo nás teď spasí? Radilů je tady dost a EU si s námi dělá stejně co chce. Dnes už není snad nic prosperujícího, mimo firmy, kde je zahraniční účast. Peníze už chybí všude, mimo několika miliardářů, kteří nemají důvod cpát peníze do černé díry. A ty eurohujery si už strčte za klobouk, stejně to nikdo nevnímá, snad jedině paní Varadinková, ale i ta už slábne.

P. Vaňura 16.5.2013 21:29

Dnes byl v Hyde Parku místopředseda Svazu průmyslu

a dopravy. Řekl, že průmyslu nejvíce škodí fotovoltaický megatunel a nesmyslné povolenky na CO2.

Takže Klaus měl opět pravdu.

M. Prokop 16.5.2013 15:03

Re: Autor to snad přehání

IMHO seknul.

Chápu důvody, ale nesouhlasím s ním.

J. Kombercová 16.5.2013 15:43

Re: Autor to snad přehání

IMHO neseknul, to by nesměl Zemana znát.

M. Šejna 16.5.2013 8:49

strach soudruha Pacnera

tento bývalý redaktor svazácké Mladé Fronty se bojí o budoucnost této země. Všechno levicové je podle něho nebezpečné. Až to vypadá na fóbii z levice. Soudruh Pacner zapomněl zmínit, že pro českého voliče byl levicový Zeman menší zlo, než pravdo-láskový punker Schwarzenberg. Takte soudruhovi Pacnerovi uniká, že vítězství levice v posledních krajských a senátních volbách nezařídila žádná ruská rozvědka, ale nasranost lidí na českou vládnoucí pravici, kterou Pacner tak miluje. Kdyby nebylo pravicových "geniů"  Topolánka, Langera, Nečase či Kalouska, neexistovala by tak silná voličská podpora levice.

Soudruh Pacner mi svým pohledem na politickou situaci u nás připomněl jednu hysterickou dámu, která v roce 1998 volala do rádia, ve kterém byla zrovna posluchačská diskuze o výsledku parlamentních voleb, které vyhráli Zemanovi socialisté. Ta dáma brečela do telefonu a redaktorovi rádia tvrdila, že výhra ČSSD je katastrofou a že se bojí, že se zas vrátí socialismus a kriminály pro nepohodlné lidi. Ptala se, co má dělat, protože na emigraci už nemá sílu. Nevím, zda ta dáma pak přežila "krutovládu" socanů která trvala od roku 1998 do roku 2006 a znamenala největší ekonomický růst země po roce 1989. Soudruh Pacner tuto krutovládu přežil. Domnívám se, že soudruh Pacner přežije krutovládu Zemana na Hradě, krutovládu socialistických hejtmanů v krajích, krutovládu levicového Senátu a krutovládu budoucí levicové vlády. Za tyto krutovlády může soudruh Pacner poděkovat pravicovým lásko-vládám, jejichž činnost rozrací tuto zemi víc, než činnost ruské rozvědky.

K. Frauknecht 16.5.2013 8:57

Re: strach soudruha Pacnera

Soudruh Pacner? Asi jo, alespoň podle toho prvního odstavce :-).

Ale k Vašemu příspěvku - takovou hromadu volovin jsem pohromadě dlouho neviděl.

V. Hajková 16.5.2013 9:19

Re: strach soudruha Pacnera

Pan  Pacner  se  nějak  po  vysoké  škole  živit  musel.  Nikde  jsem  se  nedočetla , že  byl  komunista!  

M. Šejna 16.5.2013 9:50

jistě, paní Hájková

Pacner nebyl komunista. On nebyl komunista podobně, jako desítky tisíc členů KSČ, kteří vstoupili do KSČ jen proto, aby se mohli nějak živit. Současní hurá-pravičáci nekolaborovali s bolševickým režimem. Oni  se jen museli nějak živit, takže jejich kolaborace s bolševiky byl jen boj o přežití. A Pacner byl opravdu velice aktivním bojovníkem o přežití. Dokonce o to přežití bojoval i na služebních cestách po Sovětském svazu, kam se iniciativně hlásil pod záminkou studia úspěchů sovětské kosmonautiky.

P. Tronner 16.5.2013 10:41

Re: jistě, paní Hájková

Víte, pane Šejna, tolik demagogie se opravdu hned tak nevidí. Zda byl Pacner v KSČ, to tedy nevím, podle toho, co se mi podařilo zjistit, tak nikoliv. Ostatně, ono byl opravdu rozdíl mezi bytím v KSČ a aktivistickým bytím tamtéž. Do CCCP nejezdil "pod záminkou studia úspěchů sovětské kosmonautiky", ale skutečně proto, že ji fakt studoval - byl a je to náš nejvýznamější popularizátor v této oblasti. Mimochodem, s Dientsbierem byl jediným Čechem přítomným při startu Apolla 11 - znamená to snad, že se k tomu výletu do USA hlásil "pod záminkou studia úspěchů americké astronautiky"?

Četl jsem většinu jeho knih (což se o vás asi říci nedá) a mohu vás ujistit, že i v těch vydaných před listopadem v nich byla ideologie minimální a tehdy jsem ji rozhodně jako řvavou nevnímal. Samozřejmě, určitou útlibu provést musel, protože jinak by mu nic nevyšlo, ale byla to skutečně útliba minimální. Jako jeden z mála psal o úspěších USA a vůbec je nebagatelizoval, nesnažil se CCCP předvádět jako dokonalost samu. Jeho přehled o tom, co se tehdy v oboru plánovalo a konalo, byl v té dávné době bez internetu obdivuhodný. Jeho knihy Města v kosmu a Polidštění Galaxie jsou dodnes úžasné (i když už samozřejmě nepřesné) a nechápu, kde k nim v té době získal podklady.

Tolik k obhajobě Pacnera. A ještě jinými slovy - až vy za sebou budete mít takové dílo, tak takto tvrdě a bezskrupulózně kritizujte.

A co se vašich dalších názorů atd. -na rozdíl od vás, zapřisáhlého levičáka, si rozhodně nemyslím, že by levice byla ideální (stejně jako současná pravice, která ještě ke všemu pravicí v podstatě není). K levičáctví mám ale jistý skeptický pohled a vždy, když vidím někoho tak zapáleného, jako jste vy, vzpomenu si na klasický citát -Kdo v mládí nebyl levičákem, nemá srdce. Kdo jim zůstal ve stáří - nemá rozum...

M. Šejna 16.5.2013 12:24

pane Tronere

demagogii čtu od Pacnera. A je opravdu zajímavé, že Vám Pacnerova demagogie nevadí, zatímco moje Vás dráždí. Já přitom svou demagogií jenom reaguji na demagogii Pacnerovu.

O tom, že Pacner je expert na světovou kosmonautiku, vím. Mám doma od něho dokonce knihy o kosmonautice. Pacner ale poslední roky vyměnil kosmonautiku za politicky angažované články. Dnes se projevuje jako posedlý pravičák a za každým rohem vídí ruského agenta KGB. Dokud psal o kosmonautice, tak jsem ho uznával. Teď píše politické agitky a já jím opovrhuji.

Upravím tedy Váš klasický citát na znění popisující duševní stav Pacnera: "Kdo nebyl v mládí nadšeným studentem kosmonautiky, nemá srdce. Kdo ve stáří píše politické agitky, nemá rozum."

V. Hajková 16.5.2013 9:22

Re: strach soudruha Pacnera

Jste  naprostý  demagogický  UBOŽÁK!

M. Šejna 16.5.2013 9:38

tak jo, paní Hájková

jsem demagogický ubožák, protože Pacnerovi i Hájkové je jásné, že naše pravicové vlády jsou nejlepší v celém vesmíru a vítězství levičáků ve volbách je způsobováno navzdory skvělé činnosti našich pravicových vlád. Stejně tak je jasné, že výhry socialistů v českých senátních a krajských volbách zajistily Lukoil a KGB pod dohledem báťušky Putina. Báťuška Putin už určitě shromažďuje rubly na financování výhry českých socialistů ve sněmovních volbách, aby nám pak mohli vládnou agenti KGB pod krycím názvem "ozubená pleš".

:-D

O. Mayer 16.5.2013 9:41

Re: tak jo, paní Hájková

tak teď jste na to definitivně kápnul (počínaje už prvními třemi slovy)...  

M. Šejna 16.5.2013 9:53

ano, pane Mayere

kápnul jsem na to. Stejně to je ode mě drzost mít výhrady proti Pacnerovi, který na to kápnul mnohem lépe než já, když odhalil levicové spiknutí financované ruskými rozvědkami.

R. Langer 16.5.2013 13:19

Re: tak jo, paní Hájková

A které naše vlády považujete za pravicové?

M. Trhlík 16.5.2013 17:49

Re: strach soudruha Pacnera

Zase jeden kvalitní argument, hodný Vašeho jména paní Hajková. A kdo celé to vídání je schopen dát do pořádku, když největší mudrc Klaus už jen přicmrndává ze svého Institutu. Jmenujte lidi, kteří jsou schopni naplnit Pacnerovy obavy?

P. Hájek 16.5.2013 13:35

Re: strach soudruha Pacnera

Vy šprýmaři, největší ekonomický růst od roku 1989, ale v dobách celoevropského růstu, a to ještě dokázali mít nezaměstnanost jako dnes. Už to celé vyšlo v Reflexu, ale zítřejší pokračování raději nečtěte, mohlo by to s Vámi seknout...

M. Šejna 16.5.2013 14:15

pane Hájku, Vy šprýmaři

celoevropský ekonomický růst se konal i za vlády Klause. Přesto to Klaus dotáhl do bankovní krize a do propadu HDP. To pak musela napravovat Zemanova vláda.

Když socani končili s vládou v roce 2006, bylo tu oficiálně 440 tisíc nezaměstnaných. V současnosti máme 565 tisíc nezaměstnaných. 

Zajímavý je i růst státního dluhu. Za 8 let vlády socanů ze zvýšil státní dluh o 603 miliard a v roce 2006 dosahoval 28,3% HDP. Za pouhých 6 let vlády pravice se zvýšil státní dluh o 800 mld. a nyní dosahuje 45,8% HDP. Ale prý jsme teď na tom se zadlužením dobře, jak tvrdí pravicová média, zatímco za socanů jsme prý měli dluh katastrofální. A někteří šprýmaří tomu i věří

P. Hájek 16.5.2013 14:46

Re: pane Hájku, Vy šprýmaři

I Vy popleto, zmotáte úplně všechno hlavně. Za vlády Klause se samozřejmě žádný růst nekonal. Západní Evropa letěla z kopce cca do 98-99 pak začala růst tak jako ČR. S tím nemají socialisti nic společného. Dluhová čísla máte sice dobře, ale zkuste si uvědomit, že z loňského 100 mld dluhu, šlo 45 na dluhovou službu. Víte, že výpadek v příjmu ČR v roce 2008 (díky celoevropské recesi) byl asi 80 mld a dodneška nebylo dosaženo původní úrovně? Tyto dluhy byly nezbytné narozdíl od těch socialistických, které šli zhusta na úplatky voličům. Chce to trochu faktů a souvislostí do Vašich úvah.

V. Hajková 16.5.2013 8:24

Pane PACNERE

Veliký  dík  -  za  tento  Váš   článek-  i  když  mě  z  něj   mrazí! 

J. Mrázek 16.5.2013 6:34

Vyřešit a máme maoistu Barossa...

Z deště pod okap. Prostě neexistuje žádná šance, jak z toho ven ....

P. Lenc 16.5.2013 7:46

Re: Vyřešit a máme maoistu Barossa...

Tak, tak.

Z. Jaromír 16.5.2013 6:27

Mně připadá,

že Zemanovi lidé si spíše vybrali jeho, než že by si  je vybíral on. O to je to horší. 

P. Pavlovský 16.5.2013 4:15

Afinita Zemana k Rusku je dávno známá

a on se s tím ani netají, chodí se k nim ožírat.

Ovšem teď v Moskvě vystoupila poslankyně ČSSD se tezí, opsanou z Institutu. Zdá se, že mráz nepřichází ani tolik z Bruselu, jako z Kremlu!

J. Vyhnalík 16.5.2013 2:06

Spoléhání se na EU je hloupost

Barroso je komunista, Schulz socialista, Ashton levicová socialistka placená Moskvou, ...

J. Kulišek 16.5.2013 5:28

Re: Spoléhání se na EU je hloupost

A ta EU ma povinnost nas chranit pred nasim rozhodnutim, ze dosadime k moci levici?  A jake politiky my posilame do Bruselu, aby jsme meli pravo kritisovat? Jse presvedcen, ze jsou to sami pravicaci?

J. Vyhnalík 16.5.2013 12:34

Re: Spoléhání se na EU je hloupost

Má poznámka měla ukázat naivitu přesvědčení pana Pacnera, že nás od levice zachrání EU.

S. Netzer 16.5.2013 9:16

Re: Spoléhání se na EU je hloupost

Barroso není žádný komunista, a SPD není srovnavatelná s českou sociální demokracií, zamořenou bolševiky.

M. Kosejk 16.5.2013 10:39

Re: Spoléhání se na EU je hloupost

Barroso je maoista. Možno nahlédnout do jeho CV. A SPD je zase plná užitečných idiotů, co v době Studené války horovali za komunisus a CCCP. A teď se ta levičácká verbež pouze přesunula z barikád a z levicových teroristických organizací do německého parlamentu.

S. Netzer 16.5.2013 10:50

Není.

JMB vstoupil v roce 1980 do Partido Social Democrata (PSD) - Portugalská sociální demokracie, kde je dodnes. Přes svůj název se jedná spíše o občanskou strana, která patří v Evropském parlamentu dokonce k pravicové frakci Evropské strany lidové.

A SPD je úctyhodná strana s dlouhou tradicí, z které vyšla celá řada významných politiků.