20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr H 21.5.2007 18:47

Jinak z dostupných informací

je známo,že pan Witzany je chytrej chlap,tak nevím,co dělá takovéto koniny.Takhle chytrej chlap by přeci měl umět číst politickou scénu zleva doprava.Asi neukojená ambice.

Petr H 21.5.2007 18:45

Zase kecy,

už i Hybášková to u Edů zabalila a teď tam mají za předsedu nějakého bezbarvého bambulu.Koneckonců,Havel již ukázal na Zelené,na Edy už není na politické scéně místo.

huhu 21.5.2007 14:46

s každými dalšími volbami se autor obává o osud té jeho pidistrany

;-)

Přemek 21.5.2007 16:08

Re: s každými dalšími volbami se autor obává o osud té jeho pidistrany

Nebo po tunelech v 90. letech o osud národa pod vedením jediné středopravé strany? ;-) I když možná takové prostředí opravdu většině středopravý voličů vyhovuje. No, pak nemá SNK ED ani jiná středopravá aletrnativa nárok, to je fakt...

fafnir 21.5.2007 16:34

Re: s každými dalšími volbami se autor obává o osud té jeho pidistrany

jednoduché huhu.Mnohý volič Prahy 5 si lámal hlavu,jak volit ODS a nevolit Jančíka,víme totiž o něm své.Povedlo se.Jančík skončil díky preferenčním hlasům na kandidátce beznadějně poslední.Přest ho Bém a Burgemaistr dosadili za pomoci socanů na místo starosty.takže bych se o osud ED tak neobával.Po tomto bezpříkladném pohrdání hlasy voličů od ODS maji ED jako pravicová strana dost hlasů zaručených

huhu 21.5.2007 21:12

Re: Re: s každými dalšími volbami se autor obává o osud té jeho pidistrany

jo v komunálních volbách jsou lokální pidistrany obry :-D

Vážný 21.5.2007 14:25

Spíš NE než ANO

Príma, ale jakou máte alternativu pro normálního voliče.

Já jsem do parlamentu volil KDU, protože prostě ODS je u nás pro mne nevolitelná pro ty podvodníky co jí u nás vedou (možná je to jinde jinak...). Do zastupitelstva jsem pak volil ED, protože ty lidi znám a míra všehoschopnosti je u nich o dost menší... (Včetně odchodu z ODS a US!!! po té co se jejich zastupitelé u nás spolupodílely na rozkradení přes 100 mil. Kč.)

Podle mne chybí možnost ve volbách říci NE určitému člověku. Demokracie je daleko víc o tom, říci ne, než volit někoho. Podle mne, pokud by se sněmovna losovala a volič by mohl pouze každý rok poslat poslance domů, tak by to fungovalo nejméně stejně dobře jako dneska... Takto má prvních pár lidí na kandidátkách své jisté a ti si už situaci ohlídají.

Je škoda, že tehdy neprošel ODS ten většinový systém do Sněmovny... Pokud by poté ještě ODS si upravila stanovy tak, že vedení strany tvoří zvolení poslanci (viz konzervativci v UK) tak by se z ní mohla rychle stát kvalitní pravicová strana.

jerry 21.5.2007 13:52

ˇUpadek stran typu ODA,US-DEU nemůže být pro Vás poučný

Neboť tyto strany byly nejdřív parlamentní i  vládní a pak teprve upadly. Vy jste neuspěli a ani neuspějete, tak nemáte proč upadat. To je pozitivní zjištění, že se Vás úpadek netýká, ne?:-)

Bubik 21.5.2007 13:30

a ještě k tomu výroku

".......zda naše politická scéna je zralá na pouze jednu stranu napravo od středu....."

možná není. Ale proč by tou druhou stranou měli být SNK-ED či jak se ta Witzanyho partaj jmenuje netuším. Strana má mít vizi, program a lidi, co ho prosazují a prosadí. Pak má smysl jí volit.

Ani jedno z toho SNK -ED NEMÁ. Je jen dalším odkladištěm politiků, co nevyhráli  boj o koryta ve velké straně.........:-(

Bubik 21.5.2007 13:21

rozbití 4koalice, rozdrcení Unie svobody a oslabení SNK Evropských demokratů

?????????????

vnitřně se nám ty strany a koalice rozložily samy.  Neschopností vedení, špatným programem a hloupými osobními vztahy.

A to tak, že přestaly být atraktivní pro voliče a ti je prostě nevolí.

Chápete to Witzany? Voliči je NEVOLÍ !!!!!!!!!!!!!!

Za to nemůže ani ODS ani ČSSD

Eva D. 21.5.2007 21:06

Re: rozbití 4koalice, rozdrcení Unie svobody a oslabení SNK Evropských demokratů

To je fakt, ale ti fakt potřební si místečka našli, a to je podstatné, ne?

oakman 21.5.2007 11:24

Pana Witzanyho krátká pamět

ˇ1. US vznikla na základě frakce v ODS. Morálně byly obě party rovny, US jen personifikovala odklon "Havlistů" od Klausovy politiky pravicového narcismu. Pokud mi chcete tvrdit, že pan Pilip je "morální pravítko" tak jste blázen. A bylo jich tam více. US "chcípla na úbytě" stejně jako ODA i bez přičinění ODS, to je jen výmluva malých stran po propadáku - a pohodlná.

Celá ta vaše teorie jde nakřivo, protože vás všechny usvědčuje Strana Zelených - měli jste vždy stejné šance jako oni, ale skutek utek. No, není se čemu divit - taková paní Pajero McCokoliv, to je bojovnice na každé barikádě, kde se pomlouvají skutky druhých a vyzývá k demisi, ale po 17 letech od té doby, kdy v lednu 90 pevně uchopila opratě moci nad studenty  s dalším hrdinou doby Nováčkem a za asistence Hlavního antikomunisty Vidíma (taky se nám chlapec probral az po Ježíškovi) začala "obchodovat" s tím palácem na senovážném, který jsme zabavili UV SS Mládeže. Vaše partaj je konglomerát těch, na které nezbylo na kandidátkách "velkých" stran, tak jste sie "udělali pro sebe". Dá se z toho žít i bez parlamentní účasti, nikomu to neublíží - máte nulový vliv, a hlavně se to hezky poslouchá....

Nojo, ale kromě pár komunálních plotiků nemáte než teoretiky. SZ nám demonstruje, jaká personální katastrofa nastane, když se parlamentní "prvnička" dostane omylem k vládě. Jste zajímavý soiologický prvek - sdružení věčných oponentů a renegátů. Podtrhuji, že s nulovým exekučním potenciálem, protože kdo se celoživotně zabývá neparlamentní politikou, je jako hráč druhé ligy. A to na mistrovský titul v první lize nestačí - schází talent i zkušenosti.

Přemek 21.5.2007 16:03

Re: Pana Witzanyho krátká pamět

Vámi zmíněná SZ má méně zkušeností než lidé z SNK ED, tak se nedivte. SNK Sdružení nezávyslých vzniklo jako politické hnutí starostů a komunálních politiků liberálně-konzervativního ražení mimo stranické aparáty, protože si začali uvědomovat potřebu určitého zázemí. ED vzniklo jako pravicová alternativa v Praze a postupně se šířilo i do oklních krajů. Tyto strany, dnes integrované v SNK ED, mají řadu lidí se zkušenostimi např. ze starostování po dobu několika volebních období apod. Takové lidi převážně přivádí a nabízí do vrchních pater politiky. Bohužel, díky médiím na prvních místech kandidátek prefeují pro novináře zajímavé osobnosti, místo třeba starostů opakovaně zvolených 4 volební období po sobě... To už je zase věc marketingu a PR. Ty bohužel hrají v dnešním mediálním světě velkou roli...

oakman 21.5.2007 17:21

ED vzniklo jako pravicová alternativa v Praze

Tak tohle pozlatit!!! ODS 51%, kolikže dostali ED???? ALTERNATIVA je výběr ze dvou možností. ED tou druhou ovšem nejsou

Jura Jurax 21.5.2007 11:00

Jojo,

je to všechno jedna pakáž, to máte, pane Witzany, pravdu. Od ODS přes socany až k bolševikům. Včetně SNK-ED samozřejmě.

Eva D. 21.5.2007 21:03

Re: Jojo,

 Jaké si je volíme, takové je máme. Kdybychom kandidovali my, bude to samozřejmě mnohem lepší. Jenže my jsme zase tak dobří, že by nás ani nikdo nevolil, neb by nám nerozuměli. To je to prokletí géniů.;-)

Brk 21.5.2007 9:51

Na Praze 12 vládne ODS s podporou ED !

Vážený pane jak Vám mám věřit, že to myslíte vážně ?  Když na Praze 12 vládne starosta z ODS  s podporou tří hlasů ED - evropských demokratek, které si posadil do funkcí na radnici a ty mu z vděčnosti odhlasují všechno !

  

BERAN 21.5.2007 10:43

Re: Na Praze 12 vládne ODS s podporou ED !

Ještě horší je to na Praze 5, kde vyhlášenému korupčníkovi sekundují členové strany, která boj proti korupci měla jako hlavní ikonu. Že si to SNK-ED nedokáží vyřešit uvnitř je jistě ostuda.

Na potřebnosti eliminace mocenského kartelu ODS ČSSD existencí JINÝCH stran to však nic nemění.

Nebo chcete mít jedinou alternativu v KSČM??

Uvažujte o velikosti jednotlivých zel!

BERAN 21.5.2007 10:45

Starosta z ODS tam uzavřel koalici s SNK-ED PROTI některým svým spolustraníkům!!!

Pamětník I. 21.5.2007 11:20

Re: Re: Na Praze 12 vládne ODS s podporou ED !

Uvažujte o velikosti jednotlivých zel! . Zel, zelíček nebo kapustiček?

franta 21.5.2007 11:00

Jsem rád Brku

že jste potvrdil, že má Witzany pravdu a to bez ohledu na to jak to myslel !!!

oakman 21.5.2007 11:32

Taktak, modrá síla se v Praze projevuje po svém

Dnes mne zaujala dokonalá PR pana Chalupy v Lidovkách. Nějaká pani makléřka tam zasvěceně lobbuje za cenu půdy v Praze 6. Když už nebude Chalupoid, ale rychlodráha, tak honem zvedneme ceny, aby se do dostalo pod ten správný tlak. Kvůli pár tisícovkám vždyposlušné "elity národa", která tam bydlí nebudou mít sz Čechy připojení do města, oni jsou to plaší vesničané a strojů se bojí. Vůbec se zdá, že západní břeh Vltavy se pod kontrolou ODS mentálně stěhuje z města do Středočeska. Janíček, Chalupa, s kladenskými hasiči v zádech.....za hradem nám roste taková Pražská Vesnička středisková - velké styky, malý mozek.

promirul 21.5.2007 9:44

pane Vitzany

Bohužel je vidět,že jste členem pidistrany a vaše hodnocení situace jsou pidi,pardon - pindy.Spěte dále a živte se nadějí,že se najdou nějací troubové,kteří vám dají hlasy a dostanete se k lizu.Pokud by se ván to splnilo,tak pouze jenom ve snu.

Přemek 21.5.2007 15:39

Re: pane Vitzany

SNK Evropští demokraté mají více europoslanců, senátorů, zastupitelů na krajích i v městech a obcích, než celá médii propagovaná SZ. Jak je možné, že ta je v Poslanecké straně, když je ještě více "pidi"? Takže nějaká poptávka po dosud nesněmovních stranách tu asi bude...

Eva D. 21.5.2007 20:57

Re: Re: pane Vitzany

SNK -ED mají zastupitele a starosty, podle mé osobní zkušenosti, kteří ještě v 89 seděli jako poslanci NV za KSČ ( snad od pionýrských let) a pak prošli dvěma či třemi obskurními skupinami nezávislých. Takže by rozhodně, pro svůj "mravní étos" nemohli menších obcích vstupovat do těch demokratických stran, kde si alespoň jeden člen pamatuje, jak horovali pro Husáka a kontrolovali účast na oslavě VŘSR. Tyhle typy lidí mají jen jeden étos, svůj vlastní prospěch, svou vlastní nepostradatelnost. Až nastoupí multi-kulti, ovážou si hlavu hadrem a naučí se pár frází z koránu.

Zní to ošklivě, ale jako tenkrát kooptovaná za OF nemůžu zapomenout, kdo seděl naproti při zasedáních a jaké měl názory, než přehodil kabát a našel vhodné zázemí SNK. Kolik kabátů si ještě navlečou? Naše obecní kandidátka ED-SNK se hemžila samými předsedy a členy ZV KSČ, kteří se ovem tváří, že se vynořili jak Venuše z pěny tak koncem r. 90, čistí a netknutí. ED jako takoví tu nebyli nikdy, jsme malé město. Ani jeden Eda. :-)

Vážný 21.5.2007 8:38

Strana zdálky volitelná

Problém ODS je, že je "zdálky volitelná". Ale zkuste se přiblížit... Pak najednou objevíte rádoby podnikatele (ti skuteční nemají na politiku čas), kteří žijí skoro výhradně z obecních zakázek, dosazují se do obecních firem za tučné tantiemy a ještě tučnější provize, čachrují s obecním majetkem, bydlí v obecních bytech, svoje nájemníky přestěhovali do obecních bytů a svůj dům si uvolnili, korunou byl prodej obecního majetku v hodnotě přes 100 mil. za 13 milionů jednomu našemu radnímu. Členství v ODS různými technikami blokují (od jasného nepřijetí až po vysoké příspěvky) aby strana zůstala malá (aby se nenaplnili např. Nečasovy sny o široké masové straně od středu doprava) a aby mohli snáze se starnou manipulovat. Když je nejhůř, tak se zmanipuluje okresní konference a přijmou se mrtvé duše...

Tohle je ODS u nás ve městě zblízka...

Proto jsem již několik voleb nedal hlas ODS ale raději (u nás naprosto marginální) KDU-ČSL a do obecního zastupitelstva potom US a ED. Ne že by ty strany byly automaticky lepší, ale ten etos v nich přecijen trochu brání (aspoň dole) dělat tyhle sviňárny...

Jura Jurax 21.5.2007 11:06

Re: Strana zdálky volitelná

No jo, etos v nich ... tak u nás odleva doprava a zase nazpátek  žádný etos nevidím, ostatně do politiky se neleze kvůli etosu, ale kvůli moci a z ní plynoucím prachům.

A co sů to ti ED - snáď gkdesi v Čechách kolevá Prahy prý sů takoví jacísi ;-)...

Přemek 21.5.2007 15:44

Re: Re: Strana zdálky volitelná

Ve zlínském kraji je máte v zatupitelstvu a jinak sedí v zastupitelstvech v mnohých moravských obcích a městech. Mají i starosty a místostarosty. Jestli je neznáte, neznáte moc politicko uscénu Moravy... Škoda, protože jeto jedna ze stran přinášející systém výhodnější pro Moravany... Tedy vše rozhodovat so nejblíže občanovi, tj. oslabit vliv Bruselu a Prahy...

huhu 21.5.2007 6:44

mimo realitu

pokud byla po těchto stranách poptávka, tak leda od těch "politiků, kteří měli osobní ambice a neprosadili se v demokratické soutěži. Ty strany jsou malé, protože poptávka mezi voliči byla malá. Ale byla jistě poptávka od různých pohrobků socbolševiků, kterým vyhovuje roztříštěná pravice. I ve volbách 2006 těch několik tisíc hlasů pro SNK-ED fakticky pomohlo socbolševikům a rozhodlo, že ODS nemůže sestavit většinovou vládu....

BERAN 21.5.2007 10:38

Politik bez osobních ambicí?

Mohl by mi huhu vysvětlit, kde ten kulatý čtverec najdu? Stačí galxie, podrobnější a přesnější umístění nepožaduji!;-D