3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník I. 21.5.2007 11:25

Re: Politik bez osobních ambicí?

Nechtějte po něm vysvětlení čehokoliv, huhu má v hlavě jen hesla platná pro dnešní den.

Přemek 21.5.2007 15:42

Re: mimo realitu

Kdyby lidé volili SNK ED do sněmovny tak, jako do krajů a v komunálních volbých, překročili by 5% a seděl ive sněmovně. Logicky by tak vyhrála pravice a měla rozhodně více než 100 poslanců. Jenže to by média nesměla posouvat, že je nevolitelná. Přeci má více zvolených zástupců napříč politickým spektrem než SZ a mnohde vytlačila KDU-ČSL, takže možná časem ještě poporoste...  Ale třeba se také KDU-ČSL vzpamatuje... Kdo ví? Každopádně konkurence je prospěšná všem.

ll 21.5.2007 5:58

"mírnému zcivilizování ODS"

Zato "malé" strany jsou zcivilizovány zcela. Stačí se na jen kouknout na jejich představitele a osudy.  Nic lidského jim není cizí. Zejména kariérismus.

BERAN 21.5.2007 1:31

A taky si pečtěte následující článek o senátorovi Čunkovi

Možná tam najdete odpověď na důvod pro existenci tzv. "malých stran".

BERAN 21.5.2007 1:21

Než se začnete rozčilovat nad nehorázností autora, přečtěte si článek ještě jednou

Třeba zjistíte, že nic není tak černobílé, jak na první pohled vypadá, a jak se lidem snaží vmasírovat media.

Jura Jurax 21.5.2007 11:08

Re: Než se začnete rozčilovat nad nehorázností autora, přečtěte si článek ještě jednou

No to máte pravdu. Ono je to vesměs ještě horší. Nezávisle na politických stranách.

Kodiak 21.5.2007 0:58

Nelžete

Unie svobody vznikla proto, že nějaký Vodička a Pilip chtěli být nadále ministry a dělat kariéru. Na to se nabalilo spousta dalších kariéristů, kteří si mysleli, že ODS končí, a že v nové straně se dá udělat rychlá kariéra. Trvalo 8 let, než to voliči zaregistrovali, že US není strana, prosazující svůj "pravicový" program, ale spolek kariéristů, kteří chtějí udělat kariéru za každou cenu. Stejně to je i s Evropskými demokraty, kde nějakého J. Kasla nechtěli znovu udělat pražským primátorem, tak se urazil a podle scenáře Unie svobody založil novou stranu. Dál bych se opakoval.    

Nika 21.5.2007 1:16

Re: Nelžete

Přesně !!

Sla 21.5.2007 1:46

Re: Nelžete

Tak to vůbec není, nota bene přesně.

Martin 21.5.2007 4:02

Re: Nelžete

Pilip ale ministrem byl

loula 21.5.2007 6:34

Re: Nelžete

Tady mě něco nesedí. Pilip byl presentován jako korunní princ ODS, jako nástupce Klause. Že by byl tak netrpělivý a chtěl všechno hned? Za tak blbého ho zase nepovažuji.

pozorovatel123 21.5.2007 9:00

Re: Re: Nelžete

realita ukázala neco jiného než Vaše předpoklady

Pišta 21.5.2007 7:06

Re: Nelžete

Unie Svobody vznikla proto, že vedení ODS začalo řešit problém ,zda použít či nepoužít peníze ze švýcarského konta. Protože o jeho existenci vědělo jen pár vyvolených, ti nezasvěcení, chtěli vědět co je to za konto. Skončilo to vládní krizí, kdy ke "zrádným ministrům" se přidali hadi a jidáši z KDUČsl. Následoval pád Klausovy vlády, později označovaný jako sarajevský atentát, protože otec zakladatel dlel během této krize v Sarajevu.Pikantní na tom je, že později vydala ODS oficiální prohlášení, že žádné švýcarské konto nikdy neexistovalo.Proč se tedy o něm dohadovali blíže neupřesnili.Stejně jako nikdy nevysvětlili ,odkud bylo šedesát milionů které utratili za volební kampaň navíc a nikdy je vlastně oficiálně nedostali.

promirul 21.5.2007 9:49

Re: Re: Nelžete

Pišto,Pišto,lehni na hadr nebo jdi do boudy!

Jura Jurax 21.5.2007 11:14

Re: Nelžete

Přesné - a platí to pro všechny strany. Každá strana je spolek kariéristů. Ty úspěšné jsou ODS, ČSSD, méně úspěšná, ale obratně vydírající je KDU-ČSL a nastupující Zelení jsou jejími učenlivými žáky. No a těch neúspěšných s méně úspěšnými kariéristy je neúrekom - nebo neuspěšných s jedním dvěma úspěšnými kariéristy ('Železný, Bobo, Zieleniec, Hybášková) ...

Přemek 21.5.2007 15:29

Re: Nelžete

Aspoň si ověřte informace z dostupných zdrojů. Jan Kasl primátorem byl a z této pozice odstoupil, protože sám ve svých očích selhal při boji s korupcí a klientelismem na radnici spoluvedené jeho kolegy z ODS (primátor má stejná hlasovací práva jako každý člen Rady města, nerozhoduje sám). Jeho tehdy vlastní strana, ODS, mu sama smetla návrhy jako zveřejňování zápisů z jednání Rady města pod. Prostě volič nesměl do ničeho vidět. Kaslovi se to nepodařilo zvrátit, odešel z radnice i ODS a zkusil to znovu a jinak - v nové straně. Tu rozjel, ve volbách v Praze r. 2002 byli ED druzí za ODS, zahájil integraci alternativní pravicové části politického spektra a z politiky odešel. Takže jaké měl osobní ambice?