4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Mají virus „na háku“?

Vláda Petra Fialy (ODS) úřaduje něco přes tři týdny. Možná je příliš tvrdé po ní chtít, aby už byla plně rozkoukaná, ale marná sláva, covid se neptá. Naopak je před námi pořádný fičák.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kouk 12.1.2022 22:22

Článek jsem nečetl, ale s názvem souhlasím.. Izrael dávající za příklad v očkování na počet i poměr obyvatelstva, má nyní téměř 50 tis nakažených a tuším Finsko? Které ockovalo je na tom nyní lépe. Slovensko s nejvyšším testováním je v úmrtnosti nejvyšší na světě... Někde jsem slyšel, že úmrtnosti je jako u infarktu... Tak že přidám názor laika. Je dobré být naickovan u starších a nemocných, jinak si toho nevšímát. Když slyším zdravotníky tak asi nemám pravdu.... To by si nestěžovali na mrtvé a na únavu, že? Ruku na srdce, kdo dodržuje vzdálenosti a myje si ruce?

V. Sember 12.1.2022 18:01

"Racionální důvod pro plošné povinné očkování momentálně zcela chybí. To vyvolává dojem, že se očkuje pro nic. Nicméně existuje zde jeden důvod, proč po tom včeličkáři tak rajtují. Oni nechtějí zachraňovat životy ani bojovat s plándemií, oni chtějí, aby se lidé podvolili. Jde jim jen o to podvolení jako takové. Použít moc a vliv, zlomit něčí vůli, zbavit ho rozhodování a sebrat mu svobodu, vnutit mu kázeň a vyžadovat poslušnost. Tady se jim to u významné skupiny obyvatel nedaří a to v nich vyvolává nenávist."

https://dfens-cz.com/povinne-ockovani-blbost-a-nenavist/

Š. Hašek 12.1.2022 18:03

Souhlas. Samozřejmě.

P. Španěl 12.1.2022 18:24

Naprosto souhlasím ... navíc, nazývat aktuální režim v Rakousku s jejich přístupem k očkování jako "demokratický" ... ;-D;-€. Jestli to jejich mocným s očkováním projde, příznačnější bude "fašistický" (a až si vídeňáci nahází nekompetentní vládu do Dunaje a udělají doma richtig, pak si jich opět začnu vážit).

Jelínku, Jelínku, dejte si místo psaní posilující včeličku a nás zdravých si nevšímejte ... ;-)

J. Vintr 12.1.2022 19:59

V Rakousku se něco děje. Ministr financí zveřejnil otevřený dopis, určený rakouským občanům, v němž vyjmenovává racionální argumenty, proč rozhodně odmítnout očkování proti covidu.....

https://cz24.news/v-rakousku-ztratili-politici-pudu-pod-nohama-snazi-se-zachranit-smesne-tahy-z-jejich-strany-dopis-rakouskeho-ministra-financi-gernota-blumela-rakouskemu-lidu/

J. Kouk 12.1.2022 22:22

Já naším zdravotníkům věřím...

J. Pallas 12.1.2022 17:18

Zase ta Jelínkova „středopravicová koalice“. Ten chlapec snad nikdy nevyroste z rudých trenclí.

Š. Hašek 12.1.2022 17:57

....... no, to nejsou trencle. To je řezanka v hlavě.;-)

J. Pallas 12.1.2022 18:34

Ano, my dva bychom si hóódně ponotovali (třeba u pivka).

M. Sedláček 12.1.2022 14:49

Táhni už s tou rýmou do hajzlu, Jelínku!

A. Ová 12.1.2022 14:30

Prej: rizika z očkování u dětí 5 až 11 let jsou velmi malá. Ukazují to aktuální data CDC získaná na základě vakcinace 8, 7 miliónů králíčků v jůesej. > zaplaťpánbů, tak už teď data máme...

Teď jsem četla, že u filipínských událostí nebyla příčinou ani tak "špatná" vakcína, jako spíše nepochopení, jak se virus dengue přirozeně chová (horečka dengue). < mně se to nechce ani komentovat...

Pfizer....totiž podepsaly globální dohodu o společném vývoji dalších vakcín...ani se mně to nechce psát

Grýndýl změní svět...zřejmě výrobu, těžbu, trh... Lidské tělo bude potřeba stále dokola opravovat...oblast skýtající nebývalý rozvoj. Jakto, že jsme si toho nevšimli?

Prosím, povinně ne. Spíš si toho povinně všimněme. Já tomu nevěřím, že jsou lidé jako v nějaké ohrádce, ze které jako přes plot nevidí

J. Vintr 12.1.2022 17:18

To "dobrovolné" bez informací o možných rizicích také není v pořádku. Dodnes se z oficiálních zdrojů nedozvíte, že nezanedbatelné množství lidí na to očkování umírá a ještě mnohem větší množství lidí má vážné trvalé následky. A to ještě nikdo neví, co to s lidmi udělá v příštích letech. Lidé byli a jsou neustále obelháváni. I ohledně "účinnosti" těch vakcín, která není ve skutečnosti žádná.

P. Vychodil 12.1.2022 14:07

jsou ještě mezi námi mnozí, kteří optimisticky tvrdí, že jde "jenom o peníze".

dotyční (zaplaťpánbůh za ně), jsou sice stále ještě probuzení, nicméně nedohlédli skutečných cílů super elit. A tím je Total Control...

Užiteční idioti, typu Jelínka, pomáhají nastolit NWO, aniž jenom zbytkem svého mdlého rozumu tuší, jak je to samotné semele...

je zajímavá prezentace ohledně proběhlých simulačních her na téma bioweapons...no, SARS pandemie může být klidně další, tentokrát reálná...

Š. Hašek 12.1.2022 14:17

R^

Nejde jen o peníze. Ale nahnání stáda do ohrady přinese peníze. Víc peněz.

Několik mých spoluobčanů už tak "dozrálo", že postačí vyhlásit, že "teplota venku vyšplhala až do pr......" a oni začnou:

- Face do rodiny, že se něco děje.

- Whatsup do rodiny, že kupujou jiné oblečení.

- A že hrozí delta ksí psí. Písmenko -psí- vypadá jako vidle, uznávám tedy, že asi vir nikdy nebude psí. U švejků by to neprošlo. To ksí je dost složitý na psaní. Je to jedno pivo na Krétě. Dobrý, vorošený.

F. Zrcek 12.1.2022 14:02

Opakovat politiku babišovců teď Fiala jistě bude. Ono moc jiných možností nemá, dokud covid nezdegeneruje v pouhou chřipku. A vzhledem k tomu, že už lidstvu několikrát ukázal, že si do svého vývoje a strategie přežití nenechá ke*at, tak nikdo neví, jak dlouho to bude.

J. Vintr 12.1.2022 15:51

Covid byl od samého počátku jen obyčejnou chřipkou. Veškeré jednání politiků bylo zločinné a tím, že nová vláda okamžitě všechna nařízení předchozí vlády nezrušila, stává se automaticky spoluvinnikem. Teď už jim nezbývá než pokračovat ve zločinné politice a doufat, že to jednou nepraskne.

Š. Hašek 12.1.2022 19:30

Pouze slovní výhrada, doplněk - v tom smyslu, že "obyčejná chřipka" není. Je to sled mutujích virů jedné konstrukce (s detaily). Chřipka je vlastně fenomen vira, který chce přežít!!! A daří se mu to. Ti viři fungují dle:

1. Roční doby (teploty).

2. Věku člověka. Pomalu na měsíce.

3. Okamžitou kondicí jednotlivce. Ale ti mladší zalehnou a jedou pak dál.

Jináč jasný souhlas. Člověka zamrzí, když začnou kecat lékaři. Na kecání politiků, bankéřů, televize a lumpů jsem si již zvykl.

J. Vintr 12.1.2022 20:03

Chřipka, jak ji známe, není způsobena jedním konkrétním virem. Jedná se o onemocnění, které může mít mnoho původců a je definováno pouze společnými symptomy.

J. Vintr 12.1.2022 13:38

Slovenský ústavní soud prohlásí všechna "covidová" opatření, svévolně vyhlášená politiky za OD ZAČÁTKU NEPLATNÁ A PROTIÚSTAVNÍ...

A. Ová 12.1.2022 12:12

V prodeji časopisů je časopis pro děti s názvem velkým přes celý název Tečka! s vykřičníkem (třeba je v tom nevinně, nevím, ale působí těžce jak balvan)...kdepak Sluníčko, Čtyřlístek

A. Ová 12.1.2022 12:24

Tak vycházel už v roce devatenáct... Ale neměla být reklama na prodej vakcín raději promyšlená?

M. Boháček 12.1.2022 12:09

Před více než půl stoletím vypukla aféra s lékem Contergan (účinná látka thalidomid), který – jak se postupně ukázalo – měl po celém světě na svědomí narození 12 tisíc dětí s těžkými defekty končetin a dalšími vadami. 7 000 z nich se narodilo v Evropě, ale pouze 17 v USA. Proč ten rozdíl? Lék tam nikdy nebyl oficiálně vpuštěn na trh. Může za to žena, která je ve Spojených státech považována za hrdinku a která inspirovala prezidenta Kennedyho, aby zpřísnil posuzování bezpečnosti léků. Farmakoložka doktorka Frances Oldhamová Kelseyová zemřela tento pátek ve svých 101 letech.

Cestou v kruhu se tak dostáváme na začátek, k příběhu lékařky a „paličaté byrokratky“, která zachránila tisíce amerických dětí. Dokázala, jak je důležité důsledně se držet požadavku na předložení vědeckých důkazů a vytvořila jakýsi ideál státního úředníka, který neuhnul ani pod velkým tlakem farmaceutického průmyslu.

https://www.zdravotnickydenik.cz/2015/08/ve-101-letech-zemrela-palicata-byrokratka-ktera-zachranila-americke-deti-pred-thalidomidem/?sznclid=30a239cb416b47e0935db6ee01e4a034

J. Vintr 12.1.2022 12:42

Zato si v USA farmaceutické firmy soudně vymohly (podrobnosti neznám) někdy v osmdesátých letech, že nemusí nést zodpovědnost za vedlejší účinky vakcín, které jsou určeny i pro děti. Proto také ti šmejdi tolik tlačili na očkování malých dětí. Navíc jsou vakcíny ohledně schvalování posuzovány méně přísně než ostatní léky.

M. Valenta 12.1.2022 11:49

Omikron to vyřeší za vládu neboť se s největší pravděpodobností přežene tak rychle, že ta reagovat nebude stačit ani kdyby chtěla, což je fajn. A kdo se bojí, očkován či neočkován, ať zůstane doma pod peřinou.

Š. Hašek 12.1.2022 12:04

Mám se mrknout do diářů (mám je za služební čas v šupleti, kronika života!) kolikrát se "to" kolem prohnalo? No, nemělo to teda ty řecký písmenka.

Nekouknu se, ještě bych si mohl víc a víc říci, že politici jsou ještě větší gauneři a mnozí spoluobčané si nepamatují už ani loňské Velikonoce. A fakticky nechodili do školy.

J. Jirka 12.1.2022 11:49

Po několika dnech jsem zas nahlédl do článků, strašících covidem, a koukám, že se poněkud změnila rétorika: místo "úmrtí s covidem" se začalo psát "úmrtí v souvislosti s covidem."

Takže dotaz: Když lékař ze vzteku, že nedokázal nalézt koronavirus, pacienta utluče bažantem, je to "úmrtí v souvislosti s covidem?" ;-D

Z. Ukolébavka 12.1.2022 11:42

Ačkoli jsem římský katolík, bál bych se, aby ministrův KLÍČOVÝ poradce byl kněz. Že Pater Vácha přednáší lékařskou etiku, na odborné věci rezortu bude zcela k ničemu. A to klíčově.

T. Hamet 12.1.2022 10:47

Kolik Jim Pfizer za tenhle propagandistickej článek zaplatil?

J. Jirka 12.1.2022 11:42

Tihle hlupáci to dělají z přesvědčení že zachraňují svět, jako kdysi "skalní" komunisté...

J. Vintr 12.1.2022 12:45

Ono je to "shora" řízeno nejspíš jen rámcově. Zbytek zařídí iniciativní blbci v politice a mezi "odborníky".