7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Mají jiný virus, nebo jinou vládu?

V České televizi v pořadu Události uvedli zpravodajství z Polska a Maďarska pod názvem „jiný přístup k epidemii covid“. Jde o to, že Maďarsko ani Polsko nezrušily pořádání vánočních trhů a nezavádějí žádná drakonická opatření proti covidu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Forman 3.12.2021 12:54

Pokud považujete naprat do sebe něco, co je k ničemu za hrdinství, pak si ho užívejte plnými doušky a nás, ostatní, nemusíte prudit těmi žvásty o hospodách a stadionech, víte kulové kdo jsme a co děláme.

D. Zítko 3.12.2021 6:33

To nevysvětluje trend stoupající pozitivity a nemocných v Rakousku a Německu, kde se vše punktlich dodržuje, ne ??

J. Vintr 3.12.2021 6:59

Ono to nošení respirátorů nejspíš efekt má. Mimo jiné podporuje u lidí, kteří věří, že je to před něčím chrání, trvalý pocit ohrožení, jenž spolu s neustálým strašením v médiích vyvolává stres. Stres je významným spouštěčem onemocnění a proto přibývá nemocných. A o to pravé někomu jde.

M. Šurgot 3.12.2021 9:30

Reakce na prispevky pod mym nazorem. Ani se nebojim a ani nezivorim. Pokud to jde, ziju aktivne a mozna aktivneji, nez mnozi kritici. Jezdim po Evrope a litam po svete, kdyz to jde, to je moje hobby. Takze jsem na celosvetova omezeni nastvany jeste vice. A prave proto, ze se chci znovu vratit k drivejsimu stylu zivota, budu dodrzovat opatreni.

Krom jineho muj vnuk, zijici na Floride, ktery mel po 4 letech konecne na Vanoce na mesic priletet, zrusil letenky a neprileti. Evropska i americka opatreni by znamenala karanteny po priletu do Evropy i po navratu do USA.

V podstate se nikdo v diskuzich navzajem nezname, myslim celkove, nejen dnes a tady, ale reakce jsou mnohdy jako u ozralych sousedu v hospode, co si vidi do talire pres plot....

J. Hejna 3.12.2021 10:19

"A prave proto, ze se chci znovu vratit k drivejsimu stylu zivota, budu dodrzovat opatreni."

V neochvějném přesvědčení, že to pomůže, že, pane Šurgote.

J. Vintr 3.12.2021 10:54

Když bude většina lidí tak blbých, že budou poslouchat všechna ta nesmyslná nařízení, tak se k normálnímu životu nevrátíme nikdy!

R. Langer 3.12.2021 12:18

Taková technická otázka - co si představujete pod pojmem "dřívější život", a jak toho stavu dosáhnete dodržováním jakýchkoliv pravidel, o kterých jste ještě před 2 lety ani neslyšel, včetně takových, co budete muset dodržovat třeba doživotně. ;-)

P. Hatina 3.12.2021 3:28

Na teze designovaného premiéra Petra Fialy se příliš spolehat nedá. Ani ten si ještě nevšiml že už je po volbách které vyhrál, takže by měl za své teze jak zodpovídat, tak je i plnit. Což by i mohl, už teď by mohl se svou většinou v parlamentu zrušit nouzový stav páně Babiše i jeho omezení,..ale to by asi bylo moc složitý, radši ať si lidi počkaj na to lepší příští někdy v budoucnu, kdy se konečně budeme učit žít s covidem....

J. Vintr 3.12.2021 1:32

Oni to, že se s covidem musíme naučit žít, myslí tak, že tady budeme mít tu periodicky zesilující a zeslabující sezónní buzeraci už navždy. S návratem k normálnímu životu vůbec nepočítají. A samozřejmě pravidelné očkování. Zpočátku jednou za půl roku a pak častěji a častěji. Takhle to někdo naplánoval a těm politickým šmejdům to samozřejmě vyhovuje. Vždyť tohle je panečku úplně jiné vládnutí než dřív.

V. Sember 3.12.2021 1:41

Tenhle scénář se zatím splňuje do puntíku.

J. Hejna 3.12.2021 10:22

Bohužel, je to tak.

Ale on se časem jistě někdo najde, kdo se s tím nesmíří.