27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Mají jiný virus, nebo jinou vládu?

V České televizi v pořadu Události uvedli zpravodajství z Polska a Maďarska pod názvem „jiný přístup k epidemii covid“. Jde o to, že Maďarsko ani Polsko nezrušily pořádání vánočních trhů a nezavádějí žádná drakonická opatření proti covidu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Fajfr 6.12.2021 10:07

R^

J. Hrazdil 3.12.2021 21:10

U tohoto poctu fatalit bych predevsim uvazil moznost statistickeho problemu malych vzorku. Kazdopadne bych pred vyslovenim kritiky konzultoval statistika, pane Mayere.

Podle meho nazoru ma vakcinace vliv na prubeh nasledneho covidoveho onemocneni a je tudiz racionalni u rizikovych skupin. Vse ostatni se zda byt pouze spekulace, at uz vice ci mene pravdepodobna.

Problem byl vyrazne zhorsen nejapnou komunikaci vlad a poradcu, vedouci k podkopani duvery u verejnosti.

Pri prednaskach jsem vzdy daval velky pozor na to, jake procento postgradualu rozumi prednasene latce, a byl jsem pripraven modifikovat svoji presentaci k lepsimu pochopeni. Bohuzel, hledat chybu u sebe neni u dnesnich politiku (a nanestesti i u odborniku) zrovna obvykle...

V. Braun 3.12.2021 18:09

No největší strach se mi zdá mají neočkovaní z očkování.

V. Braun 3.12.2021 18:09

Tak jistě, třeba v odkazu. Nová úmrtí Polsko 470, ČR 50, Maďarsko 191. I se započítáním rozdílu v počtu obyvatel je na tom Polsko 2x hůře než ČR. Maďarsko je na tom s aktuálním počtem úmrtí z těchto třech zemí nejhůř.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

J. Vintr 3.12.2021 15:05

Pokud jste si nevšiml, tak se nás politici a jejich "odborní" pricmrndávači snaží neustále přesvědčovat, že když se nenaočkujeme, tak všichni zemřeme na ten strašný covid.

O. Mayer 3.12.2021 14:34

... strašně by mě zajímalo, jestli se p. autor vůbec podíval na tu tabulku a zamyslel se nad tím co nám ta čísla říkají. Nemohl by totiž pak tvrdit, že epidemie má ve všech srovnávaných zemích stejný průběh. Například jen letmý pohled na čísla od nás a z Polska by mu prozradil, že Polsku měla třeba 27.11 tatáž choroba takřka chlup 3x větší smrtnost než u nás (a podobných údajů je tam daleko víc - to by skoro vydalo na článek, kdybych měl čas ho psát)

O. Mayer 3.12.2021 14:13

Objevil jste nový světadíl , tuším že je to Amerika. Ano, opravdu máme něco jako imunitu- to bychom tu totiž už nebyli jako živočišný druh. A jistě, nemocných bývá obvykle méně než zdravých, protože to už by se tomu pak vlastně nedalo ani říkat zdraví, žeáno. Je důležité pronášet co nejčastěji myšlenky.

O. Mayer 3.12.2021 14:09

.. fajn, tak jste nám vysvětlil, že na virozy se vlastně umírá strachem. Teď tuhle tezi ještě něčím doložit, ideálně včetně detailního popsání mechanismu, jak k tomu dochází. Evidentně o tom máte asi tak podobnou představu jako kalaharský křovák o atomové bombě.

V. Kain 3.12.2021 13:30

Tady se od prvopočátku prosazovali jenom restrikce do kterých byl zapojen kde kdo.Ať to byl téměř nepříčetný odborář Kubek a nebo hygienici plus epidemiologové ( někteří),ale i ti jejíchž profese byla zcela jiná.Některé restrikce byly na takové úrovni,že si člověk říkal zdali ti kteří je prosazují nejsou náhodou rozumu mdlého.

A. Forman 3.12.2021 12:54

Pokud považujete naprat do sebe něco, co je k ničemu za hrdinství, pak si ho užívejte plnými doušky a nás, ostatní, nemusíte prudit těmi žvásty o hospodách a stadionech, víte kulové kdo jsme a co děláme.

P. Vychodil 3.12.2021 12:40

mohu odvětit jediné...vy z pofiderní ocrhany experimentálním lékem...až jednou zkončíte na JIP, můžete o tom přemýšlet...mimochodem, nevím, že by o zbabělosti někdo mluvil...o zbabělosti vůči čemu, či komu ? Jediná možná zbabělost v současné kovidové histerii je zbabělost mít vlastní názor...

R. Langer 3.12.2021 12:39

Ano, škoda slov na to, že žijete v nikdy nekončícím stresu z nějaké "nákazy". Já třeba ne. ;-)

A. Poláková 3.12.2021 12:24

Ach jo, tihle lidé bez vnoučat....Vnuk to snáší skvěle, nudli u nosu, kašle jak tuberák a je v pohodě. Ovšem já s astmatem bojuji hůře, ale nestěžuji si. Řeč byla o mírných obavách. Končím, balím na cestu.

Já nemám potřebu si tady "pomáhat" , já se jedu bavit, užívat adrenalin , sníh a možná i slunce. Vy si tu klidně dřepěte a nadávejte na očkování. mně je to opravdu jedno. Jen prosím nezapomeňte, že očkovaní žijí kvalitní život i přes vaše výkřiky. Nebuďte zbabělí a běžte na včeličku.

A. Poláková 3.12.2021 12:20

Svatá prostoto, tahle viróza, byť urputná , mně rozhodně na JIP nedostane. T.j. nebudu obtěžovat nemocnice , vyležím doma. Na běžné virózy očkování není. Škoda slov.

R. Langer 3.12.2021 12:18

Taková technická otázka - co si představujete pod pojmem "dřívější život", a jak toho stavu dosáhnete dodržováním jakýchkoliv pravidel, o kterých jste ještě před 2 lety ani neslyšel, včetně takových, co budete muset dodržovat třeba doživotně. ;-)

R. Langer 3.12.2021 12:13

No vidíte, a proti tomu jste se neočkovala. Jak je to možné? 8-o

R. Langer 3.12.2021 12:12

No, to jste si tedy moc nepomohla. Nebo jako máte strach o vnouče, aby neonemocnělo? 8-o

R. Langer 3.12.2021 12:10

Tak statistiky snad máte dostupné jako každý jiný, ne?

R. Langer 3.12.2021 12:08

Hm, a co je na tom jako zvláštního? 8-o

A. Poláková 3.12.2021 12:04

Bože, bože....jsme zdraví v mezích svých možností , lékař nám očkování vřele doporučil , sám je také naočkovaný. Vůbec bych s vámi nekomunikovala (a už taky nebudu) ale to živoření a smutný život , to mi fakt nadzvedlo. Vy neočkovaní rádi mluvíte o zbabělosti, tak kdo je vlastně zbabělý. My prosím ŽIJEME a radujeme se ze života, vy se z pofidérní ochrany vašeho zdraví.....až jednou skončíte na JIP, tak o tom popřemýšlejte.

J. Kulheim 3.12.2021 11:50

Stejné infekční agens - různé země- různá opatření = stejné výsledky. Příčinou je to, že si virus dělá, co chce.

Proč- protože se jedná o pandemický virus, který je vysoce virulentní, lehce se přenášející a je pro člověka nový. Jedná se zoonózu a veškerá proti nákazová opatření jsou směřována pouze na lidskou populaci.

Pokud se bude stýkat s vnímavými jedinci, bude se množit a měnit svoje vlastnosti. Nákaza skončí až bude liská populace vůči infekčnímu agens odolná. Odolnost lze získat posilováním imunity, vakcinací, proděláním onemocnění. Ukázalo se narychlo uvařená nová vakcína nefunguje. Virus proti kterému by nás měla chránit tady už nezpůsobuje zdravotní problémy a proti stávajícím variantám nechrání. Obecně platí, že pokud se virus setkává s vnímavými jedinci, tak se rychle množí a tím se stává nebezpečnějším. Až se začne setkávat s odolnými jedinci tak se stane méně nebezpečným. Nechápu proč se odborníci snaží izolovat mladší lidi u kterých se nákazou klinicky neonemocní. Proč je vakcinovat, když si můžou vytvořit odolnost na virus, který je v současnosti ve vzduchu. Přece přirozeně vytvořené protilátky zaručují lepší odolnost jako vakcinační protilátky. Nehledě k tomu, že vzniknou slizniční protilátky, které jsou důležitější než humorální. Atd.

Virus tady s námi zůstane, protože má své hostitele mezi zvířaty.

P. Vychodil 3.12.2021 11:27

no, ty jsi psal o strachu z vnuka...a to, že vyměňuješ krátký požitek na svahu za svoje zdraví...no, každému dle jeho víry...až vnuk povyroste, dolufej, že bude mít s kým ještě jezdit...

I. Polák 3.12.2021 11:15

Nebojte se my to pořešíme, hlídám vnuka každý týden a jinak...kyselý hrozny, co ? :-)

Vy antivax jste ve své podstatě strašně směšní, zbabělí a neustále se musíte ujišťovat o své jediné pravdě. Sedíte na zadku, protože svou svobodu nechcete ztratit. Statečně chodíte bez respirátoru chlastat do hospod a vyřvávat na stadiony. Nechápete, že skutečný život je prostě jinde.

No nic jedu ztrávit svůj truchlivý život na sjezdovce , kde má jistotu, že váš živočišný druh nepotkám , a až vnuk povyroste, pojede s námi.

J. Vintr 3.12.2021 10:54

Když bude většina lidí tak blbých, že budou poslouchat všechna ta nesmyslná nařízení, tak se k normálnímu životu nevrátíme nikdy!

J. Vintr 3.12.2021 10:51

Podle zcela nepatrného procenta lidí, kteří opravdu onemocní, je zřejmé, že drtivá většina lidí má přirozenou imunitu. Stejně jako proti chřipce a všem ostatním infekčním nemocem.

J. Hejna 3.12.2021 10:22

Bohužel, je to tak.

Ale on se časem jistě někdo najde, kdo se s tím nesmíří.

J. Hejna 3.12.2021 10:19

"A prave proto, ze se chci znovu vratit k drivejsimu stylu zivota, budu dodrzovat opatreni."

V neochvějném přesvědčení, že to pomůže, že, pane Šurgote.

A. Forman 3.12.2021 10:12

No, on je nevlastní, ale prodávají se v nich Agrofertprodukty.....

A. Forman 3.12.2021 10:04

R^

M. Hoblík 3.12.2021 10:02

Jednoduše - Babiš nevlastní žádné vánoční trhy, ale vlastní Hypermarkety!!! Řešil by to někdo z nás na jeho místě jinak? On musí, americká banka, která je skutečným vlastníkem Agrofertu nařídíla, bílý kůň činí...