2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mik 13.8.2008 23:14

Re: Fakt už jsou ta naše média horší, než za komunistů - a to je co říci !

Ta otázka je zcela na místě. Rusko je extrémně agresivní země a konečně si to začínají uvědomovat i naivní pacifisté. Svým lhaním o mírumilovnosti ruska si možná dobře vyděláváš ale už to raději vzdej než tví KGBáčtí chlebodárci zjistí, že tvá efektivita je nulová.

mik 13.8.2008 23:12

Re: integrita Srbska

srbská armáda už rozbila Jugoslávii, vyvraždila statisíce lidí, to ti nestačí? 

Nebo jako správný KGBácký poskok chceš rozložit evropu a nechat ji ovládnout bolševicko-fašistickým ruskem, kterému srbsko s podobnou bolševicko-fašistickou mentalitou bude přicmrndávat? Tak to raději kosovské albánce!

Bořek 13.8.2008 22:53

Re: Re: Re: Re: Svata pravda!

Ruský Ivan je stejný Ivan jako v dobách SSSR.Také bych rád věděl v čem má být jiný,lepší.

Tomas 13.8.2008 22:50

Re: Fakt už jsou ta naše média horší, než za komunistů - a to je co říci !

Pokud je pro Vés informace agentury Itartas o dvoutisíci padlých během útoku Gruzínské armády na vlastní území jednoznačný fakt, který nepotřebuje nezávislé ověření, pak je diskuse těžká. Ověřit, co se skutečně odehrálo v tu noc, bude opravdu obtížná záležitost. Ale myslím, že odborníci na informační válku vyškoleni KGB, jako např, soudruh Putin musí být velmi spokojeni. Je skutečně zvláštní, že veškerá média, vřetně kdysi seriózní BBC neustále opakují tuto nikým nezávislým neověřenou informaci jako fakt, přičemž v jiných případech např. zmíněná BBC vyžaduje oveření minmálně ze dvou nezávislých zdrojů. Asi si nepamatujete noc z 20 na 21. Brežněva, kdy agentura TASS neustále opakovala tezi o bratrské pomoci soudruhům, kteří požádali o pomoc? Ale boje v Čečensku, kdy ruská strana po vybombardování Grozného tvrdila, že si ho Čečenci zničili sami snad ano, nebo nemáte paměť?

PetrH 13.8.2008 22:40

Re: To je prda.

Však se věnujte, čemu chcete, nikdo vás tu nedrží. A děti - na rozdíl od vás - ještě dostanou rozum.

vuk 13.8.2008 22:38

integrita Srbska

Srbská armáda by měla vpadnout do Kosova a vyhnat separatisty. Americký režim (včetně svých satelitů) by ji určitě podpořil, když má najednou takovou péči o územní integritu států a nedotknutelnost hranic.

Kačka 13.8.2008 22:37

Re: Borku

R^R^R^ - A po půlstoletí přijede aktuální US-prezident do dotyčné země, např. Clinton - Guatemala (viz výše) či Řecko (podpora fašistické junty po 2. sv válce), zamává "véčkem" a řekne: "Soráč."  No, to je ale pozdě.

Neuvěřitelné, jsme stejně blbí jako dřív a stejně nepoučitelní.

pbla4024 13.8.2008 22:24

Re: Re: Re: Svata pravda!

Tedy vládne jedna strana, všechno má pod palcem KGB, načalstvo sídlí v Kremlu, silové složky jsem všemocné, formálně se konají volby ale nejsou ani svobodné ani demokratické, svobodné sdělovací prostředky a nezávislé soudy aby jeden pohledal, opozice je potírána, platí se rublem, hymna je nějak jako tá tá ta tá tata a na náměstí je vystavený syfylitický skřet/zakladatel komunistického státu. Mohl byste přesně říct kde jsou ty rozdíly?

Ivan 13.8.2008 22:13

Re: Re: Takže, Stalin porušil např. Smlouvu o neútočení, kterou

To je ale volovina.

Ivan 13.8.2008 22:08

Re: Re: Svata pravda!

To je ta hloupost - plést si SSSR s Ruskem. Tak by chtěli propagandisté zmást lidi. Aby nenávist k SSSR obrátili na nenávist vůči Rusku. (Je to stejně hloupé jako chtít nenávist vůči Rakouské monarchii obracet vůči Rakousku - republice.) Ale co by ti pro USA "užiteční idioti" neudělají za pár korun.

Skybird 13.8.2008 22:01

Fakt už jsou ta naše média horší, než za komunistů - a to je co říci !

Jak mohou LN položit anketní otázku, zda ruská agrese změnila názor respondentů na radar ? Zřejmě nevědí, co to je agrese. Stačí se podívat do médií, která působí na západ od Šumavy a ta vám potvrdí, že Saakašvili přes varování amerických diplomatů podnikl akci, za kterou by měl bez diskuze skončit před Haagským tribunálem. Plošným odstřelováním  vlastního území (je tedy ta Jižní Osetie formálně gruzínská nebo ne ?) raketomety dodanými z ČR zmasakroval téměř 2000 civilů a další desetitisíce přinutil k útěku do Jižní Osetie. Je to tedy zločin jako hrom a nebo ne ?

Vážení mudrcové, co mělo to Rusko dělat ? Mělo nečinně přihlížet řádění Saakašviliho hrdlořezů  ? Co by asi udělal Bush, kdyby mu Kuba začala střílet na Quantanámo s odůvodněním, že chce osvobodit tam nezákonně, bez soudu držené lidi ? Co udělal Izrael, když mu z Libanonu začali pouštět po domácku vyrobené rakety (nikoli k ničení plošných cílů určené velmi ničivé rakety z českých raketometů ) na jeho civilisty ? Kdyby Irán zabil stovky izraelců, tak tu máme co do činění s jaderným úderem na Teherán..

Nazývejte prosím věci pravými jmény a nechte toho odpudivého a ponižujícího análního horolezectví a oblbování lidí ! Fakt vám to nesluší a z vnějšku vypadáte jako troubové !

Borek@exil 13.8.2008 21:34

Re: Re: Borku

Ano, jsem American. kritizoval jsem postup nasi vlady v Kosovu, na Balkane jsme se nechali zatahnout do neceho, co nebyl nas problem...to si meli vylizat Nemci a Francouzi..ne my.. Souhlasim ale s pocinanim nasi vlady na Strednim Vychode, pouze by to pocinani melo byt duraznejsi. Mam totiz v Americe pravo, dokonce moralni povinnost vyjadrovat se k pocinum sve vlady.

humorista 13.8.2008 21:25

fraška naruby

Myslím, že autor článku, by místo plytkého mentorování "hloupých" rusofilů, kteří nechápou hrozbu Ruska, měl následovat vzoru našich otců a dědů, kteří nekecali, a chopili se zbraně a šli v době občanské války bojovat na stranu, kterou podporovali. Ať pan Bárta místo píchání amerického kolíku, vezme flintu a vstoupí do Gruzínské armády....

Brmboš 13.8.2008 20:52

To je prda.

Pane dopisovateli já bych se raději věnoval něčemu jinému. Těm hloupým a připokaděným báchorkám o snaze Rusů jít k nám nevěří ani děti. Co by jako prosím z toho měli? Ani ta Evropa neví co s námi. Jsme velkohubí a nafoukaní jinak nic. Jednou zmiznem jak vajgl až dokonce protože se rozprodáme sami.

PL 13.8.2008 20:43

Co dodat ?

Opravdu odpudivá úvaha, polehčující okolností může být, že se autor snad podepsal. Takhle uvažovali komunisti v 50.létech, ovšem s opačným znaménkem.

Soustavné špinění lidí s jiným názorem vypovídají víc o autorovi než o předmětu jeho úvahy. Diskuse s podobnými autory postrádá smysl, budou mlít jen to svoje a tak mohu doporučit  opravdu jen to psí podrbání. :-(

Patrik 13.8.2008 20:35

Re: Re: Re: Re: Re: To,že soudruzi Paroubek,Rath,Urban a hlavně Zaorálek

Prostě tam mrtví jsou a může za to ten ,kdo porušil dohodu.Kdyby tam byli třeba tvé děti,tak bys asi psal jinak.

Patrik 13.8.2008 20:32

Re: Přestaňte nám tu s tím omíláním Kosova

To srovnání s Kosovem je na místě.Prostě magor Bush to uspěchal a ten náš kníže jakbysmet.

Magor Milda, Mgr. etc. 13.8.2008 20:28

Přestaňte nám tu s tím omíláním Kosova

tam ty Allbánce nikdo neimportoval, ti tam narostli, jako u nás Cikáni. V Osetii a ostatních napadených oblastech však Rusáci importovali vlastní lidi, které dnes prý musí chránit. Situace připomíná spíše Sudety z 1938, kdy německý Putin hodlal chránit své Němce v Československu. Nejdříve se spokojil zabráním českého pohraničí, po několika měsících zabral ale i zbytek. Takhle vypadá i program pro Gruzii.

V Kosovu ruští přátelé začali stejnou genocidu, jako dnes předvedli Rusáci v Osetii na Gruzíncích. Poté, co Gruzínci uprchli, je jasné, že zbývající ruské obyvatelstvo splyne s ruským impériem. Říká se tomu etnická čistka. Že to v Kosovu nefungovalo, je snad tím, že je to k nám podstatně blíže.

PetrH 13.8.2008 20:26

Re: A co Kosovo?

Co prosím ostřelovala srbská armáda v Kosovu? A NATO je organizace, nikoliv stát, těžko může budovat impérium. Ani nemůže rozdávat své pasy občanům zemí, na které má zálusk, a pak se tvářit, že je povinno je bránit.

PetrH 13.8.2008 20:16

Re: Re: Re: Re: To,že soudruzi Paroubek,Rath,Urban a hlavně Zaorálek

Záleží na tom, kdo vyčísluje, že?

Schuspeitel 13.8.2008 20:09

Re: A co Kosovo?

tak si oprašte ruský slovník a chystejte přovítání, v.Ole

R. J. 13.8.2008 20:07

Re: Borku

Doufám "hledající", že najdeš, nevím tedy co, ale dle Tvého příspěvku jsi jěště bohužel nenašel nic, teda kromě příručky pro "lidové agitátory", z níž tu právě cituješ. Nedej se však odradit,zjev nám "pravdu" všehomíra, jaká že to není Amerika mrcha protidemokratická. To tě učí ten Tvůj Bůh ? Co je to za církev? Že by velký Lenin?Oni v Jižní Americe jsou "panbíčkáři" také zanícení Marxisté, on to není takový paradox, ono jedno dogma nahradí trochu jiné dogma.Občas se trochu pomlátí mezi sebou, tak bacha "hledající", aby Ti za věrné služby nedal třeba Grebeníček za odměnu na "budku".

Jan 13.8.2008 20:05

A co Kosovo?

Podle vzoru NATO mohlo Rusko bombardovat Tbilisi. Nebo by se NATO chovalo jinak než Rusko, kdyby se Srbsko pokusilo získat zpět svou provincii? Mluvil by autor (a mluvil v roce 1999?) o imperiálních ambicích NATO? Sloužil jsem na vojně u raketometného vojska. Takže si dokážu představit, co způsobilo gaunerem Sakašvilim nařízené raketometné ostřelování Cchinvali. Těch 2000 mrtvých českými raketomety je zázračně malý počet. Asi tam mají velmi dobré sklepy. Srbská armáda rozhodně v Kosovu neostřelovala obydlená města. A přesto byly bombardovány mosty a nemocnice v Bělehradě. Takže pane autor: nejsme bl*ci! A známe fakta. V době internetu nás neoblbnete. A bude hůř! Rusko uzná Abcházii a Jižní Osetii, jako my jsme uznali Kosovo. Vašim paranoidním představám o Ruských tancích mířících na západ se můžeme jen smát. Ani Putin není vůl a ví co si může dovolit..

Bořek 13.8.2008 19:52

Re: Borku

Opravdu "zajímavá"argumentace.To má být jako omluva pro Rusko?Když soused krade,tak mohu také krást?Nechci soudit,kdo v tomto sporu má větší pravdu.Pouze reaguji na Vaše argumenty.a ty jsou podle mého názoru ubohé.Navíc,pokud je Vámi kritizovaný Borek@exil Američan,tak to také neznamená ještě,že se nutně ztotožňuje s politikou jeho vlády.Teď se však hovoří o Rusku a není důvod kritizovat,co dělají jiní.Až se bude psát o nich,tak budou souhlasné,nebo nesouhlasné příspěvky na jejich chování.

Ale 13.8.2008 19:29

Re: Re: Albánci jsou v Kosovu právě tak doma, jako Osetinci v Osetii

Historiku, kromě toho, že si pletete Severní Osetii s Jižní, tak vám pouze připomenu, že Jižní Osetie se součástí Ruska stala v roce 1801 jako součást Gruzie, těžko ji tedy mohl Stalin Gruzii darovat. Už proto, že mu nikdy nepatřila

huhu 13.8.2008 19:23

Re: Re: Re: To,že soudruzi Paroubek,Rath,Urban a hlavně Zaorálek

to ne zatím je to vyčísleno na tisíce Rv

Hle-da-jíci 13.8.2008 19:17

Borku

jako občan USA napiš něco o šiření demokracie prováděné tvou novou vlastí! Napřiklad v 1951 zvržení řádně zvoleného ministerského předsedu Iránu pana Mossadegh. Tento pán chtěl aby zisky z iránských naftových polií patřily Iránu, a ne Británii. Byl za to v Operation Ajax, prováděnou USA-CIA, svržen. Dalši nádhernou propagací demokracie je Guatemala, kdy na popud USA United Fruit Company byla svržena její vláda. A také v Iráku byla nastolena demokracie, při tomto nastolení zahynulo více iránského civilního obyvatelstva, než bylo dáváno za vinu Saddam Hussein. A výše mírová nastolení demokracie, prováděná USA,  jsou pouze malou částí z mnoha jiných. 

Nesuďte, abyste nebyli souzeni. Neboť jakým soudem soudíte, takovým budete souzeni, a jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám. Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ? Anebo jak to, že říkáš svému bratru: "Dovol, ať ti vyjmu třísku z oka" a hle, trám ve tvém vlastním oku! Pokrytče, nejprve vyjmi ze svého oka trám, a pak teprve prohlédneš, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra. Evangelium Sv. Matouše Kapitola 7,1-5

    

historik 13.8.2008 19:09

Re: Albánci jsou v Kosovu právě tak doma, jako Osetinci v Osetii

Pamětníku , nepamatuješ si nic. Osetové utekli před mongolama v dávných dobách. V roce 1922 tuto oblast daroval Stalin gruzíncům. To je pravda.

Borek@exil 13.8.2008 18:51

Re: Svata pravda!

CCCP byl mnohokrat naoaden verolomnymi sousedy!!! Jednou ho zakerne napadlo Finsko ale CCCP se ubranil za cenu ztraty casti finskeho uzemi ve prospech CCCP. Take ho napadly tri staty v koordinovanem utoku..Estonsko, Lotyssko a Litva. Ale CCCP se ubranil i temto agresorum, nicmene pak musel pristoupit na spravu jejich uzemi. Take Polsko napadlo CCCP... tehdy se CCCP ubranil jen diky pomoci spratelenych vojsk Treti Rise. A pak i ti nemci nakonec CCCP napadli. V roce 1956 byl CCCP napaden madarskem a to drze primo na madarskem uzemi. CSSR se v r. 1968 pokusila o neco podobneho a vyprovokovala CCCP k sebeobrane. Ted zase drza a krvelacma petimilionova Gruzie hrozila anexi celeho CCCP, pardon Ruska!!!! Gruzie si zaslouzi lekci aby ji presela chut na zabirani ruskeho historickeho uzemi (Rusko vybavilo 90% Osetincu ruskymi pasy aby nahodou nebznikly neopravnene pochybnosti a nejaci rejpalove to rozrejpali...musi prece chranit ruske obcany at jsou kdekoli..treba i v Karlovych Varech, ne?)  

. 13.8.2008 18:20

Re: v pozici oběti byla Osetia a Abchazie

panebože tohle přece nemůžete myslet vážně!