23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Machovi Svobodní

Kde se vzali, tu se vzali, Svobodní Petra Macha. Budou zase volby, tak jako postarší pravičák jsem zatoulal do jejich programu. Hmm. Nepochybně své ekonomické propočty mají spočítané dobře, určitě jsou v souladu s nejnovějšími ekonomickými poznatky a vysokoškolskými příručkami a mají jistě i kladná doporučení mnoha renomovaných ekonomů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 3.9.2014 6:24

Re: Hitler byl také skvělý rétor

V silném státě se vždycky krade a krást bude - jde jen o to jak se tomu říká. Ti u koryt tomu říkají "sociální politika", dotace, rozvoj a podobně, ti ostatní zlodějina a korupce. Zmenšete stát a zkraťte jeho dlouhé pracky a zmenší se i míra zlodějny.

J. Heincl 3.9.2014 6:22

Kritika ze strany ODS

pro mě znamená, že Svobodní dělají politiku správně. Svobodní jsou strana pro lidi řídící se zdravým rozumem. Uznávám, že takových je málo, přesto jistě mají právo prosazovat své názory v politice. Že jsou ze strany neracionálních lidí kritizováni za to, že nemají ve svém čele táborového křiklouna, ale slušného člověka, je celkem normální.

J. Schwarz 3.9.2014 6:21

Hm, mám dojem

že svobodní se soustřeďují na stát, protože právě ten je žábou na prameni která dusí ty ostatní složky života včetně toho rodinného. Proto nemluví o tom, co  jimi řízený stát  pro rodiny, zaměstnance, podnikatele, živnostíky, důchodce, svobodné matky a otce... udělá, aby byli všichni konečně "šťastní" ale co přestane dělat aby si všechny uvedené / i neuvedené / kategorie lidí mohly žít po svém. Dalších slibů už mám plné zuby a skvělý "Mirek" sice nasliboval leccos, ale jak se jeho činy lišily od těch páně Sobotkových?

S. Brožek 3.9.2014 5:11

Re: Základní omyl,

Presne tak, zakladni myslenkou Svobodnych je minimalni stat, ktery se cloveku nevrta v rodine, vztazich, a v penezence jen v nejmensi mozne mire.

P. Maleček 3.9.2014 4:10

Hitler byl také skvělý rétor

S těmi Svobodnými jako se sice správně štěkajícími, ale jinak bez emocionálními studenými psími čumáky máte úplnou pravdu. S nimi se opravdu, až na stejně studenou několika% menšinu, nikdo s láskou mazlit - tj. volit je, nebude.

Ale spojit to, hlavně coby starý pravičák, s vychvalováním Topolánka, byť jen jako rétora, je šlápnutí do vlastního lejna. To je jako jako vychvalovat Hitlera. Také vynikající rétor, který dokázal strhnout davy, ale svými činy odpudivá a proto nenáviděná zrůda.

A ono je to stejné i s tím Topolánkem. Většina, jen když slyší jeho jméno tak vidí ty kvanta miliard drze ukradené státu. Lidmi, které Topolánek nejen evidentně kryl, ale i budoval systém, který jim masivní rozkrádání státu umožňoval. Stačí jediné jméno - Dalík.

Což by vás jako starého pravičáka - tj. hlavně nelhat a nekrást, mělo samo dovést k tomu spolu s pojmem pravice jméno Topolánek ani nevyslovit.

M. Prokop 3.9.2014 0:56

Základní omyl,

Svobodní nejsou pravice, ale liberálové.

Mimo to, od politické strany nečekám emoce (spíše mne odpuzují) ale racionální řešení.

Takže vy volte Topolánka, já zvolím Svobodné.

- jo že Topolánka už nelze volit? Asi vyšuměly emoce.