24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Machovi Svobodní

Kde se vzali, tu se vzali, Svobodní Petra Macha. Budou zase volby, tak jako postarší pravičák jsem zatoulal do jejich programu. Hmm. Nepochybně své ekonomické propočty mají spočítané dobře, určitě jsou v souladu s nejnovějšími ekonomickými poznatky a vysokoškolskými příručkami a mají jistě i kladná doporučení mnoha renomovaných ekonomů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tichý 3.9.2014 12:05

Re: Kritika ze strany ODS

Ještě bych přidal, že to je přesně důvod krachu ODS. Tak moc lovila "středové voliče" až přišla o své kmenové. Proč nemít svých stabilních 15-20%?

J. Plíva 3.9.2014 11:58

Re: Takže politici naši i cizí Vám omezují svobodu...

Politikové mají moc svobodu omezovat. A co by mi radil pan Mach? Nejspíš volit Svobodné.

K. Luboš 3.9.2014 11:57

Tak to ne!

Vy jste nespokojený, Vy se stěhujete! To já jsem starý, neschopný a nemocný... To já přece potřebuju levičácký stát, který oškube Vás modrooké, vysoké, schopné a bohaté ärijské blonďáky a Vaše peníze pošle na můj účet, abych mohl na Vás v klidu parazitovat. Doporučoval bych Vám takové Somálsko. Tam neplatíte žádné daně a jste naprosto svobodníý A ty příležitosti! No a nás staré, neschopné a nemocné nechte klidně zahnívat v Evropě.

M. Prokop 3.9.2014 11:37

Re: Kdyby Svobodní

A jsou "stranou jednoho muže", nebo jen o jiných nevíte?

Kecy o morálce bez možnosti ji prosadit jsou, no, víte k čemu.

M. Prokop 3.9.2014 11:35

Re: Takže politici naši i cizí Vám omezují svobodu...

Nechcete se raději odstěhovat vy? Já jsem zde doma už dlouho a vás KLDR jistě ráda přichýlí.

J. Pernica 3.9.2014 11:33

Slib SSO

Mně stačí slib Svobodných - necháme Vám Vaše peníze. Jinými slovy stát se o své občany nebude a nemá starat, ale má vytvořit podmínky. To znamená neokrádat své občany, aby ti se pak byli schopni o sebe postarat. I dnes je např. v zákoně vyživovací povinnost rodiny o rodinné příslušníky v nouzi. V praxi to ale nikdo nepožaduje, protože stát každého tak oškube, že mu moc peněz na vyživování např. starých rodičů mnoho nezbývá.

Stát by měl být až úplně poslední v řadě, kdo může pomoci a to jen za velmi přísných podmínek.

M. Prokop 3.9.2014 11:33

Re: Základní omyl,

Vaše divení je nepochybným znakem správnosti předmětu vašeho podivu (nebo jen prosté nechápavosti, případně klapek).

V. Ondys 3.9.2014 11:10

:))))))))))))))))) Pokud by mne požádal o hlas jménem

pravicové strany, asi bych výjimečně šel, dávno už mne nebaví dělat dobrovolně fackovacího panáka :))))) všem, kteří se neobejdou bez socialistického přerozdělování ve :)))))))))) své cestě za lepším!

R. Hroza 3.9.2014 11:02

Jak se daří, pane Bouše?

Ještě nám, pane Bouše, řekněte ve státě podle koho... byste žít chtěl, a ve státě podle koho... vlastně žijete? Máte nějaký lepší nápad? Macha nechte na pokoji. On to dožene. Ale s tím Topolánkem s vámi souhlasím.

K. Vyšata 3.9.2014 10:52

Svobodni maji opravdu ponekud suchy program

strucny a bez bezobsaznych frazi. V zaplave slibu o stastne budoucnosti kterou lidem zajisti ruzni slibotechnove, se program strany vymyka. Zatim, za tech 25 let jsme slibu slyseli spoustu, potiz je, ze jen pred volbami, kdyz se zachrana lidstva dostala do snemovny, sliby byly okamzite zapomenuty. V tomto vynikal zrovna autorem arodovany Topolanek, Smlouva s obcany a podobne nesmyslne emotivni vyplody ODS pod vedenim Topolanka duveru volicu zrovna nezlepsily. Napada mi otazka pro autora, Necase ridila milenka a Kalousek, Topolanka ridil Dalik a Kalousek, pohledem dotceneho obcana prasarna prvni tridy. Ja bych si na rozdil od autora nejaky ten den pod Svobodnymi docela rad prozil, emotivnich hlupaku jsem si uzil uz dost.

K. Luboš 3.9.2014 10:52

Takže politici naši i cizí Vám omezují svobodu...

... a zbytečně zvyšují daně a vy nevíte, co s tím? Poradím Vám  stejně jakoby Vám asi poradil p. Mach. Jste přece svobodný občan, jistěže úspěšný mladý a bohatý muž. Takže hlasujte nohama a projevte se jako opravdová individualita, která si sama rozhoduje no svém životě!Takže se nenchte žádnými levičáckými režimy deptat, vyberte si zemi, kde panuje ta opravdová svoboda  a neplatí se žádné daně, no a přestěhujte se tam!

M. Varadinková 3.9.2014 10:34

Re: Základní omyl,

Svobodní že nejsou pravice? Máte v tom hokej jako vždy.

Slovem liberálové jsou sice v USA označováni levičáci, ale v Evropě se to slovo používá i pro pravicové liberály. Vůbec je slovo liberalismus nadužíváno a zneužíváno k jeho diskreditaci.

Takže Svobodní jsou (po evropsku) sice liberálové, kterým by se ale v USA říkalo spíš libertariáni a tím pádem jsou pravice.

Vy ale, aspoň ve vztahu k Ukrajině, nejste pravičák ani liberál, ale typický etatista, levičák a pachatel Dobra. Dáváte přednost státu před svobodným občanem a jeho vůlí. Takže se divím, že vůbec chcete volit Svobodné.

J. Růžička 3.9.2014 10:30

Topolánkova ODS -

to bylo emocí... pokud autor hledá emoce v politickém programu, hledá je taky v návodech k použití?

J. Bureš 3.9.2014 10:20

Re: Kdyby Svobodní

Copak se skrývá za slovy "Morálka mi zde chybí, ať už jde o Čínu versus Tibet či Rusko versus Ukrajina"? Můžete přidat pár konkrétností, jaká morálka vám chybí u Svobodných pokud jde o Čínu versus Tibet, či Rusko versus Ukrajina? Z čeho konkrétně usuzujete, že Svobodní jsou stranou jednoho muže? Rád se nechám poučit.

J. Plíva 3.9.2014 9:46

V programu Svobodných je Svoboda

Podle autora je program Svobodných bez emocí. Ale když vám někdo omezuje svobodu, tak také zůstáváte bez emocí? Já ne. Když mi naši politikové nebo politikové cizí (z EU) nařizují zbytečnosti, když mi zbytečně zvyšují daně, tak mě jímá zlost a vztek. Tady máte emoce.

J. Heincl 3.9.2014 9:36

Re: Hmm, poněkud delší,

U nás Svobodní svoji kandidátku mít nebudou. Zaškrtnu tedy několik kandidátů, o kterých si myslím, že patří mezi slušné lidi a umějí používat svůj mozek.

M. Malovec 3.9.2014 9:29

Re: :)))))))) Na můj vkus jsou akademičtí

Stanislava Bernarda znám. Svým životem dokázal, že má všechny vlastnosti, které by mohly zachránit pravici v tomhle bordelu.

M. Malovec 3.9.2014 9:13

Kdyby Svobodní

nebyli stranou jednoho muže, možná by pro mne byli volitelní, ale pan Mach podřizuje vše ekonomiské užitečnosti. Morálka mi zde chybí, ať už jde o Čínu versus Tibet či Rusko versus Ukrajina.

V. Vovák 3.9.2014 9:05

Re: Topolánek hezky pravicově mluvil...

ale musíte uznat, že přitom propotil hodně košil! Hlavně při jednání o Lisabonské smlouvě. Odměnou mu byla společná fotografie s největšími z největších Evropy. No a my tu fotku splácíme dodneška...

V. Ondys 3.9.2014 9:04

:)))))))) Na můj vkus jsou akademičtí

a umím si představit, že pravicová strana třeba pod vedením nějakého praktika jako je tvrdohlavý muž Stanislav Bernard by měla mnohem větší naději oslovit voliče, kteří k volbám už nechodí, aby vždy fakticky nemuseli volit socialistické přerozdělování a po volbách si nepřipadali jako :)))))) užiteční voli!

B. Graf 3.9.2014 9:01

Topolánek hezky pravicově mluvil...

...ale katastrofálně levicově jednal.

J. Aspirin 3.9.2014 8:49

Re: Hmm, poněkud delší,

... jo - lépe bych to sám nenapsal :-)) Až na to PS - u nás budou.

M. Moravcová 3.9.2014 8:32

Příliš dlouhé,

příliš mnoho cicích slov.  Voliči si Svobodné najdou sami.

K. Frauknecht 3.9.2014 7:52

Hmm, poněkud delší,

chvilkami úsměvné, ale rozhodně ne pravičácké čtení :-)! Pokud autor potřebuje k volbám "emoce a iracionálno" je to fakt jeho věc (a patří mu to!!:-)). Mě osobně by opravdu vyhovovalo, kdyby tyto aspekty z voleb vymizely!!!

PS: Zatim nevim "komu to hodim", SSO zřejmě nebudou u nás na kandidátce :-(.

V. Vaclavik 3.9.2014 7:40

Ta kritika by vyznela lepe, kdyby

kdyby prichazela od teple, stavnate, odusevnele, emocionalni a sexy pravice, ktera by obcany uchvatila a tudiz vyhravala volby. Tak se veci ovsem vubec nemaji.

Problem Svobodnych spociva v tom, ze jsou 'svobodni' jen racionalne, nikoli emocionalne. Nejsou svobodni dusi, ale 'jen' rozumem. V tom ma autor clanku naprostou pravdu, i v tom, ze takhle pojata svoboda jim nejakou sirsi obcanskou odezvu nevyhraje.

Problem Svobodnych je ale problem nas vsech, vsech obcanu, na ruzne urovni. Da se rici, ze levicaci jsou k sobe (ke sve levicovosti) emocionalne pravdivi a davaji to otevrene najevo, kdezto pravicaci svou emocni levicovost zapiraji a proto cim jsou pravicovejsi a tedy racionalnejsi, tim jsou 'studenejsi'. Pravicaci do sve 'veci' nemohou vlozit dusi, emoce, protoze doopravdy neni jejich, jejich emoce v tom nejsou. To ale vubec neni nejaky specificky problem ceske pravice, ale je to problem svetovy, cele nasi kultury. Pojem svobody je pro naprostou vetsinu lidi neco moc abstraktniho a dokazi ji chapat jen v primitivnich obrysech a to navic jeste obrysech pomylenych - delat si co se komu zlibi a treba i neco iracionalniho.

Oproti tomu Randova chapala svobodu jako volnost zit svuj zivot dle sveho rozumu, tedy nikoli dle diktatu ostatnich, i kdyz treba s plnou srajtofli. Svoboda pro ni znamenala, ze ji nikdo nema co mluvit do toho, co smi, nebo nesmi delat (regulace nasich zivotu), zatimco dnes lidem uplne staci ze muzou cestovat a placat co se jim zlibi a tim to pro ne konci. 

Uz drive jsem tu psal, ze pravicak je jen prevleceny, ci zakukleny levicak. Ze staci pravicaka skrabnout a objevi se narudly zakladni emocni nater narudle barvy - kde ruda rovna se kolektivismus, tedy levicovost. Svobodu a kapitalismus dnes chapeme stejne pomylene, jako nasi komuniste, pricemz jediny rozdil mezi jejich a pravicovym naziranim spociva v tom, ze to co oni videli jako zlo, pravicaci vidi jako dobro - pricemz na podstate svobody a kapitalismu, co tyto znamenaji, jsou ve shode.

J. Babjak 3.9.2014 7:36

Rodina?

Jestli autor potřebuje politickou stranu, resp. stát, k tomu aby mu upravovala vztahy v rodině a nebo třeba vztahy k jeho přátelům, tak není divu, že mu program Svobodných moc neinponuje. Naštěstí má na výběr i jiné strany...

A. Bocek 3.9.2014 7:27

Mám jiný názor pane Bouše,

program Svobodných jediný má myšlenku , rozum a koule. Zkuste si ho přečíst.

P. Štěpánek 3.9.2014 6:55

Re: Hitler byl také skvělý rétor

Ja z cele jeho vlady vidim pouze jednu vec, jak stal s vyvalenym pindou na terasce u berluskoniho, to je vse, co si k tomu sr...i pamatuji. Presne, hitler sedi, autor by mel prestat psat...

E. Sevrát 3.9.2014 6:31

Re: Hitler byl také skvělý rétor

Když vidím či slyším Topolánka tak nevidím ukradené miliardy.Ale,vidím totální zradu voličů.On,který vykřikoval v TV,že LS  je shit,ODS měla ve svém usnesení,že nikdy nebude předávat další kompetence směrem k EU.To samé měla ve volebním programu a pak Topolánek za slintavých polibků Merkelové LS podepsal.Ukradené miliardy jsou proti tomu prkotina,zrada se neodpouští.

E. Sevrát 3.9.2014 6:24

Re: Kritika ze strany ODS

Zcela souhlasím.