10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vydra 21.11.2006 10:11

Re: Autorovi

Milý Járo, snad by nebylo na škodu, pokud byste četl to, k čemu diskutujete. Pan Jakl polemizuje s tím, že podle kritizovaného článku nám dělá president ostudu tím, že se cpe na akce, kam nepatří. Pokud chcete tvrdit, že nám dělá president ostudu svými názory, je to Vaše právo. Ale toho se příspěvek p. Jakla netýkal.

Plzák 21.11.2006 18:56

Re: Re: Co by Jára Kára četl?

On ví stejně všechno nejlíp.

Honza 21.11.2006 19:41

Re: Re: Autorovi

Nebyli tvoji rodiče sourozenci?

votocek 21.11.2006 10:53

Re: Autorovi

Jaro Karo, pokud jde o globalni oteplovani, ma Klaus pravdu. Sundejte si z oci zelene ideologicke klapky a neco si o tom nastudujte, at nevypadate jako nedouk.

J.Mach 21.11.2006 11:05

Re: Autorovi

Káro Járo, a kde se ve vás bere ta jistota, že globální oteplování působí člověk svou činností? To zatím nikdo nedokázal a jak to tak vypadá, s člověkem to nemá moc co do činění. A jistě víte, že nejhorší škody na životním prostředí se dějí v nejchudších zemích. Nebo to nevíte? Ona totiž ochrana životního prostředí není zadarmo, jak si ve své naivitě myslíte, ale stojí moc a moc peněz. A důsledky oteplování oceánů na množství ledu v Anarktidě také nejsou tak prosté, jak se to vám jeví. On ten led s tím oteplováním, pokud nastane, možná poroste, možná neporoste.

Mard 21.11.2006 11:12

Re: Re: Autorovi

Právě že simulace ukazují že poroste. Se zvýšením teploty dochází ve všech  matematických modelech ke zvýšení odparu vody z hladiny moří a její kondenzaci a vysrážení na povrch. S tím že tento proces bude intenzivnější, ve většině simulací narůstá objem ledů na pólech, neboť odtávání je s ohledem na izolační chopnosti ledu, nižší než namrzání srážek. Ale nikdo to nedovede říci s jistotou. Sám osobně soudím, že výbuchy velkých sopek v minulosti, s obrovskou expanzí plynů a popílku, musely ovlivnit klima na zemi výrazněji než nějaké emise v Číně a Indii, které jsou děsivé.

ladik53 21.11.2006 11:45

Re: Re: Autorovi

Globální oteplování způsobilo Slunce, začalo asi víc hřát. Za mých mladých let napadl sních pravidelně na začátku listopadu (odtud  Martin) a vydržel až do poloviny března. A dalo se to naplánovat. Podívejte se dnes ven a co uvidíte? K tomu si přečtěte dluhodobou předpověď.

Plzák 21.11.2006 19:02

Re: Re: Autorovi

Třeba by nám mohl Jára Kára sdělit, o kolik ubyde ledovcová masa Antarktidy, když průměrná roční teplota v Antarktidě stoupne z -16°C na -14°C. To už se ptal před šestnácti lety starý Linde, zakladatel firmy Linde, která má s podobnými jevy co dělat. Samozřejmě, že se žádný zelený mužíček neobtěžoval, ani jen v náznaku, odpovědět.

Jan 21.11.2006 8:52

Klaus je opravdu ostuda tohoto státu

Jakl je anální alpinista a Klaus je sebestředný narcis, který nezná jiné slovo než Já. Je ostudou ČR že taková kreatura zastává úřad prezidenta, ale nedá se nic dělat, taková je realita, většina lidí volí podle toho jestli má dotyčný hezkou kravatu. Naštěstí si můžeme každý udělat svůj vlastní názor a nepotřebujeme Jaklovo obhajování neobhajitelného. Mimochodem, pokud pamatujete blahé paměti politické komentáře pana Jambora, který pral do amerických imperialistů v televizních novinách v 80tých letech, tak já se nemohu ubránit dojmu že ten styl a formulace pana Jakla jsou úplně stejné. Co asi dělal Jakl v té době? Jambor měl proslov denně, to nemohl všechno psát sám :-)

dulcibelka 21.11.2006 9:08

Re: Klaus je opravdu ostuda tohoto státu

Jasně, nejlepší prezident by byl Jyrka - má hnusnou kravatu i ksicht, ale je takovej lidskej...jako náš...(Y)

Jan 21.11.2006 10:41

Re: Re: Klaus je opravdu ostuda tohoto státu

A na to jste přišel jak?

Mard 21.11.2006 10:56

Re: Re: Re: Klaus je opravdu ostuda tohoto státu

Víte, já to chápu tak že ta reakce dulcibelky byla psána tak, aby to pochopil i debil a zdá se že se to povedlo, neboť se divíte proč tak argumentuje. Správně! Odpověděla Vám stejnou notou. Váš původní přísvěvek, na který reagovala, by totiž blábol bez argumentů. Píšete že Jakl je anální alpinista, nevím sice zda podle sebe soudíte jiné, ale mě nepřipadá vhodné, aby zaměstnanec Kanceláře presidenta ČR, prováděl nějakou svou samostatnou politiku. Má to být loajální úředník a já pana Jakla za takové pokládám.

dvd 21.11.2006 9:49

Zkuste rozlišovat

Nadávat na Klause se v této zemi může - to není jako s Paroubkem, kde stačí, aby host pořadu připodobnil Paroubka k Benitovi - a moderátor už letí z pořadu do pryč. Meritorní otázka je, zda měl onen Liška pravdu či ne. A o tom jste se jaksi nerozepsal.

Jan 21.11.2006 10:50

Re: Zkuste rozlišovat

Klaus má sice funkci, ve které zastupuje stát navenek, ale měl by si uvědomit, že tím státem není on sám.  Účast premiéra je sice formálně situace, kdy premiér jakoby zastupuje prezidenta, ale toto uspořádání je zjednodušením situace, protože za zahraniční politiku odpovídá vláda a prezident by si proto měl, když už někam chce jet osobně, nejprve od vlády vyžádat instrukce, jak má při zastupování statu postupovat a co má říkat aby to bylo v souladu se zahraniční politikou. Prezidentovi nepřísluší tuto politiku upravovat nebo dokonce jménem státu pronášet vlastní názory. Protože Klaus není díky své chorobné sebestřednosti v tomto ohledu schopen svou funkci vykonávat, je proto lepší když tam posílá své zástupce, jinak jen dělá ostudu.

Mard 21.11.2006 11:06

Re: Re: Zkuste rozlišovat

Teď jste se polepšil, dokonce jste uvedl argumenty. Prima. Takže, to co vy tvrdíte není v souladu s ústavou, jak už tady napsal Jakl. Možná jde jen o jakási Vaše přání. Možná to nevíte, ale za stát podepisuje mezinárodní smlouvy president. Tedy je nemožné aby si žádal nějaké instrukce od předsedy vlády jak by měl vystupovat v této věci. Z obecné logiky věci vyplývá, že by zástupci státu měli vystupovat v souladu a proto bych předpokládal, že je na místě aby se dohodli. Nicméně ústava ČR dává větší pravomoc presidentovi a ostatní členové exekutivy by to měli chápat. Jsou to všichni jen naši služebníci, které si platíme draze z našich daní aby konali v náš prospěch.

Jan 21.11.2006 13:33

Re: Re: Re: Zkuste rozlišovat

Myslím že nechápete rozdíle mezi slovy zastupovat a rozhodovat. Prezident je formální figura, která se ukazuje navenek. Nemá právo rozhodovat. Kdyby rozhodoval prezident, nepotřebujeme vládu. Náš systém je jiný než třeba v US. Pan Klaus to ovšem není schopen pochopit vzhledem ke své utkvělé představě že je jediný a nejchytřejší. Pokud si najmu právníka, taky za mne bude sjednávat a podepisovat, ale nejprve si vyžádá mé instrukce a pak v jejich mezích bude jednat. Pokud se s nimi nedokáže ztotožnit, může zastupování vypovědět. V Ústavě máte napsáno, že "Prezident republiky není z výkonu své funkce odpovědný." Z toho plyne, že podle Ústavy nemá dělat nic, co by mělo zásadní dopad a tedy že nemá žádné významné pravomoci. Pravomoc bez odpovědnosti totiž odporuje principům právního státu, pravomoc bez odpovědnosti mají jen diktátoři. Klaus je sice založením egoista a rád by byl diktátor, je ovšem dost chytrý aby pochopil, že musí své sobecké a bezohledné zájmy prosazovat trochu skrytěji. Nicméně úplně se kontrolovat nedokáže, když dostane příležitost tak plácá nesmysly, na což by měl právo kdyby mluvil za sebe. Za mne rozhodně nemluví a pozoruji že nejsem sám. Jsou ovšem i pricmrdovači jako pan Jakl, kterým dělá dobře mít silného vůdce a vézt se s ním bez vlastního názoru.

Ivan 21.11.2006 11:38

Re: Zkuste rozlišovat

Redaktor vypadl proto, protože porušil subordinaci. Vyletěl by i v případě, kdyby porušení subordinace bylo v pořadu o výskytu slunéčka sedmitečného. S politikou to nijak nesouvisí. Redaktor prostě prokázal svou profesní neschopnost a neukázněnost.

jakovy 21.11.2006 13:18

Ivane, Vy asi umíte rozesmát ! Re: Re: Zkuste rozlišovat

;-D:-D;-(;-D

hanka 21.11.2006 18:13

Re: Klaus je opravdu ostuda tohoto státu

Myslim, ze mame v posledni dobe vyraznejsi typky ke kritice, treba pupkate totalitni zjevy s rudooranzovym zabarvenim...

Law Lord 21.11.2006 8:32

Jaký pán, takový krám

Britská zvyková ústava oprávnění k zastupování státu navenek neřeší, proto není vůbec namístě spekulovat, jaké zmocnění by v Liškově hypotetickém případě potřebovala královna Alžběta.

Zvláštní, nevěděl jsem, že Jakl je taky brouk Pytlík.

kocour 21.11.2006 11:18

Re: Jaký pán, takový krám

Britská ústava to samozřejmě řeší, řeší to i mezinárodní právo a královna Alžběta by nepotřebovala žádné zmocnění, neb ona zmocňuje. Ach jo.

helman 21.11.2006 8:13

O co vlastně jde pane Jakl?

Díky tomuto článku jsem si přečetl i dopis p. Lišky. Úroveň obou je bohužel stejná, plky, plky, kachny, kachny. Liška říká, že Klaus tam neměl jezdil, že to bylo setkání premiérů a že tam říkal jen svůj názor, což by neměl a že je díky tomu srandovní evropskou figurkou. Jakl zase říká, že si Klaus může jezdit kam chce a mluvit co chce, že ho za to všichni obdivují.  Prostě oba blábolí, u Lišky mne to tak nebolí, blbost poslanců je neměřitelně velká, ale pane Jakl, i vy?

tony 21.11.2006 8:07

dlouhé

Pane Jajkle, na to, co jste chtěl říci, stačili tři řádky.

MLOK1 21.11.2006 9:40

Re: dlouhé

 Jajkle???    .....stačily tři řádky.

Tony, píší nedostatečnou z jazyka českého. Zkuste se příště polepšit.

tony 21.11.2006 12:20

Re: Re: dlouhé

Sorry, překlep. Vám se zase neladí zamlčený podmět s přísudkem. Taky překlep.

BuBu 21.11.2006 6:50

Z blbce prince neuděláš !

Pane Jakl, ve vysvětlení, proč se poslanec SZ Liška snažil plivat na presidenta, bych nehledal až tak velkou vědu ! Je to případ klasické české malosti aneb Liška patří mezi lidi, kterým vadí, že je někdo evidentně chytřejší a vzdělanější než jsou oni - a tak ho za to od srdce nenávidí ! A když si před presidentem připadá jako debil . . . tak ho alespoň poplive ! To jsme my - Češi ! (samozřejmě, že ne všichni - ale poslanec Liška k nim zřejmě patří)

kuku 21.11.2006 7:27

Re: Z blbce prince neuděláš !

Horší, když je někdo blbec i vůči Liškovi. Typická ukázka malosti.

Pegas 21.11.2006 5:30

Ať se vezme pan prezident za ruku s panem

předsedou vlády Topolánkem a hrdě odkráčejí do .. (kelu!

zaoceanie 21.11.2006 2:34

pane tajemniku

jste znamenity sluha sveho pana :-D

Problem to ma jeden, a to, ze pan Vaclav Klaus muze oslnovat leda tak v Cesku, pripadne v rozvojovych zemich velkych ambici, avsak mizerneho kreditu! 

vap 21.11.2006 9:09

Re: pane tajemniku

Zaoceanie je patrně místo vašeho pobytu. Šacoval bych to na oceán Indický. I když i tam VK je znám. Vy ovšem těžko.;-D