30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Koukám a Vidím 29.11.2008 23:32

Re: Každá smlouva je cár papíru

Vždycky bude něco za něco. A my budeme utřinosové koukat,jak jiní lobují a vždy vylobují,protože jsou silní a jsou tam dlouho. Naši pisálkové na netu si nevidí ani špici nosu. Klaus má,bohužel,rechtíka.  >-

frsi 29.11.2008 15:38

Re: Každá smlouva je cár papíru

prosím vás pane,z čeho máte obavy? Když tady byl bokševik,tak bylo všechno jasný.Přeci si nemyslíte,že nás budou věšet,když bude podepsaná smlouva. Je mi 63,klasik by řekl,že opravdu,ale opravdu se nemusíme obávat! Věřím,že i ty okurky budou moc být křivý.Nebojte se,že z vás pravičáka udělají socialistu.Já stále volím KAN a nikdy mi nepřišlo,že když nevolím ods,tak volím komunisty!

Gregory 29.11.2008 16:37

Re: Každá smlouva je cár papíru

Věšet ? No to snad zrovna ne . Ale může se to výrazně podepsat na daňové politice , na vlivu odborů , na podporách v nezaměstnanosti a nejrůznějších sociálních dávkách  a spoustě dalších věcí . Zkrátka a dobře stát bude vyhazovat víc peněz za hlouposti , a po někom je bude chtít . No a ten někdo jsem například já . Na obraty s přídavkem sociální jsem alergický .

frsi 29.11.2008 20:29

Re: Každá smlouva je cár papíru

vážený,vy jste mne nepochopil.Já nejsem alergický na přídavek sociální jako vy.Vadí mi,že to říkají lidi po té,když profesor prohlásil,že nechce smlouvu. Já se fakt nemám čeho bát a myslím,že ani vy! Vaše argumenty mají fakt logiku,ale obavy jsou zbytečný.

Hanibal 30.11.2008 20:46

Re: Každá smlouva je cár papíru

Frisi, já naopak se fakt bojím a fest!  Asi to bude tím, že máme jinou aspirační úrověň, (žebříčej hodnot) pro mě je svoboda absolutně nejvyšší hodnotou, od které se odvíjí rozvoj schopností a uplatnění člověka.  

jirka.s. 29.11.2008 15:12

Re: Každá smlouva je cár papíru

"Protože tu bruselskou (suverenitu) bude volit více lidí včetně nás, je větší naděje, že bude lepší..."

No , na tom něco bude ! Podle tohoto předpokladu by ta bruselská suverenita zase neměla být nějak zničující, protože v rámci Evropy je nejvíce pitomců zahuštěno právě u v Česku! ;-P

Magor Milda , Mgr. etc. 29.11.2008 15:40

Re: Každá smlouva je závislá na vůli signatářů

nechme plané srovnávání Čechů s ostatními Evropany, my jimi jsme bez pochyby také, jenom si na to musíme zvyknout. Stejně, jako u nás byl korigován nesmyslný dopravní zákon s trestnými body za parkování, budou v Bruselu korigovány výdobytky lobbystů. Předpokladem ovšem je, neposílat z ČR do Bruselu kdejaké strejce a tety, nýbrž lidi s jasným cílem a zadáním. A zde to dosud ani trochu nefunguje!

Budíš 29.11.2008 16:12

Re: Každá smlouva je cár papíru

Jedno z mnoha rozumných slov . Děkuji za bezvadný a správný příspěvek. Jste jednička.

janoryna 29.11.2008 12:25

taky nechci lisabonskou smlouvu, protože:

nechci Evropu schopnou samostatné společné obrany a bezpečnostní politiky pod jednotným velením. Jen jako samostaný národní stát můžeme zabránit společné evropské schopnosti bránit se organizovanému zločinu nebo a praní špinavých peněz? Nestojíme o společnou obranu před nelegální imigrací a terorismem, dokážeme tojako češi líp, výsledky jsouvidět.

Je jasné, že společná obranná a bezpečnostní politika Evropy by vadila Rusku, ale my přece chceme vyjít s každým. My nemáme zájem na společenství západních demokracií a tvrzení, že se dostaneem na okraj západního světa se nebojíme. Pan rezident byl narozdíl od paroubkav moskvě vyznamenán a společněs komuisty náspřed evropou ochrání.

MR 30.11.2008 0:14

Re: taky nechci lisabonskou smlouvu, protože:

;-DPokus o vtip ale tolik blbostí jsem už dlouho nečetl. Na obranu třeba dosud bylo NATO a ne EU.  Ostatní Vám vyřeší EU? Vy si myslíte, že čím přísnější a složitejší zákony - tím lépe? No to fakt chce hodně naivity. 

Jestli si myslíte, že sešněrováním a nivelizací se dostaneme ke světlým zítřkům, tak to musíme být hodně mladý nebo zabedněný. Myslím, že ten kdo už dnes nevidí  to "dobro" EU, které nás zaplavuje tak má pěkné klapky na očích.  

Pája 45 30.11.2008 11:29

Re: MR

Plně s vámi souhlasím, "MR".  R^R^:-D:-D

janoryna 30.11.2008 16:29

Re: MR v tom souhlasím,

že když do nějakého spolku vstoupím tak je blbý, když po mně chtějí dodržování pravidel

Alena 30.11.2008 20:58

Re: MR v tom souhlasím,

Jano ryno, my pravidla dodržujeme, ale pravidla se mění a NENÍ blbé, když  nesouhlasíme z něčim co nebylo dáno předem.

Vedral 29.11.2008 12:09

Máte pravdu

Máte samozřejmě pravdu, a na všem se  dají  najít chyby. O všem  v současné době, kdy  si stejně nevíme se svojí suverenitou a svobodou rady, bych se přijetí této smlouvy  nebál.

Všechny kritiky bych také požádal, aby tedy sestavili  nějaký lepší  text  a prosadili jeho přijetí v rámci EU.

 

Jaroslav 29.11.2008 11:36

Všichni ostatní to pehlédli?

Pane Pteříku, není mi jasné to, jak je možné, že takto zásadní výhrady k LS vznášíte pouze Vy s panem prezidentem a irským lidem - jak by řekl poslanec Paroubek. ( I když i pan prezident se teď začal dovolávat lidu.)

Nepochybuji o tom, že ve smlouvě je řada kompromisů a jistě i momentů posilujících byrokracii. Proč to ale většina politiků a jistě i jejich rádců v ostatních zemích považuje za přijatelný posun kupředu? Jsou všichni zmanipulovaní hlupáčci a nebo je vše namířeno jen proti nám?

Budu rád, když  to vysvětlíte, s pozdravem Jaroslav Veselý, Praha 2

Pája 45 30.11.2008 11:27

Re: JAROSLAV

Kdyby to nebylo tak vážné téma (myslím naše plnohodnotné členství v EU), tak bych se rozesmál nad vaším nezlomným optimizmem, pane "jaroslave".  Myslím tím to, jak vám Petřík nebo dokonce  všeználek něco vysvětlí. Ale fandím vám a děkuji.

anija 29.11.2008 10:22

Věřím co je v článku,

ale nechápu,proč se naši inteligentní politici takhle arogantně předvádí v čele s Klausem, a proč nedají hlavy dohromady a neřeší věci s rozumem a věcně.Že by v politice neměl nikdo mozek???????8-o;-O;-(

JanaB 29.11.2008 10:20

Vážení takzvaně diskutující (nejedná se o všechny)

Neviditelného psa čtu už asi deset let, ovšem to, co se v diskuzích děje poslední měsíce, je ubohost sama. Pamatuji se na diskuze, ve kterých se lidé mnohdy neshodli, ale většinou byly vedené slušným způsobem a rozhodně tu nepadaly nadávky a urážky, jako je to v poslední době. To, že s někým nesouhlasíte, neznamená, že mu musíte automaticky nadávat a vůbec se vyjadřovat jako hnůj, jinak to už nazvat nemůžu.

Běžte se prosím hádat na Novinky, opravdu slovník mnohých diskutujích naznačuje, že se sem přemístili právě z tohoto serveru. 

Kecal. 29.11.2008 11:22

Re: Vážení takzvaně diskutující (nejedná se o všechny)

A obzvlášť teď po volbách.

Magor Milda , Mgr. 29.11.2008 10:03

Zadání z Moskvy hodláte splnit, i kdyby jste lezli po čtyřech

ale rozložit EU zevnitř je i pro vaše chlebodárce těžký oříšek. Máte přece už své koně přímo v Bruselu, ti však na svůj úkol nestačí, ona ta revoluční činnost při bruselských platech silně oslábne. Nějaké větší diškerece z Moskvy očekávat nemůžou, nanejvýš kousek plechu na sako. Daleko nebezpečnější je konec funkčního období a poslanecké imunity, Vovka už dnes špatně spí!

Hanibal 30.11.2008 21:08

Česká gubernie

A po ratifikaci Ls bude ještě hůř. Síla hlasu bude podle klíče, který je dán  velikosti země, To jak budem hlasovat, to může být jen folklorem , nic nezměníme. Skoro je škoda do takového spolku delegovat naše zastupitele, kteří svými, třeba zápornými hlasy nic nezmůžou. Budou to zbyrtečné peníze, výtěžek si připíšou Francie, Německo, na úkor nás. Česká gubernie.. 

a-z 30.11.2008 21:25

Re: Česká gubernie

Stejné nadšení euhujerů, jako v padsátých létech jezdili sajuzhujeři do Moskvy.

Míra 29.11.2008 10:00

Pane Petříku,

děkuji za Váš příspěvek do diskuse o LS. Je opravdu podnětný a zajímavý a vyvolává řadu otázek: např. co konkrétně z obsahu LS je v rozporu s Ústavou ČR? Vstupem do EU a podepsáním politických dohod Váš pan president zavázal všechny české, moravské a slezské politiky k přijetí pravidel, která umožní politické fungování EU jako společenství občanů Evropy. Váš zástupce Jan Zahradil se nejdříve vnutil do poslaneckého sboru EU, aby z něj později utekl a nechal tak ČEsko bez zastoupení v politických vyjednáváních. To je v pořádku, protože Vy a Vaše skupinka lidí se bráníte plnohodnotnému členství občanů ČR v Unii. Vy jste v době vstupu Česka do EU lhali, a Vaše lži teď vyplavaly na povrch v konfrontaci s Vašimi skutky. Vy se neustále snažíte snížit význam ČR v Evropě, a až od sebe odradíme všechny evropské státy, zatáhnete nás zase do závislosti a podřízenosti na Sovětském Rusku. To je Váš skutečný cíl, teď už ho nemůžete zapírat. Váš prezident vědomě lhal při obojích prezidentských volbách. Je nejvyšší čas, abychom iniciovali odvolání V.K. z funkce prezidenta a vyhnali ho tam, kam chce zatáhnout nás: do Moskvy a dál na východ. Čím dále bude komunista Václav Klaus od Česka, tím líp pro Česko a jeho občany. S pozdravem miroslav.vojta@volny.cz

Marie 29.11.2008 9:23

příděly

Marie 29.11.2008 9:23

příděly

Už se nemůžu dočkat, až nám EU rozkáže, že musíme přijmout desetitisíce musulmanů, to bude teprve taškařice. Nechci žádnou multi-kulti. ;-O

Niky 29.11.2008 10:25

Re: příděly

Obávám se,že se toho brzy dočkáme,proto také Topolánkovci,zarazily Vietnamcům víza,budeme potřebovat moře místa pro takových 100 000 muslimů,Lisabonská smlouva-společná imigrační politika a kvoty!

Lišák FOX 29.11.2008 10:54

Re: příděly

... a budeme vzpomínat na naše dobré české bezkonfliktní cikány

Kamil 29.11.2008 9:22

smecka hradnich poradcu vypustena z retezu

je usmevne sledovat smecku poradcu starika jak se krecovite snazi vylepsit Boehmovi pozici pred kongresem. Co jeste, pane Petriku, jste schopen a ochoten za penize danoveho poplatnika napsat?

Niky 29.11.2008 10:27

Re: smecka hradnich poradcu vypustena z retezu

Kamile vy velmi brzy poznáte,že měl pan Petřík pravdu!