26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R.J. 15.5.2009 16:48

Re: nesouhlasím s autorem článku

;-DR^Ta sedla, jen mlaskla. Zejména závěr graduje, ale obávám se Jiří, že odpovědí bude dlouhé mlčení.

jenicek 15.5.2009 17:20

Re: nesouhlasím s autorem článku

Tak já se pokusím vám to vysvětlit.

EU je organizace států založena nějakými smlouvami se kterými všichni členové vyjádřili souhlas. Součástí těchto smluv jsou pravidla pro jejich změnu, jedním z těch pravidel je, že se změnou smluv o EU musí všichni členové vyjádřit souhlas. Takže tady nejde o nějakou demokracii příp. "vnucování názoru menšiny většině", ale o respektování dohodnutých pravidel, tedy o právo. Pokud se ostatním členlům tyto pravidla nepozdávají nechť inicializují jejich změnu (děje se právě přes LS) nebo si založí jinou organizaci s jinými pravidly.

Dále je samozřejmě nesmysl, aby asi někdo neustále rozmýšlel co chce a nechce a vyslovoval souhlas a pak nesouhlas, atd. Proto je opakované hlasování "do správného výsledku" nepřípustné. Vytváří právní nejistotu a chaos. Irským NE je LS nepřijatá a pokud "o ní" (resp. stejném dokumentu, ale v dalším přijímacím procesu) má být znovu hlasováno, tak je to možné pouze přes nový celý přijímací proces tj. ve všech zemích EU. České hlasování, stejně jako nové irské, o LS je tedy nulitní. Ovšem není vyšší moc která by tohle zjevné zneužití moci představiteli EU a velkých zemí zatrhla.

Přijde mi komické (nebo spíš děsivé) když si někdo nepřímo stěžuje na stav práva v 90. letech ("pamatuji činnost V.K. a jeho transformaci v 90tých letech a byl bych nerad, by se toto ještě někdy opakovalo") a následně prosazuje ignorování práva ohledně schvalování LS.

R.J. 15.5.2009 17:45

Re: nesouhlasím s autorem článku

O co Vám jde ? Jednotlivé státy dostaly na stůl nějakou smlouvu,k ratifikaci, tak se k ní vyjádřete a nevymlouvejte se na to, co dělá někdo jiný. Ať si každý schvaluje či neschvaluje jak chce.

jenicek 15.5.2009 17:53

Re: nesouhlasím s autorem článku

Aha, to nikdy zjevne nepochopite:-/, posledni pokus polopate.

Irove se vyjadrili jak pozadujete a rekli NE. Tim ratifikace dle pravidel EU konci, resp. postrada smyslu, protoze LS nemuze platit a i nasledne hlasovani v dalsich zemich je jen cviceni v mavani rukama.

Podstata veci ted neni je-li LS dobra nebo ne, ale jestli v EU plati nebo neplati prijata pravidla? Pokud vam nevadi, ze neplati, tak si nestezujte na 90. leta u nas:-P

R.J. 15.5.2009 18:23

Re: nesouhlasím s autorem článku

Ježíšmarjá, já se nehádám o tom, jestli LS bude platit nebo nebude, já tvrdím, že každý stát se má vyjádřit, schválit, nebo  neschválit, tečka. Chápete to ? Každý stát se má vyjádřit ke smlouvě, nééé k tomu, co dělá druhý stát !!. Tak se vykašlete na mrtvou či živou smlouvu, tak problém nestojí. Účet se bude dělat, až od všech států EU bude jejich vyjádření na stole.Jasný?

Ivan Nový 15.5.2009 18:31

R.J.

proč schvalovat něco, co nemůže platit, protože podle pravidel to bylo už zamítnuto? Opakování referenda je porušení pravidel.

R.J. 15.5.2009 18:49

Re: R.J.

Jakých ? Ono schvalování má nějaká pravidla EU ? Sem s tím, rád si je přečtu.Přece není nikde napsáno,že když to neschválí jeden, tak se nebudou vyjadřovat ti, kteří se do té doby nestihli vyjádřit. To by bylo trošku divné, nebo ne ? Jak bychom potom udělali ten "účet" ? Tři proti , ostatní pro. Třeba. Potom bude na stole co komu vadí, více či méně a bude se dohadovat úprava, nebo něco jiného, nevím, ale to je přeci základ, vyjádřit se, tak či onak a hledat společně další přijatelné kroky, které nám všem budou vyhovovat, ke spokojenosti všech. Co Vy na to ?

Pete Brich 15.5.2009 19:02

Znáte tu písničku: "Pes jitrničku sežral, v kuchyňce maličkou ..."?

PB

R.J. 15.5.2009 20:43

Re: Znáte tu písničku: "Pes jitrničku sežral, v kuchyňce maličkou ..."?

Neznam, jen ty prvá slova, proto nechápu souvislost.

Pete Brich 15.5.2009 20:53

"Pes jitrničku sežral, v kuchyňce maličkou, přistih ho při tom kuchař a dal mu paličkou. Plakali všichni psové a kopali mu hrob. Na desce mramorové byl nápis těchto slov:

Pes jitrničku sežral, v kuchyňce maličkou, přistih ho při tom kuchař a dal mu paličkou. Plakali všichni psové a kopali mu hrob. Na desce mramorové byl nápis těchto slov:

Pes jitrničku sežral, v kuchyňce maličkou, přistih ho při tom kuchař a dal mu paličkou. Plakali všichni psové a kopali mu hrob. Na desce mramorové byl nápis ..."

PB

Ivan Nový 15.5.2009 20:04

R.J.

Vyjadřovat se mohou, ale smlouva je neplatná. Samozřejmě, můžete to jako přijmout opakováním referenda, ale vystavujete se riziku, že ji kdokoliv někdy v budoucnosti zpochybní.

všem 15.5.2009 20:19

Re: R.J.

bobošíková Železný klaus Komunisti a vy

www.Jiří 15.5.2009 21:08

Re: nesouhlasím s autorem článku

Vážený pane, naše představy o demokracii se velice liší. Já jsem zastáncem západní demokracie a civilizace vy jste přívrženec a zastánce postkomunistické pseudodemokracie V.K. a jemu podobných. Podstata západní demokracie po 2. světové válce je o tom, že vítěz voleb a jiných hlasování nebere vše, ale s poraženými utvoří po hlasování koncensus neboli dohodu, kompromis, jak vládnout nebo v našem  případě co s LS v případě neschválení jedním členem. Je vidět, že vám něco takového vykládat je celkem zbytečné Irové chtějí o  LS novu hlasovat, tak se ptám proč by se jim to nemělo umožnit, když s tímto řešením budou souhlasit i ostatní členové EU.  Ve vašem případě nejde ani tak o fundamentalistické dodržování práva jako o to, že se vám událost neschválení Iry hodí do Vašich záměrů a v tom vidím velkou nepoctivost a pokrytectví. A v případě V.K. a jemu podobných jako je autor článku, by měl jasně říci nechci LS a nechci EU a měl by začít organizovat proces vystoupení z EU a ne se schovávat za nějaké nedodržování demokratických pravidel, ale jasně vám říkám jeho Klausistán z 90tých let si tady již mnoho lidí nepřeje , což mu dali ve volbách lidé  také najevo a v případě přímých prezidentských voleb on by na hradě nikdy neseděl.

Ivan Nový 15.5.2009 21:19

Irové hlasovat nechtějí,

k hlasování je donutila jejich kolaborantská vláda. V demokracii pravidla platí pro každého a nelze je měnit tak, jak se to komu hodí.

www.Jiří 15.5.2009 21:32

Re: Irové hlasovat nechtějí,

Podle Vás tedy  všechny vlády, které dohodly, podepsaly LS a následně prosazovaly její schválení ve svých zemích,což je logické, jsou kolaborantské? To nemůžete přece myslet vážně. Podle vaší logiky je tedy kolaborantská celá Evropa. Buďte tak hodný raději si po sobě přečtěte co jste napsal za hovadinu, než to odešlete. Ale těší mně, že vám docházejí argumenty.

Ivan Nový 15.5.2009 21:54

Re: Irové hlasovat nechtějí,

Bezesporu. Je to kolaborace politických elit se samozvanými bruseslskými eurokraty. Ano tyto vlády jednají pouze v zájmu politických elit, nikoliv voličů. Je to pokus řešit věci bez demokrtické kontroly a to nikdy nedopadá dobře. Svět je dnes natolik složitý, že nelze věci řešit na úrovni jednoho centra, ale pouze paralelně na úrovni trhu. Jen se podívejte jak arogantně se chová Baroso, Sarkozi, Jo Leinen, členové irské vlády, ....

www.Jiří 15.5.2009 22:26

Re: Irové hlasovat nechtějí,

Mě se nezdá, že je to kolaborace elit. Mě se zdá spíš,že kolaboruje V.K s Rusama. Vaše argumenty nejsou vaše, ale argumenty V.K. Vy nemáte svůj názor, že musíte tady opakovat názory našeho největšího tuneláře a lháře.?

Ivan Nový 15.5.2009 22:32

Re: Irové hlasovat nechtějí,

To jsou argumenty každého demokrata. A vžírky známe ze socialismu, takže je poznáváme i v Bruselu. Jsou to stejné typy, které lezly nahoru za normalizace, jen jsou z jiných zemí, z jiné generace, ale chování je stejné, včetně arogance a pohrdání demokracií a pravidly.

www.Jiří 15.5.2009 22:42

Re: Irové hlasovat nechtějí,

Klaus, ale žádný demokrat není, Celý demokratický svět se od něho odvrátil, pro civilizovaný svět je nepřijatelný. Takový nás bude učit a poučovat o demokracii. Komunisté také měli plnou hubu demokracie.  A vy kdybyste neměl socialismus a komunisty tak byste nevěděl o čem psát. Pro vás každý kdo má jiný názor je komunista nebo socka. Hezké vidění světa, ale trochu jednoduché. Doufám, že si myslíte také, že jste spolu s V.K. elita národa. Pozdrav pánbů.

Ivan Nový 15.5.2009 22:46

Re: Irové hlasovat nechtějí,

To máte těžké, pak "demokratická" Evropa má dodržovat pravidla, která přijala, a ne nutit někoho hlasovat do kýženého výsledku. To totiž demokratické není. Je to i nesportovní, v tom tradičním anglosaském smyslu. Eurokrati měli přijmout porážku a nemají se snažit podvádět.

www.Jiří 15.5.2009 22:32

Re: Irové hlasovat nechtějí,

Také se mi zdá, že V.K na hrad  nebyl moc demokraticky zvolen a nyní křičí a poukazuje na samozvané eurokraty. Zloděj křičí chyťte zloděje. Víte co necháme to na svobodné volby. Už to neřešte. 

Ivan Nový 15.5.2009 22:36

Re: Irové hlasovat nechtějí,

Proč, myslíte. Byl zvolen v rámci parlamentního boje, trochu tvrdého, ale přesto regulérního. Eurokrati nejsou voleni, ale jsou do evropských struktur přijímáni na základě známostí a vzájemných protislužeb.

www.Jiří 15.5.2009 22:49

Re: Irové hlasovat nechtějí,

Vážený, to nebyl parlamentní boj, ale korupce.!!!!!!!!!  A o těch eurokratech to máte také  od Klause. Buďte tak hodný zkuste iniciovat proces vystoupení z EU, ale na to jste zbabělý včetně V.K. Přece nebudete v takové prohnilé společnosti.

Ivan Nový 15.5.2009 22:55

Re: Irové hlasovat nechtějí,

Jiří, vystoupit z EU? Proč my a ne Francie, která blokuje reformu zemědělské politiky? Ale vystoupení z Eu by byla pro nás konkurenční výhoda. Nemuseli bychom se řídit bruselskými diskriminačními nesmysly, které budou přibývat. Ve výhodě je vždy ten, co nepluje s hlavním proudem, ten má příležitost vytvářet mimořádný zisk. Stejně by netrvalo dlouho a následovali by nás i ostatní. A Klaus by vyhrál i přímé prezidentské volby, česká politická elita to musela reflektovat jeho zvolením. Ty tanečky okolo, bylo jen divadlo pro hlupáky.

Pamětník 15.5.2009 16:32

Tak nevím

Milý pane, mohl byste nám vysvětlit, proč se čeští buditelé snažili zachovat český jazyk a český národ, proč tisíce legionářů položili své životy a za co, proč se   tisíce odbojářů postavily proti německé okupaci a byli ochotni položit své životy za svoji věc? Jak říkáte, museli to být idioti. Na jejich omluvu snad lze uvést to, že ti chudáci netušili, že se jednouobjeví lidé Vašeho typu, kteří jejich obětí pohrdnou a lehce a bezmyšlenkově se vzdají toho, žač oni bojovalo a umírali. 

R.J. 15.5.2009 16:52

Re: Tak nevím

Pamětníku, takhle přeci otázka nestojí, nenechte sebou tak manipulovat.  

Pete Brich 15.5.2009 20:54

Tak jak stojí?

PB

R.J. 15.5.2009 23:43

Re: Tak jak stojí?

Doba je jiná, zaplať bůh i již dvacet let pro nás, konečně nikdo z "našich" již není vražděn, není potřeba pokládat život za základní svobody, není zde ani boj o jazykový zákon. Máme otevřenu cestu , i když někdy blbou, kostrbatou, ale společnou, kde si více či méně navzájem pomůžeme. Není to snad dobré a příslib do budoucna ? Co Vy na to? Nestojí to za zkoušku?

Pamětník 15.5.2009 16:21

Kolaborantství máme v krvi

Milý pane Bednáři, děkuji Vám za Vaše odvážná slova. Dovolte mi, abych k ni m dodal něco málo. Kolaborantství máme v krvi a když se k němu přidá vidna hmotných výhod, je s námi konec. V roce 1526 si česká šlechta   d o b r o v o l n ě zvolila Ferdinanda  za českého krále-nikoloiv z lásky k Habsburkům, nýbrž z lásky k vlastní kapseš. Lev z Rožmitálu za  pěkný bakšiš zpracoval ostatní pány /nedalo mu to moc práce, měli také slíbeno své/. A stačí se jen podívat na snímky z r. 1948 a není o čem mluvit. Zažil jsem první komunistické volby v Oseku u Duchcova, kde málem došlo k lynčování mnichů tamnějšího kláštera, protože volili bílé lístky. Zažil jsem srpen 1968, kdy bojovníci za demokracii na našem ústavu horlivě podpisovali prohlášení, že souhlasí s přítomností  spřátelených vojsk na našem území a s vedoucí úlohou strany. Proč, inu ze strachu o zaměstnání. Mohl bych toho napsat ještě hodně, protože mnoho pamatuji a mám dobrou paměť. Jen ještě dodám, že za blahých časů socialismu byl každý pátý Čech udavačem. 

PROKOP BUBEN 15.5.2009 15:47

TAK NEVÍM

Proč takoví a podobní, jako je autor neřeknou zkrátka, že chtějí z EU vystoupit, k čemuž jim dává LS - návod.......Nenabízet lepší alternativy a přežvykovat stále již dávno překonané národovecké mantry umí každý blbec......