26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Realista 31.3.2007 6:33

Nepravdivé osočení

Je otázkou, proč nebyla částka za právní služby vyrovnaná již mnohem dříve - nejlépe ihned.

Není však pravdou, že současný předseda ČSSD Jiří Paroubek nechce platit. Nabízel JUDr. Altnerovi jednání i platbu řádově desítek milionů korun. Jenomže dr. Altner je nenajedený, odmítl to a trvá na 19 miliardách či na konkurzu.

Evidentní jsou dvě věci:

1) Penále ve výši 0,3 % denně je penále lichvářské,  2) 19 miliard je 1000-krát více než 19 milionů a ČSSD nikdy takovou částku k zaplacení mít nebude

JiriF 31.3.2007 22:47

Re: Nepravdivé osočení

Evidentní je, že nerozpoznáte rozdíl mezi smluvní pokutou a lichvou. Smluvní pokuta nesupluje úrok z dlužné částky, smluvní pokuta motivuje smluvní partnery k plnění smluvních závazků. Označovat smluvní pokutu ve výši 0,3% plnění za každý den prodlení za lichvu je velmi naivní názor. Ve skutečnosti je penále v rozmezí 0,1 - 0,5% za každý den prodlení s úhradou pohledávky naprosto běžná věc. Sám jsem podepsal řadu smluv se smluvní pokutou ve větší výši a nikdy jsem s tím neměl žádný problém. Možná to bylo tím, že jsem neměl v úmyslu s dodavatelem vy...

Haf 30.3.2007 22:18

Buďto sem přehlídl, nebo se neprojednával

vztah socanů a komoušů ! A nereformovatelný sou obě .

PetrH 30.3.2007 22:54

Re: Buďto sem přehlídl, nebo se neprojednával

A co je na tom k projednávání? Nejspíš se dočkáme srpu a kladiva s růží v pozadí s nápisem Viribus Unitis. Když budeme mít kliku, nepřibude k tomu meloun.

Realista 31.3.2007 6:34

Re: Re: Buďto sem přehlídl, nebo se neprojednával

Plky

Bohata9 30.3.2007 21:04

Kojjzare

Prahu dsvobodili Vlasovci .Masakr zpúsobili komunisté protože se muselo čekat až přijedou do Prahy.Kojzare nelži!

Realista 31.3.2007 6:35

Re: Kojjzare

Takovou hovadinu netvrdí ani současní prorežimní historici.

nepolitik 30.3.2007 16:46

Jsem překvapen kolik diskusních příspěvků vyvolá

text jednoho blba.

PetrH 30.3.2007 16:21

Geronte,

pro poučení ostatních, jakým výrazivem vládnete a jaký blábol tvrdíte, kopíruju sem:

Vy jste tak duševně ubohý, že nepochopíte (ne vy nechcete pochopit) že telefon nemá vizitku pozor dítě. Re: Re: Proč chcete pochopit něco o čem prakticky nic nevíte nebo chcete jenom kafrat.: Autor: gerontusinza IP: 82.142.87.xxx Datum: 30.03.2007 14:07

A pokud pan Langr telefonoval s tímto pánem a tento pán na další telefon (bez visačky pozor dítě), tak se nedivte. Na přesdržkujste vy. Jste arogantní nemyslící (ale spíš apelujícií na blbečky)  s, v, i, n, ě, která se snaži profitovat (tak jako Langr) z toho že ti policisté ten podezřelý kontakt museli prověřit. Takže běžte do (Y) a své ubrečené ubohosti si prezetujte u někoho jiného, blbečku.

Takže, pokud jste schopen to sledovat: Telefon nemá visačku, telefon má tzv. číslo. Máte to? A pokud někdo zažádá o povolení odposlechu tohoto konkrétního čísla, patřícího školou povinné dívce, s tím, že toto číslo patří Ivanu Langerovi, prostě lže. Já vím, pro vás je to zcela normální, ale v právních a policejních úkonech lež nemá místo. Jinak jsme zase zpátky v těch poměrech, po kterých tak nostalgicky nyjete. A otázka je, proč vůbec někdo požadoval odposlechy např. školních dětí. Napadá mě na první pohled vydírání. Máte lepší nápad? Takže žádám okamžité vyšetření zneužití funkce - jak u toho, kdo to prosadil, tak u těch v pozadí, nevěřím, že jde o sólo akci nějakého vyšetřovatele. A doufám, že je zavřou, až zčernají. A vaše sprostota s tím nic nenadělá.

František I. 30.3.2007 17:33

Re: Geronte,

Myslíte si, že to vygumovaný rudý dědek pochopí? Pane, sockomoušovi zakázat krást a podvádět by znamenalo jeho, když ne přímo smrt, tak jistě velké zdravotní problémy. Drtivá většina všech vytunelovaných firem u nás měla v čele sockomouše.Myslíte si opravdu,že tato lidská gerontiozní hnusota jenom vzdáleně tuší, co je to podpis pod smlouvou, nebo to, že odevzdáním díla je protistrana povinna zaplatit a pokud nezaplatí, hrozí jí smluvní pokuta? Vždyť i jejich prolhaný, obézní a užvaňený guru Paroubek veřejně prohlásil, že přece dluhy nikdo neplatí. Podívejte například na ještě uhozenějšího, mozkově vybrakovaného žulového Astona. Ten je tak ubohoučký, že si nedovede ani vymyslet nik a raději ho ukradne, prostě jedná jako správný sockomouš. Nebo si vezměte Jarouška, který si z kradených niků může dělat sbírku. Myslíte si vážně, že má s tímto lidským rudým hnisem cenu debatovat? Ne, těm se může člověk jenom vysmívat, když jsou odstřižení od moci, nebo skřípat zuby, když jí pevně drží. Potom ale sčítat ztráty i škody za vlastní blbost, že jsme je k moci pustili.

rafp 30.3.2007 18:05

Re: Re: Geronte,

jedna drobnost.dokažte to

PetrH 30.3.2007 18:20

Re: Re: Re: Geronte,

Co?

Pete Brich 30.3.2007 17:37

Inspirováni z dětství Pavlíkem Morozovem doufali,

že ty děti na své rodiče prostřednictvím mobilů také něco napráskají. Starého psa holt nové kousky nenaučíš.:-)

PB

arch.JJ 30.3.2007 15:53

....také naprosto souhlasím...

a dík za hezké čtení. Pište dál !

Přeji hezký den

QEntity 30.3.2007 15:10

Gratuluji autorovi ke zdařilému článku

Gratuluji autorovi ke zdařilému článku....:-)

Jindřich 30.3.2007 14:22

Tandem Putin (KGB) - Paroubek (GRU) nikdy nezklame!!! Dokud nepochopíme, že nejsilnější politickou stranou České republiky jsou tajné služby - a to navíc ne ty jejich domácí parodie - nepochopíme v dnešní PROTEKTORÁTNÍ "české" politice vůbec nic!!!

milan007 30.3.2007 15:44

m

tady taky mimo

jirka.s. 30.3.2007 17:08

Re: m

Že by Franta?

Žulový Aston 30.3.2007 11:47

idnes dnes:

Topolánkovsko-český slovník

a Čunkovo senzační odhalení se odkládá na příští týden....

Vogel 30.3.2007 11:46

Podobný jednostranný blábol jsem už dlouho nečetl

protože, celé kauze se do doby jejího předání věnoval úplně jiný právník, který ji dotáhl až před vítězný konec díky dohledaným dokumentům na dřívější vlastnictví Lidového domu..ten poslední vítězný krok mu však nedovolil udělat bývalý ministr financí Ivo Svobodam který mu kauzu bez vysvětlení odňal a  svěřil svému příteli Altnerovi..zároveň s ním sepsal neprosto nevýhodnou smlouvu pro ČSSD i když věděl, že kauza o Lidový důmje již prakticky vyhraná..Altner pro tuto výhru již nemusel udělat skoro nic, jen předložit dokumenty , které nalezl jeho předchůdce..nepřipadá Vám to jako tunel na majetek ČSSD ze strany Altnera a Svobody, když navíc  podle Svobody  ČSSD vydala  Svobodu trestnímu stíhání !!

jj 30.3.2007 12:51

Re: Podobný jednostranný blábol jsem už dlouho nečetl

Vaše řeči jsou sice zajímavé, ale jsou to jen řeči kdežto smlouva je v normálním státě smlouva. Bohužel nejsme normální stát .Kdyby socani nebyli přesvědčeni, že dluhy se neplatí nebo je za ně platí někdo jiný, nikdy by se nedostali tam, kde jsou. Pan Altner zřejmě o ČSSD věděl své - tomu prvnímu advokátovi také vázly platby za jeho služby - a chtěl se drastickým penále pojistit, že dostane zaplaceno bez prodlení. Mimo i jeho představivost asi bylo, že socani mají ve vedení takový bordel a nechají věc dojít tak daleko a místo tiché dohody a urovnání maléru budou vyřvávat cosi o morálce. Oni!

QEntity 30.3.2007 15:12

Re: Re: Podobný jednostranný blábol jsem už dlouho nečetl

Přesně tak... Je celkem jedno, jak Alltner k té smlouvě přišel...

Byla to ČSSD, která nezaplatila.... A v odstupu věci se zdá, že ani nikdy platit nehodlala !!!!!!!!

Ladislav N. 30.3.2007 19:03

Re: Byla to ČSSD, která nezaplatila.... ani nikdy platit nehodlala

 :-)R^...!!

LV 30.3.2007 15:08

Re: Podobný jednostranný blábol jsem už dlouho nečetl

Věc je prostá - je smolouva? Je. Dodržují se smlouvy? Ne? Tak se na to ve slušném státě (jednou) dopúlatí!!

vládík 30.3.2007 15:51

Re: Podobný jednostranný blábol jsem už dlouho nečetl

Když jste tak informovaný: který právník to byl; v kterém stadiu jednání (poslední soudní rozhodnutí před odebráním věci) byl "odstaven"; a zejména: které základní doklady nalezl, kde a proč se nebránil?

Saša 30.3.2007 11:16

Velmi dobré zhodnocení situace.

Naprosto výstižný článek.

Pane Hereite, pošlete to prosím i do nějakých tištěných novin, ať si to mohou přečíst i ti, kterým je internet nedostupný.

Vogel 30.3.2007 12:01

Re: Velmi dobré zhodnocení situace.

to snad ani nemyslíte vážně..polovička faktů a skutečností snad nikoho nemůže oslovit, snad jedině nějakého zaslepeného fanatika !!

MLOK1 30.3.2007 13:58

Re: Re: Velmi dobré zhodnocení situace.

Vogele, nepředjímejte úvahy a nálady čtenářů, nebo si začnu o Vás myslet, že i Vy dluhy neplatíte. To, co jste napsal, vypadá sice zajímavě, ale jaksi u toho postrádám logiku. Miloš Zeman jistě nebyl blb (na tom se myslím shodneme). Tak proč asi uzavíral s Altnerem tu smlouvu, která nebyla v případě jejího korektního plnění pro obě strany tak špatná. Sociální demokraté ale NEPLATILI!!! Co je psáno, to je dáno a nyní je míč na straně neplatícího dlužníka. Bohužel - pro ČSSD. Asi jsem ze staré školy, ale plně se ztotožňuji s Astonovým článkem

vládík 30.3.2007 15:53

Re: Re: Velmi dobré zhodnocení situace.

Vyjmenujte prosím tu "polovičku", která nemůže nikoho oslovit? Že by to bylo konstatování, že stát i "velká strana" musí dluhy platit?

-ferry- 30.3.2007 10:04

Strašné...

;-( Už od starého Říma platí :" Stát,ve kterém advokáti platí za nejbohatší lidi,je stát špatný" Konec citátu.Snad to není třeba vysvětlovat,podívejte se na náš stát.Prý  demokratický...Strašná je i úroveň diskuze.Nemám-li argument,obviním z soka z komunismu.Říká se poturčenec horší Turka,platí to na hodně z vás.A Vy se pane Vízku nedejte,já Vás neznám,ale tím spíš se stavím za Vás.Zdáte se být slušný člověk.A pak platí . nemusím s Vámi souhlasit,ale udělám všechno proto,abyste svůj názor mohl sdělit.Jestlipak víte vy řvouni,kdo to řekl? No já,já přece,teď..!