6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rad 30.3.2007 9:00

Re: Bylo by namístě...

Ač neosloven, taky si přidám 1.ty levicové strany smetly Klausovi vyrovnaný rozpočet proto, aby mohly dělat dluhy, což pak v nebývalé míře dělaly. Ty 3 procenta nebyly zásluhou Sobotky ani jiného socana, ale růstem HDP po vstupu do EU 2.To není zásluha ČSSD, stejně jako v bodu 1. -ČSSD dělala vše proto, aby se stav zhoršil a on se zhoršil 3.To nevím, možná chtěli stabilitu. 4.největší rána co se týče bank byla IPB( m.j. jistý Gross běhal s kufříkem tuto akci vyřizovat.), která několikanásobně převýšila těch pár miliard, kterýmy byly konsolidovány KB a ČS. 5.třeba jak Paroubek sebral socanům volební lístky. 6.rovná daň. Stačí? 

Martin 30.3.2007 0:05

zase neuplny citat

paroubek rekl, ze se statni dluh nesplaci, ze se z nej vetsinou plati uroky, a to odpovida realite, jen ono se to nejak nehodi do kramu proto se cituje jen kus

JJ 30.3.2007 0:16

Re: zase neuplny citat

A taky ve stejnem rozhovoru rekl, ze ty uroky mohou cinit az 60 procent HDP, ale to je takova blbost, ze to ani nikdo radeji necituje.

JJ 30.3.2007 0:20

Re: zase neuplny citat

je ovsem pouzne, jak dopadlo Rusko ci Argentina, kdyz nemelo na splaceni svych dluhu. Rusko celkem dobre, proste reklo, ze platit nebude, ale taky je to svetova velmoc. V Argentine lidi prisli o zivotni uspory.

z hlediska ekonomickeho je jinak celkem jedno, jestli se plati uroky ci i jistina. Tedy pokud se neprekroci urcity ramec, ci nesnizi rating. To potom dluhy hodne prodrazi. A i ty uroky potom v rozpoctu chybi - ono pujcovat si na uroky dost dobre dlouhodobe nelze.

Martin 30.3.2007 0:26

Re: Re: zase neuplny citat

na kazdeho americana pripada nejakych 700 tisic korun dluhu, chudak zeme, kdyby poslouchali ceske mudrlanty tak vedi ze jsou na tom hur nez v argentine :-D

Martin 30.3.2007 0:27

Re: Re: Re: zase neuplny citat

pardon nejakych 600 tisic korun, koruna trochu posilila :-D

JJ 30.3.2007 0:45

Re: Re: Re: Re: zase neuplny citat

CR je ponekud v jine situaci nez USA. Chytry byl ovsem tah VK zadluzovat se v domaci mene, myslim, ze CSSd toto zmenila, ale situaci jiz tolik nesleduji.

CR ma relativne maly dluh statni, nicmene ma obrovsky skryty dluh v prubeznem duchodovem systemu a dluh verejneho sektoru take neni zadna malickost. A pak asi taky neni dobre si penize pujcit a prozrat.

Je prirozene mozne a zadouci investovat do infrastruktury, napriklad na dalnicni sit bychom si mohli pujcit s celkme klidnym svedomim - ta dalnice tam bude i v dobe, kdy ty pristi generace budou nase dluhy splacet (ci uroky z nasich dluhu).

Martin 30.3.2007 0:48

Re: Re: Re: Re: Re: zase neuplny citat

v cempak je v jine situaci ? jestli se nepletu tak napr. deficit federalniho rozpoctu usa v 2005 roce byl 4.5 procenta, to podle ceskych mudrlantu je uz zeme de facto mrtva :)

hejhula 30.3.2007 7:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: zase neuplny citat

Doporučoval bych ekonomům amatérům zkusit alespoň pár semestrů skutečné ekonomie...

Komik 30.3.2007 2:10

Re: Re: Re: Americký dluh

budou muset Američané stejně jednou splatit. Ví vůbec někdo KOMU vlastně dluží? Aby si ten jejich dluh nekoupil někdo bohatý (a pak neovlivňoval jejich politiku) - Čína, "naftové země" ...

Mišák 30.3.2007 0:48

Re: zase neuplny citat

A to má být obhajoba JPV I.? Nadutý Paroubek už řekl tolik blábolů, že ho už ani nemá smysl brát vážně. Úroky ze státních půjček se neplatí "většinou", ale vždy. Čím větší dluh, tím vyšší úroky zatěžující neúměrně státní rozpočet. Realitě odpovídá, že Paroubek má na splácení jakýchkoliv dluhů podivný názor, který je dokonce v rozporu se zákony. Už jenom chybí aby nám vysvětlil, že i ten úrok ze státních dluhů (dluhů z rozhazovačných aktivit jeho strany) je sprostou lichvou. Ale protože se to "nějak nehodí do krámu", tak to za nic na světě i jím zadlužené veřejnosti neprozradí. 

Martin 30.3.2007 0:50

Re: Re: zase neuplny citat

to neni obhajoba jen doplneni jedoho vyroku ktery je neustale vytrhavan z kontextu a dosazovan do kazde situace

slovo vetsinou znamena, ze nekdy se i dluh /ne jen uroky/ splaci a nekdy stat neni schopen splacet, kapisto ?

clay 30.3.2007 1:50

Re: Re: Re: zase neuplny citat

nejde jen o výroky, pokud mě paměť neklame, tak Paroubek zaplatil své dluhy za byt až když mu hrozil skandál.

Rad 30.3.2007 7:19

Re: zase neuplny citat

Martine, já to viděl v přímém přenosu. Bylo to přesně "Dluhy se zpravidla nesplácí" tečka. žádné úroky. a i kdyby to řekl, byla by to blbost.

Džejpí 30.3.2007 9:41

Re: zase neuplny citat

Tím chcete říci všem institucím, které si nakoupily vládní dluhopisy, že je nedostanou proplaceny?