28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 30.8.2006 14:06

Re: autor asi nema rad lidovce :o)

A vy zase nemáte rád ODS, že? Pokud by si vedení dělalo něco, co se členům nelíbí, letěli by také. Ale nedělají. Takže se vám může ještě něco zdát.

ok 30.8.2006 16:43

Re: Re: autor asi nema rad lidovce :o)

Hmmm... kdyz clenum ODS vyhovuje "intelektual" Topolanek, jejich problem.

Rekl bych ze Toplanek by neuridil ani tu povestnou Paroubkovu restauracku IV. cenove skupiny, natoz pak stat a ekonomiku (fakt tomu rozumi? ;-) )...

Pavel Bárta 30.8.2006 18:40

Re: autor asi nema rad lidovce :o)

Nevím, z čeho tak soudíte. Lidovců je cca 50 tisíc, já se zabíral chováním oněch několika desítek v poslaneckém klubu a v celostátní konferenci. To není ani celé promile z onoho členstva. Naopak, poukazuji na to, že ono podpromile se chová v rozporu se zcela jasně projeveným přáním naprosté většiny spolustraníků.

Jakkoli považuji Luxovu tezi o křesťasnkodemokratickém pilíři za blud (osobní názor), nikterak nebráním a ani nemohu bránit lidoveckým ideologům, aby ji nerozpracovávali a nepokusili se ji prodat ve volbách.

Problémem není tato teze, problémem je fakt, že lidovecký poslanecký klub se v současné době chová tak, že mu je milejších třináct mís s čočkou a komunisty, než riziko předčasných voleb, ve kterých by sice lidovci mohli uspět lépe, ale současní poslanci by mohli hrubě neuspět v primárkách.

Neměl jsem problém vyjádřit obdiv lidoveckému vzbouření proti Kalouskově zradě a nemám tento problém ani nadále. A zcela upřímně mu držím palce!!!

Kresinka 30.8.2006 9:53

Ano, dobrá

zatím. Ale co udělali ti druzí, myslím socany ? Nejspíš všichni ti slušnější odešli ( Buzková, jejíhož dědečka komunisti věznici), pan Šplíchal, ten měl tatínka v gulagu a asi i další. Zbyly tam jen tlusté svině u koryt

Ivan 30.8.2006 12:50

Re: Ano, dobrá

Ubohé urážky, na nic jiného se modrý pták nezmůže.

Saša 30.8.2006 9:32

Co je na článku pana Bárty hodnotného?

Název "lidová revoluce". To je squjelee, to budu používat.

V ostatním však autor zmateně přešlapuje stejně jako všichni ti, které řadoví lidovci zaskočili svým jasným slovem, že politika pro ne není jen zákulisní kupčení s korýtky a křesílky.

Lukin 30.8.2006 9:21

Autorovi

Zanechte, prosím, pane Bárto podobných ideologických zcestných blábolů! Pokud jste slušný člověk, držte KDU-ČSL palce, ať to u nich dobře dopadne a ať už je ani nenapadne uvažovat o další spolupráci s ČSSD. A jen tak mimochodem: k čemu by, prosím vás, byl možnému bloku ČSSD a KDU-ČSL jeden hlas ze Strany zelených ?!!!

Renata D. 30.8.2006 10:46

Re: Autorovi

S první částí s Vámi souhlasím, ale ten dotaz na konci je jako byste neznal počet poslanců v parlamentu. Bez toho jednoho hlasů zelených totiž při odchodu KSČM ze sálu při hlasování o důvěře (jak uvádí autor článku) nebude mít blok  ČSSD+KDU většinu proti bloku ODS+SZ.  Bude to totiž 87:87, to je překvápko co?

JK 30.8.2006 8:50

Co tedy zbývá KDU?

Z článku na mě ční, že situace nemá řešení. Pro mě je to jen další projev přirozeného směřování české scény k většinovému systému. Proto také souhlasím s vyjádřením ODS, že malé strany pomocí změny systému rušit nebudou. Voliči je prostě přestanou volit sami.

Hrozd 30.8.2006 12:36

Re: Co tedy zbývá KDU?

No a myslíte si, že je pro naši zemičku tím nejvýhodnějším černo-bílé či přejete-li si pravo-levé vidění světa ? Něco jako v USA - prostě střídání u moci dvou partají, které se zase až tak moc zásadně ve svoji podstatě neodlišují ? Já si myslím, že by to naopak chtělo trošku pestřejší škálu do exekutivy zapojených partají, ale předpokladem zároveň je - a to vidím jako problém - výrazně lepší politická kultura, vzájemný respekt partají a výrazně méně demagogie a primitivní ideologie. Vím ale, že to asi v našem prostředí je pouze zbožným přáním.

Lájoš B. 30.8.2006 8:39

Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

naprostý nesmysl. Ani autor nespochybňuje, že lidovci jsou dnes zcela jistě demokratickou stranou bez vedoucí úlohy a pak je to přirovnání zcela k ničemu. Ovšem článek se rozvíjí právě na téhle tezi, takže i zbytek beru jako poloviční blábol.

Naopak neschopnost jediného člena ČSSD ozvat se proti povolebnímu objetí s komunisty není normální. Tam (ale ani v ODS) žádné vnitřní sebeočistné procesy nenastávají a to ukazuje na pokleslost politické úrovně v naší zemi.

Faust 30.8.2006 8:46

Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

Proč lžeš, v ODS každou chvilku někdo na veřejnosti vystoupí se svým návrhem nebo postojem, který je naprosto odlišný od názoru vedení strany .... a nikdo jej za to nevylučuje, nezastrašuje .. prostě ODS je to naprosto demokratická strana ... a teď to porovnej s chováním ČSSD od voleb .... není slyšet jediný hlas kromě Paroubka, ostatní mají strach a panickou hrůzu projevit svůj názor.

A to je dle mne propastný rozdíl mezi ČSSD a ODS.

aljav 30.8.2006 8:52

Re: Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

100% souhlas

Hrozd 30.8.2006 12:39

Re: Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

Ale tato takzvaná vícehlasnost ODS je zároveň dokladem o slabém lídrovi, Byl-li by lídr silný, již určitě fungovala solidní vláda.

Lájoš B. 30.8.2006 12:40

Re: Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

Takoví hrdinové zas v ODS nejsou. Ano, v ODS se jednotlivci nebojí vystoupit s jiným názorem, ale ve výsledku to je jen rétorické cvičení (nechci urazit slovem žvanění, i když...). Pokud vím, v rámci nulové tolerance nikdo z poslanců ODS taky ani neceknul, že si myslí něco jiného. Podstatné je, že si nevzpomínám za mnoho let dozadu, že by někdo z vedení ODS rezignoval na základě jasně formulovaného tlaku členské základny.

ok 30.8.2006 10:03

Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

Presne tak. Skoro to vypada, ze v CSSD nezbyl zadny opravdovy demokrat (s vyjimkou Spidly). Zda se, ze CSSD je jen maskac pro komunisty, jinak se to vysvetlit neda.

Autor vsak radeji likviduje autenticky demokraticke lidovce. Ti mu vadi vic.

franta 30.8.2006 8:37

Člověče, Bárta

pokud si pamatuji, tak dokud platila smlouva o trojkoalici, nenašel jste na lidovcích jedinou chybičku. A dnes se nehodí ani na hnůj. Změnili se oni nebo se konzistentně kroutíte Vy jak se Vám to hodí ?

aljav 30.8.2006 8:53

Re: Člověče, Bárta

protože de facto, hrozí jejich podpora komunistického nástupu k moci. A to je hodně špatné.

ok 30.8.2006 10:06

Re: Re: Člověče, Bárta

Jezkovo voko, vzdyt prave to clenska zakladna lidovcu Kalouskovi ZATIPLA. Clenska zakladna Lidovcu rekla jasne NE spolupraci s CSSD+KSCM. Kalouska to stalo predsednictvi.

gerontusinza 30.8.2006 12:12

Jo, ale oni si všechno zase promyslí. Teď není v jejich zájmu jít do předčasných voleb.Re: Re: Re: Člověče, Bárta

Pavel Bárta 30.8.2006 18:46

Re: Člověče, Franta

Pokud se lidovci drželi trojkoaliční smlouvy, chovali se tak, jak se demokratická strana vůči nástupu komunistů má chovat. Ve chvíli, kdy se pokusilo jejich vedení s komunisty dohodnout, vzbouřili se, a zase se zachovali, jako slušná demokratická strana. V tuto chvíli se ovšem jejich nejvlivněnjší spolustraníci - poslanecký klub na čele s Miroslavem Kalouskem - pokouší dohodu s komunisty uvést do života potichu a přes zadní dveře. Pouze se ptám, zda se lidovci jako slušná demokratická strana zachovají důsledně.

BuBu 30.8.2006 7:26

A není to náhodou "střídání stráží" ?

Když pozoruji celý ten vývoj událostí v KDU-ČSL, nabývám čím dál většího dojmu - či podezření, že se nejedná ani tak o "kritiku Kalouskova podrazu na voliče", ale o to, že jistá frakce v KDÚ-ČSL by si ráda také "lízla" ! Vždyť už nyní, pár dnů "poté" - jede vše ve starých kolejích a připravují se "zadní vrátka" na jaká-koliv řešení, která by udržela lidovce "být vždy při tom" ! Tedy : Vlk se nažere . . . a koza zůstane celá ! To ale není nic nového - to dělají lidovci pořád !

KORSIKA 30.8.2006 10:32

Re: A není to náhodou "střídání stráží" ?

Naprostý souhlas. Možná ovšem, že  se nažere koza i vlk, tak jak to bylo vždycky.

Veselý 30.8.2006 7:22

Bártova strana

nevím o ní. Ale pan Bárta radí. Nechce vidět, že pokud má strana problémy, musí je prvně sama vyřešit. Pokud bude nečitelná, nebude volitelná. Co je na tom nepochopitelného?

ll 30.8.2006 6:27

Kalousek svou pozici ještě posílil.

Poslance má v hrsti a kdo hlasuje o vládě či rozpočtu?

Faust 30.8.2006 8:48

Re: Kalousek svou pozici ještě posílil.

Lidovců je pouho pouhých 13 kousků .... koho že to má Kalousek pevně v ruce?:-D

Tomas Pansky 30.8.2006 5:52

... Bartu par dni pozoruji na techto ...

... strankach.  Clanky se jevi gramaticky spravne a slohove zapadaji do oblasti sci-fi.   Na tom neni nic spatneho, ale do politickeho zpravodajstvi to asi neni nejlepe zvolena forma pojednani.  Ale to se necha opravit: trochu ubrat na fantazii, pridat na objektivnosti, doplnit fakta.  Nechci Vam ale radit.  Mozna ze Sci-fi je Vase parketa a musim rici, ze jste nebyl tak spatny.

Tomas Pansky 30.8.2006 5:41

... uz tady pana

zoch 30.8.2006 5:32

S Vaším odhadem mohu víceméně souhlasit (2) otázkou je.....

co KDU nyní zbývá.Na politické scéně má dvě možnosti. Buď následovat KDS ,nebo se vymezit vůči ČSSD a přitom spolupracovat. Pokud bude KDU s ODS,bude napadána za levicové manýry a ve svém důsledku Goebelsova praktika stokrát opakované lži zafunguje a oni budou chápáni podstatnou částí voličstva jako levicová strana  a to se velmi nemile projeví,protože na levici není místo!Naopak,pokud půjdou se socanem a budou napadáni z pravicovosti,je jim to bližší,protože jsou ve skutečnosti pravým středem.Pokud pak srovnáváme dlouhodobé priority jednotlivých stran tak,jak si je vytyčily,vychází znovu ČSSD lépe.Naopak bezuzdnost ODS pro kterou jsou křesťanské normy pouze hořce trpěným zlem je ve své podstatě zatím nyní pro křesťany tím největším nebezpečím. Programy a dlouhodobé cíle,to je to,co by mělo každému oči otevřít. A také je otevře i členům celostátní konference. O tom jsem přesvědčen.

Návrat k Luxově praktice několika malých stran je už takový dost průhledný oslí můstek,který navozuje jistě mnoha členům ODS nemilé reminiscence a který ve svém důsledku vlastně již předjímá řešení  :  ČSSD,KDU,ZELENÍ.  Po všech peripetiích je to v zásadě jediná varianta a jde o to,jak na to lidi dobře připravit dělostřeleckou palbou. Není v zájmu dvou posledně jmenovaných malých stran,aby byly volby předčasné. Naopak bolševik by vydělal. A to by také bylo to jediné,co by pan Topolánek dokázal. Revidovat volební výsledek ve prospěch komunistů. Obě největší strany by zaznamenaly pravděpodobně propad,pokud by se volby konaly v nejkratším možném termínu a to je jim jasné. A pokud KDU chce stále zastupovat zájmy katolické obce,potom jako pravý střed bude muset jít spolu s levým středem.Je to podle mne jediný způsob,jak zde aplikovat větší část křesťanského pohledu na svět. bezohlednost volného a neregulovaného podnikání je zde dozajista zahubí a toho si budou vědomi. Drobnou záchranu mohou vidět v normách EU,pokud nezvítězí euroskepse.

Semiramis 30.8.2006 8:11

Re: S Vaším odhadem mohu víceméně souhlasit (2) otázkou je.....

Tolik slov a tolik nesmyslů .... jeden za všechny: ZELENÍ nejsou vůbec proti novým volbám - Bursík si vede výborně, jejich renomé roste a oni mohou jen získat. Tak proč by nové volby nebyly v jejich zájmu, jak tvrdíte?