28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Lež, která zabíjí

Odpor ANO, lidovců i ODS k sociálnímu bydlení stojí na výmyslech a má hmatatelné důsledky: mrtvé v ulicích a rozdělené rodiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 20.1.2017 8:58

Jen hloupí radnou začnou stavět byty pro

sociálně maladaptibilní obyvatelstvo.

Ono by se jim jich do toho města pak nastěhovalo příliš.

A kdo chce mít z vlastního města centrum zločinu a zlořádu, kdo chce bydlet v "mekce" bordelářů a opilců apod.? Pokud radní nejsou placeni stavbařskou loby, nic takového neudělají.

P. Krešňák 20.1.2017 8:54

Zase jsem se nachytal...

.... a pustil se do čtení výtvorů pana Kašpárka. To, že s ním nesouhllasím snad ani v jednom jeho argumentu nemá cenu popisovat. Ale co je opravdu perla, cituji: "...počty lidí umírajících každou zimu v ulicích: jen od minulého pátku do neděle jich bylo minimálně šest.

Možná ne každý z nich se k sociálnímu bydlení dostal a byl schopný

dostát podmínkám – ale každý dojel na dogma, že bydlení je zásluhová

věc." Může mně někdo ukázat to vraždící dogma? Pane Kašpárku zase vedle, s Vámi bych se asi (ne asi, ale opravdu) nekamarádil. Krešňák

Z. Rychlý 20.1.2017 8:40

Kašpárku,

nevěřím vám ani slovo. Zase jakési socialistické vytloukání klínu klínem. Akorát přilákáte rodinné příslušníky ze slovenských ghet.

Nakupte buňky, jaké kdysi nakoupil Čunek, a nastěhujte je tam. Nejlépe přidělat buňkám kolečka a nechat je zase kočovat na vyhrazená místa.

Bezbřehé rozdávání podpor ještě z nikoho pracanta neudělalo. Nerušte příležitostné a sezónní práce za pomoci rigidních zákonů, podpořte malé podnikání odstraněním buzerace a šílené administrace, a teprve potom "ano, bude líp". Zatím za podpory ANO, bude hůř. Rozdejte republiku rovnou a zhasněte, vy 3,14čusi jedni.

M. Šejna 20.1.2017 8:47

Rychlý 3,14čus rychle čte, pomalu chápe

navrhovaný zákon žádné nové sociální dávky nevytváří. Jen chce usměrnit státem placené sociální dávky na bydlení do obecních pokladen a neposílat je soukromým majitelům ubytoven.

F. Navrátil 20.1.2017 9:24

Re: Rychlý 3,14čus rychle čte, pomalu chápe

Potom by stačilo, aby v současné zákonu byla klauzule, že příspěvek na bydlení se vyplácí výhradně obcím, a to ve výši podle mapy nájemného v místě obvyklé. Tím by byl zlikvidován obchod se sociálním bydlením v podobě rozpadajících se ubytoven, kde se za jednopokojový byt bez příslušenství platí z našich daní příspěvek ve výši nájemného třípokojového bytu v Praze v Pařížské ulici. Samozřejmě, velkým problémem je zapojení politiků a jejich sponzorů do tohoto obchodu s chudobou, kteří tento krok pod různými záminkami neuskuteční.

Z. Rychlý 20.1.2017 14:31

Re: Rychlý 3,14čus rychle čte, pomalu chápe

Nadávám všeobecně na rozdavače republiky, a tebe mám přečtenýho soudruhu Šejno.

V. Kolman 20.1.2017 10:25

Re: Kašpárku,

Tak mě napadá....

Ví někdo z diskutujících, nebo autor článku, v jakém stavu jsou ty "Čunkovy" kontejnery/buňky v současné době? Jsou vzorně udržované, nájemníci platí za energii, vodu, odvoz odpadků atd., nebo jsou vybydlené a okolo nich je "bordel"?

Z. Rychlý 20.1.2017 14:40

Re: Kašpárku,

To nevím. V každém případě to byl nápad dobrý a zřejmě se neujal kvůli zlobě neziskovek a Šabatyší.

M. Šejna 20.1.2017 8:33

pochopitelný odpor k sociálnímu bydlení

dnes na státních dávkách na bydlení profitují soukromní majitelé ubytoven s předraženým nájemným a nulovým servisem. Proto se tak vehementně brání novému zákonu o sociálním bydlení pravicové strany a lidovci. Za pravicovou komsomolkou Udženijí, ale i za lidovci stojí lobby podnikatelů se sociálním bydlením, pro které je to byznys placený státním rozpočtem. Udženija nikdy nepřipustí, aby peníze ze státního rozpočtu určené na podporu sociálně potřebných, končily v obecních pokladnách. Tyto peníze daňových poplatníků musí téci do kapes majitelů polorozpadlých ubytoven.

J. Chaloupka 20.1.2017 9:19

Paní Udženija si asi neuvědomuje, že kdyby

nebyla dcerou tatínka, co se kamarádí s Klausem, tak by v ODS byla možná řadovou členkou. Jestli vůbec.

M. Prokop 20.1.2017 9:30

Re: Paní Udženija si asi neuvědomuje, že kdyby

Vy jste si nevšiml, že Klaus už v ODS už dávno není, podobně jako komsomolec Semínko?

P. Dvořák 20.1.2017 8:11

To není ani socialismus, ani komunismus,

to je debilita nebo na tom někdo rejžuje?

Sociálně vyloučení, nepřizpůsobiví a pod. názvy, pod kterými stejně nejčastěji cítíme naše specifické etnikum, nemůže platit nájem v městské bytě ve výši cca 2.500 Kč měsíčně. Dojde k soudnímu vystěhování - vyklizení bytu.

Poté se vystěhovaný nepřizpůsobivý nastěhuje do soukromé ubytovny, kde za jeden pokoj platí 8.000 Kč měsíčně. A tuto částku již od státu (obce) dostane.

Chápu to správně, že se tím ušetří 5.500 Kč? Nebo se jenom vykáže úspora 2.500 Kč?

I. Schlägel 20.1.2017 8:03

Pan Kašpárek

opět blouzní. Stát má zajistit bydlení. Možná by měl stát zajistit i vyměšování.

M. Šejna 20.1.2017 8:44

ale houby

Stát nic zajišťovat nemusí. Obce by měly podle navrhovaného zákona zajistit. Stát jen dotuje najemné sociálně potřebným, což dělá už dnes a nikdo z politiků pravice proti tomu neprotestuje. Proč by také protestovali, když je to super byznys.

Teď se bojuje jen o to, aby tyhle prachy ze státního rozpočtu tekly tím "správným" směrem, tedy do kapes podnikatelů se sociálním bydlením (čti: vlastníků ubytoven) a nikoli do obecních pokladen.

I. Schlägel 20.1.2017 9:01

Re: ale houby

Nemusí, ale může. Vzhledem k tomu, jak se státu daří jeho zásahy do trhu s bydlením, mohl by se postarat i o to vyměšování. Konečně snad produkt tohoto vyměšování poteče správným směrem. Bez zásahu státu z toho nutně musí být anarchie, na které se přiživí spousta podnikatelů s vyměšováním.

M. Šejna 20.1.2017 9:07

pane Schlägele

mohl byste zdejšímu publiku popsat nějaký příklad momentálního zásahu státu do trhu s bydlením?

M. Prokop 20.1.2017 9:31

Re: pane Schlägele

Příliš složité povolování staveb.

I. Schlägel 20.1.2017 9:51

Re: pane Schlägele

Ano, momentálně stát umožňuje vykukům díky své politice masivních příplatků na bydlení pronajímat vybydlené byty se standardní tržní hodnotou od nuly do 1.000,- Kč za měsíc třeba za 15.000,- Kč za měsíc. To je standardní zásah státu do trhu s bydlením. Že to dělá v dobré víře na věci nic nemění. Uvidíme, co na to řekne zdejší publikum.

P. Kmoníček 20.1.2017 9:08

Re: Pan Kašpárek

Stát by měl pro bezpečnost svých občanů zajistit bydlení pro Kašpárky.

J. Pražák 20.1.2017 7:29

Socialismus vyššího levelu

Jak dopadá dotované "sociální bydlení" by se Kašpárek měl zajet podívat do Chánova nebo do Košic na Luník 9.

Dienstbierovo pochopové z "neziskovek", Marxové, Sobotkové,..., parazitující na tzv. obchodu s chudobou, tedy na podpoře a rychlém množení líných, neschopných (tedy voličů asociální pseudodemokracie) pouze okrádají schopné, brání jim mít větší rodiny a zvyšují počty nezaměstnatelných budižkničemů rozdáváním nezasloužených "dávek". To je cesta do pekel. Kdo nemá možnost si zařídit bydlení, tak by měl mít možnost si za standardních podmínek pronajmout lůžko v noclehárně.

J. Schwarz 20.1.2017 8:26

Re: Socialismus vyššího levelu

Tohle vypadá rozumně. Proč by nejrůznější divné existence měly mít nárok na levnější byty hrazené "veřejností", aby v nich mohli mít více dětí živených také "veřejností" která ostatně z úradku humanistů musí povinně živit i jejich rodiče. Noclehárna jako charitativní počin musí stačit.

M. Šejna 20.1.2017 8:39

Proč by měly mít nárok na levnější bydlení?

protože už ten nárok mají. Žádné nové nároky hrazené "veřejností" mít dle nového zákona nebudou.

Nový zákon měl jen zajistit, aby byznys s levnými pronájmy, dotovaný ze státního rozpočtu, končil v obecních pokladnách a nikoli v kapsách soukromých vlastníků polorozpadlých ubytoven.

J. Kombercová 20.1.2017 8:45

Re: Socialismus vyššího levelu

S těmi voliči to asi nebude tak na beton pro sociální demokracii, víc jak 30% občanů k žádným volbám nechodí... no, asi to nevadí, protože nevolí ani jiné strany. :)

P. Hlosta 20.1.2017 7:29

Či máme centrální dirigismus?!

Já splácel bydlení v družstevce třicet let a bylo to nejdražší bydlení své doby. Byt v paneláku se splácel třicet a více let, k tomu musel člověk být neustále v práci a přes svůj mizivý plat. Nešlo si dovolit luxus ani nové televize a ne proto že by nebyla. Taky nábytek po rodičích a hadry přešívat. Dovolená max u rodiny na venkově, nebo pod stan a autokemp byl drahý. Auto držet bylo náročné nejen že se dala koupit akorát nějaká šunka, ale i pro benzin, takže když už šunka, jezdilo se výhradně dvakrát za měsíc.

Současné rozdávání peněz dříve neexistovalo a nechápu, kde se to vzalo, když máme mít kapitalismus. Rozdat byty? a čí byty?! Byty státní neexistují, když pominu byty pro prominenty. Byty obecní? Kde by je obce vzaly, to si je mají občné postavit v akci Zet?! Kdo zaplatí těm bezdomovcům a sociálně(údajně) slabým to bydlení? Majetní?! Tak zrušte kapitalismus, když se chcete chovat jako v socíku. Centrální dirigismus měl skončit, nabo ne?!

J. Schwarz 20.1.2017 8:31

Re: Či máme centrální dirigismus?!

Přesně tak! Když chce někdo dělat charitu, ať tak činí dobrovolně a za svoje, ne k tomu nutit všechny prostřednictvím státního násilí. Církvím ani "sluníčkářům" přece nikdo nebrání nepřizpůsobivé opečovávat, neměl by to pro ně být problém / pro ty sluníčkáře /, neb dle prostoru který dostávají v médiích jich v jsou ČR miliony.

P. Vaňura 20.1.2017 15:16

Tolik snad ne, ale oni peníze od státu BEROU

a rozhodně nic nehodlají platit ze svého! Oni by akorát přerozdělovali státní peníze za velmi nadstandardní plat!

M. Šejna 20.1.2017 9:05

nejdražší bydlení podle pana Hlosty

pan Hlosta dodnes nepochopil, že v družstevním bytě se neplatí nájemné, ale anuita. Tedy jinými slovy si družstevník splácí svůj vlastní majtekový podíl na majetku družstva. Družstevník je tedy v pozici spolumajitele a nikoli v pozici nájemníka.

M. Drašner 20.1.2017 12:24

Re: nejdražší bydlení podle pana Hlosty

Krom plateb různých fondů, např. oprav, plateb za úklid atd. atd. Krom toho i družstva mohou mít nájemníky-nedružstevníky. Než začnu kafrat, seznám se s realitou.

P. Sulc 20.1.2017 4:06

Ano, at ae obce postaRji, to je v porDKU.

Ale jen o ty, co pracovali a ted nemohou, proto , ze prisli nejak do nestesti, prisli o nohu, tezka nemoc, duvodu je jiste vice. Ale ne se starat o alkoholiky, fetaky, lidi, co nikdy nepracovali ci mohou ale nechteji pracovat, ale take ne o '' maminky'' , vesele v rozkroku, ktere si daji udelat radu fakanu. Znaji jejich tatinky, potvrdi to DNA, a tak at souloznici plati. A jesli tato ''skodna'' vymre, zadne nestesti to nebude

'

J. Schwarz 20.1.2017 8:36

Re: Ano, at ae obce postaRji, to je v porDKU.

Jenže to je potom tak, že se obec postará o ty co se například nepojistili. Podobně stát pomáhá i při povodních a jiných katastrofách které postihnou naráz víc lidí, takže je to všude v médiích a politici mohou exhibovat a dávat na odiv svou "lidskost". Když vyhoří domek jednotlivci, tak má smůlu pokud není pojištěn. Když vyhoří domků naráz sto, postaví nové a věnuje je poškozeným stát.