27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Lež, která zabíjí

Odpor ANO, lidovců i ODS k sociálnímu bydlení stojí na výmyslech a má hmatatelné důsledky: mrtvé v ulicích a rozdělené rodiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 20.1.2017 12:03

Re: Británie náš vzor?

Británie je vzorem v lecčems, ale zrovna v sociálnu a zdravotnictví ne. Thatcherka holt vše nestihla.

I. Mertl 20.1.2017 10:13

No,

nad čím se my movití důchodci tady tak pohoršujeme? Charita sluší obcím a státu od věků. Obecní pastoušky nahrazeny sociálními byty. Že semtam někdo některý z těch bytů vybydlí? Jistě škoda, ale kolik ze státních dotací se rozkrade jinak, to nevadí?

J. Václavíková 20.1.2017 10:26

Re: No,

Vídeň, která vyhrává už leta jako nejlepší velkoměsto, by u těchto mudrlantů splakala nad výdělkem.

J. Kombercová 20.1.2017 10:58

Re: No,

Kolik vybydlí... můžete si udělat odhad. Třeba na Chánově. Městu vyjde levněji takový vybydlený panelák (dům) za nemalý peníz zbourat, milionové dluhy nikdo z bývalých i současných nájemníků už nedostane a perspektiva postavení nebo zrenovování nových bytů, které dopadnou stejně, nikoho asi nadšením nenaplňuje.

Rozkrádání dotací je jiná kapitola, taky nevím, stejně jako u těch sociálních bytů, co s tím.

P. Rudolf 20.1.2017 11:10

Re: No,

Bez charity, která je naštěstí běžnému člověku vlastní, by na tom na světě miliony jedinců byly neskonale hůř, ba mnozí z nich už nejspíš nebyli vůbec. Diskutovat o tom však na Psu se zdejšími zapšlým důchodci je ztrátou času.

J. Kombercová 20.1.2017 11:24

Re: No,

Ano, taky mi přijde, že ty sociální byty budou vlastně charita. Pokud by si je nájemníci alespoň udržovali, když už budou bydlet zadarmo, už to by byl úspěch.

J. Kombercová 20.1.2017 11:28

Re: No,

...jinak máte pravdu, čím jsem starší, tím míň mám ideálů a víc cítím realitu, že prostě všichni lidé nejsou dobří, že je spousta vychcánků, kterým se vyplatí být na dávkách než jít každý den do práce.

Za další, ty řeči, které vedete, jisti si svou myšlenkovou nadřazeností, mi taky přijdou čím dál tím víc jako řeči, jimiž se sami nositelé myšlenek považují za lepší než ostatní. Řeči ostatně může vést každý, nic to nestojí a když vás to naplňuje a máte fakt dobrý pocit, když večer ulehnete a víte, že jste pronesl ten den hodně velkých myšlenek, jistě se vám dobře spí. :)

I. Mertl 20.1.2017 11:50

Re: No,

S prvním odstavce souhlas, všichni to přece známe! A tím druhým jen dokazujete, že ten první je pravda.

J. Kombercová 20.1.2017 12:15

Re: No,

Ale pane Mertle, taky bych uměla být chápavá pro všechny ty, co neuspějí, vždyť to píšu, řeči by mě nic nestály a mohla bych vypadat morálně na úrovni. Pokrytecké, ale v jistých kruzích to dobře vypadá. No a protože se v těch kruzích nepohybuji, píšu to, co si myslím. Pravda bývá trpká.

J. Kanioková 20.1.2017 17:37

:)))))))

P. Rudolf 20.1.2017 12:36

Ano

píšu to, co si myslím a považuji za správné. A taky se podle toho v životě snažím i chovat, pročež rovněž i dobře spím. Chápu, že něco takového je pro vás za hanicí možností a tak si pro dobrý spánek potřebujete jen tak kopnout. Ale jde vám to, to teda jo.

J. Jurax 21.1.2017 0:17

Re: Ano

Inu, v tom případě vězte, že za správné považujete pěkné hovadiny a co si myslíte ... inu, každý jsme nějaký.

M. Prokop 20.1.2017 12:08

Re: No,

Diskuse s agentem Rudolfem byla, je a bude ztrátou času. Lze si však z jeho hlouposti tropit ouchcapky.

M. Prokop 20.1.2017 12:05

Re: No,

Charita je ovšem ryze dobrovolná záležitost. Státní či obecní nařízení je (s)prosté přerozdělování.

M. Prokop 20.1.2017 12:07

Re: No,

Takže, logika: Když někdo státní dotace rozkrádá, není problém vybydlování. Nebo když někteří (hnědočeši) vybydlují, není problém rozkrádání dotací.

Jak to tedy je?

P. Maleček 20.1.2017 10:07

Kašpárek dej bezďákům na párek - ale ze svého!

Pořád státe dej, státe starej se. Jenže stát má jen to, čím přes nafouklé daně a povinné platby trestá ty, co se o sebe chtějí a umí postarat sami. A sebere jim téměř polovinu toho co si vydělají (kde jsou ty časy kdy prý krutí feudálové vymáhali ze svých poddaných desátek, tedy jen desetinu jejich příjmu - dnešní prý demokraté jsou 5x krutější).

Ale dobroserům ala tenhle Kašpárek ani to nestačí. Chtěli by od těch co se o sebe umějí postarat víc a víc pro ty, co solidarity těchto lidí zneužívají k svému bezpracnému a povalečnému životu. A že pak přitom zbude i na bezpracné žití dobrosera Kašpárka a jemu podobných a i těch co se předvádějí jako prý sociální demokraté, je mimo jakékoliv pochyby.

Když už je Kašpárkovi bezdomovců (povětšinou prostě i za cenu bídy po absolutní svobodě toužících lidí) tak líto, tak ať z toho co si svou prací vydělá koupí dům a tam za své provozuje středisko pro bezdomovce. Až pak pochopí, že mnozí než aby vlezli do baráku, kde se musí podřídit řádu, raději venku svobodně zmrznou.

J. Urban 20.1.2017 9:53

No, celej ten systém je podobný tomu, jako

když byste chtěl lidém s IQ kolem 60 vnucovat či darovat vysokoškolský diplom. Ale co to plácám, i to už tu možná je - nebo díky nějakému inkluznímu nařízení z Brusele brzo bude :-(

Jinak bych autorovi doporučoval, aby si jel prohlédnout výsledek projektu sociálního bydlení do Chánova, velmi poučné.

F. Doušek 20.1.2017 9:53

Kašpárku, vy jste

kašpar.

M. Moravcová 20.1.2017 9:45

Když píšete

o Praze, myslím, že nikdo v Praze nemusí být bez střechy nad hlavou. Při projíždění Prahou je vidět desítky ubytoven, kde vybírají 120,- Kč z noc. To je 3720,- Kč měsíčně. Sociální dávky u těch, co opravdu, ale opravdu dělat nebudou jsou cca 5.000,-. Je to lepší než v mrazu pod mostem a aspoň se bude ten sociální občan snažit, vydělat si nějakou korunu a neprochlastat všechno. Jinak pro pana Kašpárka - stát žádné peníze nemá, má jen to, co zákonně ukradne daňovým poplatníkům.

I. Mertl 20.1.2017 10:05

Re: Když píšete

Tak tak, ukradne, ale pak rozdává na všechny strany, přičemž nejvíc dostanou ti, co jsou se "státem" zadobře, viz dotace firmám vašeho Andreje, které z toho dotačního nákladu tvoří jeden z největších balíků. A, mimochodem, charita měst i vesnic má staletou tradici a je normální v celém civilizovaném světě. A ještě, ty sociální byty jsou určeny především pro rodiny - a Vy sama, humanistko, byste se s dětmi nastěhovala do jedné z těch ubytoven?

J. Václavíková 20.1.2017 10:21

Re: Když píšete

Taky žasnete, jak Češi nejsou schopni ,,objevit Ameriku", co už dávno všude funguje? Psa by člověk opravdu, ale opravdu neměl číst, aby nepropadl beznaději!

Kromě toho, co píše pan Kašpárek (velice správně a mrzí mě, pokud se k tomu KDU skutečně staví takto), bych měla ještě jeden návrh. Pro opravdu nepřizpůsobivé mít ještě něco na způsob holobytů se studenou vodou, aby děti chronických neplatičů nemusely být přesouvány do DD, kde na ně pak stát platí astronomické náklady a přitom jim vezme citové zázemí. Ať se potom snaží postavit na nohy a přesunout se do bytů lepších.

F. Doušek 20.1.2017 10:24

Re: Když píšete

Zkuste se poptat lidí v Chrastavě na soužití s obyvateli sociálních bytů v objektu Kovák. Ještě dnes, po 7 letech od úplného "vybydlení" tohoto objektu, mají živé vzpomínky.

J. Václavíková 20.1.2017 10:30

Re: Když píšete

Mám to kousek od čunkobytů a trochu jsem zajímala a poptávala sociální pracovnice tamtéž. Proto navrhuji jako další (motivační) stupeň ty holobyty. Abyste mi rozuměl. Čunek zavedl praxi nájemní smlouvy na dobu určitou, což celkem fungovalo. Pak to starostka zrušila a uzavřela smlouvy na dobu neurčitou. Teď stojí před problémem, jestli neplatiče vystěhovat a sebrat jim děti, nebo je nechat neplatit a spustit lavinu. Prostě, tohle jednoduché řešení nemá.

P. Smatlak 20.1.2017 10:28

Re: Když píšete

I. Mert Přesně tak ale tady se mluví,že prý pro bezdomovce,což je blbost a nesmyssl ale pokud se bude tento stát v čele s Babišem a jemu podobnými holomky chovat tak jak se chová tak těch bezdomovců přibude ale ne těch co nám je stále ukazují v médiích ale rodin a to i slušných a normálních co pracují a starají se a to proto,že na bydlení,myslím to předražené nebo na koupi bytu nebudou mít a nebo, jak je to tady dnes, se nastěhují někam do pronájmu za astronomické sumy i když je místně obecné nájemné akceptovatelné a přijatelné ,,. raději bude stát doplácet těm pronajimatelům ty přemrštěné ceny za ten pronájem a to opět z našich daní a je to o dosti dražší než ty byty se sociálním nájmem.Opět se platí podvodníkům a fakticky lichvářům ,i když je tady podle zákona lichva zakázána a je to trestný čin.

J. Václavíková 20.1.2017 10:33

Re: Když píšete

Ještě bych dodala, že ti ,,neslušní" bezdomovci často vznikají i z těch slušných, a to procesem ztráty naděje, že se něco může zlepšit.

M. Moravcová 20.1.2017 14:03

Re: Když píšete

já se celý život snažím nebýt na nikom závislá. Stát mi nikdy nedal ani korunu. Tak mi polibte perdel.

P. Lenc 20.1.2017 9:41

Tak mladej

a už tak blbej.Jakákoliv diskuze s takovým kašparem opravdu nemá cenu.Nakonec, níže diskutující to udělali i za mně.

J. Chaloupka 20.1.2017 9:17

Za prvé právo umrznout má každý.

Za druhé měli bychom se vrátit k rozumu našich předků, zavést domovské právo a postavit v každé obci chudobinec. Ostatně ani na Zilvarovi to žádné škody nezanechalo, stal se pěknou literární postavou. Dodnes se o něm čte.

R. Tichý 20.1.2017 9:04

Pisálek kašpárek

Nemá cenu polemizovat, tak snad jen:

Těch 6 umrzlo proto, že nebyli ochotni neopít se, umýt se a dostavit na noclehárnu. Takže Kašpárku, můžeš obcházet bezdomovce a přesvědčovat je, ať se při mrazech zachovají rozumně.

A se svými hatefree přáteli kup nemovitost a provozuj ji k obecnému blahu dle svého přesvědčení.

M. Prokop 20.1.2017 9:28

Re: Pisálek kašpárek

Stačí neopít se, umyjí se na noclehárně, chtějí-li.