14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bob 13.2.2009 0:45

Krucinal

Tak ten clanek v pohode ctu a nahle si uvedomim u slova "akcentace", ze kdybych umel jenom cesky, moc bych tomu textu nerozumel. Jako kdyz mse byla slouzena latinsky. K.H. Borovsky by vas asi nepochvalil

bob 13.2.2009 0:33

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Je opravdu pozoruhodne a nepochopitelne, ze clovek s nazory pana Grebenicka muze byt zvolen do parlamentu v jakemkoliv demokratickem statu.

Čtenář 13.2.2009 0:15

O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Losovala ČSSD, kdo bude tentokrát přeběhlík?

V uplynulém týdnu Poslanecká sněmovna hlasovala o vládním návrhu zahraničních vojenských operací České republiky na rok 2009.Na výsledek se čekalo s napětím. Obdobný předchozí návrh totiž sněmovna na konci roku přičiněním poslaneckých klubů KSČM a ČSSD neschválila. Vláda proto nyní v přepracované variantě poněkud snížila počet vojáků vysílaných do Afghánistánu. Znovu ale setrvala na jednom zřetelně protiústavním kroku. A to na pokračování účasti českých vojáků v barbarské válečné akci vlády Spojených států s krycím názvem Enduring Freedom.

Zejména tato soukromá americká válka, která probíhá mimo rámec NATO a od počátku i mimo kontrolu OSN, byla v konci loňského roku důvodem k tomu, že jak poslanci KSČM, tak i ČSSD hlasovali proti vládní snaze rozšiřovat počty vojenských jednotek Armády ČR v Asii. Je totiž veřejně známo, že právě v operaci Enduring Freedom se americká armáda dopouští těch nejhrubších porušení ženevských konvencí a páchá nejzávažnější válečné zločiny. Za barbarství této podle názvu věčné či trvalé válečné operace už byla americká administrativa opakovaně kritizována nejen humanitárními organizacemi i spojenci z NATO, ale dokonce svým vazalem - afghánským prezidentem Karzáím. Bezhlavé pobíjení a bombardování civilistů, útoky na civilní sídliště logicky vyvolávají nesouhlas světové veřejnosti a jsou jednou z hlavních příčin toho, proč odpor proti vojenské přítomnosti nejen USA, ale i ostatních cizích armád v zemi narůstá.

A jak tentokráte dopadlo hlasování v Poslanecké sněmovně? Do poslední chvíle si vládní koalice nebyla jista, že dá dohromady potřebných sto jedna hlasů z vlastních řad s výpomocí dosud získaných sociálnědemokratických přeběhlíků. Přece se jí to ale podařilo. . 

12. února 09, Miroslav GREBENÍČEK, poslanec (KSČM)