14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xtl 13.2.2009 9:49

Re: mlčící protiradarová většina

K tomu slouží známé důvěřuj, ale prověřuj. Kdo má být tím budoucím agresorem? Diskutovaný je například Írán, který po zkušenostech s agresí USA proti Iráku pod lživou záminkou existence zbraní hromadného ničení zřejmě dospěl k názoru, že možnou ochranou může být vlastní odstrašující jaderná síla. Kdyby ji však použil pro agresi, znamenalo by to se vystavit zničujícímu protiúderu.

NevericiTomas 13.2.2009 9:41

Re: mlčící protiradarová většina

Mirove dohody a jadrne odzbrojovani :-D a na Kremilka s Vochomurkou taky veris? Ja se jen bojim, ze kvuli dementum jako ty me jednou navlecou do munduru...

Bubik 13.2.2009 9:26

Re: mlčící protiradarová většina

tak si tak matně pamatuji, jak kdysi Stalin a Hitler uzavřeli jistou smlouvu o přátelství a hranicích. I tam se její účastnici k něčemu zavázali.

Což platilo do doby, dokud se to agresorovi hodilo.......

Figel 13.2.2009 9:24

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Bohužel, stále to není vtipné. Zkuste těch smajlíků přihodit ještě deset, možná to aspoň zastře ono do očí bijící poznání, jak moc jste mimo.

Bubik 13.2.2009 9:23

Evropa se velmocí nikdy už nestane

na to má příliš mnoho parciálních zájmů.......

Vondra 13.2.2009 9:21

Havlíček

Nic proti článku, jen škoda a trapné, že tento autor je jakkoliv spojen se jménem muže bystrého a chytrého, Karla Havlíčka Borovského

Viktor 13.2.2009 9:17

Re: mlčící protiradarová většina

No a tady je ten problém. Všichni ve světě se snaží zajistit svoji vlastní bezpečnost. Akorát v Evropě je zvýšená koncentrace sebevražedných debilů toužících po míru pro všechny.

Jenže co svět světem stojí, vždycky znamenal dobrý štít podstatně lepší obranu než jakýkoli cár papíru (papyru, pergamenu ... ).  Po doplnění velkým klackem jde o moc dobrý obranný prostředek. Proč by to zrovna odteď mělo být jinak?

Frank 13.2.2009 9:03

Re: mlčící protiradarová většina

A to je, jak se zdá, problém pro modré straky. Skoro bych řekl, že jim mírové dohody a jaderné odzrbojování vadí.

Mistr Jan Hus 13.2.2009 9:03

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Nemohu býti vypatlaný neb nepatřím mezi modrý fan klub. ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D Pátá kolona USA neví co dál, pokyny ze CIA přes Vondru nedošly? 8-o;-D;-D;-D;-D;-D

Václav 13.2.2009 8:51

Re: "akcentace",

Jenže tak trochu za hlupáka jste ovšem v tu chvíli tak leda Vy vážený. Nechci obhajovat nějaké mlácení titulama kolem sebe. To ani v nejmenším. Sám za sebe omezuji užívání na úřední styk, kde je to nutné a možná tak ještě na zdravotnictví, protože tam si na to potrpí. To mi na tvrdo doporučil můj známý - lékař. Na druhou stranu je ale třeba si uvědomit, že titul magistra znamená plnohodnotné vysokoškolské vzdělání zpravidla přírodovědného nebo jiného netechnického směru, tam se stále používá Ing., zakončené obhájením diplomové práce a státní zkouškou.

Václav 13.2.2009 8:43

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Ne, on není kus vola, on je celej vůl, a korunovanej k tomu.

Tx 13.2.2009 8:27

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Co se týče slova "pan", v zemích neslovanských, kde neexistuje přechylování (t.j. "-ová) je Mr. a Mrs. nutné, aby se vůbec vědělo, zda jde o chlapa či o ženskou (proto  i za války psaly noviny Mr. Hitler). Tady je většinou oslovení "pan" výrazem jakési (někdy jen částečné) úcty, příp. oslovení v případě, kdy neznám jméno  (např. si dovedu představit "řekněte to ještě jednou, pane, a dostanete do držky", i když uznávám, že je to poněkud archaické, dnes by to znělo spíš "řekni to ještě jednou, vole, a ...").

xtl 13.2.2009 8:21

mlčící protiradarová většina

Autorova snaha o označení odpůrců americké vojenské přítomnosti za mlčící většinu je pouze jeho zbožné přání, skutečnost byla taková, že se protiradarových akcí účastnilo řádově tisíckrát více lidí než akcí zastánců americké vojenské základny v Brdech. Všechny argumenty proti radaru nemá smysl stále opakovat, podstatné je, že lidé dobře chápou, k čemu by měl systém po vybudování sítě radarů a antiraket sloužit (pokud by byl vůbec funkční), totiž k zajištění beztrestnosti útočníka, jestliže se rozhodne zničit odstrašující jaderný potenciál druhé strany. Z tohoto hlediska by mohl pomoci zlepšit vojenskou bezpečnost pouze těm, kteří si to mohou technologicky a finančně dovolit, nikoliv všem lidem na Zemi. Proto je důležité splnění Smlouvy a nešíření jaderných zbraní, v níž se její vlastníci zavázali k jadernému odzbrojení.

j 13.2.2009 7:45

Re: Zastupitel ODS jako místní gubernátor poslal policii na petiční stánek

Velice poučné si to přečíst. Jsem zvědav z čeho příště uděláte kauzu.Oni si dovolili říct, že je to obraný radar vždyť každý ví , že je to útočný radar;-D

GRUNTORÁD 13.2.2009 7:21

Re: "akcentace",

NEEE TO JE MEGERA!

GRUNTORÁD 13.2.2009 7:19

Re: Je vubec mozne,

no právě, ale kam????????

GRUNTORÁD 13.2.2009 7:18

Re: Tak to máš smůlu?

MISTR KŘIČÍ Z PLAMENŮ, Z POSLEDNÍHO DECHU U U U uuu!

Kiri 13.2.2009 6:54

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Ježíši Krtiste, vy jste ale kus vola ! !;-O

Emilio 13.2.2009 6:35

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Dej si vždycky po ránu dvě lžičky bromu, to tě uklidní, ty vypatlanče

Mistr Jan Hus 13.2.2009 6:29

Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

;-D;-D;-D;-D;-D

karel 13.2.2009 6:14

Evropská integrace?

Pche, nastává hodina Sírael.

Paul Sulc 13.2.2009 3:46

Re: "akcentace",

Nastesti se v Americe, a,myslim i v Anglii, moc na tituly netrpi, na rozdil od stredni Evropy. Nekolik let sem v pistol clubu nevedel, ze asi tri z padesati lidi maji PhD. Proste to byl Jim , Bob, George. V Cesku olt stale funguje stare Rakousko. Ale snad uz se nerika  pani doktorova, pani vrchni inzenyrova, ci pani obchodni radova. Treba to jeste prijde.

bob 13.2.2009 2:20

Re: Je vubec mozne,

Pane Drevorubce,

Jestli si toto opravdu myslite o Ceskem narodu, prchejte dokud je cas. Otazkou je: ale kam?

bob 13.2.2009 2:16

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Pane Miku,

At je pan Grebenicek jakykoliv, otazka je, jak je mozne, ze po 40letech komunismu se najde dosti volicu aby mohl byt ve snemovne.

Co se tyce slova "pan", V CR neziju uz od roku 1967. Zde je zvykem  se tak oslovovat a neni to nezbytne  projev ucty k oslovenemu. V novinach se pise zpusobem: "pan Charles Johnson byl shledan vinnym a odsouzen k smrti". V CR se mluvi o heparinovem vrahovi Zelenkovi pred tim nez byl vubec obzalovan.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 13.2.2009 2:15

Re: "akcentace",

Urcite. Znam mnoho lidi s titulem Mgr., ale malo z nich ho pouziva v beznem zivote. A vsichni tito rozumni magistri tvrdi, ze pokud nekdo Mgr. pouziva v beznem zivote, pak to opravdu znamena Magor. Ja si z takovych magoru delam svoji soukromou lekgraci. Driv totiz Mgr. meli jen lekarnici a tak kdyz se mi nekdo predstavi jako Magistr XY, tak hned opacim "a vy jste lekarnik?" Udelam hloupy oblicej a uvnitr se bavim, jak se dotycny snazi vysvetlovat, co ten titul znamena ;-D

Drevorubec 13.2.2009 1:39

Je vubec mozne,

ze lidska (nebo lepe receno nelidska) kreatura se jmenem Grebenicek jeste chodi po povrchu zemskem. Stale se vice a vice potvrzuje, ze misto sametu se na komouse mel pouzit velice hruby "smirglpapir". Dnes toho tajne vsichni litujeme, ale je pozde! Nebude dlouho trvat a tato lidska zruda  s prisluhovaci bude zase ceskemu narodu vladnout a bude ho drzet na dalsi dlouhou dobu na kolenou v desetimilionovem koncentraku obehnanem ostnatym dratem. Vsechno je na nas v pristich volbach! Bohuzel poznavam, ze cesky narod je nepoucitelny.

Borek@exil 13.2.2009 1:38

Re: "akcentace",

Krasny slovo! Este hezcejsi nez kdysi slavny "chozrascot"! Skoro tak hezky jako "predator". Nejlepcejsi je ale furt ta zkratka Mgr. To je jako ze magor?

Z 13.2.2009 0:57

Zastupitel ODS jako místní gubernátor poslal policii na petiční stánek

Demokracie ála ODS. Zastupitel za ODS v Jihlavě v České republice nezná a nedodržuje pravidla demokracie a chová se jako místní gubernátor.

http://www.nezakladnam.cz/cs/1452_zastupitel-ods-poslal-policii-na-peticni-stanek

mik 13.2.2009 0:47

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Nedegraduj slovo pan spojením s Grebeníčkem. Tam je na místě pouze odporný levičácký titul soudruh.

mik 13.2.2009 0:46

To je ale šílený blábol

Rv