14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hank bukowsky 13.2.2009 13:25

KH Borovský

se opět musel pozvracet za to, že jeho jménem nazvali instituci z níž vycházejí podobné protilidové agitky

Evolucius 13.2.2009 13:22

Re: Radar nebo letiště!?

Navíc Ruská armáda za Napoleona byla jistě plná Gruzínů,Ukrajinců i Kazachů.Prostě už vás tu nechceme ani ušmudlaný rusáky,ani falešný amíky...Ivane uže nět!A tuhle demagogii by nedal dohromady snad ani RANSDORF a to je nějakej citovač druhých bez vlastního mozku...

Jenyk 13.2.2009 13:18

Re: Problémy propagandistovy.

"Kdybychom lidem řekli pravdu, tak nás přece nikdo nebude volit" neřekl Topolánek, ale Gurcsányi. Nelžete.

gerontusinza 13.2.2009 13:08

Odskákali si to vždycky.......Re: Problémy propagandistovy.

díky 38 roku, díky 42-44 roku i díky  48 a 68 roku......  vždy si o nás někdo chtěl otřít boty a teď USA jakbysmet.,  Poláky hodili přes palubu stejně jako nás,,,,, viz demarkační čára a způsob jejího vymáhání..... prostě odepsali a dnes by z nás chtěli udělat jen místní lidské štíty se lžemi tak prostinkými že jen idiotovi a náckovi vašeho formátu lahodí......:-/  

Jirka Stejskal 13.2.2009 13:04

Re: Problémy propagandistovy.

Mily Ivane, kdes nechal Volodu? A Nataschu? Ta dobrodruzna akce je napriklad tato: Iran odpali na USA raketu (nevi se, jestli je jaderna), radar u nas ji odhali a antiraketa od Plaku ji sestreli. No hruza co? To 'sme si zadali, to 'sme panecku nesli riziko! Co kdyby si Ahmadinerad vsiml, ze nelezime celem k zemi, to by byl prusvih, ze?

Jeste me napada dalsi dobrodruzna akce: Ahmadinerad - aby si zajistil, ze raketa doleti, vypali nejdriv raketu na radar. Ten to zjisti a antirakety od Polaku raketu sestreli. Ty jo - to jsme si dovolili moc - branit se. To by teda bylo fakt fatalni, kdyby se nam to stalo.

Marat 13.2.2009 12:59

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Opravdu nikomu do zadku nelezeš. Nemusíš , neboť ti s toho ruského zadku trčí jen hlava. Proč by jsi tam ještě lezl, když tam celý jsi.

Jirka Stejskal 13.2.2009 12:58

blahoslaveni chudi duchem, nebot vase je kralovstvi nebeske

to by na podobny blabol rekl muj deda a ja s nim souhlasim. Evropa ze se ma stat velmoci? a jak by to asi chtela udelat? Tim ze ostatni velmoci ukeca? To snad jedine. Vsak ji taky nikdo nebera vazne - tedy pokud zrovna nepotrebuje od Evropy prachy  (palestinci).

Marat 13.2.2009 12:57

Re: Problémy propagandistovy.

Nu Ivane Ivanoviči, já bych nikdy nepustil žádného českého vojáka k vojenským tajemstvím NATO. To bychom tomu dali, pustit k tomu důležitému radaru české lidi. To radějí nic. Až někdy v budoucnu dojde v Europě ke klání, tak jen ať si češi všechno odskáčí sami.

ps 13.2.2009 12:37

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Ty už tam seš. Především bys měl vylézt a smířit se s realitou.

gnomon 13.2.2009 12:32

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Diskutujme k věci a ne o tom jak se máme oslovovat, nebo jak se oslovují lidé v Americe, nebo čím je a nebo co dělá pan Grebeníček. Že by Murpfyho zákon? Mě ještě nikdo přesvědčivě nevysvětlil proč jsou cizí vojska v Afganistanu.   

gerontusinza 13.2.2009 12:27

Lépe bych to neformuloval vy bolševiku jako já.....Re: Problémy propagandistovy.

R^R^R^;-) Jenbych je´ště dodal,  radši bych na to měl referendum..... Proč? Inu aby si ti magoři co jej chtějí museli namáhat hlavinku se skutečně pravdivým vysvětlením a nikoli žvásty které předesílali tomu "nemyslícímu póvlu" tam dole....... jenže na to právě ODSka a spol dojela, ten "póvl" myslí.....;-D

Mistr Jan Hus 13.2.2009 12:26

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Ale já přece, na rozdíl od tebe, nikomu nikam nelezu. :-)

ps 13.2.2009 12:25

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Vylez z putinovy prdeIe, možná se ti pak rozjasní.

Ivan 13.2.2009 12:15

Re: Radar nebo letiště!?

Neuvedl jste, co konkrétně považujete za překrucování. Všechno jsou to přece všeobecně známá fakta. Nebo Stalin nebyl Gruzínec nebo jak?  Nebo si myslíte, že například Češi v mocnářství byli pod vládou Rakušáků současného Rakouska? Že mocnářství bylo totéž co je teď Rakousko, jeho právní nástupce?

V SSSR byli židé jednou z mnoha národností a měli tuto národnost uvedenu ve svých papírech. Měli skutečně Stalinem přidělenou svou republiku na Sibiři, v kraji sice vemi  krásném a dokonce i úrodném (Altaj), ale bez osídlení a židé tam nežili (dokonce aní lágry Gulagu tam nebyly). Takže vystěhováni tam nebyli. Protože v SSSR v mnoha republikách byl silný antisemitismus a SSSR to nezměnil a antisemitismus se nejvíce projevoval na venkově, byl pro židy snesitelný život jen ve velkých městech. Moskvě, Leningradě, Kijevě, Lvově, Minsku, Oděse. Židé, jak je známo, mají náboženstvím jistá povolání zapovězena a tedy se soustřeďovali na povolání jako lékaři, vědci, právníci, novináři a úředníci, případně obchodníci (i když obchod v SSSR byl redukován na distribuci zboží). Bezvýhradně všichni (i na Ukrajině) mluvili rusky a ruštinu považovali za svůj rodný jazyk. (To jim například na nacionalistické Ukrajině taky komplikovalo život.)

Nesměšujte propagandu s historií. Vědomosti v propagandistických příručkách nenajdete. A pokud máte tendenci věřit historické literatuře jen tzv. "ze západu", tak i tam najdete mnou uváděná fakta. Musíte ale číst historickou literaturu seriozních vědců, ne politické pamflety.

Honza II 13.2.2009 12:11

Re: Problémy propagandistovy.

Dívám se na celou věc stejně jako Ivan - ale pár fanatiků vás Ivane bude posílat na sibiř,ale to nic,časem jim to taky dojde.:-D:-D

Mistr Jan Hus 13.2.2009 12:10

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Ne Rusákům, ale Rusům, když tak. Ale pátá kolona zde nedělá pro Rusy, proč také?! Ale pro teroristy z USA. ;-D

nup 13.2.2009 11:50

Re: Problémy propagandistovy.

R^ a počítejte, že Vám vynadají do bolševiků. Takhle přesně popsat stiuaci, to se nedělá. ;-)

VLK 13.2.2009 11:47

Re: Radar nebo letiště!?

No tak v rámci toho překrucování pravdy ještě můžete tvrdit, že se ten stát jmenoval Komunistická internacionála a že SSSR byl jen jedním z jeho vazalů. Pokud já si pamatuju, tak ruští židi, pokud nebyli vyvražděni Němci, Ukrajinci a dalšími, dostali svůj kus země v nejnehostinnější části Sibiře někde za Bajkalem a byli vystěhováni tam.

ps 13.2.2009 11:42

Re: Radar nebo letiště!?

Jo a za první světové války válčili němci s němcema, jelikož Romanovci byli vlastně německý rod.

Kdy těm komoušům konečně dojde, že taková ubohá demagogie je pro smích. Sověti byli prostě rusáci, to je neoddiskutovatelné.

VLK 13.2.2009 11:39

Re: Havlíček

No, já bych proti tomu nic neměl, ta socdemácká akademie se taky jmenuje po někom, s kým nemá pranic společného. Jen to, že to Havlíčkovo jméno ani napsat neumí, to je ten problém. To není jako s Komenským. Borovský je pouze pseudonym, přezdívka či přízvisko, ne příjmení. Příjmení je Havlíček. A proto by se nemělo zkracovat na pouhé H., to pak vypadá jak jméno zločince z černé kroniky.

ps 13.2.2009 11:38

Re: Co bude pátá kolona dělat?

To co dosud, lézt rusákům do prdeIe.

Ivan 13.2.2009 11:32

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Jde o to, jestli uvedená tvrzení jsou pravdivá, ne o to, kdo je říká. A ta tvrzení pravdivá jsou, je to prosté konstatování faktického stavu věci.

I kdyby pravdivé tvrzení sděloval desetinásobný vrah, na pravdivosti tvrzení to nic nemění. Protože ale modří ptáci používají místo logiky učebnici propagandy, tak se řídí poučkou: "když nelze napadnout sdělovaná fakta, protože jsou zjevně pravdivá, je nutno napadnou osobu toho, kdo je říká".

Pamětník 2 13.2.2009 11:25

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Asi Vám budu oslovením soudruh oponovat.V době mých studií ve Zlíně,jsme měli češtináře pana doktora,profesora,ing.Houdka.Podotýkám,že to bylo v roce 1954.V té době bylo po nás žádáno oslovovat učitele slovem soudruh.Právě pan Houdek,nám vysvětlil,že soudruh je vlastně kamarád a přítel.Vzápětí nás požádal,abychom ho takto netitulovali,že tak dobří kamarádi nejsme.Proto jsme ho oslovovali pane profesore,inženýre,doktore ,nebo jenom pane Houdku.Snad si ještě někdo na tohoto staršího a velmi inteligentního člověka,kterého jsme si velmi vážili vzpomene.Slovo soudruh bylo degradováno minulým režimem.:-);-(

Ivan 13.2.2009 11:23

Re: Zastupitel ODS jako místní gubernátor poslal policii na petiční stánek

U ODS mně už neudivuje nic.  Ve své chtivosti peněz jsou schopni naprosto čehokoliv.

Ivan 13.2.2009 11:20

Re: Je vubec mozne,

Zase jeden, který nechápe, že demokracie je o tom, že každý má právo svobodně hlásat svůj názor, ať je jakýkoliv. Takže například je ostudou ČR, že zakazuje názory tzv. rasistické, šovinistické, nenávistné, komunistické atp.. Navíc, nikde není definováno, co je to takový "komunistický" názor nebo "rasistický" názor.  Tedy postup vlády ČR (současné i minulé) si nijak nezadá s bolševickým přístupem, kdy byly taky zakazovány názory, tehdy "protispolečenské".

Demokracie přežije takřka všechno. Co ale nepřežije určitě, to jsou zákony na ochranu demokracie.

Ivan 13.2.2009 11:14

Re: mlčící protiradarová většina

Předtím ovšem uzavřeli jakousi dohodu Francie, Velká Britanie a Hitler s Mussolinim a to na úkor ČSR, potom zase uzavřeli jakousi dohodu Rooswelt, Churchill a Stalin. Takže nevytrhávat z kontextu. Dohoda Hitlera se Stalinem byla jen reakce SSSR na Mnichovskou dohodu a jako taková byla prozíravá. Neumožnila sice SSSR tolik času na vybudování armády, kolik si Stalin přál, ale agresi Hitlera přece jen o něco oddálila.

Ivan 13.2.2009 11:08

Re: Radar nebo letiště!?

Ruská armáda byla v českých zemích naposledy za napoleonských válek.  Po roce 1945 jsme dostávali pohlavky a kopance nejdříve od Gruzínce Stalina, pak Ukrajince Chruščova, potom Kazacha Brežněva.  S výjimkou Stalina, jehož katem byl taky Gruzínec a to Berija, všichni ostatní měli většinu své politické administrativy složenu z ruských židů. A zastupovali stát, který se jmenoval SSSR a jedna ze zemí, které SSSR okupoval bylo i Rusko. Od koho a kdy dostával kopance Evolucius tedy skutečně nevím. Nezdálo se mu to?

Ivan 13.2.2009 11:03

Problémy propagandistovy.

Když diplomat řekne "ano", znamená to "snad". Když diplomat řekne "snad", znamená to "ne". A slovo "ne" diplomat neříká.  Takže nová administrativa USA řekla o radaru "snad".  Vládní propagandisté a přisluhovači Bushovy agresivní politiky budou ještě nějakou dobu tvrdit, že radar se postaví a "Češi pochopí odklad o několik let", jako by Češi radar kdy chtěli. Prostě vláda bude i dále lhát, protože pravicová politika je ze zásady postavena na lži. "Kdybychom lidem řekli pravdu, tak nás přece nikdo nebude volit", sdělil ve slabé chvilce Topolánek.

ČSSD se možností radaru na českém území skutečně začala zabývat - pravda na žádost americké strany. Ani já bych nebyl proti radaru, pokud by byl radar obsluhován českými vojáky, byl pod velením české armády a rozhodováním české vlády a USA u radaru měly pouze svoje poradce nebo pozorovatele. Takový radar by pak byl začleněn do systému obrany NATO. S tím by asi souhlasila většina obyvatel, protože to by bylo o spolupráci s NATO a USA.  A v těchto intencích jednala ČSSD.

Radar pod nekontrolovaným velením USA není o spolupráci mezi ČR a USA a NATO, ale o tom, že se z ČR stane banánová republika ovládaná z USA. Je přece nepřípustné, aby ČR byla nějakou nezodpovědnou dobrodružnou akcí americké administrativy zatažena proti své vůli do konfliktu, který je proti zájmům ČR a aby čeští občané vlastními životy vykupovali zisky amerických zbrojařských koncernů.

Mistr Jan Hus 13.2.2009 10:53

Co bude pátá kolona dělat?

;-D;-D;-D

Evolucius 13.2.2009 10:14

Radar nebo letiště!?

Kocourkovští nevědí od koho budou dostávat pohlavky a kopance do zadku...bude li to bota z USA,nebo zase laptě Rusa...