6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kvůli zisku zničit zemi

Firmy, korporace či finanční skupiny mohou v zahraničí investovat konzervativně, tj. uvážlivě, anebo rizikověji, tj. dobrodružně. Prvním případem jsou investice do zemí se stabilními a předvídatelnými režimy, vládou zákona a jasným právním a ekonomickým řádem. Zisky to přinese předvídatelně stabilní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 16.1.2015 16:24

Re: Jeví se mi to naopak.

Zpočátku jsem měl pocit, že pan Joch prozřel a píše o nátlaku lidí, jako je Soros na západní vlády, o podílu Madeleine Albright na podnikání v Kosovu, podílu rodiny Bidenových, Andrzeje Kwaśniewského a dalších na podnikání na Ukrajině atd. atd., ale to by bylo naivní. Pan Joch má svoje klapky na očích už pevně přirostlé k hlavě.

B. Jelínek 15.1.2015 17:10

Pane Joch

kam kdo investuje by měla být jeho věc a žádný stát, politik a jiný budižkničemu by mu do toho neměl kecat.

Pokud vím, na Krymu proběhlo referendum s tím, že většina nechce být součást Ukrajiny ale Ruska. "Jedinej" problém byl, že soudruhům z Evropského svazu se to nelíbilo, protože to prostě oni "nepovolili" a protože Putin a zloun a musíme s ním bojovat.

Prostě občani udělali secesi a krátkej proces s UA a všichni, tj. kdo nejde s námi jde proti nám, se můžou vzteknout resp. spíše posr.t.

J. Schwarz 14.1.2015 23:32

Re: Typické svádění všeho špatného na Rusko

NATO se netouží rozšiřovat na východ. To sousedé Ruska s ním mají tak špatné zkušenosti, že chtějí do NATO za každou cenu...

P. Mach 14.1.2015 21:59

Ano, některé lidi nasere, když jim ten

jejich vysněný červený svět je přepisován na jinou barvu. Nácek putin nikoho nevytočil, akorát nechal pozabíjet dost lidí. Jediný kdo se vytočil jsou jeho poskoci, když je na jeho zločiny upozorňováno.

P. Mach 14.1.2015 21:55

4% populace je naprosto normální, každopádně

ve srovnání s tebou, milovníkem putinovy řiti.

Š. Hašek 14.1.2015 21:32

Re: Typické svádění všeho špatného na Rusko

Souhlas s panem Podrackým.

Š. Hašek 14.1.2015 21:31

Re: Číst něco tak slaboduchého

Asi tak, pane Pavlasi.

Š. Hašek 14.1.2015 21:30

Re: ""Toho si buďme vědomi a řekněme to naplno.""

Opravdu se podivuji, že svět by opravdu šel přepsat do černobílé. Počítač s programem a některé hlavy to to ovšem snadno dokáží.

Už to bije do očí. Dávno. Mainstream. Černá/bílá, ikona/ovar. Pardon, to mi nějak uklouzlo

Maoisty z bruselu a banderovce z majdanu musel nový velice vitální ruský car opravdu vytočit. Nemluvě o socialistovi snědé pleti z USA.  A přitom byl (ten car jako) druhý na tahu - to bývá často výhoda, spolu s chladnou hlavou.

Divím se opravdu, že i pan Joch píše takovéhle agitpropčlánky.

Š. Hašek 14.1.2015 21:19

Jeví se mi to naopak.

Za rok si to ujasníme. 

A budeme i trochu přepisovat charakteristiky (tedy jako dnes těch demokratických představitelů EU, demokratických představitelů "nové" Ukrajiny, a bolševického diktárora Stalina - protože mnozí jsou o padesát let pozadu a furt si pletou jména).

Možná, že konečně bude "jen" Rusko a president Putin. Vrazi Židů ze severozápadu Ukrajiny budou o žebrotě (vlastní blbostí). A východ Ukrajiny najednou pochopí, že pod carem bude/bylo lépe, Evropa daleko, Moskva blízko. A nemusí to být rovnou změnou hranice, jen se nebude už tak blábolit.  A možná i náš kníže bude šetřit výkřiky obdivu nad majdanem.

A bruseláci budou tisknout bankovky a nuceně vykupovat padlé banky. A Hussein Obama taky už vlastně dávno nebude přivádět k jásotu evropská náměstí.

Pan Joch to "říká naplno". Tak jo, pane Jochu. Svět není černobílý. Myslel jsem, že  právě Vy to velice dobře víte.

A. Reček 14.1.2015 21:16

Re: Dobrý článek.

Je to tak a kdo teď nebyl na Ukrajině chvíli, nechápe příčiny tamního odporu vůči Kremlu.

J. Mrázek 14.1.2015 20:21

Jste ukázkou slovenského primitiva.

Ještě že je většina slováků slušných a inteligentních a exoty Vašeho typu bere jako nutnou daň za svobodu slova i pro pitomce...

J. Mrázek 14.1.2015 20:17

Stále 4% Mach u "zadele"...

Fakt to o Vás už všichni vědí, Vaši zálibu tolerují, nemusíte to pořád opakovat ...

J. Mrázek 14.1.2015 20:16

Příčina a následek...

Paradoxně je dobré, když při 48% účasti voličů jich 60% zvolí směřování země a je špatné, když při účasti 83% voličů jich 86% z nich zvolí směřování země? Neboli čim větší vůle lidí, tím větší je zpochybňování výsledku? V EU normální stav, už se není čemu divit, stačí si zadat, že "EU má problém s platností Lisabonské smlouvy" - do vyhledavače, třeba centrum, aby kdokoli zjistil, že "král je nahý"... a už je to trapné, jak se na to všechno dívá svět a ťuká si na hlavu. Proč přebíráme primitivismus zámoří a nechováme se jako společenství inteligentních, zdravě sebevědomých a svéprávných států ?

M. Balázsová 14.1.2015 20:09

Re: Tak tak,

Máte to opravdu všechno převrácené!!

M. Balázsová 14.1.2015 20:08

Re: Základní problém spočívá v tom,

Základní problém je v inteligenci.Jestliže Vy používáte sprostá slova na adresu přímo zvoleného presidenta, tak je to velká nevychovanost a známka neinteligence.

J. Štrobl 14.1.2015 20:01

Dobrý článek.

Pan Joch opět udeřil hřebíček na hlavičku a proto tolik záporných komentářů. Člověk by skoro řekl, že nás Rusko nikdy neokupovalo. Jak pozoruji, tak by mnoho lidí chtělo na tento historický fakt zapomenout. Takzvané obkličování paktem NATO si Rusko způsobilo samo, protože po jeho agresi v Gruzii si už žádný z jeho sousedů nemohl být jist svou bezpečností a NATO je jediné, které jim bezpečnost dokáže garantovat. Poslední události na Ukrajině jsou toho jasným důkazem.

P. Mach 14.1.2015 19:59

Tak tak,

Srbové začali masakrovat kosovské albánce a teď to pokračuje tím, že ruští banditi masakrují Ukrajince na Ukrajině.

P. Mach 14.1.2015 19:57

Naplno raději nic neříkej kaňáková,

tvému miláčku putinovi by to mohlo způsobit problémy ve vylučovacím traktu.

P. Mach 14.1.2015 19:55

Máte nějaký konkrétní protiargument,

nebo jen slaboduše blábolíte, protože byl nabourán váš vylhaný ideologický obrázek?

M. Salkovsky 14.1.2015 19:17

Re: Názorná ukázka

Nedrzi sa spinavych kolaborantov a ich potrieb, moje ubohe.

M. Salkovsky 14.1.2015 19:17

Re: Typické svádění všeho špatného na Rusko

Dalsi spinavy kolaborant..ale netes sa, nedozijes.

M. Salkovsky 14.1.2015 19:16

Re: ""Toho si buďme vědomi a řekněme to naplno.""

Niekto sa opovazil ukazat na zlodejstvo a  zabijanie tvojho spinaveho vedenia, sudruzka. A strata sanci buzerovat a kradnut boli niektore individua viac ako predaj matere a krajiny.

V. Patkoš 14.1.2015 17:27

Re: Typické svádění všeho špatného na Rusko

Ani sám Gorbačov tenhle výmysl nepotvrdil, ale kremloboti to tu budou papouškovat zjevně neustále.

J. Kanioková 14.1.2015 17:26

""Toho si buďme vědomi a řekněme to naplno.""

Tak to říkám naplno... nedůvěryhodný neobjektivní článek.. vedený jen a jen negativním vztahem k Rusku.

Ne k realitě..

P. Vaňura 14.1.2015 17:16

Rusové obsadili část Gruzie

a část Ukrajiny. Je pravda, že tyto země neobsadili celé...

Hitler také hned nezabral celé Československo...

V. Podracký 14.1.2015 15:53

Re: Typické svádění všeho špatného na Rusko

Z každé velmoci jde strach. Chápu, že Poláci mají strach, když se Rusko vyzbrojuje. Všichni mají nějaké špatné historické zkušenosti a dělají "preventivní opatření". Baltské země také nemusí mít dnes strach z Ruska, vždyť Rusové pouze řešili hraniční spory, dokonce neobsadili ani Gruzii ani Ukrajinu, přesto, že to bylo pro ně hračka. Ale tyto země mají "preventivně" strach. Pokud ovšem nebudeme chápat toho druhého, vznikne válka, kterou si právě tito "válečníci" přejí. Toto jednostranné štvaní k tomu vede.

V. Kain 14.1.2015 14:43

Re: Typické svádění všeho špatného na Rusko

A nebyla náhodou mezi Gorbačovem a západními politiky včetně USA,že se NATO nebude na východ rozšiřovat? Tak  kdo je tady podvodník a lhář?Sliby jsou chyby.Ukrajina dopadne naprosto stejně.Chvíli jim bude trvat,než poznají,že je západ tahá za fusekli.

P. Lenc 14.1.2015 14:08

Re: Typické svádění všeho špatného na Rusko

A ono NATO Rusko nějak ohrožuje?NATO obsazuje cizí území?To Rusko, které oproti NATU, jehož členové stále snižovali výdaje na obranu, od nástupu Putina enormně zbrojí, se cítí "ohroženo"?Pokud to myslíte vážně....

K. Pavlas 14.1.2015 13:57

Číst něco tak slaboduchého

od ředitele Občanského institutu je opravdu na pováženou. Vždyť ten člověk vědomě lže, případně překrucuje známé skutečnosti. Pane Jochu, nestydíte se tak trochu??!!

V. Podracký 14.1.2015 12:07

Typické svádění všeho špatného na Rusko

U pana Jocha to není neznalost. Že by si třeba přečetl MF Dnes a podle toho měl názor na Rusko. Přece musí vědět, že Rusko má oprávněné obavy z toho, jak je obkličováno NATO. Na jedné straně pan Joch nekritizuje jiné "preventivní bezpečnostní akce", třeba útok na Irák, nebo dlouhotrvající zasahování v Afganistánu, kde se brání naše západní hodnoty (zcela oprávněně). Ale Rusko na svoji obranu nárok nemá. Prostě někdo nějaké právo má, ale jiný totéž právo nemá. Myslím si, že to není konzervatismus, kterého se pan Joch dovolává. Konzervativec by měl být konsistentní, pokud jde o přiznávání nějakého práva.