14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Kupujeme leklé ryby a boty do rakve

Součástí výchovy takzvané „kinderstube“ bylo naučení, že „nejsme tak bohatý, abychom si mohli kupovat levný věci“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 21.7.2018 15:36

Re: No jo no.

Jenže jak vysvětlíte skutečnost, že se na začátku devadesátých let dalo dohromady pár chlápků, vesměs "stranických kádrů" a za pár dnů či týdnů spíchli naši ústavu. Tu ústavu, která se dnes vydává skoro za slovo Boží a ve které změnit jediné písmeno by způsobilo katastrofu. A pak je tu sbor vykladačů této ústavy, který díky zvyku politiků se o politické otázky soudit tvoří skoro paralelní vládu. Politici všude zneužívají lidské pitomosti k navyšování své moci. Pitomci si vždycky škodolibě myslí, že další regulace či buzerace dopadne jen na neoblíbeného souseda. Jenže nakonec dopadne na všechny. Když ne tahle buzerace, tak jiná. Tohle se zřejmě děje všude, kde společnost bohatne. Bohatí mají větší nároky a kdeco jim vadí - hluk, kouř, omezení výhledu, změna panoramatu města... A k tomu se rádi dojímají vlastní velkomyslností a dobrotou. Příkladem budiž ministr Ťok , jehož vlajkovou lodí je zjevně zvýšení pokut, o tom mluví jako o prioritě už 4 roky. Že nedokáže vybrat provozovatele mýta a nepostavil skoro žádné dálnice je zřejmě nepodstatné...

S. Rehulka 18.7.2018 11:01

Re: No jo no.

System se "oficielně" změnil, problem je, že mnoho bolševických šmejdů jenom změnilo rubašku za sako. A když ne oni sami, tak jejich děti, které tehdy mohly studovat (často i na Západě). Nemluvě o tom, že KSČM je evropskou kuriozitou a v současnosti je podporou Předsedy Vlády, který je nejlepším příkladem toho, co jsem napsal na začátku !

Je možné, že se tolik voličů nechalo svést sliby lháře a agenta ?

P. Čech 18.7.2018 7:41

Pane Václave Vlku starší,

Dosud jsem si Vás vážil, protože Vaše články vždy měly "hlavu a patu", byly napsány správně česky a vyjadřovaly objektivní skutečnosti.. Tento Váš článek se mi však jeví jako demagogická snůška nepravd. Poslanci, které asi máte na mysli (poslanci za hnutí ANO 2011) nás totiž nenutí kupovat levné a nekvalitní zboží. Chtějí něco zcela jiného. Zabránit rozhazování našich peněz ze státního rozpočtu. Chtějí zabránit nakupování zboží nekvalitního a navíc drahého, obvykle za jistým účelem předraženého. Viz nákupy lékařských přístrojů jednotlivými nemocnicemi (mnohdy předražené) stavby našich silnic a dálnic (vždy předražené a mnohdy nekvalitní) , nákupy automobilů jednotlivými ministerstvy ( v ceně jsou dozajista zaúčtovány všelijaké ůprovize" a pod). Vaše srovnání tohoto s nákupy lidí ve vietnamských tržnicích je trapné. Nehledě na to, že na těch tržnicích se někdy najde i stejně "kvalitní" zboží jako ve značkových obchodech (džíny, boty, trička a pod). Asi u nás nežijete, pane Vlku st., že?

L. Severa 18.7.2018 10:20

Re: Pane Václave Vlku starší,

Podle vašich příspěvků je zřejmě, že fandíte Babišovi. V článku se ovšem píše, že to nezavinil ani on. Možná se vás dotklo, že pan Vlk píše o něm jako (u mnohých) o "spasitelovi". Myslím si, že článek stojí za přečtení a že autor ví o čem píše.

M. Těhanová 18.7.2018 12:22

Re: Pane Václave Vlku starší,

Buďte v klidu, až ty podniky, co něco dodávají státu, budou patřit Babišovi, už se mu nebudou zdát vůbec předražené.

R. Langer 18.7.2018 12:33

Re: Pane Václave Vlku starší,

Asi tak.

M. Mikulec 18.7.2018 7:28

Paradni popis reality

Jsem zvedava, jestli bude vubec nekdo kandidovat do komunalnich voleb.

P. Dvořák 18.7.2018 7:20

Není nad to, když např. zásobovač

ztratí půl dne brouzdáním po internetu, rozesíláním dotazů, vyhodnocováním odpovědí, aby poté někam zajel koupit "levných" pět pantů do dveří, čímž ušetřil 25,- Kč.

Korunu je třeba ušetřit, i kdyby to pět tisíc stálo.

R. Langer 18.7.2018 12:33

Re: Není nad to, když např. zásobovač

To znám!

M. Koutný 18.7.2018 7:14

Babiš

nejenže nedokáže, ale ani nemá zájem a důvod s tím něco dělat. On je ten, kdo nás těmi chcíplými rybami krmí a bere na to z EU dotace, tak proč by tenhle systém rozbíjel. Nakonec byli to právě užiteční idioti z protikorupčních akčních výborů, kteří ho vynesli k moci.

P. Sulc 18.7.2018 2:59

Tak to chodi, pane Vlku

To je ten znamej slovanskej bordel. Chtelo by to trochu te germanske seriosnosti a smyslu pro poradek,. A realitu. Ale az Cesi dozenou Nemcko, nekdy ve tretim tisicileti, bude vse v poradku

L. Novák 18.7.2018 5:02

Re: Tak to chodi, pane Vlku

Germánskou "serióznost" už nám předváděli (a v EU stále předvádějí) Němci dávno. Takže v tom asi nápravu hledat nemá smysl.

R. Langer 18.7.2018 6:26

Re: Tak to chodi, pane Vlku

No, jako ironie to zní skvěle. Jinak doufám, že se nám ten současný německý bordel úplně a zcela vyhne. :-D

P. Sulc 18.7.2018 8:57

Re: Tak to chodi, pane Vlku

Snad ano, ale ten bordel neni jen nemecky, bohuzel. Francie, Spanelsko, Italie, Recko, ti si take ohlivaji svoji polivcicku. Taliani v mori nelovi ryby ale migranty a radi by se o svuj ulovek podelili.

P. Dvořák 18.7.2018 7:17

Re: Tak to chodi, pane Vlku

Tady nikdy nebude pořádek. Ti chrabří, chytří a pracovití zdrhli za Velkou louži.

Kafrat.

P. Sulc 18.7.2018 9:05

Re: Tak to chodi, pane Vlku

Hlavne ti kurazni, nepokaleni, co se nebali jit nekam, kde se nedomluvili a nikdo na ne necekal a presto prezili a ted si uzivaji zaslouzene pense. A vetsinou 2x za sebou, nejdrive Viden a pak nejaka ta anglosaska zeme. Ti pripokaleni radeji zustali doma a soudruhovali, cestpracovali a chodili mavat na 1 maje.

J. Cimbálník 18.7.2018 9:46

Re: Tak to chodi, pane Vlku

Škoda pane Šulci, že vám ta kuráž už stačí jen na kálení do hnizda odkud jste vzešel..Slovane...

R. Tichý 18.7.2018 7:40

Vzhledem ke vzdelani do SRN prichazejicich inzenyru-dozeneme je driv :-)

P. Čech 18.7.2018 7:43

Re: Tak to chodi, pane Vlku

Češi německo nikdy nedoženou, leda že by se opakoval Marshallův plán.

J. Jurax 18.7.2018 13:56

Zamuslimení Německa nám může v tomto punktu dost pomoci ... :-)

M. Krátký 18.7.2018 2:13

Zase nádhera pane Vlku,

proč by měl být ten šmejd Babiš Jura, když je to právě on, který čerpá z EU nejvyšší dotace do svého "Svěřeneckého fondu", kam ulil svůj Agrofert ??? S ostatním naprostý souhlas - a teď Kontrolní otázka - zde : a kdo z našich zástupců v EU s tímhle konstatováním vystoupí na veřejnosti ???

L. Písařík 18.7.2018 9:27

Re: Zase nádhera pane Vlku,

Pane Krátký, co očekáváte, že se stane? Nanejvýš to, že se Babiš na to vykašle a bude si žít ze svých peněz. Zbudou Fiala a ti druzí a budou se dále spolu hadrářsky handrkovat.

Bohatství - jak státu, tak jednotlivce - nevzniká přerozdělováním ani úvahami filo-politologů, ale prací. To ovšem ti pánové v honbě za mocí a vymýšlením vzájemných podrazů, nějak stále nevidí.

M. Krátký 18.7.2018 12:58

Re: Zase nádhera pane Vlku,

pane Písaříku, vynechal jste sice Kontrolní otázku ale jinak souhlasím - řítíme se z kopce a brzdy už jsou spálený