23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Kupujeme leklé ryby a boty do rakve

Součástí výchovy takzvané „kinderstube“ bylo naučení, že „nejsme tak bohatý, abychom si mohli kupovat levný věci“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 18.7.2018 13:20

Ono je to prosté. I alternativní inteligent je obvykle schopen porovnat velikost dvou čísel, neboť jsme vzdělaný národ. A výsledek je těžko napadnutelný.

Kdežto posoudit poměr cena/výkon chce něco znát a vědět a též uvažovat, což už není tak prosté a všelikým aktivistům a řvounům zpravidla nedostupné.

V. Novák 18.7.2018 13:12

Re: Tzv. aktivisté jsou produktem hlouposti lidstva,

Já už Kajana přeskakuju. Bohužel NP nemá nastavitelné filtrování, tak musím filtrovat sám - ale jde to.

M. Krátký 18.7.2018 12:58

Re: Zase nádhera pane Vlku,

pane Písaříku, vynechal jste sice Kontrolní otázku ale jinak souhlasím - řítíme se z kopce a brzdy už jsou spálený

M. Krátký 18.7.2018 12:53

Re: Pane Vlku,

zrovna před chvílí tu lopatu někdo odklonil

M. Krátký 18.7.2018 12:51

Re: Tzv. aktivisté jsou produktem hlouposti lidstva,

pane Hejno, proč to tedy čtete ? Kajan má pravdu prakticky vždy a ve všem - stačí se zamyslet - pokud tedy nepatříte k socialistům všech zabarvení. Hezký den

P. Kubáč 18.7.2018 12:44

Zmizela společenská smova

Jěště za bolševika a staletí předtím platilo - budeš starostou, ale krást budeš jen velmi mírně, zato necháš postavit solidní silnice a pevnou školní budovu.

Pak přišli kmotři ODS, ČSSD, KDU-ČSL a dalších a začali zlodějinu z veřejného považovat za druh podnikání. Navíc se společnost rozdělila na frakce, které spolu nesdílejí žádná nepsaná pravidla, takže dominuje pozitivistické právo "je dovoleno co není zákonem zakázáno" a v rámci této dominance se hajzlík ptá : "ukažte mi paragraf, kde se píše, že se mám chovat slušně"

Pak se nelze divit, že je všechno sešněrováno a každá koruna navíc nad "boty do rakve" se už předem považuje za rozkrádačku.

Z. Lapil 18.7.2018 12:41

Re: pan Vlk nezná realitu

Obvykle se neshodneme, ale kdysi jste se mnou jednou :-)souhlasil. Dnes vám to rád vracím.

R. Langer 18.7.2018 12:33

Re: Pane Václave Vlku starší,

Asi tak.

R. Langer 18.7.2018 12:33

Re: Není nad to, když např. zásobovač

To znám!

M. Těhanová 18.7.2018 12:22

Re: Pane Václave Vlku starší,

Buďte v klidu, až ty podniky, co něco dodávají státu, budou patřit Babišovi, už se mu nebudou zdát vůbec předražené.

E. Tocháček 18.7.2018 12:21

Re: No jo no.

Z podrážděnosti vaší reakce vidím, že tam mám něco, co vám rozkoplo hračky. :-) Tak promiňte. Ovšem věta ".. Svádět určování politického vývoje na voliče je tak snadné!..", to jsem ještě nikde neviděl. Dobré, dobré. A svádět určování politického vývoje na politiky je potom co, hrdinství? Já chápu voliče a jimi zvolené zástupce jako jeden systém. Pokud jsou tedy volby svobodné a rovné. A to snad ještě jsou.

Tím co píšete ve svém druhém příspěvku (vývoj CH za 200 let, potřeba vychovat národ ke zralosti) přeci jenom potvrzujete, co jsem napsal.:-) Ani poměrný systém nikoho nenutí opakovaně si volit politickou stranu, která nedostála svým slibům. A jak jste prosím přišel na to, že se vyčleňuji z tohoto národa?

Jinak jestli si do politického názoru chcete tahat emoce, vaše věc. Prakticky vždy je to ale na úkor racionální úvahy. Pak tam máte kupu protimluvů, zato spoustu bojovnosti. Hezký den.

S. Rehulka 18.7.2018 11:01

Re: No jo no.

System se "oficielně" změnil, problem je, že mnoho bolševických šmejdů jenom změnilo rubašku za sako. A když ne oni sami, tak jejich děti, které tehdy mohly studovat (často i na Západě). Nemluvě o tom, že KSČM je evropskou kuriozitou a v současnosti je podporou Předsedy Vlády, který je nejlepším příkladem toho, co jsem napsal na začátku !

Je možné, že se tolik voličů nechalo svést sliby lháře a agenta ?

M. Vondráček 18.7.2018 11:00

Re: Já to vidím jinak

Prosím Vás , kde to bydlíte. Já mám zcela opačnou zkušenost ...

P. Čech 18.7.2018 10:54

Re: No jo no.

A "národ není dost zralý"? To máte divné mínění o národu! Mimochodem, patříte k němu také. Národ se nestává zralým sám od sebe. Musí být ke zralosti vychováván. Jaká myslíte, že je nejlepší metoda vychovávání. No přece ta, když se vychovávaný sám spálí. A politické strany s jejich systémem spalují tento národ již více než 120 let. Myslíte si, že např. Švýcaři byl ipřed více než 200 lety zralí? Nebyli! Pár chytrých lidí tam dalo dohromady ideály Francouzské revoluce se zásadami George Washingtona a vytvořili zcela nový, jiný politický systém, do té doby neobvyklý. Neskuhrali, že nemají k dispozici zralý národ, že lidé jsou hloupí a neschopni si sami vládnout. prostě ten systém zavedli. A ejhle! On začal v lidech efektivně fungovat. A stejně by tomu bylo i u nás, jen dát lidem tu možnost.

Co bychom proboha dělali bez EU? To co jsme bez ní dělali do 1. května 2004.Nic více a nic méně.

P. Čech 18.7.2018 10:44

Re: No jo no.

Svatá prostoto! Svádět určování politického vývoje na voliče je tak snadné! Aby to byla pravda, museli by voliči mít možnost své zástupce (fyzické osoby) volit přímo a ve většinovém volebním systému. Navíc ve zcela svobodných volbách, což nemají. Jedině tak by mohla být pravda v tom, co říkáte. Směřování politického vývoje u nás určují a prosazují politické strany a ne voliči, byť tito strany volí. Lépe řečeno jsou nuceni volit. Jinou možnost totiž nemají. Nebo si myslíte , že mají? Že mohou volit někoho jiného než politické strany, A neoperujte zde, prosím, úlitbou v podobě kroužkování, které naprosto nemá na výsledcích voleb žádný vliv.

P. Čech 18.7.2018 10:36

Re: Já to vidím jinak

A kým je ta malost, závistivost a připosranost v lidech pěstována a občas vyvolávána? No přece politiky a novináři. Nebo myslíte, že někým jiným? Ona v lidech není, ona je v lidech záměrně pěstována. A to proto, aby ti lidé byli snáze ovladatelní. Kým? Odpovězte si sám.

P. Čech 18.7.2018 10:32

Re: Já to vidím jinak

Řekl bych to poněkud jinak.. Názory v téměř všech městech v České republice se zásadně liší od názorů lidí v Praze.

P. Čech 18.7.2018 10:30

Re: Já to vidím jinak

Politika ke své existnci nutně nepotřebuje politické strany. Jejich moc nad občany již vůbec. Politika existuje a existovala v celých lidských děhjinách, zatímco politické strany se objevily až v devatenáctém století. Jejich moc až ve století dvacátém. V té době se také politika stává hnusnou špínou, kterou většina slušných lidí odsuzuje a nechce s ní mít nic společného. Také to je důsledek existence politických stran.

L. Severa 18.7.2018 10:20

Re: Pane Václave Vlku starší,

Podle vašich příspěvků je zřejmě, že fandíte Babišovi. V článku se ovšem píše, že to nezavinil ani on. Možná se vás dotklo, že pan Vlk píše o něm jako (u mnohých) o "spasitelovi". Myslím si, že článek stojí za přečtení a že autor ví o čem píše.

J. Hejna 18.7.2018 10:17

Re: Tzv. aktivisté jsou produktem hlouposti lidstva,

U dlouho jste, pane Janyško, únavný.

J. Hejna 18.7.2018 10:16

Smutné čtení

Pane Vlku, rád čtu vaše články.

Napište, prosím, také něco veselého.

V. Novák 18.7.2018 9:48

Ovšem Parkanová schválila nákup letadel, která

moc nelétala a i pak se hodila hlavně k přepravě koní Przewalského do spolehlivě mírového Mongolska.

Pro přepravu vojáků do válečných oblastí, kde je potřeba i nějaká ta pasivní ochrana, se musela hodně dovybavovat. A úpro přepravu materiálu si ACR najímala leradla od civilů - včetně od společnosti Volga-Dněpr...

V tom byl problém. Ne v jejich láci.

J. Cimbálník 18.7.2018 9:46

Re: Tak to chodi, pane Vlku

Škoda pane Šulci, že vám ta kuráž už stačí jen na kálení do hnizda odkud jste vzešel..Slovane...

J. Fridrich 18.7.2018 9:34

Re: Já to vidím jinak

Nikdy se v této zemi nežilo tak dobře, jak nyní ( před našimi lidmi neříkat – je to tajné ). Patříme ale k nejvíce nadávajícím národům na světě – a lidé z jiných zemí nás moc nechápou a diví se tomu. V krásných pořadech z exotických a nejméně vyspělých - čili nejchudších zemí světa je zajímavé, že při rozhovorech s jejich obyvateli oni říkají, že jsou št’astní a mají svou zemi rádi.

Pokud by byli naši předkové podobní skeptici, jak naši " mimozemšt’ani ", tak bychom se my ani nenarodili...

Je pravda, že jsme mohli být za těch 29 roků dál, mohli jsme mít lepší vlády, ale tento národ si lepší nezaslouží. Ta malost, závistivost, připosranost prostě tady v lidech je.

J. Nový 18.7.2018 9:30

Re: Problém je, že dříve nevěděly firmy, co si naúčtovat,

Ve slušné společnosti by se neměly zatajovat, či upravovat informace v médiích. A pamatujete silvestrovské události v německých městech?

Bohužel evropská společnost ještě není dostatečně mravně vyspělá na to, aby dokázala komunikovat pravdivě a přímo, bez nějaké nesmyslné "politické korektnosti" a bez používání nesmyslných slovních spojení jako je třeba: "humanitární bombardování", "pozitivní disriminace", "evropské hodnoty", či humánní vražda .......no, to poslední ještě eurojujeři nevymysleli, ale třeba za pár měsíců, až to bude potřeba, tak... :-)))

L. Písařík 18.7.2018 9:27

Re: Zase nádhera pane Vlku,

Pane Krátký, co očekáváte, že se stane? Nanejvýš to, že se Babiš na to vykašle a bude si žít ze svých peněz. Zbudou Fiala a ti druzí a budou se dále spolu hadrářsky handrkovat.

Bohatství - jak státu, tak jednotlivce - nevzniká přerozdělováním ani úvahami filo-politologů, ale prací. To ovšem ti pánové v honbě za mocí a vymýšlením vzájemných podrazů, nějak stále nevidí.

K. Janyška 18.7.2018 9:26

Tzv. aktivisté jsou produktem hlouposti lidstva,

stran znalosti principů, na kterých vyrostl a stojí lidský svět. Lidé mu vůbec nerozumějí a myslí si, že ho lze řídit. Nelze však, lze ho jen pochopit a podřídit se mu.

Vzdělávání v této věci vůbec neprobíhá, neboť ho zablokovali konstruktivističtí racionalisté, zejména rudé a černé provenience. Ono je totiž naházelo do jednoho zločineckého pytle... Dzp.

J. Nový 18.7.2018 9:26

Re: Já to vidím jinak

Tak se asi liší názory v malých městech, od názorů lidí ve velkých městech.

L. Písařík 18.7.2018 9:13

Pane Vlku,

vono to ňákej tejden ještě vydrží. patřím k těm starším, co pamatují osmačtyřicátý a léta po něm, kdy všichni znárodněním postižení se dušovali, že to nemůže vydržet a Amerika to tak nenechá a vidíte vydrželo to až do osmdesátehodevátého, kdy se posrklo v celé Evropě. Tedy s jednou recidívou v osmmašedesátém, ale to bylo poněkud jinak.

S JEDNÉ STRANY SKUHRAJÍ SOVY, S DRUHÉ ZPÍVAJÍ DROZDI - ó my se máme. Skutečně i jako důchodce se mám líp, než se měl třeba můj otec. A mladí ať se starají, ti filosofové, politologové a jiní mistři rozumu jim na důchod nevydělají. A z výkopu čouhá jen opuštěná lopata.

F. Svoboda 18.7.2018 9:06

Re: Problém je, že dříve nevěděly firmy, co si naúčtovat,

Bohužel se mýlíte. Zmíněný zákon a mnoho jemu podobných se snaží pouze zbrzdit nemravná chování těch, kteří o něčem rozhodují. Příčinou současného stavu je mravní devastace většiny našeho národa, neboť dnes lidé uvažují pouze ve smyslu zákonů, co se nesmí, a ne dle mravní vyspělosti, co se ve slušné společnosti zkrátka nedělá !!!