8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLITIKA: Krmení tygra mrkvičkou

Sníst koláč, a přitom ho pořád mít. To je pokus, který nám budoucí ministr financí Andrej Babiš hodlá předvádět v přímém přenosu. Neblahá a nemravná provázanost politiky a byznysu vynesla jeho hnutí k faktickému vítězství v posledních volbách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Halašta 21.1.2014 11:38

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Můžete mi vysvětlit "toto", co to jako má být? Ale, prosím, bez výrazů "spálená země" a podobných.

J. Boleslav 21.1.2014 11:29

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Měl byste si nejdřív sám vyjasnit, kolik že těch možností volič podle Vás vlastně měl. Kromě toho jste na některé zapomněl.

P. Götze 21.1.2014 11:06

RE

pane autora, probuh to aspon zasadte do realne situace. tyhle vytrzene reci z kontextu jsou vazne usmevne. Kazdy prece vi, ze hlasy babisovi nebyly hlasy pro babise primarne, ale hlasy proti stavajicimu establishmentu. Co na tom nechapete.

B. Mráz 21.1.2014 10:44

Re: agrofert

Svatá prostoto!!!

K. Luboš 21.1.2014 10:40

Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

1) Zvolit stávající establišment, tzn. lidi, kteří dokázali to, co dokázali. Ale pokud by jim měla „beztrestně“ projít jejich minulá vláda, tak z té jejich příští vlády by mě fakt už běhal mráz po zádech. Protože když by jim prošlo toto, tak co by jim prošlo příště?

2) Zvolit ČSSD. Ale není název ČSSD podle všech médií synonymem slova ďábel?

3) Zvolit Babiše.

4) Žádná jiná možnost není.

Takže kdo se médii nenechal zastrašit, zvolil možnost 2, no a kdo se nechal zastrašit, zvolil 3.

M. Vondráček 21.1.2014 10:36

B

Malý rozdíl byl v tom, že nedostával od státu dotace. Nyní bude pan Babiš v situaci , kdy sám svým firmám , v míře značné , bude jako politik formou dotací či daňových úlev upravovat prostor pro podnikání.

J. Chaloupka 21.1.2014 10:24

Mám pocit, že se všichni bojí, aby Babiš nakonec neuspěl.

Od chvíle, kdy se zjevil jako uchazeč v politice, novináři jen hází špínu. Babička vyprávěla, že na vsi byl starostou nejbohatší sedlák, protože všichni ho považovali (a oprávněně) za nejlepšího hospodáře. My jsme přestali věřit, že někdo takový se najde. Naprosto věřím Babišovi, když říká, že je to oběť. Mohl naprosto v klidu hospodařit a nikdo by si na něj netroufl. Nyní každý novinář ví, co Babiš bude dělat. A největší strach má zřejmě Kalousek. Vždyť úspěch Babiše znamená jeho konec.

A upřímně, vy,  co jste někdy pracovali na úřadě, ve státní instituci nebo obecní víte dobře, jak se zachází s našimi penězi. Souhlasím s Babišem, že jen pouhé efektivní využití peněz by byla stamiliardová úspora. Nechci ministra financí, co si levně půjčuje peníze. Já chci takového, co vystačí s tím, co dají naše daně, ANIŽ BY SI MUSEL PŮJČOVAT NA PROVOZ STÁTU!

K. Nytra 21.1.2014 9:22

agrofert

Pokud je známo tak Babiš z Agrofertu prakticky odešel, dal i sám sobě výpověď. Kdyby politické strany vládly moudře a spravedlivě tak by nebyl Bárta ani Babiš. Je zajímavé co udělá konkurence i v politice. Třeba analogie s příchodem nepatrné Jančuruvy firmy proti kolosu ČD. Okamžitě se zlepšilo chování ČD k zákazníkům, tak samo v politice, přišel Babiš kterého nelze podplatit a staré prohnilé strany se skoro zhroutily, ČSSD si pod hrozbou krachu zachránila tvář když porazila mafiány ve svém středu, lze těžko domyslet co by nastalo kdyby se spojili s komunisty. Naštěstí jak se zdá s některých příspěvků, opovrhovaní voliči mají více rozumu než si politické strany myslí a zasáhli v pravou chvíli, k rozbití mafiánů kupodivu nejvíce pomohl Zeman když vyvolal předčasné volby, jestli chtěl takový výsledek se asi hned tak nedovíme, snad ještě nějaké paměti napíše než se uchlastá. Komu se pořád nelíbí že voliči volili Babiše i když věděli jakou má minulost, bude si muset najít nějaké jiné voliče, zřejmě mimo Česko. Ty katastrofální předpovědi co  Babiš udělá, nejsou ani tak dobré jako předpověď počasí na 14 dní dopředu. Je to něco podobného jako  když Singer vše zdražil a myslí že lidé budou více utrácet. Jistě by někteří lidé raději viděli kdyby se choval Babiš standardně a zdekoval prachy do zahraničí jak to dělají ostatní miliardáři, o těch se nemluví. Zastavit rozkrádání a zadlužování státu nešlo po dobrém, jak se ukázalo, Kalousek vyvinul nějakou snahu ale proti takové mafii moc šancí neměl.

K. Frauknecht 21.1.2014 8:50

Jj!

To je to naše, echt české, "od pelesti ke zdi". V příštích (maximálně popříštích :-)) volbách budeme volit dalšího nového mesiáše.

Co takhle vyprdnout se na milodary (dotace a podpory), zapomenout na líbivé a nesplnitelné sliby a pořádně máknout, a hlavně každej za svý!

A. Grunwaldová 21.1.2014 8:34

Nemyslící volič

Volič hlavně nepoužívá hlavu, nemyslí. I Hitlera vynesli do politiky voliči.

A. Bocek 21.1.2014 7:48

Babiš jako Jackyl a Hyde .

Poznáte podle státem nařízeného procenta MEŘO v naftě jaká je skutečná Babišova povaha.