2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Krmení tygra mrkvičkou

Sníst koláč, a přitom ho pořád mít. To je pokus, který nám budoucí ministr financí Andrej Babiš hodlá předvádět v přímém přenosu. Neblahá a nemravná provázanost politiky a byznysu vynesla jeho hnutí k faktickému vítězství v posledních volbách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Nytra 21.1.2014 16:47

Re: Co se to stalo s novináři?

Takže myslíte že by bylo lépe volit komunisty nebo socialisty? Ti umí jen zadlužovat, nic nevyrobí, Babiš zatím podniká i daní většinou u nás, kdyby ten Agrofert řídil tak jak se chová stát, tak by dávno zkrachoval, není divu že na to turecké hospodaření poukazuje. On se asi skutečně nezmění myslí pořád ekonomicky, i za socializmu kopal za republiku, ať už má na to každý jiný názor, kdyby nebylo takových lidí tak by to tu vypadalo jako v Rumunsku. Proto se mu dá věřit, sice už jsme tu měli lidi typu "myslím to upřímně" , ovšem to Babiš nikdy neřekl. Je logické jak bude stát dobře řízený, bude lépe i firmám, včetně toho Agrofertu. Nakonec máme Korejský příklad jak stát může podpořit podnikání. Takový Bakala jak se přestalo dařit tak to hodil na stát, to nikomu nevadí, a ministerstvo financí strkalo hlavu do písku i když se Mostecká proflákla až ve Švýcarsku, o solárním tunelu ani nemluvě, takovou vládu si skutečně nepřeji.

J. Svoboda 21.1.2014 16:46

Re: RE

Pane Götze, o ideálním výledku voleb je těžko mluvit a myslím, že by to ani nemělo smysl. Existují ale minimálně dvě slušné a dokonce pravicové strany a to Svobodní a Piráti. Myslím, že by bylo dobré, kdyby tyto dvě strany dokázaly saturovat Babišovy voliče. Pravicových stran, které jsou na tom z hlediska vhodných osobností myslím hůře, než Svobodní a Piráti je také několik. Rozhodně by však nenadělaly tolik škod, jako může nadělat Babiš. Při tomto rozhodování vličů by bylo lepší hledat cesty, jak to se zařídit, než hledat důvody, proč nic nejde.

J. Aspirin 21.1.2014 16:46

Re: RE

Jenže to bylo myšlené jinak... Jak vypadá ODS je opravdu problém ODS a ne voliče.

Problém voliče je, že volbou proti někomu klidně zvolí horší variantu než byla ta před volbami. Faktem ale je, že se sice v této chvíli pohybujeme v krajině "...co kdyby..." - ale pokud interpolujete informace z minulosti a kroky, které byly subjektem provedeny, existuje nenulová pravděpodobnost, že za tu volbu proti někomu budeme trpět všichni.

Takže opravdu nebuďme naivní ale v obou směrech.

J. Vozábalová 21.1.2014 16:36

Re: Pana Babiše jsem nevolil

Pane Kosejku, mluvíte mi z duše - ve všech Vašich dnešních příspěvcích.

Na další vývoj jsem hodně zvědavá, ale rozhodně neočekávám nic radostného. Ať se člověk koukne z jaké chce strany, nic pěkného se nejeví. Jo,jo, Babiš nám ještě bude moudrý, nebudeme se stačit divit.

M. Kosejk 21.1.2014 16:23

Re: Co se to stalo s novináři?

Proboha, co to říkáte??? V akciové společnosti jsou nejvyšší autoritou akcionáři - ti mohou úkolovat vedení. A Babiš je v Agrofertu jediným(!) akcionářem. Jasně, že bude Agrofert dál řídit. A bude to řidit z pozice jediného akcionáře. A k tomu bude řídit stát tak, aby to vyhovovalo Agrofertu. Celé s tou výpovědí, kterou si dal sám sobě,  je to jen šaškárna pro neinformované hlupáky (a klidně buďte vztahovačný - co se týká te¨ěch neinformovaných hlupáků).

Celý CV Andreje Babiše ukazuje na člověka, který neštítí ničeho, pokud jde o jeho kariéru. Není nejmenší důvod si myslet, že teď se změnil. Lidi se nemění - a v jeho věku už vůbec ne.

P. Götze 21.1.2014 15:58

Re: RE

A jak byste si predstavoval idealni vysledek poslednich voleb? Aby nebyl bolsevicky, aby byl dle vas primereny inteligenci ceskeho naroda? Vazne by mne to zajimalo.

K. Nytra 21.1.2014 15:57

Re: Co se to stalo s novináři?

Ovšem teď už přímo řídit nebude a tím se dostane tam kde byla většina dosavadních politiků, ti také dělali podle lobistů a tím také na sebe, když to řídí přímo je to transparentnější ale chtěli to po něm, nakonec jsou u nás takové debilní zvyklosti jak by řekl Zeman.

M. Kosejk 21.1.2014 15:50

Re: Pana Babiše jsem nevolil

Někdy mne vox populi přinutí si myslet, že Češi jsou národ lehce zmanipulovatelných tupců. Třeba teď u té Vaší reakce.

Vy evidentně nechápete, že problémem není bohatství Babiše, ale střet zájmů. Pokud by Babiš prodal svoje akcie Agrofertu - a tím se zároveň vzdal vlastnictví médií - tedy svého silného prostředku na tvoru veřejného mínění - tak by mu šly vyčítat "jen" jeho podvody při obchodech, zneužívání dotacím, okrádání věřitelů a jeho minulost komunisty a estébáka.

Ale on se ničeho nevzdal - Agrofert, který saje veřejné peníze, pořád má, média vlastní a brzo bude mít na starost útvar na ministerstvu financí, kterým bude moci špehovat svou konkrenci  - a k tomu má životopis, který jasně ukazuje Babiše jako bezskrupulózního zmetka, který pro svou kariéru udělá vše, úplně vše - vstoupí pro ní do KSČ, spolupracuje s estébákama, kupuje firmy prostřednictvím bílých koňů, aby mohl okrást věřitele původních firem, saje veřejné peníze do svého majetku atd.

P. Götze 21.1.2014 15:45

Re: RE

Vysvetlete to ODS, ze jeji aktualni stav neni chyba jejich, ale chyba volice. Nebudte nainvni.

P. Götze 21.1.2014 15:43

Re: RE

Ja jsem to pochopil a doplnuji,ze jsem Babise nevolil. Jen je potreba chapat na to, jak se lidi chovat (a volit) maji nebo nemaji, nybrz jac lide realne jsou a jak vnimaji okoli. Selhani standardnich politickych demokratickych stran stalo u mnoha predkroku nastupu neceho mnohem mnohem horsiho. Ovsem to je primarne selhani tech zabehnutych de,mokratickych stran. S babisem to nema zhola nic. Samozrejme je jednoduchy rici ze jen idiot voli Babise. Jenze ono je fakt, ze jen idiot si muze myslet, ze lidi budou stavajici establishment volit donekonecna, at se deje co se deje. To je bohapusta naivita, ktera napr. ODS asi dochazi az ted. kam az se d aklesnout, kdyz se proste ignoruje realita. A o tom to je.

F. Netopil 21.1.2014 15:07

Pana Babiše jsem nevolil

ale nářkům nad jeho zvolením se musím smát. Celou dobu od listopadu 89 nám, lidu obyčejnému, ale  s volebním právem, tady pravičáci radí jako malým dětem abychom volili kandidáty bohaté, protože jenom ti jsou zárukou že nepodlehnou svodům korupčního jednání, protože to nemají zapotřebí. A tak ten hloupý lid je vyslyšel a zvolil rovnou jednoho z nejbohatších. A zase je to špatně ! A pak dejte na pravicové rady.

M. Kosejk 21.1.2014 14:45

Re: Co se to stalo s novináři?

To jsou na jeho výplatní listině i redaktoři ČT, ČRo, Práva, Hospodářských novin, Týdne, Respektu... ?? Nebo mají jiný důvod?

Třeba včera - snad krom Reflexu úplně všechna média Babišovi "sežrala" ten žvást, jak si Babiš dává výpověď  - tím prý střet zájmů mezi státem a Agrofertem končí. Prd končí, když dál Babiš zůstává jediný majitelem Agroferu - a dál mu zůstávají rozhodovací pravomoce vyplývající z toho, že je jediným akcionářem Agrofertu.

P. Han 21.1.2014 14:40

Re: B

Ale má. Jen se vzdal míst ve vedení, ale zůstává vlastníkem.

V. Halašta 21.1.2014 14:39

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Když nemáš co říct tak mlč!

P. Han 21.1.2014 14:35

Re: RE

Musíte si vybrat. Volby jsou z definice volby někoho, ne volby proti někomu. Volíte-li proti někomu, vždycky z toho vyleze někdo reálně zvolený. Pokud se ukáže ještě horší, není to chyba toho, "proti komu" jste volil. Je to chyba vaše.

P. Han 21.1.2014 14:31

Re: Co se to stalo s novináři?

S novináři? A co by se s nimi mělo stát? Většina těch, kteří byli tak kritičtí k jiným politikům, jsou zaměstnanci tohoto politika. Je to celkem prosté, ne?

J. Svoboda 21.1.2014 14:27

Re: Mám pocit, že se všichni bojí, aby Babiš nakonec neuspěl.

Pane Chaloupko, jako rozumný člověk byste neměl předčasně pouštět ze zřetele všechny možnosti. Myslím, že se Vám to všechno jen zdá, protože Vás možná myšlení bolí. Babiš mohl jen těžko v klidu hospodařit, protože si uvědomil, že evropské dotace, jejichž je masivním příjemcem, se budou pravděpodobně vzdor evropské blbosti ztenčovat, protože už i eurokraté nahlédli, že v případě biopaliv šlápli do pěkné mazlaviny. Pokud zaniknou eurodotace do biopalv, bude se Babišovi hospodařit mnohem hůře. Babiš si uvědomil, že eurodotace nejlépe ochrání účastí v politice.

Máte pravdu, že zacházení s našimi penězi je hrůzostrašné. Bohužel Vám uniklo, že eurodotace, které vydatně živí i Babiše, jsou stejně hnusným hospodařením s našimi penězi. Peníze, které se zbytečně vyházejí pomocí eurodotací, nějakn podzřele Babišovi nevadí.

Samozřejmě nemohu a ani nechci zařídit, abyste Babišovi věřil. Jen bych Vás chtěl snažně poprosit, abyste svoji víru dál nešířil.

J. Svoboda 21.1.2014 14:10

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Pane Halašto, vysvětlení "toto" bych řekl, že už patří ke všeobecnému vzdělání. S někým, kdo to ještě ani nepochopil, natož aby si to přisvojil, asi nemá smysl ztrácet čas. Zdá se mi, že máte názory velmi podobné panu Bendovi, který se ze všech sil snaží, aby se ODS nedostala jen tak nahoru

J. Svoboda 21.1.2014 14:02

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Pane Kováři, nemáte pravdu. Posílám Vám příspěvek, poslaný už panu Götze. Bohužekl se mi to jeví tak, že ta nevolnická mentalita a bolševická nátura tak trochu týká i Vás.

"Pane Götze, než se člověk začne snažit něco pochopit, měl by si sehnat všechny relevantní informace. Je pravdou, že hlasy byly proti stávajícímu establishmentu. Určitě však není pravda, že to jinak nešlo. Chtělo by to však, poprat se se lhostejností voličů. Když pominu pana Okamuru a paní Bobošíkovou, bylo ještě několik dobrých možností, jak se této hloupé volbě vyhnout. Tato volba je podle mého názoru důkazem nevolnické mentality a bolševické nátury. Tak to tady bohužel vypadá pětadvacet let po sametové revoluci."

P. Lenc 21.1.2014 14:02

Re: RE

Také s panem Kosejkem naprosto souhlasím, jenom jednu poznámku.Kde jsou naši novináři?No přece na "správné straně".Kdo koupil největší české noviny.Nemluvě o tom, že se tito novináři tři roky zásadním způsobem podíleli na vytváření co nejhoršího obrazu Nečase a jeho vlády.Výsledek známe a občan to brzy pozná.Nevolno nám paní Dvorská teprve bude.

M. Prokop 21.1.2014 14:01

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

4. Je, dokonce několik.

Vaše chyba, že o nich nevíte.

M. Prokop 21.1.2014 13:59

Re: RE

Každý neví, co si vy (navíc mylně) myslíte.

Jinak autor má pravdu, jen vy jste to zřetelně nepochopil.

J. Svoboda 21.1.2014 13:57

Re: RE

Pane Götze, než se člověk začne snažit něco pochopit, měl by si sehnat všechny relevantní informace. Je pravdou, že hlasy byly proti stávajícímu establishmentu. Určitě však není pravda, že to jinak nešlo. Chtělo by to však, poprat se se lhostejností voličů. Když pominu pana Okamuru a paní Bobošíkovou, bylo ještě několik dobrých možností, jak se této hloupé volbě vyhnout. Tato volba je podle mého názoru důkazem nevolnické mentality a bolševické nátury. Tak to tady bohužel vypadá pětadvacet let po sametové revoluci.

K. Nytra 21.1.2014 13:56

Re: B

Nějak jste přehlédl že Babiš už nemá většinu svých firem kromě veřejně prospěšné nadace.

K. Nytra 21.1.2014 13:51

Re: agrofert

Co se divíte? Zatím to co jsem řekl, je pravda, bude to zpochybněno až se bude Babiš řídit podle vašich představ, daleko horší bylo když to bylo neprůhledné a politiky řídili lobbisté, to se doufám omezí. Některé dobré věci už udělal i Kalousek. Ti co volili VV mohou být uraženi. Střet zájmů tady nehrozí, dříve byli ve střetu zájmů všichni, jen to nebylo vidět. U Babiše to nehrozí, tady je vše jasné, pohádky o tom že bude nahlížet do hospodaření firem jako výhodu, je nesmysl, dříve jsme vůbec nevěděli komu se přes několik prostředníků tyto informace dostávaly. Jen tam mizely státní peníze. Dle některých diskutujících se zdá že jsou placeni od lobistů kterým se šláplo na kuří oko, nepatříte náhodou mezi ně? Zatím tu ještě máme demokracii, jistě může být ohrožena, některé standardní postupy zklamaly, tak se nedivte proč jsou voliči namíchnuti a i Okamura sbírá body. Hitler se taky dostal k moci protože hospodářství neprosperovalo, politici nějak zapomněli že by měli pracovat pro blaho státu a nejen do své kapsy. Tady hrozilo že se dostane k moci špatná část ČSSD spolu s komunisty, jiné jednoduché řešení nebylo.

J. Dvorská 21.1.2014 13:47

Re: RE

Pane Kosejk velmi s Vámi souhlasím,stále se divím, že se dost voličů nechává zblbnout! A to jak bolševiky, tak různými nakecávači  a STBáky. Je mi z toho dost nevolno.

M. Kosejk 21.1.2014 13:01

Re: RE

Já třeba nechápu, proč někdo protestuje proti establishmentu tím, že si zvolí komuoušského papaláše a estébáka. Tomu fakt nerozumím.

A vlastně ani nerozumím tomu, co ten "establishment" spáchal tak strašného, aby novináři v lidech vyvolávali takový pocit zmaru, jaký vyvolali. A otázkou zůstává, jestli to náhodou není tak, že novináři ten pocit zmaru vyvolali účelově, aby lidi tak zblbli - a toho Babiše si zvolili.

M. Kosejk 21.1.2014 12:56

Co se to stalo s novináři?

Tvoří se tady vláda největšího a nejnebezpečnějšího střetu zájmů od roku 1989 - a pohoda... Ministrem financí se má stát velkopodnikatel v dotovaném byznysu, který bude moci nahlížet do materiálů konkurence - a pohoda... Vicepremiérem se má stát aktivní komunistický papaláš, který se pohyboval v oboru, kde spolupráce s komunistickými tajnými službami byla podmínkou - a pohoda... Zákon schválený v prvním čtení je vydáván za rovný zákonu zapsaném ve sbírce zákonů, aby se estébák mohl stát ministrem - a pohoda...

Rozumíte, když si vzpomenu, za co v minulosti novináři a nejrůznější aktivisté pérovali politiky - a dnes u takový vážných problémů mlčí - tak mne napadá něco o účelové kampani proti liberální politice, do které byli zatáhnuti novináři.

Z. Švrček 21.1.2014 12:06

Re: Mám pocit, že se všichni bojí, aby Babiš nakonec neuspěl.

Sancta simplicitas, proč se ta "oběť" tak cpala, aby do té mlýnice strčila čumák i celou hlavu, to by mne tedy zajímalo. Vzhledem k tomu, co tady přede mnou správně napsal pan Vondráček, si ta "oběť" chtěla jen tak nějak pohlídat, aby jí nikdo nerozšlápl bábovčičku a naopak, aby si udělala ještě jednu-v tom bych tedy i já panu Babišovi tak nějak spíše věřil.

Z. Švrček 21.1.2014 12:00

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Ale prd. Jestlipak jste si dobře všiml že to, co tehdejšímu estabilishmentu u voličů lámalo vaz před volbami, protože to bylo terčem denodeních tvrdých ataků ze strany medií, to samé a ještě zjevnější dnes po volbách celkem nikomu nevadí?

Je to jak v té říkance. Kde jsou ti řvouni? Babiš si je kupuje. Kde jsou ti voliči páni? Chrápou někde zakopáni. A tam už asi zůstanou, protže se nechávají pořád dokola oblbovat novináři a modrátory a nyní, kdy si Bbiš koupil mediální impérium i s těmi novináři a moderátory , kdy přikupuje i rádo a chystá se na koupi TV, to už lepší nebude. Holt ať už blb nbo hrdina, volí oba stejně silným hlasem. A nikoliv dle svého zdravého selského, ale naprosto zblblí a zmanipulováni. Místo řady napapaných rybek, které jim ovšem nevoněly, si nyní zvolili hejno hladových piraní a jestli bude Babiš chytře manipulovat dál, zvolí si v dalším kroku pár pěkně dravých aligátorů. Jó to ta věčná naděje, že věci příští budou lepší, než věci minulé.