8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Oldřich 21.3.2006 13:04

Pehe a Zelení?

P. Pehe znám a proto vím, že rozhodně nehnojí půdu Zeleným. Bude bezpochyby volit ČSSD. Osobně mi není jasné, proč průměrný čtenář politických komentářů v Čechách trpí politickým stihomamem, který se projevuje tak, že se namísto věcného pochopení argumentů autora snaží odhadnout, komu autor fandí, nebo zda nedělá skrytou propagandu. Pehe v tomto článku kritizuje ČSSD i ODS, o Zelených se zmiňuje okrajobě, a jak jsem už napsal výše, bude zcela určitě volit ČSSD.
zrusksc 21.3.2006 12:28

Pehe mele....

Co bude Pehe kecat o straně zelených kde jsou nedávní republikáni(místopředseda)kteří Havla nemohli ani cítit.To jsem zvědav!
hajnej 21.3.2006 12:01

Zase jeden,který ví jak by to dělal,kdyby to uměl

ibn 21.3.2006 11:54

Pehe od A do Z dobre

Ze hnoji pudu Zelenym? Jojo, je to tak jednoduche.
míša mýval 21.3.2006 11:09

taková malá peha na kráse

Nechápu, jak může takové levicové Pehe plivat po lidech, kteří si po práci skočí do místní hospůdky na pivo. Každý nemá na to, aby posedával celý den v luxusním podniku a nad sklenkou absinthu cintal své výplody na papír.
Ještě něco: co vlastně znamená slovensky pehať?
brigman 21.3.2006 18:06

Re: taková malá peha na kráse

Výraz pehať ve slovenštině neexistuje a peha je česky piha. Myslim.
míša mýval 21.3.2006 20:33

škoda, asi umřu blbej

Nevím, ale na vojně jsme měli lampasáka a ten nám furt vyhrožoval, že budeme pehať. Vždycky jsem si myslel, že umím slovensky, znám všechna slovenská slova, jako třeba drevokocúr. Tomuhle bývalému partizánovi ale nerozuměl ani jeho krajan z Bratislavy
Jaryna 21.3.2006 11:00

...že stále větší množství Čechů nechodí už do čtvrté cenové skupiny.....

Ještě větší množství Čechů nemá ani na tu čtvrtou cenovou skupinu....
fil 21.3.2006 12:30

Re: ...že stále větší množství Čechů nechodí už do čtvrté cenové skupiny.....

projděte se po hospodách a restauracích, ve i všední den a hlavně o víkendu a uvidíte!
gerontusinza 21.3.2006 10:56

pane Pehe

"návrat Miloše Zemana, jehož politický styl je i nyní notně kořeněn hulvátstvím a bezpáteřním opozičně-smluvním pragmatismem, který nám říká, že když na to přijde, lze uzavřít opoziční smlouvu třeba s komunisty" Zpytujte laskavě i sám sebe. Nejste stejný hulvát, ne-li horší? Na rozdíl od vás nelze Zemanovi upřít upřímnost a přímost názorů, které se vám jeví jako hulvátství. Proč? Protože se vám nelíbí. Že opozičně smluvní pragmatizmus vycházel z nutosti zastavit rozkrádání  a že nazýval zloděje zlodějem?  To bych rád dělal taky, a slovo tunelář je naprosto neodpovídající. Ješnže pan Kočárník sdělil své doby národu, že nafta a topné oleje sic jedno jsou ale majíc DPH a clo různé, chápe podnikatelské záměry dovozců a tím je na několik let legalizoval. Ano pane, z poctivosti děláte hulvátství a ze zlodějů a kurev celebrity. Co byste chtěl od lidí tohoto státu? Oni od vás již nic, protože poctivě již nikdo z vás psát neumí. Nedáte se číst.
jepice 21.3.2006 14:47

"Opozičně smluvní pragmatizmus vycházel z nutnosti zastavit rozkrádání a nazýval zloděje zlodějem"

Pane gerontusi, gratuluju. Obvinit Jiřího Pehe z toho, že z tunelářů dělá celebrity, zatímco tupí poctivce Zemana, nazývaje ho hulvátem - to je laťka zvednutá hodně vysoko, to tu jen tak někdo nepřekoná.
 
Roman Grill 21.3.2006 10:47

nesouhlasim

Klicovou Paroubkovou chybou byla instalace Ratha. Kdyby zdravotnictvi odflikoval az do voleb a nadale nedelal nic, mel by vitezstvi v kapse. Doplatil na zmenu taktiky. Zrejme uz na to nicnedelani ve zdravotnictvi nemel zaludek. Z moralniho hlediska je to sice chvalyhodne, z taktickeho hlediska to byla zasadni chyba. Uvaha p.Peheho o tom, ze se zmenila struktura a pozadavky vetsinove spolecnosti ve prospech ideove narocnejsi a promyslenejsi politiky jsou nesmyslne. Spolecnost se meni v radu desetileti. Za ten rok co Paroubek nejdriv tolik ziskal a pak cast ztratil se ve spolecnosti nezmenilo nic. To jen pan Pehe uspokojuje sve socialne inzenyrske puzeni. Tim jen ukazuje, ze se nezmenil ani on.
Hrozd 21.3.2006 12:22

Re: nesouhlasim

Dovolil bych si oponovat. Bojiště bylo vnuceno. Kdyby tam nedal Ratha, zůstala by paní ministryně, kterou by musel stejně odvolat, protože tlak na ni stoupal. Rath začal velmi razantně a sebevědomě. Upoutak ne sebe pozornost, vyvolal rozruch, který se mu daří tlumit. Značná část lidí si myslí, že pokřik byl zejména proto, že konečně někdo začal klepat přes prsty ty, kteří si na tocích veřejných financí ve zdravotnictví založili svůj byznys. Sice mu vytýkají aroganci, ale v podstatě s ním souhlasí - takový je i postoj většiny lékařů. A volby budou až za více než dva měsíce. Do té doby se určitě objeví další výrazné tema ...
Roman Grill 21.3.2006 15:38

Re: Re: nesouhlasim

Objevuji se stale nova bojiste a schopny politik se pozna podle toho, ze dokaze souperi vnutit svoji hru. Namisto Ratha tam mohl poslat nicnerikajiciho ouradu s tim, ze do voleb se razantni reforma delat neda. K tomu by prilil ze statniho rozpoctu dalsi mld. za statni pojistence, cimz by situaci minimalne do voleb uklidnil. Vzhledem k tomu, ze byl schodek rozpoctu 2005 podstatne mensi nez planovany, snadno by se to zduvodnilo. Dokud Paroubek razantne hovoril a prakticky nedelal nic, preference mu utesene rostly. Proc v tom nepokracoval nadale? To nechapu. Jestli jsou Rathovy zasahy prinosne ci skodlive pritom nehodnotim. Nemam k tomu dost podkladu. Ovsem jeho medialni vystupovani mi pripada silene.
Sam křepelka 21.3.2006 10:39

vůdci

Vůdci v čele KSČSSD na straně jedné a ODS na straně druhé se od sebe liší. Paroubek je schopný, ale všeho a Topolánek je oproti tomu naprosto neschopný.  Jenže zatímco všeho schopný Paroubek za dobu co je u kormidla zvedl výrazně preference KSČSSD, Topolánek vede ODS opačným směrem.  A jestliže má ODS zálohu opravdu schopných kandidátů na vedení strany v regionech, KSČSSD se vystrčením paroubka vzhůru již vyčerpala.  ODS má tedy potenciál oslovit voliče " novou" tváří, ale je k její škodě, že má nyní v čele Topolánka, který svojí neschopností obnově vedoucích kádrů brání. Takže případně neúspěšné volby pro ODS by bylo způsobeno jedině a výhradně jejich neschopnosti využít šance nabízené jí nyní polikou Paroubka a jeho mouřenínů. Obdobná situace již v budoucnosti nemusí nastat !
Antivlastenec 21.3.2006 10:15

PEHE JE HRÁČ,ALE FALEŠNEJ.

V civilizovaném světě ničí levičáci střední třídu a zde chce pan soudruh George Pehe od socanů,aby se odklonili od zbytku levičáků....buď hraje nějakou hru nebo je úplně mimo realitu.
Hrozd 21.3.2006 12:41

Re: PEHE JE HRÁČ,ALE FALEŠNEJ.

V civilizovaném světě ničí střední třídu globalizace. Způsobuje rozštěpení střední třídy na stále početnější skupinu, která "klesá" mezi vrstvy nižší zejména v důsledku úbytku lukrativních pracovních míst v průmyslu a krizí sociálního státu (obavy o zaměstnání i u středoškoláků a vysokoškoláků, nejistota ohledně zajištění ve stáří, ...). Menší část střední třídy bohatne a stává se stále více „sobeckou“. Stoupá u ní totiž neochota přispívat na fungování státu. Jím nabízené veřejné služby si totiž tito zbohatlíci mohou pořídit privátně na vyšší úrovni. Nenavštěvují státní školy, nepoužívají veřejnou dopravu, stěhují se do „míst pro bohaté“. Střední vrstva se tedy štěpí a stává se vlastně obětí rozkladu sociálně-tržního státu.
jhm 21.3.2006 9:40

přání otcem myšlenky

Tady je zcela zjevně přání otcem myšlenky. Nejdřív znenadání narostou preference zeleným, pak se o nich začne psát jací jsou skvělí a nakonec je třeba taky někdo zvolí. A kdo tady tahá za nitky  Jaký mají vlastně program Kultura projevu je fajn, ale když je jediným programem kultura projevu a vrtule, tak se začínám mít na pozoru.
jkotek 21.3.2006 10:47

Re: přání otcem myšlenky

Jeste tam je zavreni Temelina.
Otakar Druhý 21.3.2006 9:12

Pan Pehe se mylně domnívá,

že s rostoucím HDP roste i vzdělanost, či spíše průměrná inteligence národa. Ale to se hrubě mýlí, což ostatně činí stále více. Vyražte pane Pehe od svého počítače na venkov a uvidíte, jaké intelektuální řeči vede člověk po šestiprocentním nárůstu HDP a jakožto člen EU .
Aleš P. 21.3.2006 9:02

K článku

Pehe má vlastně pravdu.At ČSSD ,tak ODS nemá na vrcholné pozizici inteligentní osobnost ,která by byla schopna strhnout čím dál širší střední vrstvu na svoji stranu.
Jinak když čtu komentáře tak nevím jak někteří blbci jsou  proti růstu 6%HDP, který táhnou výrobní podniky (automobilky).
Heslo těchto blbců je zřejmě čím hůř ,tím je to pro ně lepší.
hodne neRath 21.3.2006 10:24

alesi

1) stredni trida slysi spise na dane nez na osobnosti 2) co budete rikat az auticka skonci jako plasmove obrazovky?
ojen100 21.3.2006 16:15

Re: alesi

plasmové obrazovky nekončí ale už dávno byla vymyšlená daň z vakua Ale to není pro Vás ale jen pro inteligenty
tatina 21.3.2006 8:58

To by nebyl ani Pehe,

aby si nekopl aspoň na závěr do ODS,takže jsem se opět spletl,a tak ten článek začal dobře.
RobertR 21.3.2006 7:45

Proč se zvětšily

nároky české společnosti díky členství v EU? Tomu fakt nerozumím.
jepice 21.3.2006 8:12

Re: Proč se zvětšily

Já taky ne. Nicméně pokud se opravdu zvětšily, buďme rádi.
banah 21.3.2006 7:22

Hospodářství za ČSSD odpovídá praktikám vojenských režimů.

Hospodářský růst je prvotním projevem a výsledkem států kde vojenské junty převzaly jakousi zodpovědnost za hospodářský vývoj v zemi. A taktéž bez ohledu na stav společnosti a ¨další perspektivu vývoje a zvyšování životní úrovně obyvatelstva.aperspektivy zvyšování životní úrovně.
eTony 21.3.2006 6:29

No pokud je Pehe

představitelem "sofistikovanější české společnosti" ( můj překlad - čeští kavárenští socialističtí žvanilové ) je jasné, že v téhle "hospodě" se s lidmi jasných názorů nepotkají. Tito sofistikovaní čeští občané jsou akorát tak dobří k sebeubezpečování o vlastní důležitosti. pane Pehe, vaše sofistikovaná společnost lidí nechce něco vyřešit, ale jen o tom žvanit, jste balastem vývoje.
ilna 21.3.2006 7:35

Re: No pokud je Pehe

Považovat sofistikovanou část společnosti za balast může jenom totální buran.
Andy 21.3.2006 7:46

Re: Re: No pokud je Pehe

Ilno, on píše: "No, pokud je Pehe představitelem " sofistikovanější české společnosti..."   nikoliv, že sofistikovaná část společnosti je balast. Možná je totální buran, ale umí číst.