11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Kouzlo nechtěného

Podivný článek stávajícího a dvou předchozích ministrů zahraničí kritizující Izrael, který vyvolal takovou bouři a odsouzení na naší politické scéně včetně prezidenta republiky a premiéra, kouzlem nechtěného naplno a pro všechny jasně vyjádřil to, co je zjevné už delší dobu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Vacek 29.5.2020 20:53

Specialitou řady našich politiků je vyhledávat citlivé oblasti cizích zemí a do těch citlivých míst je kopnout. Cílem je pravděpodobně dosáhnout toho, že si nás nakopnutá země všimne a provede nám něco obdobného.

A. Pakosta 29.5.2020 18:50

Poslyšte, Zimo, vy jste fakt neodbytný. Reaguji jen proto, že se rozhodně ohrazuji proti vašemu nařčení ze lži - můžete přesně specifikovat, které mé (skutečné, nikoli vámi vyfabulované) prohlášení je lživé?

Dále - nic vás neopravňuje vkládat mi do úst vaše vlastní fabulace o tom, co bych snad prohlásil o hypotetickém přejmenování bonnské ulice na ulici Jana Patočky - o tom vůbec nebyla řeč. A nechutné mi ty věci připadají proto, že těžce nesu, když se naši veřejní činitelé chovají na veřejnosti jako burani. Zdaleka tedy ne proto, že bych snad před nimi chtěl hájit útlocit představitelů jakékoli východní velmoci. Takže s tím bolševikem, za něhož mne prohlašujete, jste mne opravdu pobavil.

M. Janta 29.5.2020 18:47

R. Meišnere vy toho nechapete asi vice ,ale nevadi hlavne zdravi :)

J. Jurax 29.5.2020 18:44

Pište češtinou, voni inteligenční podvýživo!

M. Janta 29.5.2020 18:44

Tak ze vy jste take podracky? Lulino??

Delaj --- Nechaj --- tleskaj Helejd nejsi nahodou cizek??:):)

J. Jurax 29.5.2020 18:37

Ne kdysi jakýsi, nýbrž pan Werich.

J. Jurax 29.5.2020 18:32

Zkuste psát česky, inteligente!

M. Panter 29.5.2020 18:30

No zas takové hrdiny bych v nich neviděl . Hrdinně štěkaj jen směrem, který kočí ukáže...

R. Meišner 29.5.2020 18:26

...hlavně vůbec nechápu, kdo a proč se vůbec ještě zabývá názory(resp. nápady) Karla Schwarcenberga?? tento *politik* byl vždy o několik levelů jinde než byla realita--a bohužel vždy na opačném konci spektra. kdyby se v politice pohyboval jako slon v porcelánu, bylo by to ještě to nejpřijatelnější. žel, bylo to mnohem horší. toť vše.

M. Panter 29.5.2020 18:26

Lulino , ostatní s nima dělaj byznys a nám nechaj, se škodolibou radostí, jen to okopávání jejich kotníků...a tupé luliny tomu ještě tleskaj.

M. Janta 29.5.2020 17:50

Muzete to pane Brichu upresnit kde jsem nechapavy? Myslite ze kazdy co sem pridavaji sve nazory at uz vy nebo ja musime mit pravdu??

S. Donát 29.5.2020 17:26

Já jsem naopak šťastný, že máme mezi našimi politiky takové hrdiny. Neohrožení bojovníci za svobodu a dobro všehomíra. Úplně je vidím, jak vyjíždějí v zářivé zbroji v čele našich šiků, aby země české ochránili. Až mě to dojalo, smrky smrk.

P. Brich 29.5.2020 16:48

M. Janta je nechápavý už v několika dějstvích.

L. Kubeš 29.5.2020 16:31

Je to přesně tak, něco za něco. Politická podpora za finance. A rozhodně nejde jenom o Klause. Kdo to nemá zapotřebí je třeba Babiš, ten není závislý na almužnách. A jen omezenec to nechápe-

M. Janta 29.5.2020 16:06

Podracky Ubozak jste vy vy byste rad pratelil se s rusama a s cinanama vam by to urcite stacilo trumpetko pro ruska

M. Janta 29.5.2020 16:04

No podle vaseho moudreho prispevku vas maji za neuzitecneho blbce

Podracký a muj osobni nazor je to pravda !!!! ruskej trole :):)

M. Janta 29.5.2020 16:01

Někteří to dělají z blbosti a myslí si, jací jsou myslitelé.

Poznavate se Dvoraku ze ano

M. Janta 29.5.2020 15:59

Magor jste vy Dvoraku i kdyz si myslim ze ve skutecnosti jste Ovcacek

V. Petr 29.5.2020 15:55

Přesně tak!

P. Dvořák 29.5.2020 15:44

Bude nás mít za blbce zcela neužitečné.

P. Dvořák 29.5.2020 15:42

Další magor, který v Novotném nepozná sobě rovného psychotika.

A. Renjascu 29.5.2020 15:13

Můj první příspěvek byl v 7:14 hod. a na něj jste i reagoval, tam byl ten "koš". Nejste první,kdo ledabyle čte příspěvky druhých. Někdy je za tím místo hledání pravdy touha sdělit hlavně svůj názor. Zkuste si to v klidu přečíst znovu. Pokud jde o to motání kolem osvobození, tak pokud sledujete veřejnou debatu, tak víte, že toto téma jsem nevznesl já, ale právě oni první tři městští odborníci.

Pokud má mít politika nějaký smysl, tak není možné pískat na soupeře za něco co u svých přejdu mlčením či tomu dokonce tleskam. Jedna míra, jedna váha pro všechny. To je samozřejmě obecné prohlášení a pravidlo nikoliv přesný mustr pro zmiňovaný koš.

K. Gaman 29.5.2020 15:07

No řekněte lidé, není to důkaz té nejskvělejší demokracie, že u nás může každý dělat zahraniční politiku? Že dokonce i bývalý lektor marxismu-leninismu mohl být ministrem zahraničí?

P. Brich 29.5.2020 15:02

Socha mohla být bez humbuku uklizena a na dotaz zájmové strany mohl starosta říci kam ji dal, aby na ní nes*aly mouchy.

Takto se zachoval jako žák druhé třídy, který odvážně plivne na sedmáka a utíká se schovat za máminy sukně, aby za to nedostal facku.

Odulého psychouše nemá ani cenu komentovat. Svědčí to o tom, že tam bude něco ve studnách, když si řeporyjáci toto zvolili za svého reprezentanta.

Tyto cílené akce budou pokračovat, protože musíme nas*at s kdekoho, abychom se pak museli schovat za sukně mamá Merkel.

J. Zima 29.5.2020 14:33

Až budete zase shrnovat všechno do jednoho koše, tak to nějak předem oznamte, protože pak se vašich výplodech nikdo nevyzná. Vaše první reakce se týkala výlučně sochy Koněva jen jste do toho zamíchal věci kolem osvobození, které s případem sochy nemají nic společného. Socha byla postavena na našem pozemku, za naše peníze v roce 1980 a je veřejným majetkem Prahy 6. Když zastupitelstvo rozhodlo o jejím odstranění nemůže to být předmětem nějakých konzultací, oznámení či jednání ať už diplomatických, nediplomatických, šikovných nebo buranských s Ruskem nebo s jakýmkoli jiným zahraničním subjektem. Tečka. Jiné záležitosti zahraniční politiky do toho netahejte, protože to je čistě vnitřní záležitost ČR.

P. Brich 29.5.2020 13:41

Někteří to dělají z blbosti a myslí si, jací jsou myslitelé. Ti chytřejší to dělají pro někoho za peníze. Podrazáci to ale jsou stejní, byť se zaštiťovali vyššími mravními cíli a ideovou čistotou.

A. Renjascu 29.5.2020 13:40

Ne neodporuji sobě, jen jsem shrnul více případů do jednoho koše. Diplomacií či tichou diplomacií jsem měl na mysli, že existuji mezi jednotlivými státy zavedené postupy, kterými se řeší sporné otázky či události. Postup, který zvolili jednotliví účastníci mezi ně nepatří. Že to neví někdo, kdo se o politiku moc nezajímá je vcelku pochopitelné, ale, že to neví či spíše nerespektují lidé, kteří se v politice pohybují je trestuhodné a ostudné. Proto mě to vede k domněnce, že skutečné důvody jsou jiné než deklarované a skuteční aktéři mají odlišná jména. Nejsme jedinou zemí na světě, která Rusům odstranila sochu, jedinou zemí, která změnila název ulice, jedinou zemí, které se nelíbila smlouva s Čínou či Pekingem, jedinou zemí, kde nemají všichni stejný názor na řešení Izraelsko-Palestinského konfliktu, jedinou zemí, která,... ne, ale jsme jedinou zemí, která to řešila takto buranským způsobem. Nebo Vám připadá normální, že naši tři "světoví" ministři místo obvyklého diplomatického oslovení (ať už vlady, premiéra či aspoň velvyslance) izraele skrze oficiální či neoficiální dopis, nótu nebo osobní jednání jej oslovují skrze média? Copak normální člověk oslovuje svého přítele skrze sdělovací prostředky? A Rusko, Čína? Snad jde zaujmout pevný, čitelný a slušný postoj bez těch prováděných šaškáren. Nechceme si nechat nic diktovat, ale přitom se zmínění aktéři chovají, jako by ČR byla velmocí a zmíněné země onucemi. V diplomacii se události nepočítají na týdny a měsíce, ale přetrvávají desetiletí, až zmíněné aféry vyvanou a nikdo z lidí si na ně nevzpomene, tak v diplomacii (ve vzájemných vztazích) budou stále ležet. My si stále pamatujeme rok 1938, 1939, 1968... Francii, Británii, Německo, Rusko a až i tohle zapomeneme, tak diplomacie nezapomene. A můžete dnes říct co bude za 20, 30, 50 let a zda nebudeme potřebovat něčí podporu? To je důvod, proč se mi to nelíbilo, ne samotný akt či rozhodnutí, ale způsob.

P. Brich 29.5.2020 13:37

Babiš si hledí vlastních zájmů a k nim patří, aby se mu nerozpadla vláda. Hamáček mu jasně řekl, že Petříčka nevymění.

J. Zima 29.5.2020 13:36

Ale ale, vy dokonce i lžete. Napsal jste, cituji: "mediální výkřik "Koněv neměl roušku, tak musel pryč" bylo opravdu nechutné, a "šťouchnutí Rusa do břicha" přejmenováním pražského náměstí rovněž". Pravda já použil slovo "nevhodné", vy dokonce "nechutné". Z toho jasně vyplývá, že byste hypotetické přejmenování ulice v Bonnu na ulici Jana Patočky považoval za "nechutné šťouchnutí do břicha ČSSR". K tomu zase já nemám co dodat. Bolševik se prostě nezapře.

A to druhé. Nenapsal jste sice "předem", ale pokud by oznámení mělo být neveřejné a diplomatické, tak by předem muselo být. Oznamovat něco Rusům neveřejně až po rozhodnutí o odstranění sochy, které bylo na zastupitelstvu Prahy 6 veřejné, postrádá veškerou logiku.

P. Brich 29.5.2020 13:35

Kdysi jakýsi komik vyprávěl, jak to mají doma vyřešené. On že řeší takové ty nejdůležitější věci, jako třeba postoj k ČLR, k Rusku, aj. např. kdy a jak vyvěšovat tibetskou vlajku.

Manželka že má na starosti maličkosti, jako co bude k večeři, kam a kdy se půjde do kina, co a za kolik se nakoupí, kdy a kam se pojede na dovolenou, apod.

Není nad dělbu práce.