22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Koupě zámku přes offshore společnost

Konečně máme novou „bombu“ v jinak nudné kampani. Týden před volbami bylo uveřejněno, že Andrej Babiš koupil nemovitosti v zahraničí přes offshore společnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Harvánek 5.10.2021 9:04

Dal bych Vám za pravdu, ale příliš mnoho překlepů ve Vašem textu mě od toho odrazuje.

F. Kusák 5.10.2021 9:01

Pro pana Pavelku

L. Harvánek 5.10.2021 9:00

Ale ano, i my nemiliardáři si zámek za 400 milionů můžeme koupit. Pokud nam na ni někdo půjčí. Jen se obávám, že jít do takovéto investice má chuť jen málokterý z nemiliardářů.

F. Kusák 5.10.2021 8:59

Jenže Vy v tom máte už jasno, je to přeci vláda Babišova. No budiž. Pár dnů před volbami, a pak přijde nová naděje. Tedy podle Vás. Že republika na tom dosud není tak špatně, jak se říká, je také díky této vládě. Jenže je tady to dosud. My stojíme před mnohými zásadními rozhodnutími, které musí řešit každá nová vláda. A já se jen,m jako odpovědný občan tohoto státu zajímám o to, jak to bude řešit ta nová formace K2 + K3, a to jasně a konkrétně, ne podle slohových cvičení ve volebních programech. Já jsem si dal tu práci a přečetl je. A je tam mnoho náznaků, které si mohu vykládat různě. Pokud se na to zeptám, pak Fiala ani neví co odpovědět, říká hlouposti a působí nekompetentně. Nemá žádnou kvalifikaci vézt tuto zemi a být třeba lepší než Babiš. Když působil na MŠ, tak o něm říkají, že to byl slušný člověk. Jenže to nestačí. Takže uvidíme. Voliči mají právo na změnu, nijak mě to nepobuřuje. Jen to musí být změna k lepšímu.

J. Červená 5.10.2021 8:59

Člověk co do roztrhání těla slibuje,že bude bojovat proti daňovým rájům,člověk,co tvrdil,že on sám žádné daňové ráje nevyužíval a teď se ukázalo,že využíval,je lhář. Jestli zloděj,to se ukáže. Jeho lží je tolik,že už těžko si na všechny vzpomenout. A přichází lhostejnost. Jeho voliči na morálku rezignovali už dávno,nebo ani nikdy žádnou neměli. Volby ukážou,jak špatné to s naší zemí je. Jestli opět dovolíme lháři,aby nám dál nestydatě do očí a v přímém přenosu lhal.

O. Kurz 5.10.2021 8:54

Tak za prvé - snažit se dávat další Babišův skandál do souvislosti s našimi volbami je nesmysl a pan Bartoň to jistě ví. Za druhé - sám pan Babiš proti offshore brojil a tvrdil, že to je nečisté podnikání. A za třetí - vyvstává otázka, proč by nemovitosti kupoval tak složitým způsobem, protože pokus o utajení nepřichází v úvahu

J. Pavelka 5.10.2021 8:35

Ovšem, kdo jiný má za to odpovídat, ne - li vláda se svým předsedou (a snad centrální banka). Snad opozice? Je li nevyjasněná energetická situace, roste inflace, mamutí schodek...za to odpovídá vláda ( z velké části) rozhodně ne opoziční

A. Ivan 5.10.2021 8:32

R^

F. Kusák 5.10.2021 8:29

A víte Vy chytrolíne, kde platí majitel Seznamu.cz daně? Zkuste si rozkrýt vlastnické vztahy takové firmy. Víte z jakých podnikatelských kousků jsou financovány mediální aktivity tohoto neprůhledného giganta? Nebo úctyhodná společnost Westinghouse Electric, která bude modernizovat řídící systém našich JE a možná bude i stavět další bloky, má nepřehlednou vlastnickou strukturu pasírovanou přes daňové ráje. Jo svět byznysu je surovější a pragmatičtější než si mnozí naivkové myslí.

Š. Hašek 5.10.2021 8:24

Pokud kdokoliv (a jakkoliv) vaří "krupičnou kaši", je to v cajku.

Pokud "vaří krupičnou kaši Andrej Babiš", i poslední hejhula v ČT je auf. Dokonce drnčí i židle v brusele.

"Docela se mi líbí", že nějaký profesor Fiala (a elita národa v TOP09) se o této formě obchodu a toku financí dověděl včera.

M. Moravcová 5.10.2021 8:19

Byly, jmenován byl ovšem pouze Babiš a s ním asi pět vysoce postavených lidí.

F. Kusák 5.10.2021 8:17

Ať se vrtnete kam se vrtnete Babiš a jeho kauzy. O podstatných problémech našeho státu ani slovo. Že máme nevyjasněnou energetiku, že roste inflace, není jasné směřování naší ekonomiky atd., nikoho nezajímá, tedy hlavně média, ta mainstreamová. Novináři se přestali ptát, jak budeme řešit mamutí schodek v rozpočtu, který mohl být možná menší nebo naopak třeba ještě větší, nic. Jsem zvědav, jak dlouho nové vládě vydrží, svádět to na Babiše. Třeba celé volební období, nebo ještě to další.

M. Moravcová 5.10.2021 8:17

Dobře. R^

Š. Zemek 5.10.2021 8:07

Vám ne, kamarádovi jo. Babiš mě nezajímá, u toho mám jasno.

K. Křivan 5.10.2021 7:50

Závistivci by se měli střílet. Nikdo nezaastřelil závistivce Gottwalda a jak to dopadlo.

K. Křivan 5.10.2021 7:47

A co má bejt ? Já koupil psí boudu, kamarád srub nad Sáz;avou, a Babiš barák nad Loirou. A co má bejt ? Závidite ?

I. Polák 5.10.2021 7:33

...Jak to s podobnými akcemi bývá, spíše utvrdí odpůrce i příznivce Babiše. ... Omyl, kromě těchto dvou skupin, které jsou tím pádem nezajímavé, vzniká ještě jisté procento lidí, kteří se po podobných exhibicích stanou z nevoličů AB voliči AB. Takže ty peníze za akci "papers" nejsou tak úplně vyhozené, že.

Tak kdo a proč je do toho investoval? Co na to páni investigavci?

J. Moravec 5.10.2021 7:19

“My nemiliardáři se tam ještě dlouho nepodíváme.”

A proto je můžeme třeba obdivovat, závidět, nenávidět. Proti gustu žádný dišputát.

O. Musil 5.10.2021 7:12

Na volby mít tato aféra žádný vliv nebude. Babišovi voliči už dávno vědí, že že jejich guru je prohnaný šíbr, který ale drží ostatní daleko od žlabu a občas kolem sebe hází drobty. Ti druzí ho právě proto volit nebudou. No, a pak je tu Ovčáček a pár ostatních, který v něm vidí nového spasitele.

O. Uživatel 5.10.2021 7:06

Uživatel požádal o vymazání
L. Frydryšek 5.10.2021 6:13

Tuto akci provedl jako soukromá osoba. Jestli to bude v rámci zákona, či za hranicí bude zjišťováno. Co je skutečně za hranou, tak kritika těch, kteří takto nakupují, či nakupovali stejně, jako nakupoval Babiš.

A. Dudík 5.10.2021 5:23

PANE BARTONI ... OPĚT ZA 1* !!!!R^

I. Mentlík 5.10.2021 5:16

Máte pravdu, 3. října 2021. Ale také již v roce 2016. Tam Babiš unikl pozornosti investigativců ? To se zřejmě nedozvíme. Také se zřejmě nedozvíme názvy určitě Babišových offshore firem, přes které měly uniknout určitě nezdaněné peníze. Jinak je poutavé, že slovo offshore se stalo sprostým přesto, že se takové obchodní praktiky uplatňují i v rámci hodné EU. Vadí totiž jen ty v Karibiku, tam se běžný občan jen tak nedostane, aby to zkontroloval. Osobně si myslím, že by se měli vzpamatovat nikoliv Babišovi voliči, ale voliči opobloku. Ti první dávno připouští, že politika není práce v čistých rukavičkách. Druhým by procitnutí ze sna mohlo přivodit i zdravotní potíže. Jistě lze ale říci, že některým to nedojde nikdy.

K. Machala 5.10.2021 3:42

Nelze namítat proti cestám miliardářů do vesmíru, pokud ti samí nekážou ostatním vodu v podobě boje proti CO2. Nelze namítat proti využití daňových rájů, pokud ti samí nedusí drobné hospodské nesmyslnou daňovou byrokracií. Je to jen o kázání vody a pití vína.

F. Brabec 5.10.2021 1:01

Tyto Pandora papers byly publikovány ve stejný okamžik na celém světě a týkají se účastníků z celého světa. Těžko tedy argumentovat, že to bylo načasováno účelově pro potopení Babiše, ten v tomto měl prostě jen smůlu.