22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Koupě zámku přes offshore společnost

Konečně máme novou „bombu“ v jinak nudné kampani. Týden před volbami bylo uveřejněno, že Andrej Babiš koupil nemovitosti v zahraničí přes offshore společnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Rybnická 5.10.2021 14:10

Přeji hodně zdaru.

J. Hovorka 5.10.2021 14:08

Pisatel nezmínil další možnost, jak naložit s nákupy miliardářů.

Vystřelit z Aurory či voru na Náplavce a všechno jim vzít :-)

(Dělají pro to všecko);-D

J. Kindl 5.10.2021 13:29

V červenci roku 2009 pomocí francouzské právní kanceláře DB Artwell Avocats a panamské právní kanceláře Alcogal nechal anonymně a diskrétně založit firmy, kde figurovali nastrčení ředitelé.„O čtyři měsíce později tuto strukturu využil, aby z jedné své společnosti do druhé přesunul 15 milionů eur (tehdy 381 milionů korun). V podstatě sám sobě poskytl půjčku, a to na nákup šestnácti luxusních nemovitostí ve Francii včetně zmíněného zámečku Château Bigaud na Azurovém pobřeží,“Na Britských Panenských ostrovech, které prosluly jako jeden z nejznámějších daňových rájů, Babiš podle dokumentů nechal založit firmu s názvem Blakey Finance Limited. Z této společnosti převedl peníze přes svoji další, americkou firmu do společnosti SCP Bigaud se sídlem v Monaku, tedy v dalším daňovém ráji. Já nechápu proč to dělal???? Proč si ty domy nekoupil rovnou.????Nebo snad to bylo kvůli daním ???? Proč tohle neuvedl v daňovém přiznání ???? Proč peníze, které přesouval nejsou nikde uvedené a nesouhlasí s daňovým přiznáním. Kde je vzal ???

J. Kindl 5.10.2021 13:28

Babiš rok 2016 "Myslím, že každý, kdo podniká, ví, že Panama není právě teritorium, kde se podniká transparentně. Proto to v současnosti analyzujeme a určitě podnikneme kroky, abychom zjistili, kdo z našich občanů tam má majetky. " Babiš rok 2017 k Čapímu hnízdu. Kdybych chtěl udělat dotační podvod, nebylo by nic jednoduššího než zřídit offshorovou firmu třeba na Kypru a tam by majitele nikdo nikdy nedohledal. “V této kauze nebyla žádná korupce.

M. Grundmann 5.10.2021 13:28

Srovnávat Babiše s Orbánem není správné. Orbán je kritizován hlavně za svou politiku. Babiš je kritizován za nesrovnalosti ve svém osobním majetku. Jedná se o kritiku zcela různého druhu.

M. Grundmann 5.10.2021 13:24

Pokud skutečně zaplatil tuto částku ze svého osobního účtu v české bance, tak by bylo všechno v pořádku. Problém by mohl nastat, kdyby částku poslal z nějakého firemního účtu a celou věc zaúčtoval jako půjčku, kterou potom odepsal jako nedobytnou pohledávku. Nebo pokud by udělal nějakou podobnou účetní transakci. Doufám pro něj, že nic takového neudělal. To by měl vysvětlit on sám.

Bude dobře pro Českou republiku, pokud tam nebude žádná nesrovnalost. Babiš se však někdy chová v zahraničí jako slon v porcelánu.

V. Církva 5.10.2021 13:23

Jak se to ta k. šikmooká dozvěděla, že má Babiš zámeček?

V. Heidlerová 5.10.2021 13:15

Tedˇjsem se v TV dozvěděla od ministra živ. prostředí, který už dávno měl abdikovat, že nebylo prověřeno dalších 18 firem v okolí Bečvy. To všechny pracují s kyanidy či jinými jedy? A všechny mají výpustě do řeky? Hleďme, hleďme! To by mne zajímalo, co se tam všechno vyrábí.

J. Jurax 5.10.2021 13:14

Je před volbami.

Jen se ještě divím, že dosud nikdo nehodil do placu, že Babiš na základní škole opisoval.

Neboť vyšší princip mravní nedovoluje počínání tak směšně podlé jako je opisování (© profesor Málek, Vyšší princip)

J. Jurax 5.10.2021 13:08

Ale nápad to není špatný ... :-)))

J. Jurax 5.10.2021 13:07

Tak to to má Babiš už spočítané ... :-)))

V. Čermák 5.10.2021 13:02

Tak pro nechápajícího je to samozřejmě blábol. ;-D

V. Čermák 5.10.2021 13:00

No možná ta Černá ovce mezi západními politiky je pro něj Pochvala. Podobně je na tom i Orbán. Jsou to holt politici velmi chytří, kteří těm ostatním západním nejdou na ruku. A to je celé. A o náhodu s načasováním rozhodně nejde, zapojenost Čechů se časem prokáže jako větší, než malá. Oblast osobního podnikání je nyní Přerušena. Kauzy vytahované na objednávku jsou z větší Minulosti....;-D

E. Chrapek 5.10.2021 12:57

Agrofert má sídlo v ČR a daní tady. Majitel Novy, PPF má sídlo v Holandsku a daní tam. Najdi rozdíl.

Š. Hašek 5.10.2021 12:56

Po dvanácti letech něco vytáhnou!!!

1. Nerozumí tomu, rozsudky dělají u kafe (a ve studiu). S bruseláky a láskovými.

2. 5 dní před volbami.

3. Kdyby ten vousatý profesor všeho (Fiala) chtěl, aby dostal o 2% víc, tak se zastane Andreje Babiše. A naznačí, že aspoň "malinko rozumí" ekonomice.

Fiala NEMÁ KOULE.

Výraz -nemít koule- jsem odkoukal od těch, kteří závidí těm, co je mají. U nás doma se takhle nemluvilo.

E. Chrapek 5.10.2021 12:56

Dle Babiše platil převodem z české banky. Ta to musela dle zákona hlásit. Kontrolní orgán neshledal problém. Kdo v té do vládl v ČR?

Babiš to nedělal, aby ušetřil či pral kriminální peníze. Pojistil se, kdyby měl v ČR problémy. Takže využil jen anonymitu což offshore firmy umožňují. Tedy ani ve Francii nic nezákonného.

V. Čermák 5.10.2021 12:52

Samozřejmě že daně platí, Agrofert má sídlo v ČR a daně platí v ČR, na rozdíl od jiných...;-D

V. Čermák 5.10.2021 12:50

a jiní novináři jsou názoru stejného. Inu, i Novináři jsou různí a mezi těmi a oněmi i Hnůj...;-D

M. Grundmann 5.10.2021 12:36

Pokud použil takovýto podobný způsob placení, využil určitě k zaplacení peníze, u kterých není schopen prokázat jejich původ. A žádné čestné prohlášení nic nezmění. Kdyby se jednalo o normálně nabyté a zdaněné peníze, poslal by je přímo z České republiky. Navíc celá věc není ve Francii promlčena, promlčecí lhůta u podobných kauz začíná běžet v okamžiku, kdy se na věc přijde a ne v okamžiku, kdy byl čin spáchán. Jiná země, jiné mravy.

Babiš tedy bude muset uspokojivě vysvětlit tento konkrétní tok peněz. A toto vysvětlení musí být akceptováno francouzskými úřady. Pokud nebude, bude mít Babiš smůlu. Žádné všeobecné řeči o tom, že je bohatý a že nějak peníze převedl nějakými fiktivními transakcemi na sebe, nebudou ve Francii akceptovány.

J. Pavelka 5.10.2021 12:35

Ovšem i renomovaní novináři ze světových deníků jsou jiného názoru...

M. Sedláček 5.10.2021 12:29

Legální možná. Nechutné určitě. Jako premiér se podílí na daňové loupeži, ale sám daně neplatí. Ale je to věc hlavně jeho voličů.

E. Chrapek 5.10.2021 12:18

Omyl. Koupě nemovitosti firmou (i offshore firmou) není ve Francii trestná. Maximálně mohou chtít doložit zdroj peněz. To pro Babiše s majetkem cca 60 miliard vážně nebude problém. Tu 400 milionovou půjčku zaslanou z banky hravě doloží ze zdaněných peněz. Nebo myslíte, že své každoroční zisky schovává pod polštářem doma?

A. Javůrek 5.10.2021 12:17

jabka hrušky, koblížku

A. Javůrek 5.10.2021 12:16

dobrej blábol, autore ;-D

M. Grundmann 5.10.2021 12:06

Celý problém spočívá v tom, že je velká část běžného chování některých českých podnikatelů u nás doma trestná v západních zemích. Tato obchodní transakce je ve Francii trestná. I když není v České republice možné někoho pro něco takového stíhat. Proto je Andrej Babiš špatným předsedou vlády, protože je v zahraničí viděn jako někdo, kdo se chová nepřijatelným způsobem. A je to jediný vrcholný politik v celé Evropské unii, který má tento problém. Jakýkoliv velký český podnikatel bude téměř určitě považován v západní Evropě za zloděje podle místních pravidel, proto nemůže dělat vrcholného politika členské země Evropské unie.

E. Chrapek 5.10.2021 11:57

To máte pravdu, ale Babiš nejspíš jen získal anonymitu aby měl kam odejít a ve Francii být jen nájemníkem (byť sám sobě), pokud by musel a to není trestné. Nikdo by mu ty nemovitosti nemohl zabavit, když vlastníkem bude offshore firma s majitelem na akcii na doručitele.

E. Chrapek 5.10.2021 11:52

Cit.: "Neuvedl v žádném majetkovém přiznání". Předpokládám, že ty offshore firmy mají 1 akcii na doručitele. Tedy kdo zrovna má v ruce tu akcii, je majitelem firmy. To se dá změnit za jeden den i několikrát. Takže jak může někdo tvrdit, že v době psaní majetkového přiznání ji držel zrovna Babiš? Dokonce by se dal uplatnit i princip Schrödingerovy kočky, tedy vzít tři stejné obálky, do jedné vložit akcii, zapečetit, zamíchat a rozdat mezi důvěrné přátele a vložit do 3 sejfů. Kdo potom vlastní firmu? Proto asi i ta pojistka ve výši 400 milionové půjčky.

M. Grundmann 5.10.2021 11:50

Česká republika je v porovnání se zahraničními zeměmi dost zvláštní. Dějí se u nás v zahraničí nepředstavitelné věci. Řádění exekutorů, kteří provádějí exekuce na malé děti, nemá ve světě obdoby. Podobně nemají obdoby ani odměny exekutorů a různých právníků. Rovněž nemají ve světě obdoby české tunely prostřednictvím mezinárodních arbitráží. Nemají obdoby dřívější rozhodčí doložky a dnes různé smluvní pokuty apod.

V zahraničí jsou zase nešvary, které nemají obdobu v České republice a které jsou pro Čechy nepředstavitelné. Podobně jsou nepředstavitelné české nešvary v zahraničí. Česká republika však nikoho nezajímá a mluví se zde nesrozumitelným jazykem, takže se v zahraničí o českých nešvarech příliš neví.

Andrej Babiš však vyrazil do světa a chová se tam podobně jako doma. A neustále naráží. Má problém s evropskými dotacemi, nyní s podivnou investicí ve Francii. Je to logické. Pokud se podnikatel bude chovat v zahraničí stejně jako v Čechách, tak tam rychle skončí ve vězení. To platí obecně pro většinu českých podnikatelů.

M. Grundmann 5.10.2021 11:35

Ve Francii nesmíte. Pokud půjčíte peníze sobě, jedná se tam o podvod. České zákony jsou velmi děravé, na Západě je hodně věcí v Česku běžných trestných.

M. Grundmann 5.10.2021 11:33

Jenže tyto firmy se často podílejí na trestné činnosti mimo svůj domicil. To je hlavní důvod jejich zřizování v dnešní době.