27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Koronachyb hromada…

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kavan 6.12.2021 10:18

Právě jste mi vysvětlil, že někde vysoko mezi mocnými lidmi je člověk, který dokáže naplánovat a zorganizovat dlouhodobé umělé vytváření stresu za účelem celosvětového zvýšení nemocnosti, které usnadní ovládnutí obyvatelstva. Všechny vlády (přinejmenším v Evropě) na tom poslušně spolupracují, a většina obyvatelstva taky. Plán mu perfektně vychází. Tak tohle je přesně to, čemu bych "strašení" říkal já.

J. Vintr 6.12.2021 10:37

Já doufám, že jim ten plán nevychází. Zřejmě počítali, že se vyděšení lidé o tu jejich "vakcínu" poperou a že bude drtivá většina lidí naočkovaná dřív, než začne vycházet najevo, že ta "vakcína" nepomáhá, ale škodí. Kdyby nebylo s kým srovnávat, mohli by to svádět na nove mutace, čímž by měli zároveň záminku pro další očkování. Teď jsou asi dost v křeči a proto se pokoušejí to očkování lidem vnutit násilím. Jenže se ukazuje, že to tak snadné nebude.

P. Kavan 6.12.2021 11:50

Čili jste mi to potvrdil. Strašíte spiknutím mocných několikanásobně víc než vláda covidem. A teď kdo ten stres zvyšuje, žejo ...

J. Vintr 6.12.2021 12:17

To není strašení, to je snaha varovat a otevřít lidem oči. Oni nejsou tak mocní. Moc jim dává jen to, že je lidé poslouchají. Když je přestanou poslouchat, jejich plány nevyjdou.

P. Kavan 6.12.2021 12:21

Jo tak. Ale varování před covidem strašení je. Tak nějak si nejsem jistý podle čeho se to rozezná.

Pokud někdo dokáže přimět všechny vlády světa aby fingovaly neexistující pandemii a nikdo na nic nepřišel, tak je mocnější než Hitler se Stalinem dohromady.

J. Vintr 6.12.2021 12:29

Na to není potřeba žádná moc, na to stačí jen dost peněz. Politici jsou vesměs hloupí a chamtiví. A také bezcharakterní....

P. Kavan 6.12.2021 13:05

Začíná to připomínat absurdní drama. Jak přesně si představujete člověka, kterého poslouchají všechny vlády světa, ale on přitom nemá žádnou moc? Není náhodou skutečnost, že vás všichni poslouchají, sama o sobě tou mocí?

J. Vintr 6.12.2021 13:12

Máte pravdu, že je to absurdní. Ale evidentně to funguje. Jen doufám, že ne úplně tak, jak si to ten nebo ti představují.

P. Kavan 6.12.2021 13:36

Já ale myslel že ta vaše argumentace je absurdní. Já na vševládného pandemického génia nevěřím.

A. Ová 6.12.2021 14:06

Proč ale odmítá naše minist. zdrav zveřejnit smlouvy s pfizrem s odůvodněním, že jejich zveřejnění by nevedlo k dosažení cíle? (Cíl ministerstvo taktéž nevyzradilo). Při jednoduchých počtech vakcína+rameno=záchrana bližního, jsou ty politické manévry s naverbováním policie, armády a médii příliš složité a podklady utajované. Jediné, co lidem předhazují jsou čísílka

J. Vintr 6.12.2021 14:10

No právě, když je ten CÍL tak tajný, je naprosto jasné, že to bude nějaká velká lumpárna.

A. Ová 6.12.2021 14:44

Zdravotní uzdravovací cíl to nebude, neboť po medicínské stránce padla veškerá etika spláchnutím do kanálu, takže kolem zdravotního cíle, i kdyby to měla být nějaká jobovka, by nemusela vláda chodit po špičkách, ale mohla by nám jej vmést do obličeje jako cokoliv, co na nás plive ohledně KáÓ-19 už dva roky. Takže měli bychom logicky dedukovat...na copak si lidi jenom tu vládu platí... Aby to s nimi myslela dobře a aby byla za dobře s ostatními vládami. Teď nevím, jestli se to vylučuje nebo ne. A pak tady máme světové korporace, nadnárodní, nadvládní. A ty chtějí celosvětový mír a zdravou planetu a občany. A proč vlastně nezveřejní MZ ty smlouvy? Vždyť jsou to jen obyčejné smlouvy...obyčejný nákup farmak...co je na tom? Vždyť jde o zdraví a to i zdravých lidí

B. Rudolf 6.12.2021 10:31

Vláda dělala dost zmatené a někdy i vyloženě škodlivé kroky.

To, že "po bitvě" jsou zjevné chyby i geniální tahy bojujících stran, je zřejmé. Ale když někdo během bitvy vydává nesmyslné rozkazy, nemusí být jejich nesmyslnost během bitvy tak dobře doložitelná. Během bitvy se to mohlo zdát sporné, ale teprve po bitvě je skutečně doložitelné, co bylo dobře a co bylo špatně. Tedy, ne všechno bylo špatně, ale chyb bylo opravdu hodně.

Ovšem naše vláda hodně opisovala. Od Číňanů, od vlád okolních zemí a samozřejmě i od vlády USA. To, jakou roli v řešení pandemie měly farmaceutické firmy, CDC a podobné instituce, bude doufám podrobeno šetření tajných služeb.

Výsledek se pravděpodobně nedozvíme dříve, dokud se situace nezklidní. A popravdě nás možná překvapí. Možná, že zjistíme, že mnohem víc lidí se řídilo svým nejlepším vědomím a svým svědomím, než nám to dnes připadá. Ale možná se také zjistí něco o dost jiného. Těžko říci.

J. Vintr 6.12.2021 11:14

Na chyby by se to dalo svést prvních pár měsíců, pak už absolutně ne.

D. Zítko 6.12.2021 8:03

Naprosto přesné a výstižné .

P. Kazo 6.12.2021 7:39

https://cekni.to/s/Nezao%C4%8Dkovan%C3%AD/1226/o-zdravie-tu-neslo-nejde-a-nepojde

T. Diblík 6.12.2021 7:31

Důvěra ve vládu se zhroutila v noci na 22. října 2020, kdy byl Roman Prymula vyfotografován jak vychází z restaurace Rio's, Obnovení důvěry neprospívá, že tento člověk je jako odborník zván do sdělovadel.

J. Vintr 6.12.2021 9:22

Nevím jak vy, ale já jsem žádnou důvěru v politiky a ty, kteří jim přizvukují neměl nikdy. A celou tu pandémii považuji za podvod od prvního dne.

J. David 6.12.2021 7:25

Na odezvu k buzeracím již ve svém věku nemám náladu, tedy abych spontánně protestoval kdesi "na rynku". Penzi mi pošlou na účet, takže mohu zalehnout na matrace a prfpflégung objednám přes e-shop, takže mi putykáři a hygienici mohou v putykách, jako neočkovanci, "hvízdnout na péro", neb tam nelezu, od doby, kdy mi goverment tamo zakázal dýmat fajfku u mariáše. Tehdá by prý tabákovým kouřem trpěli v putykách kojící matičky a lodeny na věšácích, takže dříve byli "tabákoví prouzenci" persony non grata, dnes jsou "vakcinačně prouzení" v putykách bez testu vítáni. Jenom mi nejde na rozum (asi na stáro mdlý), jak "očkovance" může jímat hrůza z "neočkovance" v kontaktu, když je "očkovanec" obrněn vůči viru vakcínou. Pravda, i filcky "oholený" od "neoholeného" může lapnout. Nu, viry mutují, filcky migrují, jenom goverment je zmaten a blbne prostřednictvím dienstreglamá. Proto se rád válím doma na matracích, a nelezu tam, kam mi to goverment bez lejstra, či QR kódu "rassencovidfrei" zapovídá. Vivaldiho poslechnu na quadru doma, netřeba mi lézti s filcováním lejster do koncertní síně. Nu, každý "bekanntmachung" má suje vá pozitiva, tříbí kreativitu mysli, kterak tu pitomost mocných "obechcat" (viz. specifikace trhů), kdo se bojí "defekuje v síni", užil bych výstižnější "výrazivo", ale von der Lejno s nějakou Dillili, jako EK, vydaly "korektní slovník EU". Holt von der Lejno, Tomík klerikál zajisté zajásá, jenom se bude muset zamyslet nad roráty a volání muezínů, Covid kálí na konfesi a liturgii. Já také.

J. Nevrkla 6.12.2021 8:23

R^:-)

M. Mucha 6.12.2021 18:18

:-)R^

M. Mucha 6.12.2021 6:35

Jedním z projevů idiocie je dělat stále to samé a pokaždé očekávat jiný výsledek. Já zastávám názor, že všechna opatření měla skončit nejpozději počátkem léta.

Jak píše autor, nošením respirátorů bráníme přirozenému kontaktu našeho organizmu s viry a bakteriemi, které jsou zcela přirozeně všude kolem nás.

A těm, kteří si myslí, že vládní opatření jsou tu pro jejich dobro, vzkazuji: každá epidemie, co tu kdy byla a v budoucnu jistě zase přijde, je zcela přírodní proces a žádný politik ani vlády na celém světě nemají nejmenší vliv na její průběh a už vůbec na její kontrolu. Ani kdyby se na hlavu stavěli. Jediným výsledkem všech těch nesmyslných opatření bude jen totalita, nesvoboda a pocit, že je to pácháno pro dobro lidstva.

J. David 6.12.2021 7:35

Budu přízemní. Pod FFP2 mám zapařeného a oslizlého kníra, pomalu jako pod gasmaskou AČR M10M za PVS. Rád se nechám poučit, mejdlíčko na očnice pomíjím.

P. Vychodil 6.12.2021 10:18

možnosti řešení jsou prosté: :-):-):-)

a/ sundat kníra

b/ sundat náhubek

já volím a/ neb manželce se moje šedivé fousy nelíbí a barvit si je nemíním, a zároveň b/ - ani svému psovi jsem jej nenasazoval zbůhdarma...

J. Nevrkla 6.12.2021 8:24

R^!

J. Strakoš 6.12.2021 5:45

Pěkně je to v článku shrnuto.

Ještě bych doplnil další "maličké" chyby:

1,Hygiena a trasování - funkční pouze v naprostém zčátku epidemie, ukázka toho, že předpis je předpis a bude se vykonávat i když jde vidět, že nefunguje a fungovat nemůže. (viz info žákům, že mají být v karanténě po skončení karantény)

2,Testování bezpříznakových. Jakmile lidé měli příznaky, nikdo je testovat nechtěl. (tohle už naštěstí zmizlo)

3, Netestování před vakcinací. V době, kdy se testovalo v práci, před vstupem do hospody, školy apod. se netestovalo na jediném místě - v očkovacích centrech, kde testování nahradili prohlášením.

J. Vintr 6.12.2021 4:02

Autor vychází ze zcela naivního přepokladu, že tady jde o nějaké tlumení nebo krocení nějaké epidemie. Tu si naopak hýčkají a snaží se ji udržovat, i když už možná žádná není. Ta epidemie je jen prostředkem na vystrašení občanů, aby se dobrovolně nechali očkovat, nebo záminka k selektivní buzeraci další části občanů, která je má donutit k "dobrovolnému" očkování. To očkování je samo o sobě prvořadou prioritou celé covidové kampaně. A vůbec v něm nejde o ochranu proti nějakému viru. A bylo by moc fajn, kdyby šlo JEN o peníze ...

J. Jirka 6.12.2021 7:22

Odhaduji, že ZATÍM jde jen o peníze a o vypěstování návyku na očkování. A pak, až se to bude hodit, vám kdokoli bude moci vpravit do těla cokoli...

S. Kubů 6.12.2021 0:35

Stát zkrátil platnost očkovacích certifikátů. U všech bude nutná další dávka. Česko tak následuje doporučení Evropské komise, která na konci listopadu toto zkrácení navrhla. Pokud si lidé nechají dát posilující dávku, platnost certifikátů zatím bude podle Vojtěcha na dobu neurčitou (novinky.cz, 2.12.21)

Pominu teď, na základě jakých evidencí EK zkrácení očkovacích certifikátů navrhla. Těch certifikátů, které byly původně prezentovány jako prostředek usnadnění mezistátního cestování (pamatujete ?) a kterým se často dodnes říká „průkazy bezinfekčnosti".

Ale rád bych zdůraznil nutnost znovuotevření diskuse o uznávání protilátek jako jednoznačného důkazu o prodělání nemoci covid-19. Spolu s tím, a s výše uvedeným rozhodnutím Adama Vojtěcha, ministra zdravotnictví ve vládě, která již skoro dva měsíce nemá mandát, bych pokládal za nutné otevřít (a zodpovědět) několik souvisejících otázek:

* Musejí „posilující dávku" podstoupit i lidé, kteří se nechali naočkovat, přestože předtím covid-19 prodělali (a měli dokonce před očkováním prokázány pozitivní protilátky proti SARS-CoV-2) ?

* Musejí „posilující dávku" podstoupit i lidé, kteří se nechali naočkovat a následně covid-19 prodělali ?

* Jak se bude zacházet s těmi lidmi, kteří měli po očkování nežádoucí reakci ?

* Proč se na lidi, kteří covid-19 prodělali, nepohlíží stejně jako na lidi očkované (tj. „na dobu neurčitou") ? Když pominu právní i medicínskou nepodloženost této segregace na základě zdravotního stavu.

* Nestali se ti lidé, kteří se nechali naočkovat proti covid-19

pod vlivem vládní reklamní kampaně „udělejme tečku za koronavirem“

obětí klamavé reklamy (§ 2 977 odst. 1 ZÁK. 89/2012 SB. OZ)?

Ś. Svobodová 6.12.2021 10:24

A poslal jste to i jemu a nastupujícímu ministrovi?