28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Koronachyb hromada…

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kavan 6.12.2021 13:55

Jenže za to nemůže ani vláda ani odborníci. Prostě to nikdo nevěděl, každý jen hádal. Lidi s onou "nedůvěrou" to pravidelně berou tak, že jim to vláda dělá naschvál, nebo z nějakých zlých důvodů. Považuju to za jakousi psychologickou pomůcku - připustit si, že se děje něco nebezpečného, co nikdo nedokáže ovlivnit, je psychicky náročnější, než si představit že se mi někdo snaží škodit. Protože to je sice nepříjemné, ale normální, a zapadá nám to do vidění světa.

J. Vintr 6.12.2021 13:59

Jestliže vám někdo soustavně a průkazně lže, těžko se dá předpokládat, že vám nechce vědomně škodit.

P. Hatina 6.12.2021 14:14

Za to že to pokračovalo a opakovalo se, za to samozřejmě nemohou. Ale za to že pokaždé když natvrdo utáhovali šrouby, tak mediálně slibovali že tím už se to vyřeší a pak už to skončí, si už tedy můžou a to hodně.

Když navíc - a jak se ostatně i v článku píše, že řada těch opatření byla zbytečnejch, školy byly uzavřený u nás nejdýl, zákaz nočního vycházení byl taky zbytečnej, k čemu byly uzavírky okresů a kontroly na silnicích , když covid byl stejně na celém území. Tak jako jednou se to vydržet dalo, se slibem že tím už to skončí. Ale aby se to pak zase opakovalo a zase se jen slibovalo? Co myslíte, kdyby tehdá vláda s odborníkama na začátku řekla poctivě "po několik let budeme na řadu měsíců uzavírat školy", už tehdy by je národ poslal do .. a museli by hledat jiný řešení...

J. Vintr 6.12.2021 17:29

Všechna ta opatření byla zbytečná - a nezákonná. Nikdy, ani na okamžik se stav nemocných ani vzdáleně nepřiblížil hranici, kterou je definován epidemický stav, který by politikům dával zákonný důvod zavádět jakákoliv mimořádná opatření.

R. Langer 6.12.2021 15:22

Naprostý nesmysl, věděl to KAŽDÝ, kdo měl jenom trochu ROZUMU. Ale lháři a podvodníci jako vy to označovali za hoaxy. ;-€

J. Jirka 6.12.2021 17:42

Musím se usmívat, když si vzpomenu na výsměch zdejších covidiotů, když jsem sem v květnu 2020 napsal, že Merkelová v jednom ze svých tehdejších projevů natvrdo řekla, že nejpozději do roka budou v celé Evropě zavedeny "covid pasy".

Ś. Svobodová 6.12.2021 10:29

Jeden imunolog pěkně říká, že dělit lidi na bezinfekční očkované a infekční neočkované je naprostá pitomost. Existují jen lidé imunní a neimunní vůči infekci. Po očkování na covid se člověk nestává imunním. Očkování má pouze usnadnit organismu projít infekcí co nelépe.

Ś. Svobodová 6.12.2021 10:19

Zkracování doby covidpasů a tlak na další a další pře"očkování" už zvedá ze židle i mnohé očkované.

P. Vychodil 6.12.2021 11:38

a/ starší občané, vyděšení předčasnou smrtí, se očkoali, očkují a očkovat budou...prostě to berou jako loterii, ve které jim na prohře moc nezáleží, ale výhra je Bingo..

ty lituji

b/ mladší občané, pravděpodobně rizikoví, viz a/

ty lituji

c/ "vychcaní" občané, nakupující si "odpustky" kvůli cestování, nočnímu baru, hospodě,

ty nelituji, jsou to lidé, neschopní dohlédnout svým rozhodnutím za horizont svého vlastního nosu...jen ať zažijí na vlastní kůži důsledky příkazů, rozhodnutí, která sami podporovali...

Š. Hašek 6.12.2021 12:02

Zažívám kolem sebe očkované, kteří "už přestali myslet". A tvrdí, že "se přece nic neděje"!!! Nepozorují vězeňské mundůry a tvrdí, že skrz dekl je víc kyslíku!!!

Co jim řeknou, udělají.

A s celou rodinou ve dveřích restaurace ukazují komukoliv svoje zdravotní výpisy. Radostně. Neznámé osobě, která stojí mezi futry.

J. Vintr 6.12.2021 12:39

Ano, oni věděli, že na hlupáky je spoleh. Ale tak úplně se na to spoléhat nemůžou, protože hlupáci jdou vždycky za vůdcem stáda. Poud se tady objeví silná opačná tendence, tak se k ní většinou ochotně připojí.

O. M. 6.12.2021 10:16

S tím výčtem chyb souhlasím, ovšem, ten úplný závěr už byl zbytečný.

K té chřipce: jelikož každý rok obíhá svět nový kmen, je do budoucnosti celkem jedno, že kvůli rouškám jsme si nevytvořili imunitu proti tomu letošnímu.

Spíš nám hrozí, že respirátory budou vyhlášeny jako standardní a nejúčinnější opatření proti chřipce.

P. Vychodil 6.12.2021 10:31

Chřipka zmizela prakticky okamžitě po nástupu PCR testů, tudíž by se asi dalo s úspěchem tvrdit, že covid je přejmenovaná chřipka...

příznaky covid a chřipky jsou prakticky totožné: Horečka Kašel Dušnost nebo potíže s dýcháním Únava Bolest krku Rýma nebo ucpaný nos Bolest svalů Bolest hlavy Nevolnost nebo zvracení...

Doktor mě s těmito příznaky pošle na covid test. Víme, že cca 30% diagnostických covid testů je pozitivních.

A co ti ostatní, 70%? V jaké dignostické "kolonce" skončí ?

může nějaký doktor vysvětlit ?

J. Vintr 6.12.2021 10:42

PCR testy nejsou diagnostické. V podobě, v jaké se celosvětově používají, mají naprosto neodhadnutelnou pozitivní chybovost, která může být až sto procent.

Š. Hašek 6.12.2021 10:58

Trefná poznámka!

P. Vychodil 6.12.2021 11:15

mě šlo o zpochybnění narativu, že náhubky, když už pro nic jiného, jsou dobré pro úplné potlačení chřipky, tudíž je vhodné uzákonit jejich celoroční nošení...

tudíž otázka zněla, mám-li příznaky chřipky/covidu, test neprokáže covid, jaká bude diagnoza ? Simulant ?:-)

J. Vintr 6.12.2021 15:38

PCR test zřejmě pozitivně reaguje na více virů. I na obyčejnou rýmu a samozřejmě i na chřipku. Je jen otázkou náhody, co vám zrovna vyšťárají z nosu.

P. Vychodil 6.12.2021 11:10

ano, jsou to testy pomocné...čili, mám li příznaky, pomohou (možná) upřesnit diagnozu...

ale úvaha šla směrem, kam se poděla chřipka ? opravdu se poděla ?

Z. Lapil 6.12.2021 12:38

Nemůže. Diagnosticky indikované testy vykazují pozitivitu nejvýš 45% (jedno jediné týdenní maximum od 1.9. 2020), preventivní necelých 20% (totéž).

I kdybychom předpokládali, že covidový virus neexistuje a všechny pozitivní testy jsou pozitivní falešně, tak 100% to není ani náhodou.

J. Vintr 6.12.2021 13:04

Já nepíšu, že všechny výsledky testů jsou falešné, jen to že všechny pozitivní výsledky můžou být falešné. Vyplývá to už z podstaty testů. Testy memůžou rozlišit, jestli byl ve vzorku celý aktivní virus, nebo jen část RNA dávno rozpadlého viru. A ta žádnou nemoc ani nákazu způsobovat nemůže.

Z. Lapil 6.12.2021 13:07

100% = všechny. Ledaže byste slovem všechny myslel kterýkoliv.

Ale ano - jsem si vědom, že test testuje přítomnost tuším pěti částí viru. Jestli jsem nemocný, to mi nepoví.

S. Kubů 6.12.2021 11:50

To, čemu se lidově říká chřipka, jsou v naprosté většině případů (sezonní) respirační infekce, které jsou způsobovány tzv. respiračními viry, kterých jsou "mraky" (minimálně desítky - viz google, mj. též jiné kmeny koronaviru). Až do éry covid-19 nebyla v ordinacích ani možnost a ani ambice původce akutního respiračního onemocnění upřesňovat, a ostatně ani moc důvod, neboť léčba "virózy" byla stejná celkem bez ohledu na vyvolávající agens. Takže "to jsou asi ti ostatní", na které jste se ptal.

P. Vychodil 6.12.2021 11:57

díky moc za odpověď, PV

J. Vintr 6.12.2021 13:56

Přesně tak, chřipka je oficiálně definována pouze symptomy a není rozhodující, jaký virus je způsobuje.

S. Kubů 6.12.2021 19:26

Abychom mluvili přesně, tak (pravá) chřipka je docela těžké onemocnění a způsobuje ho virus influensae, viz např. též https://cs.wikipedia.org/wiki/Ch%C5%99ipka .

A potom existuje pojem "chřipková onemocnění" neboli akutní respirační infekce, jejichž etiologie je dosti různorodá, viz např. https://www.medicinapropraxi.cz/pdfs/med/2020/05/02.pdf.

Běžně se to ale zaměňuje. V každém případě je ale "nemoc" definována nějakými příznaky (symptomy), pokud vím, tak nikdy v historii jen jedním jediným laboratorním parametrem.

P. Vychodil 6.12.2021 14:31

kteří se tedy dnes neregistrují - nereportují, aby se potvrdila mantra účinnosti náhubků ?

J. John 6.12.2021 9:43

Politici mohou zařídit, aby lidé neumírali zbytečně a aby se nevyhazovaly stovky miliard. Uvidíme, jestli ten lukrativní covid-byznys ukončí nová vláda. Stačí povolit léčbu levným generikem - ivermectinem, jako to udělali v Indii, Indonésii, Japonsku, Mexiku,... v Indii ministerstvo zdravotnictví v dubnu 2021 rozhodlo o preventivním i léčebném nasazení ivermectinu, a to i přes varování WHO. Indie se poté dostala pod tlak nadnárodních farmaceutických koncernů a WHO, které vyvíjely velký tlak na vládu, aby užití ivermectinu zabránila. Po přezkoumání dat potvrdil 13.5.2021 nejvyšší soud v Bombaji nasazení ivermectinu k léčbě COVID-19. Následně byla podána žaloba na předního vědce WHO Dr. Soumya Swaminathan pro „spiknutí a vážná provinění proti lidskosti během pandemie COVID-19“, protože podpořil varování před nasazením ivermectinu.

(Zdroj: https://johnjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778352)

Proč je u nás nejhorší situace, co se týká covidu. Kde jen dělá naše a bruselská vrchnost neustále chyby? Nebo to nejsou chyby, ale záměr? Cíle mohou být různé: obohacení, rozvrat státních financí, "důchodová reforma", příprava na NWO,... Čísla jsou tak neuvěřitelná, že snad i ta nejfantastičtější "konspirační teorie" může být pravdivá. Máte racionální vysvětlení?

Bohužel tabulku se statistikami do Vámi nastaveného profilu nelze vložit. Ale pro informaci: máme cca 1500x vyšší počty nakažených než v Japonsku nebo Indonésii a 200x horší než v Indii, 800x horší než v Mexiku...

P. Kavan 6.12.2021 10:12

Čistě pro zajímavost, Japonsko mělo denně přes 20 000 nově nakažených v srpnu, kdy jsme zase byli v pohodě my. To ten invermectin měli zrovna vypotřebovaný, nebo jak? No a protiepidemická opatření (jiná než dlabání invermectinu) jsou tam výrazně přísnější než u nás.

J. John 6.12.2021 10:56

1) V Japonsku proti covidu ivermectin doporučil předseda svazu lékařů, nikoli vláda.

https://apnews-com.translate.goog/article/fact-checking-079183409501?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc

13.8. 2021 byl povolen (ne ofic. vládou doporučen ivermectin), takže ho lékaři mohli předepisovat a mohl se dovážet z Indie a za dvanáct dní nákaza začala klesat až skoro k nule. Další popsaná možnost je, že v Japonsku virus zmutoval nebo že japonci mají jinou imunitu.

https://youtu.be/E1GF0H9V_1g

P. Kavan 6.12.2021 12:14

Dobře, to jsem nevěděl. Problém je v tom, že tohle je dost zjednodušený závěr, a může jít o náhodu nebo souhru okolností. Jako první by mě zajímalo jak často ti Japonci Invermectin od 13.8. skutečně podávali. Že se lék povolí ještě neznamená, že si ho automaticky začne brát každý pozitivní. Víme že covid dokáže zlomit i počasí (naše jaro), omezení kontaktů (naše lockdowny), očkování (Portugalsko) a občas se zlomí i jen tak sám od sebe (my teď - doufejme). Takže - je to zajímavé, a pro změnu v civilizované zemi, takže by tam neměl být takový problém sesbírat kvalitní a spolehlivá data. Ale chtěl bych na to nejdřív vidět kvalitní studii, než z toho udělám závěry.