8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šárka 10.10.2006 22:55

Cyrilek se nám hodně udeřil do hlavičky

Cyrilek se nám hodně udeřil do hlavičky při autonehodě, kdy jeho šofér jel místo 60km/h 120. Jenomže na on se svým úrazem jako rarita mohl pracovat na ministerstvu bez toho, aniž by by absolvoval psychiatrické a psychologické vyšetření. Teď  to vyplulo na povrch. Černokabátníci, udělejte si pořádek ve straně. Nedělejte z lidí blbce. Máte to na hraně. Nebudete zvoleni do parlametnu díky takovým nenažraným, kariéristům a hňupům. Navrhuji, aby měli poslanci plat ve výši průměrného  celostátního platu. Pak by mě teprve přesvědčili, že pracují pro blaho občanů a státu.

gakusei 10.10.2006 17:53

sdf áááámen

inu, že je Cyril slizký kariérista, který se vždy zajíkal a dusil vědomím vlastní důležitosti a současně neukojených ambicí, je vcelku zjevná věc. Zajímavější je Mireček Kalousek, profesionální korytář většího a protřelejšího kalibru, na čemž má nepochybně - zcela v duchu pravidel formulovatelných etologicky - svůj podíl jeho hluboký, vemlouvavý hlas.

pavel p. 10.10.2006 18:49

Re: sdf áááámen

..vám asi uniklo, že C. Svoboda je LIDOVEC !!!!!!!!!

Jinak byste se nedivil.

gakusei 10.10.2006 20:55

Re: Re: sdf áááámen

se nedivím.

TIRPITZ 10.10.2006 16:48

CO S KOMINISTY? (II)

Teatrální, účelově  kašírovaná, lhavá varování a nářky ODS a spol. nad hrozbou nástupu "rudé moci" jsou provázeny mj. také výčitkami vůči "kdysi moc sametovému Václavu Havlovi". Většina z těch, kteří tyto více či méně humpolácky vulgární výčitky sepisují, lidsky - morálně, odborně aj. samozřejmě panu Havlovi nesahá ani po nehet dolního malíčku, ale nešť? Ale co asi tak by se mělo v l. 1990 až řekněme 1995 stát? Měli se komunisté cpát do politických kriminálů? Měli ulicemi pochodovat Modré lidové milice a obsazovat jejich KSČ-výbory? Měli se tyto jejich bašty vypalovat jako se kdysi vypalovaly kostely jinověrců? Nebo komunisty vyhánět za Ural? Nebo co vlastně? Aha, měla se zakázat KSČ. Jenže co by se pak stalo: Ta jejich zpropadená partaj by se jen přejmenovala, trošku by se upravil a kamufloval její politický program, a strana by pod "uměleckým pseudonymem" žila dál. Takže nakonec by se na ni řvalo stejně jako dnes (za tu minulost ovšem zcela oprávněně), ale stejně nemohoucně a jen ku lepším skóre při volbách. - Ne, Václav Havel a spol. narežírovali obecný vývoj rozumně tak, aby nám dějiny nějaký nový krvavý Únor (1990) nevyčetly: A je nepochybné, že by - podle scénáře politických antikomunistických "militárů", kteří po něm volají i dnes - oba Únory byly do hloubky podobné, jen by se měnily vlajky a pásky na rukávech za modré... Co s tím? Netřeba řvát, netřeba lhát, netřeba voliče utilitárně oblbovat. KSČM se postupně odvaří sama, není zajímavá už téměř ničím, natož aby byla nebezpečná. Ale lidé se k ní budou přivracet, vycítí-li ono nové, právě se rýsující totalitní jedovaté vanutí zprava. Ano, ODS svým nesmyslným, farizejským hulákáním "komunisti se zase roztahujou" brzy shledá, že účinek je přesně opačný a že lidé se ODS bojí víc než komunistů. Není prohra, že tu KSČM je, prohra by byla, kdyby jí lidé vystrašení novou absolutní mocí ODS (a ne vylhaným Paroubkovým činěním) znovu dali své hlasy, jen aby ten poměr zase vyvážili. 

JP 11.10.2006 16:26

Re: CO S KOMINISTY? (II)

Co to vykládáte za blbosti, pane ! Havel něco režíroval ? Komunistické režimy padaly v té době jako houby po dešti a pokud to tady někdo režíroval, tak to byla STB, která s touhle společností cvičí dodnes. Havel byl použit/zneužit jako "užitečný blbec" - v lepším případě. V horším případě to dělal vědomě.A po některých excesech se kloním k té horší variantě !!!

 

Mirek F. 10.10.2006 16:30

Hezké

jak prosté seřazení citátů dokáže některé příznivce lidovců vytočit až tak, že se uchýlí div ne k jakémusi mučednictví od zlých nevěřících způsobovanému....Že by jen nedostatek argumentů (ono proti vlastním slovům jednoho z jejich pohlavárů se těžko polemizuje)?

TIRPITZ 10.10.2006 16:12

CO S KOMINISTY?

Jeremiády nad přežívající partičkou členů KSČM a mnohem nebezpečnější, ale schovanou KSČ a unfairové spojování jejich politické existence s ČSSD mi připadají jak zpěv chóru němých zbožně naslouchaným hluchými. Počítám: Komunisté dostanou v předčasných volbách tak 10 %, a z tohoto kvanta je asi polovina rudých babiček a dědečků. A je asi ještě menší procento těch, kteří si přejí jakýs takýs návrat ke stupidnímu a zlému režimu,. jaký tady předváděli rudí do r. 1989. Když tohle a další fakta racionální člověk domyslí, musí se nad tzv.  hrozbou nástupu komunistů k moci, jíž chutě argumentuje ODS, hořce pousmát. Celou tu frašku lze totiž samozřejmě chápat jako křivý úmysl ODS vystrašit  "obrovským nebezpečím" veřejnost a pak se postavit do role jedině správného hrdinného zachránce společnosti před novou rudou záplavou. Že je při tom už nějak moc modré? Že se tu rýsuje totální nadvláda jiné strany než rudé? To mnohý ještě nedomyslel, protože v tom ideologickém řevu zprava se vlastně ani myslet moc nedá a propagadnistické vymývání mozků převažuiícím pravicovým tiskem trvá. Ale budiž, jen si položme otázku, jak konkrétně by nástup rudých k moci vypadal? To by Paroubek poprosil Filipa o zřízení nových KV KSČ a OV KSČ a ZO KSČ...? To by byl zase nábor do Lidových milicí? Zase by se znárodňovalo? Zase by fungovala StB? Tyto otázky jsou samozřejmě natolik absurdní, nakolik absurdní je v tomtio duchu přesvědčovací kampaň ODS a jejích lidských přílepků. Probůh, kdo by o tenhle totalitní hnus zase stál??? 2 - 5% lidí? A to má být ta komunistická hrozba v reálu? Byl bych strašně rád, kdyby mi Aston nebo někdo z kohorty ODS (pokud se tam najde někdo méně vulgární) vysvětlil, jak tedy asi bude ten nástup rudochů k moci vypadat. Samozřejmě, lze demagogicky namítnout, že myšlenky duševně chorého génia Lenina přetrvávají, tedy ještě dlouho nepřestanou zle působit, ale to myšlenky Hitlera a Goebelse také, a pořád tu nějak Německo nehrozí např. třetí světovou válkou. nebo snad už taky?

WWW 10.10.2006 16:19

Re: CO S KOMINISTY?

TIRPITZ - velmi dobre napsano !!!

Jura Jurax 10.10.2006 16:27

Re: CO S KOMINISTY?

Jo, Tirpitzi, takhle nějak podobně nejspíš argumentovali mí rodiče někdy řekněme na jaře 1948 ... přece není možná vláda luzy v Masarykově státě, s prezidentem Benešem ... ono to pak dopadlo, jak jistě víte, tristně.

Jistě se nemůže opakovat Vítězný únor, ale něco blízkého Lukašenkovu Bělorusku by se dalo ...

TIRPITZ 10.10.2006 17:16

Re: Re: CO S KOMINISTY?

Tomu namouduši nevěřím. Tady je demokracie a cit pro ni (plus podpora právního systému)natolik silný, že KSČM se ať tak či onak k moci prostě dostat memůže, to se strašně zveličuje. To je asi tak pravděopodobné, jako že  se v Ruksu objeví nový LeninoStalin a zase tam bude rudý Sovětský svaz. To bych se pak opravdu děsil, ale je to naštěstí jen nejhroší sen (ale jen sen), nikoli realita. Tak nechápu, proč se  tou "hrozbou komunismus" tak straší.

Pavel 10.10.2006 19:59

Re: Re: Re: CO S KOMINISTY?

Myslím, že úplně stačí současný politický vliv KSČM s předsunutou gardou ČSSD. A hrozba takovéto vlády mi nepřijde nereálná.

Alois 10.10.2006 17:15

Re: CO S KOMINISTY?

Co by nastalo? To, co už začalo: léky jen ze známosti, školy - přípravky pro práci u pásu, vzdálené nemocnice, chybějící lékaři, operace na pořadníky,omezování svobody a lidských práv, špiclování, kariery s požehnáním strany, jedovaté potraviny, ničení přírody i kulturních hodnot a postupné sešněrovávání každé samostatnosti. Co by asi zbylo, jsou ty hypermarkety a nekončící seriály.

Ale když někdy čtu ty diskuse, tak mám pocit, že snad ani o víc, než o kus žvance, TV a západní ojetinu leckomu nejde. 

VLK 10.10.2006 18:15

Re: Re: CO S KOMINISTY?

A taky dane a byrokrati a podpora nemakacenkum a vetsi dane a vice byrokracie a vetsi podpora nemakacenkum a jeste vetsi...

A podplacet, lhat a falsovat na kazdem kroku. Dostat to do stavu, kdy bez porusovani predpisu nejde nejen podnikat, ale vubec nic. Aby nas vsechny meli v hrsti a pak jen selektivne mohli zmacknout koho budou chtit.

Toto je soucasna cesta k socialismu. Ne nejake Lidove milice.

Absurdní? 11.10.2006 8:49

Re: CO S KOMINISTY?

Jen zahořelý levičák je schopen argumentovat tak, jak předvádí soudruh Tirpitz. Pochopitelně by při nástupu novodobých komoušů nedocházelo k popisované situaci - k tomu by došlo až po zakotvení u moci - nejdřív by nás ti novodobí přesvědčovali o svých dobrých úmyslech např. o udělání pořádku ve zdravotnictví, soudnictví, nových sociálních dávkách,.. pak by došlo ke zvýšeným daním u bohatých (pod obvyklým heslem ať platí bohatí), občas by se šlehla nějaká ta privatizace (aby si soudruzi podle moderního vzoru mohli "pět" či více českých strčit do své nebo do stranické kapsy), pak by se objevil první sekretariát a pak by za nás i mysleli - vždyˇto známe! A kde by se vzali? Vždyť už tady jsou - ti co stále pevně věří jsou v KSČ  a čtou své Halo noviny, ti co nasáli nový vítr jsou v ČSSD a čtou Rudé právo. Jen jim dát šanci a všichni budeme čumět! Dříve soudruzi  - nyní šibalové!

Šabry 10.10.2006 14:42

Svoboda je nesrovnatelný s Paroubkem

Kbyby se u nás více politiků v reálu chovyalo a pracovalo jako Svoboda, to by se nám žilo dobře. Když však zaperlí Paroubek, máš jistotu, že vystěhování Tě zachrání.

Kadel Ods 10.10.2006 15:24

Re: Svoboda je nesrovnatelný s Paroubkem

Jasně, Šabry. řeč je o Svobodovi (a proč ně - ty citáty, jsou-li věrné, hovoří samy za sebe), ale musí to odenést Paroubek, že ano? Šabry, je to slabý.

tich@dohoda 10.10.2006 13:35

nezbyva nez souhlasit honzaku s vasim tvrzenim

Což ta parta činí tu brutálně (grebeníček), tu uhlazeně (dnešní vedení). Ale sviněmi bolševickými stále zůstavají. Snad jen ze jste k tem bolsevickym svinim z vrozene skromnosti zapomel priradit svou neobolsevickou stranu vcetne sve malickosti. Cest

gakusei 10.10.2006 18:00

Re: Trhák

to není špatné. viděl jsem, neposlal jsem. ale líbilo se mi leccos.

ijáček 10.10.2006 11:58

Konzistentní a zásadový jako Vít B.

To tedy ten článek je. I kdyby trakaře padaly, umýt hlavu lidovcům je nutné. Další, co dostal rákoskou od katechety, jak nebožtík Pavel Dostál, a dodnes to nepřenesl přes srdce?Ať tedy aspoň měří autor stejným metrem: jestliže Svoboda řekl to, co bylo v MFD, protože to přece bylo v novinách, podle této logiky nemohou být prvadivá žádná dementi V.K., zde občas uveřejňovaná - bylo to přece v novinách, tak to všechno řekl.

Pěkná pitomost, není-liž pravda?

Wesley Jackson 10.10.2006 11:27

KDU-ČSL ve smrtelné agonii

Pan Svoboda je členem strany, jenž dle výsledků voleb a při pohledu na její bezprostřední realitu umírá a lavíruje nad politickou propastí nezvolení do parlamentu. Je tedy pochopitelné, že tonoucí se stébla chytá a lidovci  hledají pomoc kde se dá, komunisty nevyjímaje. Toto  chvilkové pomatení smyslů pana Svobody má jistě racionální podklad. Pan Svoboda je jedním z lídrů KDU-ČSL a tedy hrobařů  této strany v posledních dnech, jeho chování je pro tuto stranu typické.  Výsledky takového politického lavírování na sebe nenechají dlouho čekat a vidím do na sotva 5% v předčasných volbách. Kalousek, Svoboda a celá jejich parta si pomalu mohou nechat vystavit politické parte. Pánové, je opravdu k pláči, co jste s touto   stranou provedli!  A na závěr k těm komunistům. Asi se pomalu na všech frontách budeme muset smířit s tím, že tady jednoduše byli, jsou a  hlavně budou. Poděkujme  panu pseudohumanistovi Havlovi a polistopadové politické garnituře, ale i nám všem za to, že jsme  se nebyli schopni s nimi beze zbytku vypořádat . Ten vhodný čas je pryč a výkřiky politiků proti komustům jsou přinejmenším trapné.       

VLK 10.10.2006 12:06

Re: KDU-ČSL ve smrtelné agonii

Ale ted neni cas na to hledat pomoc kde se da, hlavne ne u tech ostatnich stran. Ted je cas hledat pomoc u volicu. A ta se blaznivym lavirovanim nenajde.

Za komunisty nemame co dekovat Havlovi. Vzpomente si, jak to bylo v Rumunsku tou dobou. A jak to dopadlo? Cauceska sice popravili, ale meli pak vladu reformovanych komunistu. Jen znacne malo reformovanych. Za soucasne komunisty dekujme tem, kdo je nyni voli. A tem, co s nimi schvaluji zakony i proti vuli vlady, ve ktere jsou cleny.

honzak 10.10.2006 12:58

Re: Re: KDU-ČSL ve smrtelné agonii

ale máme! Havel jim jednoznačně ukázal, že kromě ozbrojené revoluce můžou prakticky všechno. Což ta parta činí tu brutálně (grebeníček), tu uhlazeně (dnešní vedení). Ale sviněmi bolševickými stále zůstavají.

Wesley Jackson 10.10.2006 13:40

Re: Re: KDU-ČSL ve smrtelné agonii

Ano, za komunisty můžeme poděkovat také sami sobě i jejich voličům, ale nikdo je nechtěl věšet na kandelábry. Asi mi dátě za pravdu, že mimo jiné panu Havlovi vděčíme za to, že nebyli přinuceni provést alepoň kosmetické změny, jenž by znamenali určité pokání za jejich konání/ třeba přejmenovat stranu např. na Stranu demokratické levice .... Stále nemáme tlustou čáru za minulostí, vždy někdo, pokud se to hodí, vytáhne kostlivce ze skříně- ten byl agentem... Kdo z nás si pamatuje posledního okresního tajemníka, kam se poděl, kam se poděli ty aparátnické prachy, kdo jsou úředníci jednotlivých ministerstev a tam můžeme pokračovat. Lidovci proklamují nikdy ne s komunisty, ale  uplynulá léte jasně prokázala, že politická izolace komunistů je směšná. 18% voličů  v této zemi jsou jednoduše komouši, s tím musíme počítat a smířit se s tím. Je to smutné, ale je to tak. Tady sklízíme plody naší prolhanosti, vypočítanosti a české vyčůranosti. Revoluce bez obětí není revolucí...       

rafp 10.10.2006 16:00

Re: Re: Re: KDU-ČSL ve smrtelné agonii

jsi blb. byl jsi vůbec na vojně,že hrozíš revolucí .mě tihle pitomci silně iritují.

Wesley Jackson 11.10.2006 10:38

Re: Re: Re: Re: KDU-ČSL ve smrtelné agonii

Asi trochu pase  ale  blb jsi jedniznačně ty, přečti si to znovu a možná pochopíš o čem je řeč. Kecy o vojně  si nech od cesty, nikdo nehrozí revolucí , řeč je o listopadu 89 . Já zase nemusím takový zabedněný český křupany;-€ 

Alois 10.10.2006 17:25

Re: Re: Re: KDU-ČSL ve smrtelné agonii

Mýlíte se Wesley ve dvou věcech:

1/Komunisté mají pouhých 13%voličů, ale je to jenom 6,7% populace.

2/ Počítat musíme se vším a smířit se s tím nesmíme nikdy, zvlášť s těmi agenty.

Pavla B. 10.10.2006 11:23

Cyril Svoboda má bratra - dvojče

Nepronesl polovinu těch výroků jeho brácha?;-):-D

tony 10.10.2006 10:57

hehe

Bude to jak v superstar!

Ctete http://cypaty.blog.cz

tam to všechno dneska je!